Tchouaméniho zranění se zhoršilo, prý přijde o finále Ligy mistrů. Stihne aspoň EURO?

09.05., 17:22
Aktuality
Aurélien Tchouaméni (© AFP)

Real Madrid porazil ve středu Bayern a postoupil do finále Ligy mistrů, radovat se z tohoto úspěchu ovšem úplně nemohl Aurélien Tchouaméni. Francouzský středopolař nastoupil do utkání s určitými zdravotními problémy, které ho podle informací francouzského sportovního listu L'Équipe vyřadí ze hry na tři až čtyři týdny. Španělský klub délku absence neupřesnil.

Lépe řečeno se v jeho prohlášení uvádí, že vyšetření, která byla provedena, poodhalila stresovou poruchu v oblasti levé nohy. "Jeho zotavování bude i nadále sledováno,” komentoval zatím zranění lékařský štáb madridského giganta. L'Équipe každopádně přirovnává hráčovy indispozice k těm, se kterými dříve laboroval například brazilský útočník Neymar. Už na konci října mimochodem Tchouaméniho trápila únavová zlomenina, kvůli které byl mimo hru po několik týdnů.

Vypadá to, že tyhle trable nepřekonal zcela na sto procent a že mají souvislost s těmi nynějšími. Už nějakou dobu se ví, že čtyřiadvacetiletý záložník není zcela fit, i přesto Carlo Ancelotti riskl jeho start do souboje s mnichovským celkem. Zhruba dvacet minut před koncem ho každopádně musel stahovat z placu, zranění se totiž zásadně zhoršilo. Teď to vypadá, že Tchouaméni bude muset vynechat finálový střet milionářské soutěže proti Borussii, v ohrožení je přitom údajně také účast na letním EURO 2024.

Autor: Patrik Sandev / realmadrid.com, lequipe.fr

Komentáře (18)

Přidat komentář
MarcoBanco

Takže záloha proti Bvb - Kroos, Camavinga, Fede?

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Manik...

Reagovat
Nadržený šimpanz

Luka ne??

Reagovat
MarcoBanco

Od začiatku na finale Lm fakt nie, už by nestihal. Ale na posledných 20 min stale top žolik

Reagovat
Nadržený šimpanz

Právě že finále je pro takovýho zkušenýho borce super, mladej se z toho může posrat....pak v šedesátý vystřídat

Reagovat
MarcoBanco

Neviem s týmto nesúhlasím. Nebavíme sa zas o mladom borcovi, ktorý by mal 18r. Camavinga už niečo odkopané má, na viacerých pozíciach a s LM už taktiež skúsenosti má. Ale tak možno sa mýlim, uvidíme ako to Mentos man postaví

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Mishko

Inak ja si nepamätám tak bezproblémovú sezónu z pohľadu minimálne nespokojnosti hráčov na lavičke (možno keď Zidane mal dve 11ky, ktoré striedal?).

Posledné roky bol vždy niekto nespokojný (Isco, Hazard, Bale, Asensio, Mariano,...), ale teraz mám pocit, že tam je 25 hráčov, ktorí proste majú tím na prvom mieste a vidieť takého Kepu, ako zvládol dosť nečakanú zmenu svojej situácie, je fakt na klobouček

Reagovat
Mateo16

To si len si ty myslis ze nikto nie je nespokojny. Media o tom vela nehovoria. Vzdy je niekto nespokojny

Jeden z faktorov je ze pre vela hracov je toto prva sezona Brahim, Bellingham, Guler,

Pockaj buducu sezonu ked tam ešte pride Davies, Mbappe, Endrick, Yoro, Miguel Gutiruez, Rafa Marin

Reagovat
Mishko

Ja nevravím, že nikto nie je nespokojný, to je asi nereálny stav, ale že tej nespokojnosti je fakt minimum. Nespokojný môže byť možno tak Guler, Ceballos, Kepa alebo Joselu, no pri pohľade ani na jedného z nich nemám pocit, že by robil hoc minimálne problémy.

Čo bude budúcu sezónu je samozrejme otázne, o tom žiadna...

Reagovat
imp.

Tys to napsal ty jmena jako kdyby meli prijit vsichni. Urcite nebudeme kupovat dva levy beky, kdyz minimalne Mendy stoprocentne zustane. To samy Yoro a Rafa Marin. 5 stoperu urcite tahat nebudeme.

To samy vepredu. Od Endricka necekam nejaky zazracny minuty, ten se bude adaptovat a bude rad za 1000 minut. A jestli zustane Joselu, tak realne jeste mozna mene.

Reagovat
misinho7

Reagovat
king23

Tak ono je to do značné míry tím, že Alaba a Militao jsou dlouhodobě zranění, v podstatě skoro celou sezónu. To pak jasný lavičkař Nacho může odehrát sezónu s nejvíce minutami v kariéře, Tchouameni když se nevejde do sestavy v záloze nastoupí na stoperovi a hodně si zahraje Lucas, když na stoperovi zaskakuje Carvajal.

Reagovat
Mishko

Jasný lavičkár Nacho má tento rok zatiaľ 2.832 minút.

Od legendárnej sezóny, kedy hral Zidane s 2 tímami, to vyzeralo takto:

2022/23 mal 2.676 minút

2021/22 mal 2.540 minút

2020/21 mal 2.763 minút

2019/20 mal len 686 minút, keďže väčšinu sezóny bol zranený

2018/19 mal 2.488 minút

2017/18 mal 3.279 minút

Takže mimo sezónu 2019/20, tak mal priemer okolo 2.750 minút, takže tento rok ani nie o 10% viac.

A zranenia sme mali každú sezónu, táto je určite horšia, ale hlavne kvôli tým 3 dlhodobým. Pamätám si pár rokov dozadu sezóny, kedy v januári bolo mimo kľudne 6-7 hráčov naraz.

Reagovat
Laliga

a s tým Carvajalom na stopérovi je to tiež vtipné, hral tam snáď jeden zápas.

Reagovat
king23

Rozdíl je v tom, že Nacho minulé sezony byl stoperem číslo 3 a ještě před přesunem Lucase na RB byl i první varianta náhrady na RB. Letošní sezonu, ale začínal jako stoper číslo 4 a na RB by se podíval pouze v případě absence jak Carvajala, tak Lucase. Kdyby byli Alaba i Militao zdraví, tak má kolem 1000 minut. Vlastně nevím o čem tu diskutujeme, to že by si Nacho kopl výrazně míň nebýt dlouhodobých zranění je snad jasná věc, se kteoru nikdo nemůže nesouhlasit, nebo?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele