Stuttgart přeřadil Badstubera do béčka. Už s ním nepočítá

18.08.2020, 14:01
Aktuality
Bývalý německý reprezentant Holger Badstuber už není členem A-týmu VfB Stuttgart. Klub jej přeřadil do rezervy, která hraje regionální ligu a nadále s ním už nepočítá. Jednatřicetiletý fotbalista to potvrdil na sociálních sítích.

Badstuber přišel pod trenérem Pellegrinem Matarazzem o místo v základní sestavě. Klub navíc v létě získal další dva stopery Konstantinose Mavropanose z Arsenalu a Waldemar Anton z Hannoveru, k dispozici mají brzy být také Marc-Oliver Kempf a Atakan Karazor. Na Badstubera už místo nezbylo. S klubem tak neodcestuje ani na soustředění do rakouského Kitzbühelu.

"Akceptuji rozhodnutí sportovního vedení, i když je to pro mě těžké přijmout. Věřím, že bych týmu v bundeslize ještě pomohl," prohlásil bronzový medailista z mistrovství světa 2010 a šestinásobný šampion bundesligy s Bayernem Mnichov.

"S ohledem na příští sezonu a další roky jsme se rozhodli přistoupit k personálním změnám v kádru a sázet v defenzivě na jiné hráče. Rozhodnutí je čistě sportovního charakteru. S Holgerem jsme chtěli jednat především na rovinu," sdělil v tiskovém prohlášení sportovní ředitel Stuttgartu Sven Mislintat.

Smlouvu ve Stuttgartu má Badstuber až do konce sezony 2020/21 a plánuje ji dodržet. S platem okolo 2,5 milionu eur ročně má být ve švábském klubu jedním z nejlépe vydělávajících hráčů.

Autor: Jiří Fišara / sport1.de

Komentáře (11)

Přidat komentář
Müllered

Reagovat
db18

Reagovat
irik

Reagovat
Kostomlat

Požáre, jednej!

Reagovat
risk je zisk

S platem jako cely roční rozpočet klubu? Ták určitě .

Reagovat
Dufan

ty zranění mu odrovnali šanci hrát dále za top klub... jinak by byl asi stále v bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

Já vážně nevím proč, ale Badstuber mi narozdíl od Müllera nikdy nebyl sympatickej...

Reagovat
salaminoo

Taky nevim, ale mam to presne naopak

Reagovat
Giginek

Doufám, že po něm sáhne třeba bielefield nebo kolín... Těm by ještě mohl pomoct

Reagovat
cologneFC

Tak nám by určite nepomohol. Na stopérskom poste máme veľa hráčov. Určite nepotrebujeme na zranenia náchylného Badstubera, ktorý je navyše už dosť starý. Máme tam talentovaných hráčov, ktorým treba dať šancu.

Reagovat
db18

Co jsem četl, tak tam je přeřazen oprávněně, už na to nemá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele