Štrasburk našel nového trenéra, potvrdil příchod Antonettiho

14.02.2023, 00:16
Aktuality

Frédéric Antonetti se vrací do práce, zkušeného trenéra angažoval Racing Štrasburk. Jednašedesátiletý kouč má alsaský klub zachránit mezi francouzskou elitou...

Štrasburku, který minulou sezonu zakončil těsně za pohárovými příčkami, se od začátku letošního ročníku nedaří, což vyvrcholilo na začátku ledna odchodem Juliena Stéphana.

Dvaačtyřicetiletého kouče zastoupil do té doby asistent Mathieu Le Scornet, pod jehož vedením Racing ze šesti zápasů bral sedm bodů, ani to mu ale nezaručilo setrvání u kormidla. Alsaský klub v boji o záchranu sází na zkušenost v osobě Frédérica Antonettiho.

Rodák z Venzolasca má za sebou bohatou trenérskou kariéru, postupně vystřídal SC Bastia, Gamba Osaka, AS Saint-Étienne, OGC Nice, FC Stade Rennes, LOSC Lille nebo FC Metz.

Autor: Jiří Vojík / lequipe.fr

Komentáře (6)

Přidat komentář
Ferax

Strasbourg pod Antonettim. Tak na to se velmi těším a jsem hodně zvědavý, jak to bude vypadat. V sobotu Angers, tam by měla jeho alsaská éra začít jednoznačně vítězstvím. Budu doufat a věřit v záchranu!

Reagovat
Seydou Doumbia

Věříš tomu trenérovi? Já si ho naposledy pamatuji s Métami, tam hrál po postupu solidní fotbal v čele s mozkem týmu Boulayou, ale potom se to nějak celé rozpadlo a šlo to do kopru.

Reagovat
Ferax

Méty pod ním hráli hodně silově, co si tak pamatuju, a dával šanci i mladým docela. Silový typy v defenzivě a záloze má (Djiku, Sissoko, Aholou...), takže by to směrem dozadu v jeho systému fungovat mělo a dopředu snad taky, ale otázkou je, jestli to duo Diallo-Gameiro utáhnou sami. Špílmachra typu Boulayi po odchodu Thomassona ve Strasbourgu nevidím...

Reagovat
Israha

Bellegarde tu kreativní roli uhraje, imho. A triumvirát Gamerio-Diallo-Mothiba je pro boj o záchranu taky výrazně nadstandardní útok. Ten kádr je solidní, ale evidentně jim někdo musí od plic vysvětlit, že sestupují čtyři a ta hrozba pádu je nyní už 100% reálná...a na to Antonetti je vhodný typ.

Reagovat
Ferax

Jenže Bellgarde je až do poloviny března na marodcea než se do toho zase dostane, tak to bude nějakou dobu trvat podle mě. Co se týče útoku, tak Gameiro s Diallem je super, ale ten Mothiba je hodně nevýraznej a divím se, co tam ještě vůbec dělá. Zlatej Waris Majeed

Reagovat
Israha

Mothiba není hráč do základu, ale z lavičky do unavených obran a na zahuštění prostoru ve vápně soupeře je slušný. Gólů moc nemá, ale vzhledem k odehraným minutám už to tak strašně nepůsobí.

Bez Bellegarda se to bude muset hrát fyzicky, tahově, holt. Jiná možnost nezbývá...ale až bude zdravý, věřím mu, že on tím mozkem ofenzivy být zvládne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele