Stuttgart se chystá rekonstruovat stadion

14.03.2008, 11:26
Aktuality
Fotbalisté VfB Stuttgart si zahrají na novém stadionu. Jejich stávající Stadion Gottlieba Daimlera čeká rekonstrukce za 73,2 milionu eur, během které by měl přijít o atletickou dráhu. Stadion by tak byl určen pouze pro fotbal.

Proti jsou ovšem zástupci Německého atletického svazu. Stuttgart he tradičním místem atletických mítinků. Dráha zde byla od vzniku stadionu v roce 1933. V posledních třech letech hostil stadion Světové atletické finále a v roce 1993 po poslední rekonstrukci se zde konalo mistrovství světa.

Stavební práce by měly začít v roce 2009 a za dva roky by se mělo na přestavěném stadionu hrát. Stadion by v té době měl mít jen o pět set míst větší kapacitu než nyní, tedy 56 400. Díky zboření oblouků za brankami a výstavbou nových strmých tribun hned u hrací plochy se vyřeší především rozlehlost a neútulnost stadionu.

Třetinu nákladů na rekonstrukci pokryje klub s pomocí sponzorů, zbytek zajistí město a vlastník stadionu, kterým je nově založená společnost Neckerpark. Ta bude stadion klubu pronajímat, zároveň však převezme dluh ve výši třicet milionů eur, který zůstal po předchozích rekonstrukcích.

Autor: Jiří Fišara / čtk

Komentáře (4)

Přidat komentář
alias

To je dobře. Jen mě zaráží, že v době kdy rostou nové fotbalové arény na celém světě se v Brémách rozhodli, že se do přestavby jejich stadionu kvůli financím nepustí. A přitom bylo nedávno napsáno jak kluby z bundesligy vydělávají horentní sumy. Myslím, že Werder by si lepší stadion zasloužil.

Reagovat
smazaný uživatel

tam bylo tuším napsáno, že Werder nebude stavět nový stadión.....ten svůj starý si ale zvětší.....jinak Werder je nejsympatičtější německý klub..

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda !!! Tenhle stadion sice má svou sílu a krásu, ale je pravda že je to tam dost otevřené. Už se těším až bude stát novej stadion. :)

Reagovat
smazaný uživatel

hsv hsv hsv hamburk je nej klub v německu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele