Suárez dal košem River Plate a nadále si hledá nové angažmá

07.07.2022, 17:22
Aktuality
Luis Suárez (© AFP)
Luis Suárez nakonec zavrhl možnost působení v argentinském klubu River Plate. Dohoda mezi zkušeným uruguayským kanonýrem a slavným jihoamerickým celkem byla hodně blízko, sám fotbalista ale změnil názor po vyřazení River Plate z Copa Libertadores...

River Plate po suverénním postupu ze základní skupiny nezvládl osmifinále a v něm argentinské derby proti Vélezu Sarsfield. Na půdě soupeře padl 0:1, domácí odveta pak skončila bezbrankovou remízou.

"Byl jsem nadšen, představa působení v River Plate a boje o triumf v Copa Libertadores se mi zamlouvala. Vždycky jsem snil o tom, že vyhraji nejcennější klubovou trofej v Jižní Americe. Ale River nyní vypadl a tato šance je pryč," prohlásil.

35letý Suárez v minulosti střílel branky za CD Nacional, Groningen, Ajax, Liverpool, Barcelonu a naposledy Atlético Madrid, kde mu skončila smlouva a novou nedostal. River Plate mu nabízel roční plat tři miliony eur, vedení v něm vidělo náhradu za Juliána Álvareze (Manchester City).

Autor: Tomáš Pavlík / vi.nl

Komentáře (48)

Přidat komentář
oli9

Nottingham

Reagovat
Seydou Doumbia

když nešel do AV kde ho chtěl Žerard tak tenhle tým moc smysl už nemá

Reagovat
veikko

Mimochodem, když už je tu zmíněná ta Copa, tak začíná být fakt až alarmující rozdíl mezi brazilskou Serií A a zbytkem kontinentu. Letos je to spíš druhý brazilský pohár. A zase se mu nedivím, že by rád vyhrál CoLi, ale nemyslím si, že kvůli tomu půjde do Brazílie.

Reagovat
Igner Farnsworth

Tak ono když Brazílie zabírá půlku JA a nějak půlka obyvatel celé JA jsou brazilci tak to i logicky odpovídá ne?

Reagovat
veikko

Tak bylo by to hezké, ale takhle to nefunguje. Mimochodem druhá nejlidnatější země kontinentu je Kolumbie a že by nějak hýřila úspěchy, se říct nedá. Spíš ta liga má prestiž a v rámci kontinentu chtějí všichni buď do Brazílie, do Argentiny, v posledních letech i do MLS. Ten rozdíl mezi Serií A a ostatními ligami ještě pár let zpátky nebyl tak velký. Teď třeba Flamengo zničilo Tolimu z Kolumbie 7:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Boca mění trenéra , Gallardo asi bude muset taky ven , už je tam dlouho , se divím že ještě nemá evropské angažmá, , ale spíš si myslím že je tato sezóna náhoda , za Argentinu jde dál Velez, tomu dávám šance konečně prorazit , Colo Colo mělo taky své problémy, z Kolumbie budou příští rok taky silnější týmy než Tolima

Reagovat
veikko

Jenže on obecně kolumbijský a chilský fotbal stagnuje. U Argentiny to je spíš náhoda a po postupu Estudiantes už to navíc vypadá vyrovnaněji. Peruánská, bolívijská a venezuelská liga byly slabé vždycky. Peñarol a Nacional zase ztrácí kvůli rychlým odchodům těch největších domácích talentů do zahraničí. Super práci odvádí Independiente del Valle, ti se klidně můžou stát velkoklubem na kontinentu, protože dostávají obrovské částky za přestupy mladíků a mají možnost investovat i do kvalitních posil. Zatím z toho vyšel jeden titul v CoSu a jeden titul v juniorské CoLi (letos prohrané finále na penalty).

Reagovat
Slavia10

Nevezme ho ta Barca pokud je ochotný hrát za minimální plat?

Reagovat
Seydou Doumbia

První opravdový fotbalový hrdina v Uruguayi to jaký tam má zvuk neměl žádný jiný hráč před ani po něm

Reagovat
houdic

Forlán?

Reagovat
Seydou Doumbia

Suárez byl úplně první fenoném v Uruguayi...četl jsem o tom jeden obsáhlý článek, kde ani ti co tam vyhrávali MS ani Forlán nedosáhli takového statusu, jako Suárez po chyceném gólu proti Ghaně na tom legendárním MS...od té doby to byla ikona, modla a at udělal jakoukoli věc, vždy se ho každý zastával...nic podobného tam předtím neměli

Reagovat
kilobyte

Takže je to jejich největší modla, protože zahrál rukou? To odkoukali od svých sousedů?

Reagovat
Seydou Doumbia

největší modla po tom co se obětoval, nechal se vyloučit a následně jeho repre postoupila dál, ano

Reagovat
houdic

Ok, hustý to jsem nevěděl. Jako hráč je to určitě lepší, ale myslel jsem že právě na tom MS si větší jméno udělal Forlán, kterej s Jabulanim uměl jak nikdo na světě.

Reagovat
Seydou Doumbia

taky jsem čekal forlana hele...ale idol, kult, modla se stal právě až kousáč

Reagovat
veikko

Ne, že bych to zažil, ale klidně bych se vsadil, že oblibě borců z roku 1950 nesahá "nějaký" Suárez ani po kotníky. Ukrást Brazílii domácí titul je víc než být špička v Evropě.

Reagovat
smazaný uživatel

jenze to uz si pamatuje malokdo.

Reagovat
Mercury

valloire to videl komplet zive

Reagovat
Jordi Alba

Ale fandil Brazilcům, takže nic neřekne.

Reagovat
Jolly Roger

To už je něco jako bitva u Sudoměřic.

Reagovat
Jolly Roger

Sudoměře.

Reagovat
smazaný uživatel

U Sudoměřic byla tanková bitva, ne? S Fabio

Reagovat
kubys

Reagovat
Pablos

Recoba

Reagovat
Pablos

aspoň na MS 2002 říkali že ho dost zbožňujou v Uruguayi

Reagovat
Seydou Doumbia

jeho dokonce uznávaný uruguayský novinnář ani nezminuje...psal něco o enzo francescolim a paolu monterovi, ale až teprve suárez se stal jejich maradona, jejich idol, kult, legenda, modla...právě po oném zákroku proti ghaně

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
jáá

Sliboval návrat do Ajaxu, tak je čas.

Reagovat
AjaxFans

Přesně tak

Reagovat
Agent z Melmacu

na miesto kde mal svoj prvý hryz

Reagovat
Csaplárova past

Ten by sedel do takoveho Newcastlu. On na to ma a ucetni u Strak taky ...

Reagovat
miguel bain

za ty 3 mega euro? To by dala s prstem v nose polovina PL

Reagovat
ashburtongrove

Myslim ze vsichni z PL

Reagovat
smazaný uživatel

trochu off topic, ale jeho dcera na tiktoku je solidní virál

Reagovat
Free_player

Reagovat
miguel bain

Suarez bude střílet goly i v hrobě, může prakticky kamkoliv. Osobně by se mi líbil v Leedsu nebo Brentfordu

Reagovat
smazaný uživatel

To šla argentinská liga tak dolů, nebo mají top kluby jen krizi? Letos bude pravděpodobně potřetí v řadě ryze brazilské finále, 4. titul pro Brazilce v řadě, přitom předtím měla za 5 ročníků 3 tituly Argentina a po 1 Brazílie a Kolumbie.

Reagovat
JeséRodriguez

Taky by mě zajímalo. Říkám si skoro každej týden, že si Copu, brazilskou, nebo argentinskou ligu pustím, a vždycky na to zapomenu. Na MLS jsem občas kouknul, tam by mě taky zajímalo, jestli to třeba do 20 let má potenciál být nej ligou mimo EU. Případně i konkurovat top ligám v Evropě.

Reagovat
veikko

Když ona se Copa hraje fakt v dost nepříjemné časy. Ještě třeba zápasy od půlnoci se dají, ale často to máš třeba od 2:00 nebo 2:30, což jsou pro mě osobně úplně nejhorší doba. Abys vydržel neusnout je to dlouho a po konci zápasu už nemáš čas se vyspat. Zpravodajství z Copy América tehdy z tohohle pohledu bylo fakt peklo.

Reagovat
JeséRodriguez

Ono to není úplně na to sledovat to každý týden, jednou za měsíc cca se to třeba i dá. Ta brazilská liga bývá i od 21 hod., to je pohoda.

Reagovat
veikko

Já sleduju sem tam ekvádorskou, když je to v rozumný čas. Mimochodem začíná právě zítra ve 2:00 v noci. Málokde se dá sledovat tak vyrovnaná a docela kvalitní liga. V posledních 5 sezónách získalo titul 5 různých klubů. Navíc je to líheň mladých talentů. Jinak kapitola sama pro sebe, co se dá sledovat celkem v klidu, je tým Cobresal z Chile. Je to v Atacamě a hrají tam dopoledne (tzn. pro nás třeba v 15 h), protože odpoledne by se tam hrát nedalo.

Reagovat
JeséRodriguez

Aha, to díky za tip s tím Cobresal. Mám tyhle soutěže rád, jeden čas jsem sledoval australskou, korejskou nebo japonskou ligu. Ekvádorskou ligu jsem snad ještě nikdy neviděl, ale už jen díky té vyrovnanosti to může být super.

Reagovat
veikko

Jo, třeba japonská a korejská liga věřím, že bude docela divácky atraktivní. Jinak ten Cobresal by si možná zasloužil i tady nějaký kratší článek, protože to je fenomén. Je to tým v podstatě z hornické osady v Atacamě, co získal v roce 2015 takový ten "půltitul" (dodneška mám s tím starším systémem Apertura - Clausura trochu problém, abych to pochopil).

Reagovat
JeséRodriguez

Jj, ty soutěže mají fakt kvalitu. Přiznám se, že ten "půltitul" slyším nějak poprvé, vůbec nevím, o co jde. Článek bych taky uvítal, obecně mě baví si přečíst o podobných soutěžích z celého světa. Nedávno jsem koukal na web oceanifootball, to je taky hustý, jak se ten fotbal těší popularitě i v podobných zemích. JA je teda tradiční fotbalový kontinent, ale chilskou ligu si troufnu říct sleduje málokdo a těch lidí, kteří by si o tom přečetli, bude asi víc.

Reagovat
Irek

Tvrdiku jednej

Reagovat
Radikal

Jako backup za Jurečku proč ne

Reagovat
Irek

Jurecka může hrát z křídla a Suarez by byl do 40 let postrach obran

Reagovat
smazaný uživatel

Pres Tecla by stejne nehrál

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele