TA MOJE JEDENÁCTKA VÁLÍ!

01.07.2006, 14:58
Aktuality
Tak to alespoň tvrdí 19 opor týmů hrajících na tomto MS a s nimi společně také slavný císař Franz Beckenbauer. Zajímává vás, koho by do té své "jedenáctky" nominovali Raúl, Ballack, Riquelme, Zidane, Nesta, Messi, Gerard a další? Každý z nich sestavil tým snů, hledal deset nejlepších fotbalistů, s kterými by rád vyběhl na trávník a rozdal si to s každým, kdo by měl odvahu se jim postavit.

Začněme s nejstarším z nich. Franz Beckenbauer. Zná ho každý a asi se nenajde nikdo, kdo by pochyboval o jeho vynikajících schopnostech. Fotbalista, trenér , funkcionář. Vždy na 100%! Beckenbauer si vybral do branky Lva Jašina. Jelikož jeho tým by hrál systémem 4-4-2, obrana by se objevila v tomto složení: Carlos Alberto, kapitán Brazílie na MS 1970 a spoluhráč Beckenbauera v týmu Cosmos New York po dobu 5 let. Stoperskou dvojici by spolu s Beckenbauerem tvořil jiný kapitán, jiné reprezentace, té anglické z roku 1966, Bobby Moore. Giacinto Facchetti z Interu Milán by doplnil tuto čtveřici obránců. Legendy všech legend by se pak objevily ve středu hrací plochy. Jak jinak jmenovat hráče jakými byli Bobby Charlton a Alfredo Di Stefano?! Vlevo by hrál Johan Cruyff a na druhé straně zálohy George Best. Útok? Kdo jiný než ti nejslavnější: Pelé a Maradona. Co říkáte? Já osobně bych tento tým rád viděl na hrací ploše předvádět to nejlepší, co se z fotbalové abecedy naučili. A bylo toho opravdu hodně. Ale pojďme dále, jsou zde zástupci té mnohem mladší generace a ti mají mnohdy zcela odlišný názor.

Juan Román Riquelme. José Pékerman o něm řekl: "Víte, proč hraje Argentina tak, jak hraje? Protože má ve svém středu Riquelmeho!" Ale s kým by chtěl hrát tento motor týmu od Rio de Plata? Óscar Córdoba, podle Riquelmeho, to v Boca Juniors uměl na jedničku a díky němu vyhrál tento nejslavnější argentinský klub mnoho titulů. Obranu by postavil takto: Hugo Ibarra, Fabricio Coloccini, Walter Samuel, Diego Placente. Střed pole? "Fernando Redondo, Pablo Aimar a já s nimi!", tak odpověděl Riquelme. A koho do útoku? Claudio Caniggia a Gabriel Batistuta. Že chybí ještě jeden fotbalista? Koho jiného by správný Argentinec mohl jmenovat, než Maradonu?! A tak se Diego Armando stává prvním hráčem, který má na svém kontě 2 hlasy!

Následuje Xabi Alonso a ten má poněkud jiný názor, než Riquelme a hlavně se neukázal, jako "nacionalista". Zde jsou jeho vyvolení: Peter Schmeichel - Jorginho, Fernando Hierro, Franco Baresi, Roberto Carlos - Zinédine Zidane, Xabi Alonso, Lothar Matthäus, Diego Armando Maradona - Pelé, Marco van Basten.

David Beckham vybíral zodpovědně a hlavně se podíval po světě: Peter Schmeichel - Gary Neville, Bobby Moore, Franz Beckenbauer, Roberto Carlos - David Beckham, Lothar Matthäus, Zinédine Zidane, George Best - Ronaldo, Maradona.

Lukas Podolski by mohl být Beckenbauerovi vnukem, ale na sestavení té své jedenáctky má plné právo: Stefan Wessels - Cafú, Lucío, Podolski (otec), Roberto Carlos - Patrick Vieira, Ronaldinho, Bastian Schweinsteiger, Pavel Nedvěd - Lukas Podolski (syn), Ronaldo.

Michael Ballack, jeho kolega z reprezentace a jeden z nejlepších fotbalistů Německa, vidí svou jedenáctku takto: Oliver Kahn - Cafú, Jürgen Kohler, Lúcio, Paolo Maldini - Ronaldinho, Emerson, Michael Ballack, Zé Roberto - Marco van Basten, Pelé.

Patrick Vieira je pro Thierry Henryho nejlepším středopolařem současnosti. Ale s kým by Vieira rád nastoupil do zápasu snů? Zde jsou jeho hvězdy: Fabien Barthez - Cafú, Franco Baresi, Basile Boli, Paolo Maldini - Luis Figo, Frank Rijkaard, Patrick Vieira, Zinédine Zidane - Johan Cruyff, Pelé.

Simão Sabrosa je spolu s Cristianem Ronaldem tou mladou krví portugalské reprezentace. Zde je jeho tip: Petr Čech - Cafú, John Terry, Ricardo Carvalho, Roberto Carlos - Luis Figo, Patrick Vieira, Frank Lampard, Zinédine Zidane - Simão Sabrosa, Marco van Basten.

Ještě mladší je Lionel Messi, pro mnohé "nový Maradona"! Jeho výběr je poněkud svérázný, rozhodl se pro své spoluhráče z MS do 20 let z Nizozemska 2005. Ale má právo vybrat si, a tak si zapamatujte tato jména budoucnosti: Óscar Ustari - Ezequiel Garay, Gabriel Paletta, Gustavo Cabral , Lautaro Formica - Fernando Gago, Rodrigo Archubi, Pablo Zabaleta - Sergio Agüero, Pablo Vitti, Lionel Messi. Na Maradonu místo nezbylo...

Henrik Larsson pomalu kariéru končí. Ohlíží se do minulosti, ale nezapomíná na současnost: Gordon Banks - Roland Nilsson, Bjőrn Lilius, Johan Mjällby, Leonardo - Kaká, Lino Borrero, Patrik Sundstrőm, Rian Giggs - Henrik Larsson, Pelé.

Raúl byl, je a bude miláčkem a oblíbencem, andělem z Madridu. Děj se co děj! Jeho jedenáctka je tou "ze srdce"! Iker Casillas - Cafú, Paolo Maldini, Fernando Hierro, Roberto Carlos - Raúl, Fernando Redondo, Zinédine Zidane - Roberto Baggio, Paulo Futre, Maradona.

Zinédine Zidane má své místo jisté v mnoha "jedenáctkách". Nebude tedy chybět ani v té vlastní: Fabien Barthez - Lilian Thuram, Carlos Mozer, Laurent Blanc, Bixente Lizarazu - Enzo Francescoli, Claude Makélélé, Chris Waddle, Zinédine Zidane - Maradona, Ronaldo.

Shunsuke Nakamura je jménem pro mnohé exotickým. Hraje za Celtic Glasgow, kam přišel z Regginy a chce dokázat, že i v Japonsku se rodí vynikající fotbalisté: Sadato Nishizuka - Kunio Nagayama, Naoki Matsuda, Masami Ihara, Atsuhiro Miura - Emerson, Daisuke Oku, Shunsuke Nakamura, Zico - Dragan Stojkovič, Diego Maradona. Od každého něco?!

Mark van Bommel vidí složení té své jedenáctky takto a tým by poslal na hrací plochu s taktikou 2-3-3-2: Heurelho Gomes - Andre Ooijer, Jaap Stam - Mark van Bomel, Johan Vogel, Phillip Cocu - Park Ji-Sung, Luc Nilis, Arjen Robben - Mateja Kezman, Ruud van Nistelrooij.

Bastian Schweinsteiger má na tomto MS formu a je oporou týmu Jürgena Klinsmanna. S kým by rád hrál? Markus Grunberger - Willy Sagnol, Lúcio, Alessandro Nesta, Michael Rensing - David Beckham, Patrick Vieira, Zinédine Zidane, Bastian Schweinsteiger - Lukas Podolski (Roy Makaay), Tobias Schweinsteiger.

Steven Gerrard a ti jeho? Peter Shilton - Cafú, Bobby Moore, John Terry, Roberto Carlos - Luis Figo, John Barnes, Steven Gerrard, Zinédine Zidane - Marco van Basten, Thierry Henry.

Tranquillo Barnetta je již doma. Ale jak jeho jméno napovídá, zachoval po vyřazení Ukrajinou klid... Dida - Cafú, Alessandro Nesta, Philippe Senderos, Roberto Carlos - Tranquillo Barnetta, Andrea Pirlo, Zinédine Zidane, Robert Pirés - Thierry Henry, Ronaldo.

Arjen Robben se zamyslel a pak vysázel jedenáctku, která se mnohým bude líbit: Petr Čech - Cafú, Jaap Stam, John Terry, Paolo Maldini - Dirk Kuijt, Romário, Zinédine Zidane, Arjen Robben - Marco van Basten, Johan Cruyff.

A co nato Alessandro Nesta? Gianluigi Buffon - Cafú, Alessandro Nesta, Jaap Stam, Paolo Maldini - Juan Sebastián Verón, Andrea Pirlo, Pavel Nedvěd - Andrij Ševčenko, Christian Vieri, Peppe Signori. Hmmm, zajímavé...

David Trezeguet je posledním v řadě : Gianluigi Buffon - Cafú, Liliam Thuram, Paolo Maldini, Roberto Carlos - Patrick Vieira, Zinédine Zidane, Ronaldinho - David Trezeguet - Thierry Henry, Maradona.

Názory se samozřejmě různí, každý má své vyvolené, své oblíbence, každý to prostě a jednoduše vidí jinak. Jak by tedy vypadala ideální jedenáctka podle názoru této naší "dvacítky"? Nominovali různé hráče na různá místa, ale...

Gianluigi Buffon - Cafú, John Terry, Paolo Maldini, Roberto Carlos - Luis Figo, Patrick Vieira, Zinédine Zidane, Ronaldinho - Maradona, Pelé.


Autor: Vilém Hodr

Komentáře (25)

Přidat komentář
HOST*Barny

Akinfeev-Cafú,Senderos,Kompany,Cole-Flamini,Sivok,Ronaldinho,Piták-Barnáš(to jsem já),Baroš

Reagovat
smazaný uživatel

Schmeichel - Cafú, Beckenbauer, Hierro, Maldini - Randa, Makelele, Pirlo - Maradona, Van Basten, Rojka

Reagovat
Shevchenko

Staré Město:

---------------Fryščák---------------

Špok---Talaš---Bezkid---Kohoutek

Erbes---------Krupa------Koloničný

Volný---------Birčák------Mazur(JÁ)

Souhlas ??

Reagovat
HOST*

Je to Tvoje jedenáctaka, jako ta Messiho!

Reagovat
Shevchenko

JJ! A já jsem Messi Taky tam platí tato věta: Ale má právo vybrat si, a tak si zapamatujte tato jména budoucnosti

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

osmička je doufám naprosto směšná, vždyť vymazal Robbena, a vůbec nikam nepůjde

Reagovat
smazaný uživatel

Bufon(Canizares)-Cafú,Ayala,Puyol,Zambrotta,(Roberto Carlos,Thuram)-Nedvěd,Makelel,Aimar,Ronaldinho(Riquelme,Mendieta,Killi Gonzales)-Villa,Adriano,(Reyes)

trenér: Cúper,(Rijkaard,Hidding)

To by mohlo klapat

Reagovat
smazaný uživatel

Loosers, ani Bicana neznaj. Ještě jim teče moc mlíka po bradě...

Reagovat
alegre

Já ho viděl kopat za staré pány Slavie na Bohemce, myslím že to bylo v roce 1965, ta kopací technika! Nádhera!

Reagovat
smazaný uživatel

To jo a ta efektivita, prostě jeden z top 10 hráčů historie...

Reagovat
smazaný uživatel

Za takové ligy, to se kope kde komu...

Reagovat
HOST*Joekoski

3-5-2: Buffon-Terry, Nesta, Puyol- Robben, Lampard, Ballack, Gerrard a Ronaldinho- Henry, Shevchenko

no a Becko: Čech-Gallas, Cannavaro, Zambrotta- Kaká, Rosický, Makelele, Zidane, Nedvěd-Koller, Rooney

takhle to je a asi se na tom moc neda menit

Reagovat
HOST*Dildo

S kym bych si chtel zahrat

4-1-3-2 : Čech (Casillas) - Zambrotta (Salgado), Nesta (Cannavaro), Lucio (Puyol), R.Carlos (Sagnol) - Vieira (Gravesen) - Figo (Poborsky), Zidane (Rosicky), Nedvěd (Joaquin) - Já (Henry), Ronaldo (Rivaldo)

Reagovat
HOST*Dildo

A: 4-1-3-2: Buffon - Zambrotta, Nesta, Puyol, A.Cole - Vieira - Figo, Ronaldinho, Robben - Henry, Ronaldo

B: 4-5-1: Čech - Cicinho, Cannavaro, Lucio, R.Carlos - Juninho, Ballack, Riquelme, Gerrard, C.Ronaldo - Ibrahimovic

Reagovat
smazaný uživatel

schmeichel

cafú nesta terry r. carlos

beckham galasek giggs

ja shearer solskjaer

Reagovat
HOST*Joekoski

GALASEK!! nebo kousek nahoře Gravesen! to je vrchol fotbalove ignorance

Reagovat
HOST*mathijas

JE TO LILIAN THURAM A NIE LILIAM THURAN !!!! V JEDENASTKE ZIDANA

Reagovat
HOST*mathijas

JE TO GIANLUIGI BUFFON A NIE BUFÓN

Reagovat
HOST*

Cti co je tam napsano a nehledej blbe pismenka! Citaj co je napisane i nehladej pismena!

Reagovat
HOST*cesc

Já bych si nevybíral přímo hráče mě by stačila jedenáctka Arsenalu nebo Realu Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

A co teprv jedenáctka VCF

Reagovat
smazaný uživatel

Campos- Cafú, Escobar, Branco- Guardiola - Garrincha, Pelé, Rivelino -

-----------------Campos---------------

Cafú------------Escobar--------Branco

----------------Guardiola---------------

Garrincha----------------------Rivelino

-------------------Pelé------------------

-----Bebeto----Romário----Cruijff----

Reagovat
HOST*greg

Coupet-Freidrich,Cris,Pablo,Abidal-Diarra,Juninho,Marcelinho,Wiltord-Torres,Fred

Reagovat
smazaný uživatel

Buffon

Gerets-Baresi-Nesta-Maldini

Tardelli-Berger-Lerby-Brady

Rummenigge-Lineker

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele