Světové talenty: Frederik Sorensen

10.02.2011, 15:52
Aktuality
Obrana dánské reprezentace sice v současnosti neoplývá nějakými velkými jmény, existuje však šance, že co nevidět se to změní. V Itálii totiž seveřanům roste velký příslib v podobě Frederika Sorensena.

Když před sezónou přicházel Sorensen do Juventusu na hostování, asi nikdo nepočítal, že by mohl tento nadějný zadák ihned nastupovat trvaleji za seniorský tým. I proto je jeho aktuálních devět ligových startů v dresu Staré dámy považováno za velký úspěch.

První rok na Apeninské poloostrově si měl totiž Sorensen zvykat na novou zemi v kádru juniorky, ovšem po řadě výborných výkonů byl přeřazen do prvního týmu. Hodně mu pomohly také dlouhodobá zranění Zdeňka Grygery a Leandra Rinauda. Trenér Del Neri tak neměl moc na výběr a vzniklé mezery se rozhodl zaplnit z vlastních zdrojů.

Před zápasem s Cesenou navíc vypadli kvůli zdravotním problémům také Chiellini a Legrottaglie, čímž se před Sorensenem otevřela možnost ukázat své kvality v Serii A. Po boku Bonucciho zazářil a řekl si o další šance.

Nejzajímavější na jeho vývoji je ovšem fakt, že před odchodem do Juventusu hrával za Lyngby, kterému stále patří, maximálně v rezervě. Na start v nejvyšší dánské soutěži tedy stále čeká a je silně pravděpodobné, že si ho na své konto hned tak nepřipíše, jelikož turínský velkoklub zcela jistě udělá vše pro to, aby jej udržel natrvalo.

Juventusu je totiž jasné, že nyní má v kádru jednoho z největších defenzivních talentů současné doby. Sorensen je vysoký obránce, který nikde neuhne ze žádného souboje. Ve vzduchu je dle názoru mnohých přímo excelentní. Pouze na svých technických schopnostech musí ještě hodně zapracovat.

Co říká pozorovatel...

Sorensenův vývoj zaznamenal v poslední době obrovský pokrok. Opět se potvrdilo, že někdy mladému hráči stačí dát šanci, aby ukázal, co v něm je. Určitě nyní dostane příležitosti ke zlepšování a v Juventusu má šanci dosáhnout velkých úspěchů.

Střela: 5 z 10
Přihrávka: 6 z 10
Bránění: 8 z 10
Rychlost: 7 z 10
Hlavičkování: 9 z 10
Předvídaní hry: 6 z 10
Nynější schopnosti: 6 z 10
Potenciální schopnosti: 10 z 10


Celkové hodnocení pozorovatele: 57/80

41-50 - Zaslouží si pozornost
51-60 - Velká naděje
61-70 - Je na dobré cestě na vrchol
71-80 - Současná extratřída


Vizitka

Jméno: Frederik Sorensen.
Datum narození: 14. dubna 1992.
Místo narození: Kodaň, Dánsko.
Výška: 194 cm.
Váha: 84 kg.
Pozice: Obránce.
Klub: Juventus.
Nynější cena: 3 milióny liber.
Potenciální cena: 15 miliónů liber.

Autor: Tomáš Honajzer / skysports.com

Komentáře (42)

Přidat komentář
smazaný uživatel

"Obrana dánské reprezentace sice v současnosti neoplývá nějakými velkými jmény"

Aha...

Reagovat
Zaschrona

Agger, Kjaer

Reagovat
smazaný uživatel

přesně, oni dva

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, hlavně že mi oplýváme hvězdami typu Sivok, Hubník

Reagovat
smazaný uživatel

my samozřejmě.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak oproti Jensenum, Laursenovi, Helvegovi...

Reagovat
smazaný uživatel

presne na tuto vetu som chcel reagovat aj ja ake uz mena by ccheli od danskeho narodaku myslim ze agger aj kjaer maju slusne meno

Reagovat
Shevchenko

Taky mě to dostalo.

Reagovat
fantomas

Reagovat
10

Sø se dvojici Marotta-Paratici hodně povedl, za €150.000 geniální koupě

Reagovat
smazaný uživatel

On stal 150 tisíc?

Reagovat
10

20 tisíc hostování + 130 tisíc opce

Reagovat
smazaný uživatel

Někdy až moc velký zmatkář, ale v tom tlaku na něj se není co divit. A když mu spoluhráči pomohli, tak uměl zahrát celkem obstojně.

Reagovat
smazaný uživatel

Na svůj věk se zatím v Serii A ukázal v dobrém světle. Půjde jednoznačně nahoru. Soe má před sebou skvělou budoucnost, jen na sobě musí dál makat

Reagovat
smazaný uživatel

To je borec :) Zaslúžil si šancu a super ju využil

Reagovat
Counter

Nejlepší mladý Dán je stejně Eriksen, včera proti Anglii hrál fantasticky

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

nádherný dres

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

juve su u mna na vazkach, tento dres maju nadherny a hoci nie som ich fanusik tak som si ho kupil ... zato ten zlty to je otras

Reagovat
juveforever

myslíš ten zlatý so sezóny 08-09 ?

Reagovat
smazaný uživatel

tento : http://jersey-mania.com/images/European%20Clubs%20$80%20All%20Sizes/Juventus/Juventus%20Away.jpg

ten sa mi vobec nepaci, ale tato klasika je neprekonatelna jeden z najkrajsich dresov a to mam asi vsetky zname kluby ale tento sa mi paci velmi

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně se mi líbí tenhle http://www.soccershopusa.com/Images_Products/Juventus_AWAY_JERSEY_2010_1.jpg .. naprosto dokonalý ! :)

Reagovat
smazaný uživatel

tiez pekny pre mna su najkrajsie dresy : Juventus, Chelsea, Benfica, AC Milan, Celtic ( klasicky zeleno pasikavy s bielym podkladom) a takmer vsetky dresy kde je hlavny sponzor red bull , - hodnotim po vyzorovej stranke

Reagovat
smazaný uživatel

jj Celtic má nádherné věci ! :) Líbil se mi i jeden venkovní, měl černé a takové křiklavě zelené nebo žluté pruhy na příč .. :)

Reagovat
smazaný uživatel

ale zda sa mi ze v poslednej dobe to ide s dako s tymi dresmi dole vodou u Celticu ... stale to menia ,

Reagovat
smazaný uživatel

JJ .. mě zase naštval Nike se svou verzí dresu pro Francouzský národní tým.. Prostě k Francii patří za 1.) Adidas .. a za 2.) ten jejich se neváže k žádné tradici .. ( bílé pruhy nebo tak něco ) prostě hloupý mordý dres co vypadá jak venkovní Brazilský ...

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se teda z letošních nejvíce líbí venkovní Fulhamu a Sunderlandu.

Reagovat
smazaný uživatel

* třetí dres Fulhamu

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Darren Fletcher

moje klasicke oblubene dresy boli s napismi Teka a Sharp. snad nemusite hadat, kto v nich v polovici ci koncom 90´s nastupoval. to boli kulty :D

Reagovat
smazaný uživatel

mne sa pacili aj dresy Bayernu ale tie kde mali ako sponzora OPEL ... netusim ktory to bol rok ...

Reagovat
smazaný uživatel

tak obrana dánska neoplívá velkými jmény

Reagovat
smazaný uživatel

zato ty oplÍváš znalostmi z češtiny

Reagovat
smazaný uživatel

co dodat... v 18ti nastupovat v zakladni sestave Juventusu mluvi samo o sobe... libil se mi hned od zacatku a doufam ze ho Juve udrzi... pro me vetsi talent jak Santon i kdyz to je trochu jinej typ obrance...

Reagovat
xhejl

Už se tu nad tím pozastavilo dost lidí, ale teda s tou dánskou obranou je to docela ústřel Zrovna takovej Kjaer když bude pokračovat v rozvoji dosavadním tempem, tak může bejt za pět šest let mezi naprosto elitníma obráncema Evropy...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hlavně musí odejít pryč z Wolfsburgu, tam na něho nic dobrého nečeká. Tím přestupem si dost značně pohoršil. Palermo je kvalitnější tým. Ale jeho volba. Jsem zvědavý, jestli se během 5ti let hne dál.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz uz tady padlo jmeno Grygery, co snim vubec je, ze o nem neni slyset ?

Reagovat
homeles8

co by s nim mělo bejt? Nic, občas zahraje, a furt je v Juve.

Reagovat
pepindo8

ön už se připravuje na ot jak po sezoně pujde do Sparty proto nehraje

Reagovat
DelPiero137

Mne sa tiez pozdava, a totmuto hracovi sa treba venovat a dat sancu.

Lenze je to dost komplikovane, je to skor stoper a tam mame nabite. Neviem ci by sa niekto odvazil stiahnut Giorgia alebo Lea miesto neho.

Na kraji nema rychlost nato nahat najrychlejsich kridelnikov. Mozno keby sa Chilo presunul na LB ako nedavno v Squadre, tak by sa uvolnilo stoperske miesto. Podla predvedenych vykonov sa v nom skryva velky potencial. Dufam ze sa stane TOP hracom u nas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele