Stuttgart bojuje o titul, Gomez o střeleckou korunu

11.05.2009, 11:32
Aktuality
Závěr letošního ročníku Bundesligy bude mimořádně zajímavý. Velkou zásluhu na tom má Stuttgart, který se dotáhl na čelo. Naposledy přehrál vedoucí Wolfsburg 4:1, když všechny branky VfB zařídil Mario Gomez.

Wolfsburg sice tabulku dál vede, ale už jen o skóre před Bayernem. O bod zaostává Hertha, o dva Stuttgart.

"Hrajeme teď skvěle, celý tým podal proti Wolfsburgu mimořádný výkon," září stuttgartský střelec Mario Gomez. "Pokud už neprohrajeme, můžeme se v tabulce posunout ještě o kousek výš, to by bylo skvělé."

Právě Gomez je velkým tahounem Stuttgartu, což se ukázalo i v utkání s Wolfsburgem. Na hřišti byli tři nejlepší kanonýři Bundesligy - Gomez, Grafite a Džeko. A právě Gomez byl hlavní hvězdou, díky čtyřem brankám se v tabulce střelců dotáhl na třiadvacetigólového Grafiteho.

"Mario je v životní formě," říká trenér Stuttgartu Markus Babbel. "Je to naprosto výjimečný hráč, nejlepší útočník v Německu," přidává se Babbelův předchůdce Armin Veh.

I díky Gomezovi má Stuttgart naději, že si po dvou letech zopakuje opojnou mistrovskou radost. "Jsme teď skvěle rozjetí. Proti Wolfsburgu jsme ukázali velkou sílu i touhu vyhrát, musíme v tom pokračovat," dodává Markus Babbel.

Autor: Radim Šantrůček / bundesliga.de

Komentáře (49)

Přidat komentář
herbage

Stuttgartu a hlavně Babbelovi přeji titul, zaslouží si ho

Reagovat
Bakary3

Babbel mi připomíná Guardiolu

Reagovat
smazaný uživatel

Já říkám už více než rok, že je to jeden z nejlepších útočníků a velkokluby ho furt ignorujou... Snad neskončí v Bayernu ale půjde do nějakého pořádného klubu

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si ním pekne posadnutý Jediné, čo sa mi na ňom nikdy nezdalo bola jeho reprezentačná forma ako na hojdačke. Proti silnejším bol čajový, proti slabším opak. Každopádne nie som presvedčený, že by sa inde ako v Nemecku tešil takej fazóne.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, snad ho neukořistí bayern, zbytečně by v Německu stagnoval... Má na to být extratřída,tak ať jde někam,kde ho tak budou brát,ať neskončí jako Podolski...

Repre formu neřeším,to pro mě není vůbec vypovídající...

Reagovat
irik

Pro tebe není vypovídající, jak hraje v těžkých mezinárodních zápasech, a řídíš se tím, kolik dá gólů Wolfsburgu? A proto má podle tebe na víc, než na Bayern?

Reagovat
smazaný uživatel

Možná sis toho nevšiml,ale mluvil jsem o něm už před rokem.

Mezinárodní zápasy mě opravdu nezajímají, nemají pro mě vypovídající hodnotu. Zápas proti Wolfsburgu jsem do toho vůbec nepočítal,tady jde o dlouhodobý zájem a pozorování, kdy on je ta ideální náhrada(z mého pohledu) za Drogbu. Ne kvůli 4 golům do sítě Wolfsburgu,ale díky stylu hry.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Drogba je lepší sklepávač, to nenahradíš snáď nikým. Ale nepopieram, pokiaľ takto bude hrať aj u vás, a bude sa mu dariť, bude to viac než náhrada za Drogbu, ktoreho budúcnosť na SB je zatiaľ povedzme len nejasná.

Reagovat
smazaný uživatel

Nesrovnávám,jak hraje Drogba a jak Gomez,ale nakolik se hodí do systému - a tam mi zapadá více než třeba Villa nebo Huntelaar.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale máš pravdu,proti Drogbovi je zatím slabší co se týká sklepávání a možná i pokrytí míče - tam je Drogba bezkonkurenční... Ale do budoucna bude pravděpodobně lepší... Navíc narozdíl od něj se nemusíš bát psychických výkyvů a není tak často zraněný.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja viem ako si to myslel. Ale prečo by sa vám hodil viac než Huntelaar Videl by som podobnosť.

Reagovat
irik

Ne, nevšiml, před rokem jsem tu ještě ani nebyl.

Jaký styl hry, proboha? Jak zapdá neboo nezapadá do stylu hry chelski netuším, ale do hry National Elf ne že by nezapadal, ale hlavně nedá jedinou gólovku, a že jich má požehnaně.

Reagovat
smazaný uživatel

To neřeším, on v tomto směru vyspěje,získá zkušenosti... To,že nedá v repre ani vyloženou golovku ber tak,že se necítí jako Němec nebo nemá Německo rád

Reagovat
smazaný uživatel

Repre forma je dôležitá, veľa napovie. Mne napríklad napovedala, že to bude mať Gomez ťažké. Že Podolski na to stále má a pokiaľ sa 1-2 sezóny vyhraje v Kolíne, pôjde niekam vyššie a bude hrať výborne, tak ako sa to od neho očakávalo. Pevne v to verím, samozrejme, ani jedno z toho sa nemusí splniť.

Reagovat
smazaný uživatel

Styl hry německé repre prostě není pro hráče typu Gomez... V reprezentaci ať si propadá, mě zajímají výkony v klubu,kdy je hráč zvyklý na systém. Jsem si víceménně jistý,že v Chelsea by se prosadil díky stylu hry.

Reagovat
smazaný uživatel

Podolski a Gomez je úplně jiný styl útočníka... Gomez by jako Podolski neskončil, jelikož Mario je podobný typ jako Luca Toni, kdežto Podolski je spíše malý a běhavý útočník...

Reagovat
irik

Tak Poldi víceméně jako žolík i přicházel (taky trochu, aby ho neměla konkurence), že se neprosadil ani tak nebyla jeho chyba.

Reagovat
smazaný uživatel

Podolski malý? Mezi ním a Gomezem rozdíl 6 cm.

Reagovat
irik

herním stylem

Reagovat
smazaný uživatel

To chápu,ale mě prostě do bayernu nesedí... Vy potřebujete tu hru zrychlit a v tom Gomez moc nepomůže...

Reagovat
herbage

Od toho tam ale on nemá být a rychlejší než Toni je

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

zrychlit potřebuje záloha... útočník bude stačit chalan vedle Kloseho nebo Oliće, ty jsou rychlí dost (a ještě Müller)

Reagovat
irik

To bylo hodně slabé.

Reagovat
smazaný uživatel

Po téhle sezoně doufám, že Gomeze koupí nějakej velkoklub.

Reagovat
smazaný uživatel

snad zůstane

Reagovat
Slejdy

fandim jim krasne to vytahli

Reagovat
GEGE

Gomez je pan střelec jsem zvědavý kterým směrem se v létě vydá.

Reagovat
Pinturicchio

Repsekt před tím, jak zachraňují / zachránili letošní sezonu po příchodu Markuse. Doufám, že titul urve jeden z trojice Wolfsburg, Stuttgart nebo Hertha. Hlavně, ať to není Gayern:o))

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

snad to oba daj

Reagovat
irik

stuttgart nemá šanci, v Allianz je spráskáme jako psy .

Reagovat
herbage

To jsem zvědav

Reagovat
irik

To utkání bude naprosto super, půjde o všechno, kdo vyhraje bude mít titul, kdo prohraje možná UEFu,bude to paráda a Já věřím, že to vyhrajeme, pod Heynckesem určitě .

Reagovat
smazaný uživatel

utkání to supr bude ale snad to dá stut

Reagovat
Pinturicchio

Takových keců už hráči i fanoušci měli. Zajímalo by mě, z čeho to sebevědomí pramení... možná z historie klubu:o)).

Nic by mi neudělalo větší radost, než kdyby Bayern nakonec skončil až poslední z té špičky:o)

Reagovat
irik

Zatím jsme se vždy smáli my, nevidím důvod proč by měl letos někdo jiný .

Jinak je to samozřejmě nadsázka, utkání se stuttgartem žádná sranda nebude, ale my to zvládneme, jak jsem už psal, Heynckes v nás ten vítězný Bayern probudil .

Reagovat
Pinturicchio

Uvidíme, snad vyhraje nejlepší (a ne nejštastnější):o). Ale stejně je zajímavé, jak Bayern i přes tu špatnou hru, výsledky stejně bojuje o titul a druhý je jen o skore.

Reagovat
irik

V tom je to kouzlo letošní Bundesligy, nebýt těch Klinsmannovských výsledku, už jsme mistři, takhle je to mnohem zajímavější, a i přez ty nevyrovnaný výkony praktcky všech mužstev už teď může rozhodnout jen malinké zaváhání. A jestli vyhraje nejšťastnější, my to nebudeme, protože smůly (popř. Toniho) jsme měli dost.

Reagovat
Pinturicchio

Pro ligu je to jen dobře, že se "zbavila" té dominance Bayernu, doufám, že to vydrží, protože momentálně je BL velice atraktivní soutěž. No, co jsem letos viděl Toniho, tak opravdu bída s nouzí.

Reagovat
irik

Příští sezóna by měla být ještě lepší, posílený Bayern s pořádným trenérem se bude prát s Magathovým Schalke, pak do toho určitě promluví i HSV s BVB, v záloze budou číhat Hertha, Werder, možná i Hertha s Wolfsburgem ..., rozhodně si nemyslím, že na titul bude stačit 69 bodů.

Reagovat
irik

Zapomněl jsem na Bayer04, tam bude záležet na změnách v kádru, stejně tak u stutgartu bude záležet, jestli odejde Goméz.

Reagovat
Pinturicchio

Tak, tak, už se těším, rozhodně bude na co koukat. Jen mám trochu strach, co s ligou udělají (případné) odchody Diega a Ribéryho (příp. dalších).

Reagovat
irik

Zase přijdou další, chytne se Marin s Kroosem ..., možná ani RIbéry neodejde (v případě, že vyhrajeme titul, čili pro dobro BL by si nám mělfandit ) ...

Reagovat
Pinturicchio

No, já bych je oba pro dobro Juve viděl u nás:o)). Ale jelikož přijde (pravděpodobně) Diego, tak o Ribérym si můžu nechat zdát. Tak pro zachování kvality, ať radši zůtane u Vás:o)

Reagovat
Bakary3

No taky je to tim, že Wolfsburg má stejně bodů, ale je to pro ně super úspěch, zatímco od Bayernu je to spíš zklamání. Ale to je o očekávání okolí ( fanoušci, média..)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No kdyby vyhrál titul Stuttgart tak by to bylo pro mě největší zklamání.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele