Suárez je poprvé od MS v uruguayské nominaci, čeká ho souboj s Messim

14.11.2023, 10:27
Aktuality
Luis Suárez (© AFP)

Poprvé od prosincového mistrovství světa se vrátil kanonýr Luis Suárez (36) do týmu Uruguaye a v pátek ho čeká přímý souboj s argentinským kapitánem Lionelem Messim (36). Bývalí spoluhráči z Barcelony povedou své týmy v kvalifikaci o MS 2026 na hřišti úřadujících šampionů v Buenos Aires.

Suárez má v dresu Gremia střeleckou formu a v posledních pěti zápasech brazilské ligy dal pět gólů. Kouč Marcelo Bielsa ho od květnového nástupu k týmu Uruguaye povolal poprvé. Bude mít tak ve vzájemném souboji s Messim šanci opět se mu přiblížit v historické tabulce střelců jihoamerické kvalifikace: Messi 17. října skóroval dvakrát v Peru a má 31 gólů. Suárez ztrácí dva.

"Jedním ze způsobů, jak se postaral o sebevědomí hráče, je zavolat mu, když může být důležitý," řekl Bielsa v pondělí na nominační tiskové konferenci. Šestatřicetiletý Suárez má oslnivou formu a ve čtvrtek v lize zařídil Gremiu hattrickem výhru nad Botafogem. Při 137 startech za reprezentaci dal 68 gólů.

Uruguay naopak bude chybět jiný útočník Edinson Cavani, protože se v nedělním zápase za Bocu Juniors zranil. Po čtyřech kolech jihoamerické kvalifikace vede tabulku Argentina s plným počtem 12 bodů, Uruguay je druhá se sedmi body.

Nominace Uruguaye na kvalifikační zápasy o postup na MS 2026 proti Argentině a Bolívii:

Brankáři: Sergio Rochet (Internacional), Franco Israel (Sporting), Santiago Mele (Junior Barranquilla).

Obránci: Ronald Araújo (Barcelona), José María Giménez (Atlético Madrid), Sebastián Cáceres (Club América), Matías Viña (Sassuolo), Bruno Méndez (Corinthians), Guillermo Varela (Flamengo), Mathías Olivera (Neapol).

Záložníci: Manuel Ugarte (Paris Saint-Germain), Rodrigo Bentancur (Tottenham), Federico Valverde (Real Madrid), Felipe Carballo (Gremio), Agustín Canobbio (CA Paranaense), Nicolás de la Cruz (River Plate), Giorgian de Arrascaeta (Flamengo), Facundo Pellistri (Manchester United), Maximiliano Araújo (Toluca), Facundo Torres (Orlando City).

Útočníci: Cristian Olivera (Los Angeles FC), Federico Viñas (Club León), Darwin Núñez (Liverpool), Luis Suárez (Gremio).

Autor: ČTK, Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele