Suárez se letos zatím trápí, Valverde je na jeho straně

02.11.2017, 16:04
Aktuality
Barceloně se zatím v letošní sezoně daří a vypořádala se i s horší formou jednoho z tahounů týmu. Daleko za očekáváními zůstává jinak spolehlivý střelec Luis Suárez, trenér Ernesto Valverde ovšem nad uruguayským reprezentantem hůl rozhodně neláme, ba právě naopak...

Třicetiletý fotbalista zatím jenom marně vzpomíná na loňskou a předloňskou sezonu španělské ligy, v nichž dohromady nastřílel 69 gólů. Letos se v rámci LaLigy trefil pouze třikrát a náladu si nedokázal vylepšit ani v Lize mistrů, kde do černého ještě nezamířil ani jednou. Suárez tak je pod palbou kritiky.

"Tahle verze Suáreze se mi hodně líbí. Střílení branek často závisí na centimetrech, o které jde míč mimo levé nebo pravé tyče," hodnotí výkony svého svěřence někdejší kouč Athleticu, Valencie či Olympiakosu Pireus.

"Zamlouvá se mi, že si vytváříme příležitosti. Úspěch přijde. Tým se mi líbí," nepochybuje.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (80)

Přidat komentář
Heresy
Reagovat
Baronne

Brutál

Reagovat
Gazdo

Wtf

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
HOAX

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Kaspar
Reagovat
smazaný uživatel

Co cakali ,od tricatnika

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
patas92

Tak Goretzka si podle Munda prý vybral nás

Reagovat
Baronne

Potřebujem tenhle typ?

Reagovat
patas92

Primárně potřebujem jiný typ, ale přišel by zadarmo a s trochou štěstí by jeho příchod znamenal odchod Gomese a nebo Rakitiče.

Reagovat
Baronne

V tom případě

Reagovat
dextroza_m

Jdu to nechat vychladit... večer to bouchnu

Reagovat
Majk91

a to je dobre? Len aby z neho nebol druhy Gomes,..

Reagovat
smazaný uživatel

Bude zadarmo. Barcelona na ňom môže len získať. Aj keby sa neuchytil, tak prerobiť sa na ňom nedá. Akurát je otázne, ako mu sadne španielsky futbal. Je možné, že nesadne a zbytočne si zabrzdí kariéru, na jeho mieste by som si radšej vybral Bayern, ak tam má tú možnosť, Barcelona podľa mňa momentálne potrebuje do zálohy primárne niečo trochu iné...

Reagovat
jakubbosak

bude zadarmo

primárně potřebujeme více ofenzivního a kreativního záložníka

Reagovat
Hristo Stoichkov

To bude zase tradiční blábol Munda, ale docela věŕím jeho letnímu příchodu. Určitě je to dobrý hráč, ale typologicky máme podobných hráčů několik a tudíž jeho příchod nedává žádnou logiku. Nebo se snad dokážeme zbavit Rakitiče, Gomése a Paulinha?

Reagovat
smazaný uživatel

Paulinho sotva přišel

Reagovat
Darren Fletcher

"Tahle verze Suáreze se mi hodně líbí"

aj mne, len nech mu to nadalej nesype

Reagovat
oli9

to tam zase zacne padat

Reagovat
Mercury

Tahle verze Suáreze se mi hodně líbí.

Valverde se snad zbláznil. Luis je naprosto nepoužitelný nejen v koncovce, ale i v mezihře. Ale jestli se mu tak líbí i Gomes tož není čemu divit.

Reagovat
celeb

dzizas! Co mal asi tak povedat?! Je jeho jobom sa starat aj o psychicku pohodu hracov a nie vytvarat na nich este dalsi tlak. Oni dobre vedia ako zle hrali, nemusia este citat, ze ich vlastny trener ich verejne pranieruje v mediach. Navyse Suarez ma do pohody daleko aj vdaka fyzickej nepohode - ide na operaciu, navyse ma momentalne asi najvacsiu krizu vo svojej kariere. Inak je dlhodobo TOP. Porovnanie s Gomesom je absolutne nemiestne.

Reagovat
Mercury

Tahle verze Suareze se nemůže líbit nikomu a s motivací to nemá nic společného. Já samozřejmě nechci, aby na něj házel špínu nebo ho ještě víc potápěl, ale tohle je druhý extrém. Klidně se mohl vyjádřit ve smyslu, že se Luisovi teď sice nedaří, ale určitě se brzy zvedne a že má podporu týmu, apod. Protože ta bizarní fráze, kterou použil (a kterou očividně nemůže myslet vážně) je uplně k hovnu.

Reagovat
celeb

http://www.eurofotbal.cz/clanky/barcelone-bude-nekolik-tydnu-chybet-suarez-371725/

Co cakas, ze bude teraz hrat v stave akom je?? Uzasne, ako sa viete rozculovat nad 2x prelozenymi vetami casto este vytrhnutymi z kontextu.

Reagovat
Mercury

Ja myslím, ze rozčílený je tu někdo jiný Luis možná není stoprocentní, ale hraje takřka neustále a hraje stále stejně špatně, tohle fakt není jen kolenem. Jednoduše nemá formu. Už skoro rok. A pokud je zraněný, ať sedí na lavičce a vyléčí se. Jednoduché.

Reagovat
smazaný uživatel

hezky popsano

Reagovat
smazaný uživatel

Prešli tri mesiace a karta sa otocila...expert si

Reagovat
Mercury

Díky bohu, že se otočila. To nic nemění na tom, že Luis v té době nepoužitelný byl a vyhlášení Valverdeho bylo mimo. Btw to ses fakt vracel kvůli komentáři do této diskuze po třech měsících?

Reagovat
Gazdo

Tusil som to. Nechcel som to hovorit nahlas lebo som si myslel ze sa moja teoria zaklada len na nepodlozenych domnienkach, ale tu to mam cierne na bielom. Valverde je fetak

Reagovat
ADM

Tieto trénerské alibistické kecy nemôžem vystáť.

Reagovat
celeb

OMG, co ma asi tak vraviet?! Ze hra ako vemeno, smrdi mu z huby a je mu na vracanie ked ide okolo? Vsak ma od superpohara domrvene koleno, premielalo sa to tu uz X-krat a ide na operaciu. Bavite sa o nom, akoby to bol neprevereny niemand a nie niekto, kto dokaze dat viac golov nez Messi, ked je fit.

Reagovat
ADM

Kluud.

Stači povedať, že áno je v kríze, ale do šancí sa dostáva, verím že sa to zlomí, verím mu, na tréningu pracuje dobre bla bla.

Nemusí hned vykladať ako sa mu táto verzia Suareza strašne páči, to je proste blbosť ktorou len naserie fanúšikov... a ešte k tomu dodať, ako sa mu páči vytváranie šancí, sme ledva nejaké mali posledné tri zápasy. Stačilo by troška súdnosti do vyjadrenia a vyzeralo by to inak.

Reagovat
Mercury

amen

Reagovat
celeb

hlavne nech uz ma po tej operacii a je spat na ihrisku. Zrejme Paca uz Valverde odpisal definitivne, tak ako Ardu (ten nedostal ani len sancu). Kazdopadne za par tyzdnov zacne zimne okno, tak ocakavam, ze si zozenie hrot, s ktorym by bol spokojny, dufam v RB a niekto kreativny do zalohy by sa zisiel. Paradoxne Iniesta ma asi najlepsiu sezonu za posledne 2 dozadu, tak nas to az tak netlaci, lenze v kazdej z nich bol aj zraneny. Beriem to tak, ze Valverde dostal do ruk tim v stave akom bol, navyse mu uchmatli Neymara, a napriek tomu sa nam ZATIAL dari nad ocakavanie. Hlavne ked si zoberieme, ze Dembele sa zranil v 1. zapase, v ktorom nasupil od zaciatku. V LM bude uspech SF, liga by mala byt prioritna a Valverde by mal uz v 2. polovici sezony presne vediet koho chce, koho nechce a co presne chce hrat s tymi hracmi, co mu po letnom prestupaku budu k dispozicii.

Reagovat
ADM

Ja hlavne dufam ze sa zas nevyjebe 150 mega na 5 priemerákov.

Reagovat
Visca el barca

přesně tak.

Reagovat
Jordi Alba

Doufáš správně, za 150 nám totiž prodaj max tak 3.

Reagovat
jakubbosak

RB?

Reagovat
celeb

Jedine Semedo splna nejaky standard. Vidal je hrozny a ani Sergi Roberto uz nehra na tom poste tak, ako pred 2 rokmi. On chce hravat v zalohe, co je jeho primarny post. Beriem ho ako nudzovy zaskok na RB, ale nie ako plnohodnotnu nahradu. Oproti dvojici Alba/Digne je prava strana stale slaba.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Semedo nepotřebuje neustále rotovat, je ve věku kdy zvládne pár sezon s vyšší zátěží. A jako jeho alternativa v pohodě postačí Palencia/Sergi Roberto. Na RB opravdu nemáme problém.

Reagovat
celeb

ja so Semedom nemam najmensi problem. Velmi ma potesil hned na 1. krat ked som ho videl a plati to stale. Lenze staci 1 zranenie a mame seriozny problem. Palencia ... myslis, ze mu da v tomto veku Valverde sancu? Podava v B-cku vykony, ze by si zasluzil pozvanku do A-cka? Ja ho nasledovaneho nemam.

Reagovat
jakubbosak

jinak .... koho by sis představoval aby Barca koupila na RB?

Reagovat
celeb

Bellerin. Keby nebol kek a nepodpisal novy konktrakt par mesiacov pred zaciatkom letneho prestupaku, tak uz mohol byt u nas. Mal minuly rok dost meh, ale je to v nom a tato sezona je uz z jeho strany ovela lepsia.

Reagovat
remeslnik

Bellerina nebrat, je to atlet, sprinter, ale ne fotbalista s fotbalovým myšlením. Viděl jsem spoustu zápasů Ars ale skoro vždy mně o tom přesvědčil.

Reagovat
celeb

spaniel, odchovanec, ... 2 sezony dozadu hral super, minulu zle, tuto dobre. Je to mlady chalan, ono prave ten rok-dva v Arsenale mu mozu velmi pomoct, ked bude mat stabilny prisun minut a doveru trenera. Ta kvalita tam je, spanielsky reprezentant za 21 a pomaly prejde do A-cka.

Ako ak sa Semedo chyti a nebude prehnane nachylny na zranenia, tak za mna ok. Zacal pekne, ale nejak sa mu v poslednej dobe nedari. Uvidime. Talentovany je, zda sa, ze si veri. Snad konecne zalepime dieru na RB a Sergi Roberto bude postupne dostavat minuty v zalohe.

Reagovat
remeslnik

No, nevím. To že je španěl a odchovanec je fajn, ale to samo o sobě nic neřeší. Sledoval jsem ho dost podrobně, zvlášť když se s ním uvažovalo na přestup do Barcy. Ale pořád se nemůžu zbavit dojmu, že prostě on to v té hlavě nemá tak fotbalově naskládané. On uteče (nebo se jen nabízí) jako falešné křídlo, což je špica, ale když dostane míč, tak už ho často nedokáže zpracovat na první dobrou a ještě přihraje do míst, kam to z logiky pohybu spoluhráče je blbost, čímž vyruší to pozitivum, co tomu před tím sprintem přidal. Je pravda, že ne vždy, ale dost často. Je rychlý, atletický, pružný, vytrvalý, ale tou nefotbalovostí si to kazí. Je to můj pohled na něj, ale není tendenční, rád bych byl, kdyby tomu tak nebylo. Myslím si, že jeho problém je jen v jeho hlavě. Je mi líto.

Reagovat
jakubbosak

i když je mi moc sympatický a taky jsem si ho přál v Barceloně....potom co jsem ho sledoval více tak jako ty, mám zhruba stejný názor

Reagovat
remeslnik

Reagovat
jakubbosak

přesně proto jsem reagoval.... máme Semeda který musí hrát !! a když už by nemohl jak říkáš Sergi nebo mládí vpřed Palencia

Reagovat
REPLIKATOR

Zabrzdila ho zranění. On se zase rozstřílí.

Reagovat
REPLIKATOR

Zabrzdila ho zranění. On se zase rozstřílí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kouč ho musí podržať, čo iné mu aj ostáva, ale perspektívne sa bude treba pozrieť po nejakom kvalitnom útočníkovi, lebo Alcácer im tiež nikdy nebude a Luis bohužiaľ už nie je ten svetovo-triedny hráč čo býval. Ja osobne by som chcel Wernera por favor

Reagovat
Visca el barca

Jasně, Luis dal na jaře z 30 matchů 22 gólů, ale je úplně na hovno. Musí se zvednou o 100% v této sezoně to je jasně daná věc, ale takhle rychle zapomínat? trochu pokory.

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
smazaný uživatel

Práveže nezabúdam, preto som aj napísal, že BOL svetovo-triedny hráč, lenže come on už ním nie je, už sa dlhšie trápi, to nie je krátkodobá strata formy, to je trvalá strata výkonnosti. Jasné pri tom množstve šancí a herných minút góly stále strieľal/strieľa, lenže keď sa pozrieš na druhú stránku veci: koľko tutoviek spáli skoro v každom zápase, ako spomaľuje útoky, kazí prihrávky, mnohé dobré akcie u neho končia a tiež dribling 1 na 1 už nic moc, tak tam sa už len veľmi ťažko dajú hľadať nejaké pozitíva. Dal klubu veľa, za čo som mu vďačný, ale za zásluhy sa dá hrať len určitý čas a nemôžme zaspať na vavrínoch, ak chceme byť špičkovým klubom potrebujeme špičkových hráčov ako Werner (špičkový hráč vo svojej vekovej kategórií). Útok treba najneskôr v lete posilniť stoj čo stoj!

Reagovat
Hristo Stoichkov

Suárez je příšerný celý kalendářní rok, namlouvat si cokoliv jinýho je nesmysl. Otázkou pouze je, kdo chce věřit tomu, že se dokáže zvednout. Venku nedal v Lize mistrů gól dva roky - jo, tam kde máme za poslední 4 zápasy skóre 1:7 (vlastní gól Sportingu). Teď kvůli němu hrajeme 442, čímž trpí hra i spousta hráčů a stejně mu to nepomáhá... Osobně bych ho už posadil na lavičku.

Reagovat
Visca el barca

Tak těch 22 gólů na jaře není málo. Na lavici bych ho posadil taky, ale na to nemá, neměl ernesto či lucho koule. Dle mě Luisitovi nejvíc ze všech chybí právě Neymar...

Reagovat
Hristo Stoichkov

Herně byl už na jaře dost špatný, přes léto na to navázal. Pochopitelně mu Neymar chybí, měl u sebe nejlepší servis na světě, dal 22 gólů a spálil neskutečný mraky tutovek. Já prostě od takovýho hráče chci, aby dokázal tým táhnout i sám, podmínky na to má ideální a je za to i placený. Problém je ale jeho pohyb. On byl vždycky hráčem, který je v zakončení průměrný, ale teď už se do těch ideálních pozic ani nedokáže dostat. Poslední příklad s Olympiakosem - kolikrát za ten dvojzápas ho dokázal zablokovat Botía? V každý situaci pomalost, dotyk(y) navíc, špatně zvolený řešení situace.

Reagovat
Visca el barca

S pohybem máš pravdu. Hodně mi připomíná jeho začátky v Barceloně. A přijde mi, že má nějaký to kilo na hoře. Proto to chce gólový křídlo či záložníka z leva. Aby nebyl problém ho posadit. Plus dispečera. Bohužel teď musíme řešit primárně jiné posty, než je hrot. Obrana je v cajku. Útok se zvedne příchodem Dembelého, ale primárně se musí řešit záloha. Co říkáš na spekulace ohledně Škriniara?

Reagovat
Hristo Stoichkov

Škriniara jsem letos neviděl (hru Interu fakt nemám rád), ale jdou na něj skvělý reference ze všech stran. Stopera za Masche v létě budeme potřebovat, osobně se mi hodně líbí Upamecano, ale nevím jak moc je to reálný. Každopádně by to byla do budoucna s Umtitim solidní zeď. A ještě bych teda moc rád viděl návrat Grimalda na LB, pro něj mám slabost a už ten jeho odchod mi byl dost líto, to byla klasická blbost Lucha a vedení. Jako křídlo bych rád viděl někoho univerzálnějšího, který dokáže zahrát i na hrotu, ideálně asi Werner či Martial. A prioritou samozřejmě dispečer no.

Reagovat
Visca el barca

Škriniar je suprovej, jen ta cena mi příjde zbytečná...Větší peníze bych investoval v záložní řadě. Toho gorezku upřímně nechci. Tam vidím jedinej plus v tom, že by šel zadarmo....Jinak teď o víkendu je spousta zraněnejch doufám, že Aleňa dostane v druhém poločase šanci.

Reagovat
Footballer

Mně by se na stoperu pozdával Tah z Leverkusenu, o kterém se v poslední době začalo spekulovat. Mladý, perspektivní, technicky vybavený, silný v soubojích, vysoký.

Celkově se mi zdá, že jsme se zaměřili na německý trh, což určitě není špatně. Dá se tam nakoupit slušní hráči za solidní peníz. Pokud ovšem jsou ty informace o sledování Goretzky, Taha, Brandta, Kimmicha a spol pravdivé.

Reagovat
vilp

Loni hráli pomalu nejhorší fotbal v Evropě, letos se na to koukat dá. A Škriniar tam rozhodně patří k nejlepším, občas má sice problémy s poziční hrou, ale v soubojích a ve vzduchu je úžasný a s balonem na noze připomíná Piquého (v lize 92% úspěšnost přihrávek).

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
smazaný uživatel

Ty sance, ktere nedava, to je fakt nekdy brutal

Reagovat
Hai

vrat se do liverpoolu tam ji znovu najdes

Reagovat
smazaný uživatel

Super. Takze niekoho znova kusne. Da sa to niekde podat prosim vas?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Vsak on to nejak zkousne

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Dembele začína z lehka trenovat.

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

takový horší Benzema

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele