Švento prvním gólem zařídil remízu Kölnu

14.12.2015, 08:36
Aktuality
Dočkal sa svojho prvého gólu v nemeckej Bundeslige. Slovenský reprezentant Dušan Švento sa prvýkrát v kariére presadil v najvyššej nemeckej súťaži gólom svojho tímu, čím Kolínu zabezpečil remízu na pôde Werderu Brémy 1:1. Udalosť je o to cennejšia, že v pätnástich zápasoch odohral Švento doposiaľ len 62 minút. Proti Brémam ale nastúpil od začiatku a priznáva, že pri góle mal kus šťastia.

Ak do stretnutia nastúpil, tak vždy len z pozície striedajúceho hráča. V tejto sezóne Dušanovi Šventovi v Kolíne ruže nekvitnú a už sa povráva aj o jeho odchode z klubu. Rýchlonohý krídelník by sa totiž rád videl na šampionáte EURO 2016 a k tomu mu slabá vyťaženosť len sotva pomôže. V uplynulom víkende však nastala zmena a nielenže bývalý hráč Ružomberka či Salzburgu nastúpil v základnej zostave, ale jediným gólom svojho tímu na ihrisku Brém zabezpečil remízu 1:1. "Po centri do šestnástky som sa dostal k odrazenej lopte. Nezostávalo mi nič iné, ako strieľať pravačkou. V duchu som si hovoril, že buď to vyjde alebo lopta skončí vysoko pod tribúnou. Strela mi príliš nesadla, no našťastie to tam padlo," povedal pre kolínsku klubovú televíziu Švento.

Duel napokon nedohral celý, ale striedanie v 93. minúte bolo skôr otázkou taktiky, pocty a potlesku pre dobre odvedený výkon, ako narušenie zápasovej minutáže. "Chlapci ukázali morálku. Pre náš mladý tím má bod veľkú cenu," povedal rakúsky tréner Kolína Peter Stöger. Doposiaľ sa Kolín pohybuje v strede tabuľky a nad zostupovým miestom má náskok v podobe ôsmich bodov.

Autor: Ľubomír Hudačko / sport.sme.sk

Komentáře (14)

Přidat komentář
cologneFC

Parada Dusan! V sobotu povzbudzujeme na stadione. Come on FC!

Reagovat
smazaný uživatel

Super Duško! Verím, že ho to nakopne a ešte si premyslí ten zimný odchod. Ale neviem, či po 2 odohraných zápasoch zmení názor.

Reagovat
cologneFC

ved toto. uvidime, v piatok sa ho spytam a dam ti vediet.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen zlehka doplním p.Hudačka. Dušan Švento také odehrál skvělé sezóny ve Slavii Praha. Do základní sestavy 1.FC Koln proti Brémám se dostal z důvodu zranění Leonarda Bittencourta,kterému dává lodivod Kolnu Peter Stoger přednost. Zápas jsem sledoval a Dušan zahrál dobře.

Reagovat
cologneFC

Ahoj, chodievas na nejake zapasy do Kolina?

Reagovat
smazaný uživatel

Ahojky, trochu z ruky, ale ano, v Kolnu jsem již byl.

Reagovat
cologneFC

Ja chodievam tiez, niekolkokrat za sezonu. Aj teraz v sobotu idem. Ak by si sa chcel pridat niekedy, tak napis.

Reagovat
stas87

Zaciatok zapasu mal ale hrozny.Kombinacne sa Köln dostal na polovicu,lopta isla na Sventa a ten jeho center skoncil 4 metre od nabiehajuceho hraca v autu..strata dvoch bodov ma mrzi.Koho chceme doma porazat ked nie uz v poslednych tyzdnoch zly Köln? Aj ma napada,preco siel kopat prave Ujah?Horn v rozhovore po zapase priznal,ze vedel kam Ujah penalty kope a o to to mal lahsie.

Reagovat
cologneFC

Prvy polcas hralo nahovno cele muzstvo a tie sventove centre boli zalostne. Nastastie potom stiahol Modesteho a trosku sa to rozhybalo. My aj hrame niekedy dobre, len nevieme dat gol. Nastastie nas vzdy podrzi Timo v brane. A Ujah? Keby som kopal proti niekomu kto ma pozna, tak to asi napalim do stredu a nedam to tam ako obvykle...

Reagovat
smazaný uživatel

Já osobně jsem za remízu rád. Jako fanoušek Kolnu jsem nechtěl jeho prohru, ale ani prohru Werderu, za který hraje Gebre. Jeho fotbalový růst jsem měl možnost sledovat od dorosteneckého věku. Tréninkové hřiště, kde se "učil" na fotbalistu mám 50 m od svého bydliště . Přeji Gebremu jen vše dobré Třeba se na stará kolena do FCV ještě vrátí?

Reagovat
smazaný uživatel

Theo vyzerá navonok ako veľmi dobrý a cieľavedomý chlapec, bol taký aj za mlada?

Reagovat
smazaný uživatel

Theo je naprosto nekonfliktní člověk. Ke svému talentu přidal cílevědomost a je nutno dodat, že měl štěstí na trenéry jak v mládežnickém věku, tak v dospělosti. Brzy dostal šanci hrát za A-tým FCV (tehdy ještě druhá liga) a nepromarnil jí. Následoval přestup do Slavie a poté Liberce a pozvánka do reprezentace. Méně úspěšnými byl v FCV označován za protekční a protěžované dítě. No kdyby to bylo pravda, tak dnes nehraje 1.Bundesligu. Kolik jiných propadlo.... Na hřišti opravdu nešel přehlédnou, nejen svými výkony, ale měl období dlouhých vlasů, něco jako Marouane Fellaini

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe vďaka za objasnenie jeho príbehu. Ono to je na ňom strašne vidieť či počas zápasu alebo rozhovorov, že je to pokojný nekonfliktný človek. A nakoniec sa ako jeden z mála českých hráčov v Nemecku presadil.

Reagovat
andrew96

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele