Světové talenty: Spas Delev

14.07.2011, 16:57
Aktuality
Bulharští fanoušci se radují. Po dlouhé době se totiž v jejich zemi opět objevil fotbalový talent, který by to mohl dotáhnout skutečně daleko. Není tedy divu, že je už nyní Spas Delev pod velkým talkem.

Svou prvoligovou kariéru odstartoval Delev v dresu celku Pirin Blagoevgrad. Hned první sezóna mezi profesionály se mu nadmíru vydařila. Na své konto si totiž připsal výborných jedenáct branek a zaujal nejen přední bulharské kluby. Kromě toho si vysloužil ocenění pro nejlepšího nováčka roku.

V létě 2009 nakonec neodolal vábení slavného klubu CSKA Sofia a s jednatřicetinásobným mistrem Bulharska se dohodl na ročním hostování. Sice se zpočátku střelecky trápil, i přesto ale vedení CSKA vidělo v Delevovi velkou budoucnost a nabídnulo mu tříletou smlouvu. V loňském ročníku 21letý útočník opět válel a gólmany soupeřů dokázal překonat hned ve třinácti případech.

Znovu tak všem jasně ukázal, že branky prostě střílet umí. A právě velmi slušná gólová produktivita je zřejmě Delevovou největší předností. Zároveň mu ovšem nedělá žádný problém vytvořit střeleckou pozici také pro své spoluhráče. I přes svou drobnou postavu je velmi silný v osobních soubojích, má nízko své těžiště, takže se od balónu špatně odstavuje. Směrem dozadu ale není příliš použitelný, a tak jej trenéři nějakými obrannými povinnostmi moc častokrát nezaměstnávají.

Co říká pozorovatel...

Nadějný hráč, u něhož je dost pravděpodobné, že během letošního léta změní své působiště. Pokud se bude i nadále zlepšovat, pak určitě najde své místo v některé z prestižních evropských soutěží. Každopádně ani další rok strávený v Bulharsku by mu určitě nijak neuškodil.

Střela: 7 z 10
Přihrávka: 7 z 10
Bránění: 7 z 10
Rychlost: 8 z 10
Hlavičkování: 6 z 10
Předvídaní hry: 7 z 10
Nynější schopnosti: 7 z 10
Potenciální schopnosti: 10 z 10


Celkové hodnocení pozorovatele: 59/80

41-50 - Zaslouží si pozornost
51-60 - Velká naděje
61-70 - Je na dobré cestě na vrchol
71-80 - Současná extratřída


Vizitka

Jméno: Spas Delev.
Datum narození: 22. září 1989.
Místo narození: Ključ, Bulharsko.
Výška: 169 cm.
Váha: 63 kg.
Pozice: Útočník.
Klub: CSKA Sofia.
Nynější cena: 3 milióny liber.
Potenciální cena: 15 miliónů liber.

Autor: Tomáš Honajzer / skysports.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ještě ať vydrží v Bulharsku, pak až někam do průměrného či lepšího týmu, kde bude hrát pravidělně. Za 1-3 roky by jsme o něm mohli hodně slyšet. Zatím má

Reagovat
smazaný uživatel

+ v těch zakončeních je opravdu skvělý. Má vynikající střelu. Hlavu taky umí používat a není v ní špatný, na to jak je maličký.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Bayer Leverkusen tam by se hodil nebo do nějákého takového klubu nejlépe ze Španělska nebo Německa kde dávají přednost mladým

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Bayer Leverkusen tam by se hodil nebo do nějákého takového klubu nejlépe ze Španělska nebo Německa kde dávají přednost mladým

Reagovat
EmC

OT: Fotbalisté Sevilly budou v přípravě na novou sezonu nastupovat s obrázkem okurky na dresu a nápisem "Miluji okurky". Klub tak chce podpořit španělské zemědělce, kteří byli před časem obviněni, že jejich zelenina šíří nebezpečnou bakterii E.coli. "Po okurkové válce s Německem jsme se rozhodli zastat okurek z Murcie," citovala prezidenta Sevilly Josého Mariu Del Nida agentura Reuters. Funkcionář připomněl nedávnou střevní epidemii šířenou bakterií E.coli (EHEC), která si v Evropě - převážně v Německu - vyžádala životy nejméně 49 lidí. Dlouho se nevědělo, co je zdrojem nákazy a první podezření padlo mimo jiné na španělské okurky. Nakonec se ukázalo, že bakterie pochází z luštěninových klíčků z jedné bavorské farmy, španělští zemědělci však kvůli podezření přišli o miliony eur a řada lidí ztratila práci.

Reagovat
EmC

"Po okurkové válce s Německem jsme se rozhodli zastat okurek z Murcie,"

Reagovat
smazaný uživatel

drbnuty spaniely... len nech sa radsej do nemcov neseru zachvilu budu pytat peniaze lebo krachuju tak jak aj greci a taliani

Reagovat
smazaný uživatel

nech su ticho a nevykrukuju a nech su radi ze aj napr. take Slovensko ich drzi ekonomicky nad vodou

Reagovat
domingo

Reagovat
feministka

Má výbornou střelu, ale dostane 7z10, nebrání a dostane taky 7z10 ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
zelda

Reagovat
Yanek

feministka? čeho se tu ještě nedočkám...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

ze by novy berbatov?no,stejne ho kupi niekto z ruska a mozno konkretne z moskvy..

Reagovat
smazaný uživatel

ak novy berbatov tak to by musel len chodit ...on beha celkom slusne rychlo

Reagovat
smazaný uživatel

On běhá rychle? Tys ho viděl běhat? Spíš sis jenom přečetl, že má rychlost 8 z 10...

Reagovat
Krausio_Real_M

Takový prcek

Reagovat
Kaze

Joooo, jsem vyšší

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lamdžííí

lepší je říkat že jsi vyšší než půlka barcelonskýho áčka:D

Reagovat
smazaný uživatel

ano běha hodně rychle vyborný utočnik

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele