Svíčka dohořela a musíme teď zapálit novou, řekl trenér Páník

01.05.2022, 21:20
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (33)

Přidat komentář
Chamezjunior

Kdo by před 10 lety řekl, že budeme 6 sezón po sobě v nejvyšší soutěži. Že vyhrajeme na Spartě, Slavii, Baníku. Já tedy ne. Chlapi, díky za vše a doufejme, že ve druhé lize budeme hrát důstojnou roli. A díky p. Wolfovi, jelikož bez něj bychom se placali někde v divizi a doufám, že to nezabali a pokusí se o nemožné. O postup do ligy.

Reagovat
Seydou Doumbia

snad se brzy karviná vrátí zpáky

Reagovat
Axelrose

Nejsem si úplně jistý, ale pokud se zachrání zbytek mužstev z ligy, myslím si, že s postupem příští rok nebudete mít moc problémů.

Jediný soupeř mi přijde v podobě Opavy.

Reagovat
Chamezjunior

Nevím jak moc jsi srozuměn s finanční situací Opavy, ale finančně jsou na tom dost špatně, takže těžko říct, co bude u nich po sezoně. (Kdo ví, bude po sezoně u nás).

Reagovat
Axelrose

Co se týká té finanční situace - vůbec. Beru to podle toho, že se drží na dostřel a na rozdíl od 99% ostatních mužstev, mají alespoń kde hrát.

I když je mi jasné, že v regionu kde je Baník, Karviná a Opava, se asi dost těžko shánějí finance, no.

Asi by fakt bylo nejlepší zavést nějaké "finanční minimum" s kterým tu ligu můžeš hrát. Myšleno jasně dokladovanými penězi na účtu na sezonu.

A i tak je to o ničem, když vidím třeba "moje" Pardubice.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedávno žádali město jako vlastníka o půjčku několika milionů - něco jim město nakonec schválilo, ale nevědí, co s klubem, prodali by to, ale nemají seriozního zájemce. V klubu rozjebali, co se dalo, naposled vyhodili Schaffartzika za nějakou údajnou rvačku několik let starou (spíš jim nešel pod fousy, že neměl správné názory), předtím skončil Zavadil jako sportovní manažer, přitom on kvůli toho tehdy ukončil hráčskou karieru ..... Vypadá to, že v Opavě teď už peníze na prvoligový rozpočet nejsou .....mluvilo se už i o tom, že fotbal tam padne a budou hrát nějaký prales .... Že je s nimi West poměrně nahoře, je malý zázrak

Reagovat
Chamezjunior

Pokud si dobře pamatuju, tak SFC chtěli od města 8 milionů a město jim poskytlo částku v rozmezí 1-2 milionů. Navíc se v zimě zbavili Holíka, který odešel zadarmo hlavně kvůli jeho vysokého ligového platu. To, že jsou tak vysoko považuji také za menší zázrak.

Reagovat
smazaný uživatel

ano, klub chtěl 8 a schválili na městě 2 ..... ale hlavní problém je, že není lepší vize, jak dál. Chtěli tam dosadit už i krizového manažera, teď s tím zase počkali.....

Reagovat
Axelrose

Ale mládež vyla dobrá, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Na jejich poměry asi jo, obecně ale žáden top.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě bych k tomu dodal jeden zásadní bod, kterej teda taky souvisí s financema.

Baník, jakožto nejtradičnější a finančně nejsilnější si stáhne všechny nadějné mladíky a místní hráče na doplnění kádru.

Zbytek musí složitě přebírat, to co zbude. Tím pádem rozvoj mládeže v týmech jako jsou Opava, Karvina nebo Frýdek-Místek je prakticky nulovej bohužel.

Reagovat
Chamezjunior

No dobře a jak to v takovém případě dělají v Praze? Samozřejmě, Baník je v MS kraji číslo 1, ale koukni na tabulku U19, kde Karviná sekunduje Baníku. Jenže problém je v tom, že v dospělém fotbale se ti kluci karvinští nechytnou. Samozřejmě existují výjimky ale na to kolik bylo v Karviné talentů to do ligy dotáhl opravdu málokdo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ber to jako můj názor, dorostence, kromě Zbrojovky moc nesleduji.

Co vím, tak Karviná sekunduje Baníku jen proto, že si do týmu U19 natahala 10 cizinců. Z odchovanců MS kraje by tak kvalitní tým určitě neposkládala a pravděpodobně by se plácala někde nad Budějkama. Co se týče Prahy, tak ta má spolu se Středočeským krajem dohraomady 2x tolik obyvatel co MS kraj, takže to tam sehnat kvalitní mladíky, tak složité není.

Reagovat
Chamezjunior

Pravda, hlavně ti dva Afričané, kteří hrají základ vypadají oproti ostatním "jinak " :D. Což nemění na faktu, že Karviná má kvalitní práci s mládeží či talenty. Viz Lingr, Smrž, že zahraničních Nimely či Ramirez. Ale adaptace 2 odchovanců do základních sestav za posledních cca 6 let je prostě málo.

Reagovat
lampas

Budou reálné ambice hrát příští rok o postup, nebo se to tam finančně rozpadne, jako třeba v Opavě?

Reagovat
dontcallmeandre

íMají hodně cizinců v dorostu, umí je prodávat dál, určitě budou chtít hrát špici 2. ligy

Reagovat
KingMaster13

Ty vole to zní morbidně

Reagovat
kattos

On tím myslel že je nezachrání covid.

Takže pokud chtěj zapálit novou svíčku, tak už nevím jak to chtějí trumfnout, ale bojím se

Reagovat
smazaný uživatel

Takže zůstává i po sestupu, podle toho, jak mluví ....

Hoši z vlčí smečky - možná vás dohnala ta dřívější baráž s Jihlavou .....

Reagovat
Chamezjunior

Jiného trenéra asi stejně neseženeme. Kdo by se také do Karviné hnal. Nenapadá mne žádné jméno.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si myslím, leda z nižší soutěže nebo ze Slovenska .....

Reagovat
smazaný uživatel

Rada by to vzal. Pulpit taky. Možná i Smetana

Reagovat
PISTOLERO

Chybět nebudou

Reagovat
Imos

Mně třeba docela jo, Karviná byla hezký oživení ligy a hrozně mě bavilo jak to zkouší doplňovat

Reagovat
kecipep

Ti jednotlivci tam nejsou špatní, oproti posledním 2 letům pro mě překvapivý velký sešup

Reagovat
Chamezjunior

Myslím si, že máme o hodně lepší tým oproti Pardubicím, Bohemce nebo Teplicím. I hráči v záloze jak Qose či Tulio (bohužel u těchto dvou byl problém s tím, jak se zrovna vyspali) mi přijdou nadprůměrní, nicméně ty největší problémy souvisí s individuálními chybami a nefungující zálohou. Uvidíme příští rok, snad udrží kostru týmu a pokusí se zabojovat o postup.

Reagovat
kecipep

udržet cizince pro druhou ligu bude obtížné, motivace v těch okopávajících zápasech bude ještě složitější. Naštěstí pro vás tam není konkurence

Reagovat
Axelrose

Tak maximálně jmény,

Jinak byste nebyli tři kola před koncem v druhý lize.

A jenom jména body nedělají.

Reagovat
Chamezjunior

Jasně, jména body nedělají, ale ty vidíš, jak jsou v některých zápasech tahouni týmu, dělají hru, jsou kreativní a v dalším zápase bys je nejraději ve 20. minutě střídal. No, uvidíme ve druhé lize, pořád tak nějak doufám, že posílíme i hráči ze druhé ligy, jelikož bychom snad měli být "ten lepší mančaft" ve druhé lize.

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec celkem sympatický tým. Myslel jsem, že to bude epizodní jeden rok v lize a bylo z toho 6 ( co by za to Brno dalo ), mají hezký stadion ( co by za to Brno dalo ) a snad by to tam mohlo fungovat dál

Reagovat
Chamezjunior

No, v Karviné už kolují zvěsti, nicméně také věřím, že bude klub fungovat dál a že se pokusí o nemožné. Tedy o postup do ligy.

Reagovat
Figi

Co jsem slysel vcera, tak OKD by melo naposledy do zari vyplatit klubu jeste nekolik desitek milionu korun aby byla sance se za rok vratit zpet. Pak se kohoutky uzavrou. Takze bude ted zalezet jak se k tomu postavi klub a jake ma vubec plany.

Reagovat
Chamezjunior

Já zase slyšel, že LFA vyplácí více peněz i během prvního roku ve 2.lize. Každopádně souhlasím s tím jak se k tomu postaví vedení, ale pořád naivně doufám, že se o návrat do 1.ligy pokusí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele