SVĚRKOŠ PŘESTOUPIL DO MÖNCHENGLADBACHU

04.07.2003, 00:03
Aktuality
19letý Václav Svěrkoš, jeden z největších talentů, který uplynulou sezónu hrál českou Gambrinus Ligu, přestoupil do bundesligové Borussie Mönchengladbach. Do Baníku Ostrava, již tradiční líhně budoucích hvězd, putuje v přepočtu zhruba 50 miliónů korun...

Svěrkoš, který v novém klubu podepsal čtyřletou smlouvu, by měl nahradit Michaela Forssella, který se po úspěšném hostování vrátil zpět do Chelsea. "Je to velmi talentovaný mladý hráč. Chtělo jej mnoho klubů, proto jsme rádi, že se rozhodl právě pro nás," prohlásil sportovní ředitel Mönchengladbachu Ewald Lienen.

Český reprezentant do 21 let byl v uplynulé sezóně tahounem Baníku, byla to jeho první celá sezóna a hned nastřílel 14 branek. "Borussia je v České republice dobře známá, proto jsem tam chtěl jít. Jsem připraven dokázat, že mé góly v české lize nebyly náhodné," řekl sebevědomě Svěrkoš.

Stal se pátým letním nákupem německého klubu - před ním přišli Bradley Carnell, Pascal Ojigwe, Joonas Kolkka a Oliver Kirch. Nový trenér Baníku František Komňacký jeho odchod nese těžce, bude to prý pro ostravský klub velká ztráta.

Autor: Petr Starý

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*Adam

Ten má na lepší klub. Ale je to dobře, protože v 19 letech jistě může bojovat o místo v sestavě. Hlavně má ještě všechno před sebou. Za par let třeba bude hrát v nějakým lepším týmu....

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně v tom Německu nezapomen kdo tě odkojil! Banik Forever

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele