Světové talenty: Nordin Amrabat

27.03.2009, 11:34
Aktuality
Holandská Eredivisie se může pyšnit řadou talentů, ze kterých mohou dříve či později vyrůst hvězdy světového fotbalu. Jedním takovým hráčem je Nordin Amrabat, jehož představení dnes přinášíme.

Letošní sezóna je pro PSV Eindhoven jako z toho nejhoršího snu. Nizozemský velkoklub se trápí, v lize je až pátý a už po 28. kole ztrácí na vedoucí Alkmaar jednadvacet bodů. Na to fanoušci rozhodně nejsou zvyklí. Jedním z tahounů letos nevýrazného celku je ale právě Amrabat, který hraje v PSV svou první sezónu, už nyní ovšem patří mezi základní kameny mužstva.

21letý útočník, nebo záložník, jak už napovídá jeho jméno, má marocký původ, i přesto se však rozhodnul reprezentovat zemi tulipánů, kde se narodil a také vyrůstal. Holanďané jsou z jeho rozhodnutí určitě nadšení, jelikož Amrabat je fantastický driblér, prezentuje se přesnou střelbou z velké vzdálenosti a také nevyčerpatelný fyzickým fondem. Tyto aspekty z něj dělají jednoho z nejdražších fotbalistů Eidhovenu.

Přitom kariéra Amrabata nebyla hned od začátku nalajnovaná. Ještě v roce 2006 jej odmítnul Ajax Amsterdam, jelikož pro něj nebyl dostatečný dobrý. Poté se přes Omniworld dostal až do Venla, kde loni zazářil a zaujal pozornost právě PSV. Zatímco před pár lety Amrabata znalo jen pár lidí, nyní se může pyšnit starty v Lize mistrů a nominacemi do holandského výběru do 21 let.

Co říká pozorovatel...

Jestliže bude Amrabat mentálně dostatečně silný na to, aby pravidelně podával dobré výkony na té nejvyšší úrovni, pak z něj dozajista vyroste další hvězda holandského fotbalu. Potřebuje další alespoň rok na to, aby ukázal, zda na to skutečná má.

Hodnocení pozorovatele...

Střela: 8 z 10
Přihrávka: 8 z 10
Bránění: 5 z 10
Rychlost: 9 z 10
Hlavičkování: 6 z 10
Předvídaní hry: 8 z 10
Nynější schopnosti: 7 z 10
Potenciální schopnosti: 9 z 10


Celkové hodnocení pozorovatele: 60/80

41-50 - Zaslouží si pozornost
51-60 - Velká naděje
61-70 - Je na dobré cestě na vrchol
71-80 - Současná extratřída


Vizitka

Jméno: Nordin Amrabat.
Datum narození: 31. března 1987.
Místo narození: Naarden, Nizozemsko.
Výška: 182 cm.
Váha: 79 kg.
Pozice: Útočník, záložník.
Klub: PSV Eindhoven.
Nynější cena: 5 miliónů liber.
Potenciální cena: 18 miliónů liber.

Autor: Tomáš Honajzer / skysports.com

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Naarden, pěkné místo narození.

Reagovat
smazaný uživatel

jestli se narodil v Naardenu tak by mohl reprezentovat čechy ne?

Reagovat
fantomas

No...

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se narodil v tom muzeu...:D

Reagovat
smazaný uživatel

PSV ho skazi

Reagovat
Stiksxx

Tak to vůbec! Může být rád že je právě tam.

Reagovat
smazaný uživatel

chybíí mi tu zajíímavost...

Reagovat
smazaný uživatel

hodne dobry hrac

Reagovat
Tomik111

supr hráč

Reagovat
božský John

Hodně dobrej hráč..viděl jsem ho v pár zápasech a usoudil jsem že by měl s Afellayem sednou na vlak,směr Marseille

Reagovat
smazaný uživatel

Téžévéčkem

Reagovat
božský John

Klidně vláčkem motoráčkem..hlagně aby tay po sezoně byli

Reagovat
Radin

AGV jsou lepší :-D

Reagovat
božský John

ČD ještě lepší

Reagovat
stas87

Cd?cakame dlho?

Reagovat
smazaný uživatel

Nn, český debil..

Reagovat
smazaný uživatel

Holandsko z těch talentů vytěží hodně, jen si to vemte, tato dekáda bude ve znamení úspěchu.

Reagovat
smazaný uživatel

světové talenty:já

hodnocení pozorovatele:vše 10 z 10

71-80 - Současná extratřída

Reagovat
smazaný uživatel

fandím Ti....

Reagovat
smazaný uživatel

dík

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda holandsko má spostu talentovaných, rachlých technických hráčů ve své lize... Ale chybí tady zkušenost- rozvaha- připadá mi to, že všichni do toho jdou příliš po hlavě a chybí rozvaha. A poté se stane, třeba, že slavie( která nemá tak technické hráče, rychlé hráče) by je byla schopna v pohodě porazit- protože má zkušenosti- a klid.

Reagovat
smazaný uživatel

Málokterý mladý hráč má zkušenosti na rozdávání. To přijde věkem. A pak taky, samozřejmě v repre nehraji jen mladi hraci, ale i mnohem starší fotbaliste.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak můžeš porovnávat slávii s holandským fotbalem? Vždyť je to úplná kravina, to že Slávie s Ajaxem ještě neznamená, že je lepší popř. zkušenější, Ajax slávii prostě podcenil v tom prvním zápase, když prohrál 1:0. Na strahově už to byla taková euforie, že to prostě slávie dala, a pokud kdo aspoň trochu sleduje Ajax a viděl zápas poháru UEFA tuhle sezónu se slávií, tak ho vůbec nemohl poznávat, Ajaxu prostě už o nic nešlo, a tak vypadala i ta hra

Reagovat
smazaný uživatel

Kuril: Ale i tak je to dost často naivní ten jejich fotbal myslím tím ajax... Jako jediní kdo mi připadali, že mají vyzrálejší výkon jsou právě PSV( i když letos je to bída)

Reagovat
smazaný uživatel

nevim kolik jsi viděl zápasů Ajaxu, ale začátkem sezóny se Ajax prezentoval výborným fotbalem, ale bohužel seznam zraněných hráčů se pořád rozšiřoval a to je trápilo asi nejvíc, vždyť skoro celou sezónu měli na marodce více jak 6 hráčů!!! Jinak určitě PSV zvláště v minulých sezónách působilo vyzrálejším dojmem, ale letos tak působí Alkmaar

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele