Stuttgart na hostování získal obránce Barbu

01.02.2016, 13:46
Aktuality
Federico Barba bude ve druhé polovině letošní sezóny nastupovat za Stuttgart. Ten získal 22letého obránce na hostování z Empoli, součástí dohody je i povinná výkupní doložka...

Odchovanec římského AS na sebe poprvé upozornil ve druhé nejvyšší italské soutěži, kde nejprve pomáhal Grossetu a posléze i Empoli, se kterým se vrátil do Serie A.

Za toskánský celek však Barba nenastupoval úplně pravidelně. Na podzim si na své konto připsal 11 ligových vystoupení, další už pak v letošním ročníku nepřidá. "Příchodem Federica jsme získali do týmu dalšího mladého talentovaného hráče, který přesně splňuje naše požadavky," prohlásil na adresu nové akvizice sportovní ředitel Robin Dutt.

Bývalý italský mládežnický reprezentant přichází do Švábska na půlroční hostování, za které by mělo Empoli dostat zhruba milion eur, další 3 miliony pak inkasuje za povinný přestup.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (62)

Přidat komentář
GEGE

Reagovat
terry

A já už myslel že Babu.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je prostě špatně

Reagovat
smazaný uživatel

co je zač?

Reagovat
smazaný uživatel

díky - to vypadá slibně

Reagovat
GEGE

"Hlavne má 22 rokov a túto sezónu hraje výborne, dal zabudnúť na Ruganiho v obrane."

Tohle je totální blbost...Rugani loni patřil k nejlepším stoperům ligy.Barba se tomuhme statusu letos nepřiblížil ani v nejmenším.Rozhodně má potenciál růst ale momentálně to je jen průměrný obránce.

Reagovat
Pipo123

Pri Tonelim zahraje dobre aj Mauricio, Barba ich proste podržal v niektorých zápasoch a mal dobré momenty, jasne Rugani to nie je a to ani netvrdím, ale zalepil hodne dobre miesto po nom. Barba by mohol na fleku hrať v Laziu či AS

Reagovat
smazaný uživatel

Tam jde hlavně o to "dal zapomenout na Ruganiho", což zkrátka není pravda. Mezi "dát na někoho zapomenout" a "zalepit po někomu místo", mezi tím leží minimálně Atlantik.

Reagovat
Pipo123

Já proste nemám pocit žeby nejak citeľne chýbal Rugani, celá obrana Empoli funguje dobre nech tam hraje kludne aj moja babka. Nebudem sa čudovať ak sa herne vytiahne aj Camporese. Najviac sa mi tam proste páči Toneli a Mario Rui, to sú hráči ktorých by som na fleku chcel do Lazia. Barba na to že má 22 rokov tak hral dobre, mne sa hodne páčil v tej obrane.

Reagovat
Pipo123

Ale inak máš pravdu, asi som to napísal kokotne

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem, Sandrino Matri se omluvil za své včerejší vyloučení.

"Sono davvero dispiaciuto per quanto successo ieri, in occasione della partita tra Udinese Calcio 1896 e S.S. Lazio, ci tengo a scusarmi con Società, compagni e tifosi.

Un abbraccio"

Reagovat
GEGE

to,že by si momentálně zahrál v AS či Laziu ale není známka jeho velké momentální kvality jako spíš vizitka tragických stoperů obou celků....

Reagovat
10

Reagovat
db18

Takže Rüdiger < Barba? V tom případě to úplně stačí.

Reagovat
Lech

Reagovat
terry

Že odcházejí mladí Italové ven, místo toho, aby šli (např.) do Juve?

Reagovat
db18

V tomto případě ho chtěla Neapol, ale Stuttgart byl rychlejší ve vyjednávání s Empoli.

Reagovat
Furia Ceca

Juventus tohle mercato koupil nebo si jiným způsobem zajistil Mandragoru (novej Thiago Motta), Sensiho (novej Verratti), Di Livia (novej Del Piero) a Oliveiru Da Silvu (nový Marcelo) + ještě další dva hráče... Fandové Juve můžou být v klidu.

Reagovat
terry

Já to myslel ale obecně.

Reagovat
db18

A z kolika těchto "nový někdo" někdy v minulosti opravdu něco vyrostlo?

Reagovat
Furia Ceca

Z Verrattiho. Ovšem u ne nás... Ale třeba Pogba je srovnávaný s Vieirou. A Dybala má na wiki hrozných přirovnání:

"Nicknamed La Joya (The Jewel, in Spanish), due to his creative style of play, pace, technique, and eye for goal, he has been compared with compatriots Sergio Agüero, Javier Pastore, Carlos Tevez, Omar Sivori and Lionel Messi, as well as former Italian forwards Vincenzo Montella, Alessandro Del Piero and Roberto Baggio."

Reagovat
smazaný uživatel

Jedna věc, nepiš "nový xxx", díky.

Reagovat
Furia Ceca

To jenom kolegovi pro představu, je jasný, že žádní nový Verratti nebo Del Piero není (byť Pintu tvrdí, že Dybala je novej Alex).

Reagovat
10

Di Massimo

Reagovat
Pettirosso

Di Livia?

Reagovat
Furia Ceca

Di Massimo!

Reagovat
smazaný uživatel

To bych řekl, mladý DI Livio je v naší primaveře

Reagovat
smazaný uživatel

Že jde perspektivní italský stoper bojovat do Německa o záchranu, místo hry s Empoli v horní polovině tabulky, nebo přestupu do Neapole.

Reagovat
terry

Jojo, já se ptal vážně, jen jestli jsem to správně pochopil

Reagovat
Pettirosso

krom Juve na mladý italy většina týmů kašle a Juve je všechny zkoupit nemůže. Pak to takhle dopadá..

Reagovat
stas87

Sak ked sa chyti,kupite si ho za par milionov spät. A keby sa mu darilo alebo aj nedarilo,taliani po case radi utekaju domov.

Reagovat
The Krupy

Radšej takto, ďalšieho obľúbeného hráča v Neapole by som rozdýchaval ťažko.

Reagovat
The Krupy

Ale samozrejme je to škoda, mal ostať v lige.

Reagovat
smazaný uživatel

Raději v Neapoli než v boji o záchranu v Německu.

Reagovat
The Krupy

Objektívne, áno, máš pravdu. Ale to subjektívne hľadisko

Reagovat
smazaný uživatel

Z mé strany i subjektivně. Itálie je zkrátka Itálie. Odcházet ven nemá smysl, a to jak z objektivního, tak i subjektivního hlediska. A subjektivně je mi jedno, jaký dres v Itálii ten kluk obléká. Pokud z něho má vyrůst schopný reprezentant, pak ať si obléká dres Neapole, Interu, AC, AS, je mi to šumák.

Reagovat
The Krupy

Ja som Hobbesovský človek, v Neapole by som ho fakt vidieť nechcel, rovnako ani v Interi. A nikde nie je napísané, že nemôže vyletieť aj v Nemecku, hoci doma má na to ideálnejšie podmienky.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

bola by blbost ho predavat za 25 mega...

nedava goly ako minuly rok, ale tak minuly rok to mu goly pripravovali dost aj Guarin a Kovacic.. teraz tam ma Medela na rozohravku..

vcera sice nafilmoval faul (podla reakcii ludi bol prvym hracom v historii), ale myslim, ze to tam celkom rozhybal ked nabehol..

Reagovat
Rudnevs

OT: Darmstadt získal na hosťovanie mladíka Felixa Platteho zo Schalke.

Reagovat
smazaný uživatel

Som zvedavý či si kopne

Reagovat
Rudnevs

Určite, veď kto iný okrem neho a Wagnera hrá v útoku Darmstadtu. Jaj veď Stroh - Engel. ale aj tak si zahrá.

Reagovat
db18

To v Paderbornu taky nebyla extra konkurence )ještě při zranění Saglika) a Ducksch si stejně nekopl.

Reagovat
smazaný uživatel

Odchovanec římského AS ... srdce mi krvaca. A za nas hra Sabatiniho sebranka

Reagovat
Alberto Aquilani

tých odchovancov vyprdneme každý rok niekoľko, ale ty más už automaticky takú tú pózu, že za každým, o ktorom je len trochu počuť plačeš a nadávaš na Sabatiniho a nekoncepčnú prácu. Aj Cerci je odchovanec, skurvené vedenie!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne, je to kokot na entu. Co tu splietas 28-rocneho Cerciho s mladymi???? . Samozrejme, ze je to nekoncepcna praca. Kupovat menej kvalitnych jebov z juznej ameriky po 6-7 mln alebo Gersona, ktory este ani neprisiel a uz uteka naspat za 17 mln namiesto radsej davania sanci odchovancom, je chore. Naco nam je zakladna mladych hracov, jedna z najlepsich v taliansku, ked aj tak su odsudeni na odchod bez sance. Aj keby z nich nic nebolo, stale su zadarmo. Uz zlez z toho stromu

Ten tvoj kokot zatal sekeru na leto cca 62 mln. Som zvedavy, kde ich zoberu. Kto odide, Manolas, Radja?

Reagovat
Alberto Aquilani

Dám ti príklad. Celú sezónu tu kopeš, prečo sa nedala šanca Politanovi či Verdemu. Politano bol v primavere v tieni Caprariho, Piscitellu či potom Nica Lopéza. Bol z nich ten "najmenej talentovaný". Šiel do Serie B, kde sa mu darilo a teraz šiel do menšieho klubu v Serii A, kde sa mu darí dobre, v jeho prípade nad očakávanie. Pravdepodobne, keby túto hierarchiu nemal, hral by teraz niekde v Serii C za Benátky, lebo je dosť možné, že by ho neúspechy a tlak zlomili. Napriek tomu, že tu nadávaš, prečo sa mu nedala šanca je stále náš a dokonca pred sezonou mu bola predlžená zmluva. Verde si nekopol mimochodom ani vo Frosinone, je ešte moc mladý, aby mohol hrať v Ríme.

Teraz sa mala dať šanca Romagnolimu, hold zdrhol. Videl si niekedy Barbu? Aj do Stuttgardu ide len za nejaké 4 miliony, ten jeho potenciál je oveľa nižšie ako Romagnoliho, či asi nebudeš súhlasiť, ale aj Rudigera, ktorý od začiatku sezóny vyrástol. Prečo by som nemal spomínať Cerciho? Pár rokov dozadu bol on s Okakom naše najväčšie talenty, a obaja okrem svojho pol roka nepredviedli nič. Cercinho už ani neviem kde je momemtálne a Okaka hrá v Brugách.

Pamätám si tú "slávnu" éru, keď nás dokonca trénoval Conti, dávala sa šanca odchovancom, a darilo sa tak super, že sme sa zachránili v predposlednom zápase :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Přestupová částka nevypovídá o kvalitě hráče.

Cerci je v Janově a prožil dvě povedené sezóny v Turíně. Okaka nehraje v Brugách, ale v Anderlechtu.

Reagovat
Alberto Aquilani

no, to už hneď mení situáciu, no... Cercinho dal 2 sezony v Turíne, ale keĎ prestúpil do lepšieho tak zhorel. A snád to tam Okakovi padá :-) Barba bude niečo na spôsobo tých 2 interistov, čo šli do Nemecka pár rokov dozadu - Caldirola a Donati? Nemyslím, že tam spraví dieru. Na základ v Ríme nemá/nemal a otázka je, či by chcel byť na lavici. Rád by som sa mýlil, ale veľký potenciál vňom nevidím, niekto to tu už predomnou písal, s tým porovnaním s Ruganim...

Reagovat
smazaný uživatel

Já ti jen uvedl na pravou míru fakta. Diskusi s tebou vést nehodlám.

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se mi stuttgartek zachrání

Reagovat
smazaný uživatel

Nemaj obavy, pohodička.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Nepochopitelné.

Čert vem, že jsme o něj neměli zájem, ale v Empoli ho bota netlačila a vybrat si místo toho Stuttgart bojující o záchranu.. co dodat.

Reagovat
smazaný uživatel

Zase bych Stuttgart tak nepodceňoval. Má dobrý tým a hrají hezký fotbal, jsou schopni v zápasech držet krok s těma nejlepšími (a pak dostat klepec od Augsburgu a je klidně možné, že příští sezonu budou nahoře. Ale chápu, jak vám to připadá, asi jako nám, když Klose jde z Wolfsburgu do Norwiche..

Reagovat
smazaný uživatel

Keď sa v Stuttgarte chytí poriadne nejaký útočník, tak budú hrať o Európu.

Reagovat
smazaný uživatel

Oni ho dokonce mají..jen se jim zranil

Reagovat
Kucka

Kliment

Reagovat
Rudnevs

Ginczek, Harnik, Werner

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele