Stuttgart trenéra dlouho nehledal, tým přebírá Weinzierl

09.10.2018, 13:26
Aktuality
Jenom dva dny byl bez hlavního trenéra Stuttgart. Na lavičce německého klubu v neděli skončil Tayfun Korkut a od první minuty byl největším favoritem na uvolněnou pozici Markus Weinzierl, ten dnes také dostal od vedení VfB důvěru...

"Na tento úkol se doopravdy těším. VfB je velkým klubem, který se aktuálně nachází ve složité sportovní situaci, každopádně jsem přesvědčen o velkém potenciálu týmu a klubu. Bundesligu jsem v uplynulých měsících sledoval intenzivně a těším se, až začnu v nové práci," nechal se slyšet Weinzierl.

Teprve 43letý Weinzierl začínal trenérskou kariéru jako asistent v Regensburgu a v listopadu 2008 povýšil do funkce hlavního kouče. Následně si vysloužil angažmá v Augsburgu a v sezoně 2016/2017 vedl Schalke.

Stuttgart loni skončil v tabulce na sedmém místě a sahal po účasti v Evropské lize, o kterou ho připravil triumf Frankfurtu ve finále poháru nad Bayernem. Další zklamání pak představuje úvod nové sezony, klub uhrál v sedmi zápasech jen pět bodů a v tabulce je poslední.

Autor: Tomáš Pavlík / sport1.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
db18

Paráda.

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Hildebrand - Hinkel, Boulahrouz, Hilbert - Hleb, Khedira, Dunga, Balakov - Cacau, Gomez, Kuranyi

Lehmann - Lahm, Magnin, Meira - Hitzlsperger, Soldo, Gentner, Kuzmanovic - Elber, Klinsmann, Walter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Trochu som dúfal v Jürgena Klinsmanna, ktorý nedávno v rozhovore pre Bild hovoril niečo v zmysle, že vo VfB sa cíti ako doma a že nevylučuje, že by tam raz mohol precovať... Toto je ale tiež vynikajúca voľba, podľa mňa je to tréner, ktorý je i na dlhšiu dobu, resp. tréner, ktorý ten tím niekam posunie. Nie ako tréneri typu Korkut alebo Frontzeck s tým klasickým kolobehom, keď zo začiatku majú vďaka efektu nového trénera úspechy, ale následne to nedokážu potvrdiť, upadnú do krízy a sú vyrazení.

Reagovat
Rarášek

Tak už na něj můžu dočista zapomenout.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele