Svou věrnost Liverpoolu slíbit nemůžu, přiznal Reina

05.03.2011, 11:10
Aktuality
Od začátku roku vydává Pepe Reina každý měsíc pravidelná prohlášení, co se jeho budoucnosti týče, ačkoliv to pravděpodobně dopředu naplánované nemá. Nyní opět rozvířil vody, když prohlásil, že nemůže slíbit Liverpoolu bezmeznou věrnost, přestože klub miluje. Vše se prý bude odvíjet od výsledků týmu a jeho ambicí a konkurenceschopnosti.

Španělská stálice v bráně Reds už před časem prohlásila, že pokud by Liverpool ani příští rok nehrál Ligu mistrů, mohl by zvažovat odchod. Nyní sdělil, že bude záležet na amerických vlastnících, skupině Fenway Sports Group. Osmadvacetiletý Reina přiznal, že už v létě se o něj několik klubů zajímalo, ale tehdy o přestupu vůbec nepřemýšlel, navíc má ve městě Beatles smlouvu až do roku 2016.

"Neoznamuji, že odcházím. Od toho jsem ještě hodně daleko. Už mnohokrát jsem řekl, že jsem v Anglii a v Liverpoolu šťastný. Nebudu ale nikomu přísahat věrnost, to je nemožné. Každý hráč, kdo to říká, lže," sdělil v rozhovoru pro The Guardian Reina, jenž si nechává vrátka k případnému odchodu zřejmě otevřená.

"S respektem ke svému kontraktu toho příliš říci nemůžu, ale věčná láska neexistuje. Nikdo není pánem svého osudu. Když je hráč v týmu, musí podávat co nejlepší výkony, ale to je vše, co od něj můžete chtít," míní Reina, který byl jen v rámci anglické Premier League spojován s Arsenalem nebo Manchesterem United, kde po sezóně končí veterán Edwin van der Sar. "Nikdy bych nemohl říct 'Nikdy neodejdu', protože to prostě nevím."

Ohledně své budoucnosti na Anfield Road se Reina vyjádřil v tom smyslu, že vše závisí na tom, jak na tom Liverpool bude a co budou chtít majitelé. "Záleží na tom, jak letošní sezona dopadne, jak moc budeme konkurenceschopní. Především to však záleží na ambicích majitelů, jaký budou mít zájem vybudovat lepší tým. Doufám, že v tomto ohledu budou štědří a při svém snažení poskytnou i finanční prostředky," dodal Reina.

Autor: Ondřej Holzman / fifa.com

Komentáře (315)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele