Střílím góly jako Inzaghi, raduje se Gameiro

17.10.2011, 10:29
Aktuality
Kevin Gameiro potvrzuje své kvality, kvůli kterým ho v létě koupila bohatá Paříž. 24letý útočník včera hattrickem rozhodl o výhře 3:1 na půdě Ajaccia a vede tabulku střelců. Gameiro neskrývá, že chce být i na konci sezony nejlepším kanonýrem francouzské ligy.

Proti Ajacciu zaznamenal šestý, sedmý a osmý gól sezony, PSG navíc vede tabulku. "Byly to tři góly jako od Inzaghiho. Takové góly potřebujete," usmíval se střelec. "Jsem za hattrick šťastný. Byl druhý v mé kariéře a doufám, že ne poslední."

Gameiro si získal veliké renomé už během předchozího angažmá v Lorientu, kde se pohyboval mezi nejlepšími střelci Ligue 1. Letos už chce individuální trofej získat. "Dvakrát za sebou mi cena unikla, takže doufám, že potřetí už bude moje," prohlásil.

Vedle toho myslí francouzský reprezentant i na týmový úspěch, od mohutně posílené Paříže se čeká jedině titul. "Vedeme tabulku, ale nesmíme podlehnout uspokojení, to by byl problém. Proti Ajacciu jsme zápas zvládli, nenechali jsme soupeře, aby nás zatlačil. Takhle musíme pokračovat," doplnil Gameiro.

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (40)

Přidat komentář
Al Capone

takže taky takový hajzlík, který hraje nefér, ale zase ne tak moc aby šel tolik vidět a je nesmírně platný?

Reagovat
smazaný uživatel

on myslel..jako že byly daný se srdíčkem

Reagovat
j_mrazik

Za 10mio€ parádní fotbalista.

Reagovat
Filip12

borec doufám že ho povolaj na euro

Reagovat
Alf da Gama

Reagovat
cristiano.K.

no konečně

Reagovat
smazaný uživatel

No PSG asi těžko letos někdo dá...

Reagovat
REPLIKATOR

Už je dal Lorient v prvním kole

Reagovat
Godwinson

Individuální trofej? Doufá zbytečně, Giroud si to letos nenechá uniknout.

Reagovat
RickNash

Fakt nechápu, co tě vede k takový jistotě... Já osobně věřím spíš Gameirovi - má za sebou lepší zálohu a to přirovnání k Pippovi je přesný v tom, že ani on vpodstatě nic nezahodí

Reagovat
Godwinson

Něco mezi nebem a zemí, mé skvostné tipovací schopnosti jsou již proslulé. A nakonec, není to tak těžký tip. O tolik lepší zálohu za sebou nemá a právě v proměňování šancí tkví největší kouzlo, Giroud tu trofej získá, přestože 2/3 svých šancí zahodí.

Reagovat
RickNash

To fakt nezní logicky, takže to musí bejt něco mezi nebem a zemí, jak píšeš

(ale jinak - na L1 zas takovej odborník nejsem, před tak rokem jsem začal sledovat několik mých oblíbených týmů a letos PSG, protože mě zajímaly ty hvězdy tam... A Montpellier znám z loňska jako lehce nevypočitatelnej mančaft, proto moc nevěřím, že Giroud v takovym týmu dokáže získat korunu (což by bylo cca 30 fíků) - to by hlavně musel Montpellier celou sezonu šlapat a on jakbysmet...)

Reagovat
Godwinson

Co je na tom nelogické? :)

To je vše pravda, ale Giroud právě přinášel do té nevypočitatelnosti oázu klidu a pohody a dával góly i v té špatné situaci. Montpellier zatím šlape slušně, navíc je i přesto klasicky trápí obrovská neproduktivita, zejména právě Girouda. Já mu věřim, žádného pořádného konkurenta tam nemá. :)

Reagovat
smazaný uživatel

hošani já se k vašem tipům přidám, jsem si tak na 80% jistej že to tuhle sezonu získá Gomis sice Lyon už dávno není co býval ale Gomis ještě rozjede svůj gólostroj a ty vaše dva kanonýry přeskočí

Reagovat
RickNash

Uvidíme... Gomis je silnější ve vzduchu, ale jak Giroud, tak Kevin jsou o třídu lepší s balonem u nohy. Ale Gomis teď začal bejt o dost gólovější než dřív, určitě se s ním musí počítat a rád ho budu sledovat, nicméně mu dávám nejmenší šance, i kvůli tomu, že Lyon nepůsobí tak přesvědčivým dojmem jako PSG, resp. Motnpellier...

Reagovat
smazaný uživatel

jojo uvidíme

Reagovat
RickNash

No když řekneš - Gameiro za sebou má lepší zálohu (byť třeba jenom o trochu) a Giroud 2/3 svých šancí zahodí, a přesto bude nejlepší kanonýr, tak to není úplně dedukce postavená na faktech, ne? Aspoň podle těch argumentů, co jsme zatím zmínili, hraje všechno pro Gameira...

Jak říkám - letošní Montpellier neznám, ale z toho loňskýho si Girouda vybavím jako hráče, který svou slušnou fotbalovostí, ale zároveň nejistotou a nevyrovnaností, splýval se zbytkem týmu...

Reagovat
Godwinson

Ale ovšem, že je to dedukce položená na faktech. Vždyť jen proti Lyonu mohl dát tři góly. Proti Nice to samé, například. On v dosavadním průběhu sezóny spalovuje ohromně, samozřejmě, přijdou tam dva zápasy, ve kterých se takhle utrhl, ale kdyby ho tento hattrick nakopl a začalo by mu to padat, řekl bych, že je jisté, že konkurenci mít nebude. Kvalitu má dostatečnou a tým na to, aby uspěl také. Montpellier si těch šancí tvoří strašnou spoustu. Je ale pravda, že neznámých tam pár je, například ona labilita Montpellieru, o které ale zatím psát nemusíme :)

S tím, že splýval s týmem nesouhlasim, tým byl tragický, ale on se opravdu vyjímal, protože dělal Montpellieru body prakticky sám. "Vybojoval míč, narazil si sám se sebou a vstřelil gól." Dobře, sám, s Jourdrenem.

Reagovat
Godwinson

spaluje :)

Reagovat
RickNash

Jasně, že ty šance má, ale já narážel na to, že není spolehlivej, řekl bych, "jako Pippo". A to je věc, která se špatně natrénuje a který sebevědomí může pomoct, ale špičkový koncový hráči musej mít děsně rychlý reakce, a občas, když koukám, jak Giroud při nějaký nečekaný šanci na chvilku ztuhne, tak si říkám, nakolik má právě on na to bejt kanonýrem Francie...

A navíc, ty šance má, protože ten tým šlape. Až přestane (a nevěřím tomu, že zrovna oni pojedou celej rok) tak bude potřeba, aby si Giroud vystačil s těma dvěma šancema za zápas, a ty prostě bude muset proměnit. Nevěřím, že to zvládne. Jestli jo, tak to bude fakt pan střelec, na kterym se dá stavět mančaft, jako třeba Pippo, Falcao, nebo třeba... Gameiro

Asi jsem viděl nějaký netypický zápasy nebo se mi to v hlavě nějak pomíchalo, já si z loňskýho Mon. vybavim jako rozdílovýho hráče Jourdena (ale jak říkám, fotbalový Francii zas tak nerozumim, takže máš nejspíš pravdu )

Reagovat
cristiano.K.

poměrně do této doby toho spálil až až

Reagovat
Langi

Letos Bafe

Reagovat
RickNash

Nazdar znalci

Měl bych několik otázek ohledně L1, hráčů v ní a tak. Budu rád za každou odpověď!

1) Přestoupí Sakho? A za jak dlouho? A kam asi? A jaká bude jeho cena?

2) Jak hraje Joe Cole? A zůstane v Lille? A má tam místo v základu?

3) Měl by Becks v PSG místo? Nebo by (zase) přišel jako reklamní panák?

4) Jak chytá Ochoa v Ajacciu? (na základě FM ho mám za super gólmana )

5) A jaký jsou vlastně vyhlídky Ajaccia na udržení? Maj na to kádr?

6) A Évian? Viděl jsem jenom zápas proti PSG a to hráli doscela dost sympaticky a "prvoligově"

Jak je to s ultras ve Francii? Znám Magic Fans, Boulogne Boys, Commando Ultra 84, jsou ještě nějaký další, co by se dali zařadit mezi špičku?

7) A jak to je s politikou mezi tvrdejma jádrama jednotlivejch klubů? Asi spíš nacionalisticky zaměřený (PSG... kdo dál?), a ultras OM se nějak bratříčkujou s Livornem, hm? A nějaký antifáci?

Díkes!

Reagovat
Godwinson

Znalec nejsem, ale mám rád kvízy ...

1. Přestoupí, ale ví Bůh, kdy to bude. Je v klubu, který získal za zadek obrovské finance, jede na titul a v Evropské lize může taky čeřit vodu. Navíc se blíží nové finanční pravidla. Na druhou stranu, ligu přerostl už před nějakým pátkem a PSG má ve vedení exoty, možné je vše. Tipoval bych 25+.

2. Zatím hraje fakt dobře, fundovaný komentář ti k němu napíše někdo jiný, ale z toho, co jsem viděl, velmi dobré. Jistý základ přímo nemá, ale na pomezí je, točí se. A přes všechna sladká slova a dobré výkony bych řekl, že nezůstane.

3. Panák.

4. Dosti dobře, hodně je drží, ale má to tam těžké. Což se dá spojit s tou otázkou č.5. Jejich vyhlídky jsou dosti špatné, zatím. Jsou hrozně nijací, tým žádná sláva (narozdíl od Évianu, ale tam své nejlepší hráče z různých důvodu nestaví), běhají odnikud nikam, organizace pramalá, o nich ti případně více poreferuje domingo, to jsou jeho koně.

6. Évian vstoupil do ligy slušně, přes všechny obavy posílili opravdu dobře. A hráli skvěle (už asi 14 dní jsem neviděl jedinou minutu jakéhokoliv zápasu). Kádr z nováčků mají nejkvalitnější, kvalitu hry nejvyšší, ale taky mi u nich připadalo takové, že pořádně neví, co hrát, byť z nováčků nejméně. Navíc je fakt, že jejich největší posily mají odehráno dohromady asi 15 minut. Rozhodně bych viděl jejich šance na záchranu jako nejvyšší, z oněch tří týmů, tím spíše, když jsou tam slaboučké týmy jako je Bordeaux nebo Marseille, případně Brest, Nancy.

7. Nevim.

Reagovat
RickNash

díky moc

Reagovat
domingo

1. Urcite, do Anglie, AC nebo Realu, ale jestli to bude uz za rok nebo az za dva, to si tvrdit netroufnu.. za 20 mega

2. Je dobry, misto v zakladu ma, protoze Garcia dal zacatkem sezony sanci jemu i Payetovi a on byl ten lepsi, ale muze se to kdykoliv zmenit, Lille je naslapane. Jestli ale zustane, tezko rict, spis ne. Jeho nejvetsi vyhoda je v tom, ze je zvykly na jiny styl hry, na hristi vycniva, je to neco noveho, zatimco Payet je klasicke francouzske kridlo, pouze kvalitnejsi nez vetsina ostatnich.

3. No to je otazka, kde by hral (na lavku ho nevezmou). Pokud by ho nacpali na kridlo, tak to bude v L1 sebevrazda, protoze tam musi byt kridlo v prvni rade pekelne rychly. Umim si ho nicmene predstavit na pozici stazenejsiho statickeho playmakera, ktery neodehraje vsechno, ale naskoci do urcitych zapasu a okamziku, uklidni to zkusenostmi a rozda par genialnich pasu, presne jako Leroy loni v Rennes. To by fungovat mohlo a melo.

4. Jak Ospina, hromada gumovych zakroku, na oko fantasticky, ale neumi zavrit branu. Podrzi tym neskutecnou reflexni robinzonadou, ale potom neodhadne skrumaz ve vapne po rohu. Ja tenhle typ golmanu mam celkem rad, protoze se na ne vyborne kouka, ale do tymu bych ho spis nechtel. Takovy Sirigu neni tolik videt, ale jako golman je o pul tridy lepsi, protoze je komplexnejsi.

5. Kadr.. no, takhle. Golmana maji nadprumerneho, obranu prumernou, zalohu papirove nadprumernou, ale na hristi nefunkci a utok zadny. Zatim me hodne zklamal Pantaloni, ktery tomu tymu nevtiskl zadny projev, herni tvar, system. Videl jsem uz hodne slabych muzstev, ktera na to objektivne nemaji, ale vzdycky uhrali nejake body dobrou organizaci, neprijemnym, treba i hnusnym, ale funkcnim fotbalem; Ajaccio na me pusobi jako takove mouchy snezte si me, brani chaoticky, vubec nemaji praveho beka (takze kazdy zapas jim tamtudma chodi asi 40 utoku).. neumi vyuzit tu silu v zaloze. Benjamin André mel byt skvely, novy hit ligy, zatim je to ale jedno z nejvetsich zklamani, Pierazzi s Cavallim jsou dobri, ale strasny prasata, hlavne Cavalli zavini prumerne tak tri, ctyri nebezpecny primy kopy na zapas. Drzi to tam Kinkela a skvely Sammaritano, ktery dokazuje, ze Bourgoin je kokot, ze ho vubec z Auxerre kdy poustel.. no a co se utoku tyce, Socrier je takovy snazivy prumerak, ktery horizont L2 nikdy nepreroste, a Ilan je fotbalove velmi dobry, ale pusobi dost vycichle. Takze celkove je to zatim silne rozpacita bida a odevzdanost, ale pro tyhle novacky je uplne jedno, jestli je tymy jako PSG rozmlati 10:0, pokud potom urvou body proti Nancy, Nice etc. Muj tip je, ze se zachrani, ale trinacty misto, jak jsem rikal pred sezonou, to nebude.

6. Spadnou urcite. Hrajou sice sympaticky, ale maji prilis nekvalitni a splacany tym. Jestli pamatujes na Como v Serii A, tak oni jsou prakticky stejny pripad..

7. PSG ma rasisty i antirasisty, Nice jsou nackove, Marseille spis levicaci a vic ti rekne Sancho

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille: Apolitická skupina Commando Ultra 84 (ale jsou proti rasismu), levicová South Winners, pak Marseille Trop Puissant (založena členem SW, takže je asi jasné, kterým směrem se ubírá), Yankee Nord, Fanatics Marseille jsou skupiny s velkým počtem Arabů a černochů, takže ty moc doprava asi nebudou. V PSG je to tak, že na tribuně Viraga Auteuil (Supras Auteuil, Lutece Falco, Authentiks) jsou nerasistické a většinou i apolitické skupiny, na Kop of Boulogne je většina NS chuligánů a i mnoho členů ex-skupiny Boulogne Boys je dost doprava. Asi nejakčnější je v tomhle chuligánka, jejíž členové jsou snad bývalí vojáci. Ale na této tribuně také byla skupina barevných chuligánů a ty dříve respektovali i ti pravičáci. Jinak ultra scéna při PSG je teď v troskách, protože skoro všechny skupiny jsou od smrti Yanna zakázané, Boulogne Boys byli zakázaní už dříve. Co se týče dalších skupiny tak Bad Gonnes a ostatní skupiny při Lyonu jsou spíš doprava, v Saint-Étienne jsou proti rasismu, Ultramarines z Girondins Bordeaux taky (plus jsou pro legalizaci konopí ). U těch dalších si nejsem jistý, ale časem se třeba dovzdělám.

Reagovat
RickNash

Díky!

Reagovat
smazaný uživatel

io

Reagovat
smetos

taky bych se rád zeptal pár znalců:

Yaya Sanogo? V FM strašnej talent ale prej se zakopal a ani na hostovačce minulou sezonu nic nehrál. Má na to se v Auxerre prosadit?

Reagovat
minoLFC

A čo ten 45 milionový argentínec?

Reagovat
smazaný uživatel

hraje zatím výborně

Reagovat
RickNash

No nehraje jako posila za tolik prachů, ale hraje skvěle a působí dost klidně a vyzrále - kdyby ses mě zeptal, kolik mu je, podle projevu na hřišti bych řekl tak třicet...

Reagovat
smazaný uživatel

Posilu za tolik prachů z něj udělalo PSG. Za to bohužel nemůže, ale je to on, kdo teď dělá celý PSg, aspoň tak mi to připadá..

Reagovat
Kenneth

Proč má portugalský občanství?

Reagovat
CubONE

mozno je jeho otec odtial, ved priezvisko ma podla mna portugalske

Reagovat
Langi

Reagovat
cetto

popravdě jsem nečekal, že by se mohl prosadit (viz Gignac)

Reagovat
smazaný uživatel

Srovnávat se s Inzaghim? Ale nééé

Reagovat
smazaný uživatel

Kevin Gameiro je jeden z nejlepších útočníků Ligue 1 a jeden z nejlepších v evropě a je skromný

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele