Teď už nejsem dítě, řekl po návratu do Milána Balotelli

27.08.2015, 11:45
Aktuality
Mario Balotelli se podruhé během své kariéry stal posilou AC Milán, vedení Rossoneri dnes na internetových stránkách potvrdilo jeho příchod na hostování z Liverpoolu. A italský útočník je dle svých slov připraven začít brát fotbal vážněji, než jak k němu přistupoval do této chvíle...

"Cítím se jako někdo, kdo právě dal stranou první polovinu své kariéry. Hrál jsem a žil jako kluk. Nezapomněl jsem, jak hrát fotbal. Teď už nejsem dítě, propásl jsem spoustu příležitostí," prohlásil po podpisu kontraktu.

25letý útočník je jedním ze zlobivých dětí současného fotbalu a klid okolo jeho osoby nebyl v žádném z jeho dosavadních působištích. Do světa velkého fotbalu se poprvé dostal v Interu Milán a před pěti lety přestupoval do Manchesteru City. V lednu 2013 následoval transfer do AC Milán, loni ho pak za dvacet milionů eur koupil manažer Liverpoolu Brendan Rodgers. Na Anfield Road se Balotellimu vůbec nedařilo a dal jenom jeden ligový gól.

"Přebírám svou odpovědnost, ale systém, který vybral Rodgers, nevyhovoval mým charakteristikám," vrátil se ještě k angažmá v Liverpoolu.

Balotelli si bude muset nyní dávat velký pozor na své vystupování. Vedení italského klubu údajně do jeho smlouvy zaneslo klauzuli o slušném chování, která mu mimo jiné zakazuje extravagantní účesy a oblékání a zavazuje ho k dodržování zdravého životního stylu. Podle deníku Gazzetta dello Sport se výkonný ředitel AC Adriano Galliani inspiroval pravidly, která musí dodržovat lidé sloužící v italských vzdušných silách. Vedení klubu bude navíc pečlivě monitorovat i všechny Balotelliho příspěvky na sociálních sítích. Zakázáno má kouření a návštěvy nočních klubů, omezení se týká i konzumace alkoholu.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (373)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele