Světové talenty: Lukáš Mareček

29.10.2008, 17:25
Aktuality
Pozorovatel Sky Sports si tentokrát vybral pro českého fanouška jedno velmi zajímavé jméno. Jeho pozornost upoutal v Evropě zatím poměrně neznámý Lukáš Mareček, který i přes nízký věk patří mezi nejdůležitější hráče Brna.

Pokud sledujete Gambrinus ligu, tohoto 18letého mladíka určitě nemusíme nijak zvlášť představovat, jelikož talentem se může měřit s dalšími známými odchovanci jihomoravského týmu Markem Střeštíkem nebo třeba Lubošem Kaloudou. Mareček vletěl do české nejvyšší ligy jako uragán a i přes první nepovedené utkání v Plzni zatím válí a jeho výkonnost k radosti všech funkcionářů předního českého klubu stále roste.

Ti už také stanovili jeho cenu, která se vyšplhala na 100 miliónů Kč. Tato částka je však dost nadsazená a za úkol má hlavně odradit zájemce, protože Brno nutně své hvězdy prodávat nemusí. Kromě startů v Gambrinus lize upoutal Mareček skauty světových celků také na letošním mistrovství Evropy do 19 let, kde byl sice nejmladším hráčem České republiky, i přesto ale nastupoval pravidelně v základu. Se svými spoluhráči nakonec vybojoval bronzové medaile.

Samotný Mareček sice preferuje nastupovat ve středu zálohy, zvládne však odehrát utkání také na jejím kraji, díky čemuž měl kouč Uličný více možností, jak poskládat sestavu. Už při přesunu z dorostu do A-týmu se Mareček vyznačoval skvělou fyzickou připraveností a díky tomu byl mnohem dříve připraven nastoupit v Gambrinus lize. Český juniorský reprezentant se vyznačuje především přesnou přihrávkou, dokáže udržet míč a hraje velmi klidně. Zcela jistě má před sebou velkou kariéru, nezbývá ovšem doufat, že se nevydá stejnou cestou jako jeho bývalý spoluhráč Luboš Kalouda.

Co říká pozorovatel...

Mareček má v sobě velký potenciál a vedle zkušeného spoluhráče ze středu zálohy Tomáše Polácha a podobně talentovaného Marka Střeštíka může stále růst a zlepšovat se.

Hodnocení pozorovatele...

Střela: 6 z 10
Přihrávka: 8 z 10
Bránění: 7 z 10
Rychlost: 7 z 10
Hlavičkování: 6 z 10
Předvídaní hry: 8 z 10
Nynější schopnosti: 4 z 10
Potenciální schopnosti: 10 z 10


Celkové hodnocení pozorovatele: 56/80

41-50 - Zaslouží si pozornost
51-60 - Velká naděje
61-70 - Je na dobré cestě na vrchol
71-80 - Současná extratřída


Vizitka

Jméno: Lukáš Mareček
Datum narození: 18. dubna 1990
Místo narození: Ivančice, Česká republika
Výška: 182 cm
Váha: 76 kg
Pozice: záložník
Klub: 1. FC Brno
Nynější cena: 1 milión liber
Potenciální cena: 6 miliónů liber
Zajímavost: V Brně působí již od šesti let

Autor: Tomáš Honajzer / skysports.com

Komentáře (84)

Přidat komentář
smazaný uživatel

díky čemuž MĚL kouč Uličný více možností, jak poskládat sestavu , jinak

Reagovat
irik

no nevim ...potencál 9/10 ... nevim, Brno nesleduju, ale nějak se mi to nezdá, parkrát sem ho viděl ale, ...

Reagovat
irik

teda 10/10

Reagovat
smazaný uživatel

10 z 10 ...ale nakonec proč ne.

Reagovat
irik

Neřekl bych, že má větší potenciál než Toni Kroos například...

Reagovat
One-Real

Nenapadlo by mne, že si SkySports vybere českého hráče, ale chválím .

Reagovat
smazaný uživatel

V budoucnu bude také Martin Zeman

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, třeba ten komentář u Zemana fakt sedí - I've heard about Zeman before, he is a goal poacher similar to Ruud van Nistlerooy so keep your ears open for him.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Nespletli si ho s Kadlecem?

Reagovat
smazaný uživatel

Nam roste pro reprezentaci paradni fotbalista podobne jako Moravek... preju vam hodne stesti kluci

Reagovat
smazaný uživatel

JJ, ale Morávek je dle mého ještě krapet větší talent.

Reagovat
smazaný uživatel

Protoze dava goly, tim padem je vice sklonovane..ale Marecek je hrac spis do defenzivi (takovej Galasek za mlada).. doufam, ze mne za to prirovnani neukamenujete

Reagovat
smazaný uživatel

*defenzivy

Reagovat
smazaný uživatel

Marecek je obrovsky talent, ae v brne sou ve vedeni hnupove. Kdyby neprodali Holka, Kaloudu, Mazucha. Mohlo se hrat v Brne o titul. Takto musi Marecek, ktery v dorostenckych kategoriich hraval ofenzivniho zaloznika, zaskakovat na postu defenzivniho stitu, misto zminovaneho Holka. Tim jeho talent trpi asi nejvice, proto su zvedavi estli toto rozhodnuti nezabrzdi jeho rozlet v muzskem fotbale. Jinak dekuji za pekny clanek

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby Holek zůstal v Brně, tak Mareček nehraje. Tak to bylo i s odchodem Černého aby uvolnil místo Střeštíkovi.

Reagovat
smazaný uživatel

To jenom potvrzuje moji prvni vetu.

Reagovat
soukup

tak zase nemůžeš chtít aby odmítali nabídky donekonečna, třeba Holek hrál v Brně 3 a půl sezóny to už je docela dlouhá doba na to jakej to byl talent. Mazuch mi zas tak moc nechybí, byl to sice talent, ale dělal hodně chyb a těžil hlavně z toho, že vedle něj hrál Trousil jedinej kdo byl prodanej předčasně byl Kalouda, ale zase jak často dostaneš za hráče z české ligy 5M euro?

Navíc ten klub musí z něčeho žít, Pros není miliardář a jediní hráči z česka o který je zájem sou právě mladý talenty

Reagovat
smazaný uživatel

Šup s ním do Ruska...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak ...a potenciál klesne na nulu....

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to zasa nie, na nulu niie, občas sa tam niekto presadí, občas!

Reagovat
smazaný uživatel

Trapne

Reagovat
smazaný uživatel

pochybuji že je právě on světový talent ale určitě jeto talent ale ne talent jhak například Dzagojev z CSKA

Kdyby byl světový talent už by byl v realu

Reagovat
smazaný uživatel

Podmínkou proto aby někdo byl světovým talentem je aby šel do Realu?

Reagovat
honziss

Tak to jsi hodně přestřelil.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro koho skautujes ze se tak vyznas :D ? minimalne bayern..vid?

Reagovat
smazaný uživatel

Já nechci být za rýpala, nicméně ten popis bodů je trochu ujetý -

41–50 – Zaslouží si pozornost

51-60 – Velká naděje

61-70 – Je na dobré cestě na vrchol

Jako velká naděje se podle mě označuje právě někdo, kdo je na dobré cestě na vrhcol, stejně tak když si někdo zaslouží pozornost, tak to taky nebude žádný beznadějný případ.

Jinak samozřejmě

Reagovat
smazaný uživatel

podle me je to dobry necid je taky velka nadeje a prestupen do cska urcite neni na dore ceste na vrchol to samy kalouda

Reagovat
smazaný uživatel

Také se mi to zdá příliš.

Reagovat
smazaný uživatel

doufam ze ho pros neproda za ucelem zvyseni konkurence ve sve garazi nekam do ruska nebo na ukrajinu jak kaloudu s holkem jinak mu verim rikal ze by chtel hrat v lize aspon 3 roky nez pujde pryc coz vsem jeho agent vyvratil tim ze nejpozdeji po sezone by ho rad prodal ven

Reagovat
smazaný uživatel

Však i teď o něm byl článek v Hattricku,co se mi líbilo,je to,že mu nynější sláva vůbec nestoupla do hlavy a ani zatím nemá moc úmysl jinam přestupovat v horizontu 2-3 let,což je ideální doba na rozehrání se a pak šup na západ. Talent to je dost slušný,tak snad se někde nezakope.

Reagovat
smazaný uživatel

No kdyz ryje zahradku tak mu asi slava do hlavy fakt nestoupla

Reagovat
smazaný uživatel

Jj,taky proto se tu zatím zahrada neobjevil...

Reagovat
smazaný uživatel

len nie v CSKA

Reagovat
jtbs

SVETOVE TALENTY

Reagovat
smazaný uživatel

Co se ti nezdá? Česko také náleží planetě Země... Kdyby tam byl nějaký Slovák, tak ani necekneš, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Prepáč, vôbec ta nerozumiem o čom hovoríš.

Reagovat
smazaný uživatel

Zapomeň na to, chalane.

Reagovat
jtbs

slovaka by som hodnotil rovnako. na to ze pisem po slovensky to nehadz, ak to chces pocut tak som na pol cech a ta druha polovica tiez nie je slovenska... Hodnotim objektivne. Svetovy talent moze byt hamsik, skrtel alebo ak chces cecha tak tam slahnem aj fenina (kt. na to nema)...ake nejaky marecek

Reagovat
smazaný uživatel

Paneboze slovaci maji jednou dva hrace na urcite urovni a pritom zbytek stoji za prd a delaji ramena,no jeste se me libi teda sestak abych neurazil.A ted k tematu sekce talenti zde na eurofotbalu jestlis sis vsim sou vetsinou hraci pohybujici se pod 20 roku ci tesne nad ,a marecek troufam si tvrdit zes ho ani nevidel opravdu talent je ,to ja v nem vidim noveho galaska ma neuveritelny cit pro hru ,umi hrat dopredu ,premysli v te hre je to proste konstruktivni defenzivni zaloznik ,rekl bych s necidem,moravkem,zemanem,polakem,v.kadlec atd.... jsou nejvetsi talenti momentalne a to bych ti jich jeste mohl par vyjmenovat ono jde hlavne o to ze Cesi pravidelne v kazde mladeznicke kategorii hraji o medaile zato vy slovaci se tam ani nedostanete na ty turnaje tim padem logicky jsou nasi hraci vic na ocich viz letos ME19 tam jste nebyli a na pristich MS20 asi taky opet nejste co a scouti hlavne chodi po tehle turnajich takze me neprekvapuje ze si ho vsimli protoze na ME19 hral paradne

Reagovat
jtbs

mladeznicke sutaze pre mna vobec nic neznamenaju...je to len take spestrenie, ale v ziadnom pripade to neukazuje skutocnu kvalitu hraca. A hlavne porozmyslaj nad spojenim "svetove talenty"...keby tam bolo len "talenty" tak nic nepoviem!!!

Reagovat
smazaný uživatel

No pro tebe jako pro slovaka je to spestreni jelikoz vy se tam malokdy dostanete vubec na zaverecny turnaj ale pro ostatni fotbalovejsi narody je to vrchol sezony i ty mladeznicke turnaje je naprosto bezne ze trebas v italii davaji od ME 16 vsechny live zapasy az po dospelou kategorii tim se ukazuje ze pro fotbalovy svet to neni spestreni u nas to muzem trebas chytat na eurosporte,protoze vzdycky na tech mladeznickych turnajich se ukazuji obrovske talenty ,je to vrchol pro scouty ,nechybi tam takrka scouti z zadneho zajimaveho klubu a rozhodne to jako spestreni neberou a vsimni si i kdyz u tebe pochybuji ze se zajimas tak hloubeji o fotbal jinak bys nepsal takove bludy o mareckovi ktery patril k nasim nejlepsim hracum na ME19 ze vetsinou v tech tymech co tam hraji prim tak jejich hraci se pak stavaji hracemi evropske urovne ,tim padem pak z toho tezi dospela repre viz nase protoze ty hraci se dostanou do zajimavych klubu a pak samozrejme tezime z toho ,samozrejme de se dostat i do zahranici v mladi jinak jenze takhle je to mnohem jednodussi pro toho hrace.Ale klidne si ty turnaje dal nesleduj me to netrapi ty pak nemas prehled a budes dal tady tlachat dalsi zvance ,vsadim se ze ti nerika nic moc ani jmeno Marko Marin co ?ktery se snad tady chysta v blizke dobe,rychle si o nem neco najdi at to ted muzes hodit jako reakci

Reagovat
jtbs

nepovedal som ze tie mladeznicke turnaje nesledujem! Ty tu prekrucas moje slova. Ja len hovorim ze nie su dolezite...Neboj mam dobry prehlad a Marca Marina poznam. Je to velmy velky talent, mozno vacsi nez Marecek, ale to neznamena ze je to svetovy talent...ja ho zaradujem do druhej sorty talentov...su aj vacsi!

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
smazaný uživatel

Docela mě zajmá ten Miralem Pjanič

Reagovat
smazaný uživatel

No ten potenciál 10/10...kam se hrabe Superman

Reagovat
smazaný uživatel

Great hráč .

Reagovat
smazaný uživatel

Potenciální cena 6 milionů liber? Není to moc?

Reagovat
j_mrazik

A není to málo Antone Pavloviči?

Reagovat
irik

vzhledem k potenciálu 10/10

Reagovat
smazaný uživatel

A ten potenciál 10/10 není moc?

Reagovat
smazaný uživatel

Proč?? Je prostě 100% potentní, no...

Reagovat
j_mrazik

Honza Šimák měl třeba taky potenciál 10/10.... a Nedvědovi bys dal třeba ve stejným věku 8/10. Tohle se hodnotí strašně těžko. Pokud bys to věděl na 100%, jak bude kdo dobrej, tak asi máš jiný starosti než psát sem.

Reagovat
irik

ironie...když má někdo potenciál 10/10 tak tomu rozhodně neodpovídá potenciální cena 6 mega liber...

Reagovat
smazaný uživatel

Tobě příjde 200 milionů Kč moc? Třeba takový Modrič stál půl miliardy a nikdo necek!

Reagovat
smazaný uživatel

Chceš srovnávat Modriče s Marečkem?

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou zase blemty! Vidíte-li nějaké porovnávání, nebudu vás z omylu vyvádět. Řekni mi, jaký máš důvod tohle napsat na můj argument nebo názor na to, že cena 200 milionů Kč nemusí být až tak přehnaná, jak vypadá...

Reagovat
soukup

přesně tak Kalouda stál 140M a to se mu povedlo defakto jen MS20 a posledních 8 zápasů na podzim

Reagovat
smazaný uživatel

Budu jen doufat, že Lukáše nečeká podobný konec. Sice jsem nečetl rozhovor nebo článek s ním v Hattricku, ale podle příspěvků to vypadá, že je to snad uvědomilý kluk, kterej se s případným zájmem popere poněkud lépe, než Luboš. Říkám, hlavně se zkusit vyhrát v GL a pak něco zkoušet "vejš"...

Reagovat
smazaný uživatel

Nie je odveci porovnávať Marečka s Modričom?

Reagovat
smazaný uživatel

Nie je odveci porovnávať Marečka s Modričom?

Reagovat
smazaný uživatel

Fíha, to je viac ako za Baroša a Vitteka dohromady.

Reagovat
j_mrazik

Je mladej, nadějnej, kvalitní a zenit přijde za dlouho. Proto vyšší cena. Navíc naděje, že ho někdo koupí ještě za víc.

Reagovat
smazaný uživatel

trosku od veci nemate nekdo nejakou stranku na prenosi Anglicke ligi pres Net dik

Reagovat
smazaný uživatel

http://live-stream.cz/ mrkni tu je tam vse

Reagovat
smazaný uživatel

jojo dik dik

Reagovat
j_mrazik

Když už se bavíme o té potenciální ceně, tak ta může být klidně 150 mil EUR. Třeba se vykope, třeba bude ve fotbale lítat ještě více peněz, kdo ví???

Potenciál = max. možná hodnota!

Reagovat
r.mrazik

hele...radeji koukej at nedostanete od kohoutu dneska...to pak bude muset hrat Cesc s holkama

Reagovat
j_mrazik

Třeba ho naučí běhat, jedině dobře. V 21 letech tam ukazuje jenom rukama jak Effenberg. A přitom má skoro nejvíc naběhanejch kilometrů. On musí asi běhat, když se nekoukám, nebo nevím. Ty jsi už doma?

Reagovat
r.mrazik

jojo,pekne na brevnove...vecer asi s orsim na hvezdu...jinak doufam,ze arseholes padnou...kohouti potrebujou body

Reagovat
j_mrazik

Kohouti nevyhrajou. Andy dneska slaví narozky v El-Magicu. Tak nevím, jestli půjdu.

Reagovat
r.mrazik

aha...tak ze preju vse nej...a kdyz tak pak napis na ni kontakt...at s ni zajdu do toho kina...dik...

Reagovat
$dolar$

Brachove, to si to nemuzete rict doma?

Reagovat
r.mrazik

ale jo,ono by to slo...jenze sms je skoda...

Reagovat
Andis

Fakt unikátní název Světové talenty pro hřáče z Brna

Reagovat
jtbs

Reagovat
smazaný uživatel

proc???neznamena, ze kdyz je Cech a hraje za caskej klub, tak nemuze bejt na srovnatelny urovni jako talenti ze zahranicnich lig...ale takovych talentu uz u nas bylo...

Reagovat
fabec1222

napriklad?

Reagovat
smazaný uživatel

čech v blšanech, rosický ve sparte

Reagovat
jtbs

kua co stale chcete? Je to talent, ale aby dostal privlastok svetovy

Reagovat
smazaný uživatel

a proc ne???tim, ze je Cech, tak prece neznamena, ze to nemuze bejt svetovej talent...treba za 3 roky bude hrat v nejakym spickovym klubu...neznamena, ze kdyz ted nehraje v zakladu Barcelony nebo Chelsea, tak ze je horsi, nez jejich mlady hraci ne?

Reagovat
Shevchenko

OT: Tak Bolf se zranil a zrovna před Spartou, to je fakt noční můra.

Reagovat
smazaný uživatel

Neuwirth stoper číslo jedna.... Ale snad se dá Renda do kupy...

Reagovat
soukup

kdybych tohle věděl před hodinou tak byl s tou jedničkou hodně váhal tak snad to bude 4:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele