Štrasburk má nového trenéra, do Francie se vrací Vieira

02.07.2023, 22:32
Aktuality

Dlouho bez angažmá nezůstal Patrick Vieira. Francouzský trenér a někdejší mistr světa se vrací do francouzské nejvyšší soutěže, kde usedne na lavičku Štrasburku. Dosavadnímu lodivodovi Frédéricu Antonettimu nebyla po nepovedené sezoně prodloužena smlouva.

Štrasburk po předchozích letech jistoty na lavičce zažil turbulentní období. Po pěti letech účinkování Thierryho Laureye dokázal Julien Stéphan s týmem v první sezoně bojovat o evropské poháry, druhý rok už ovšem zdaleka tak úspěšný nebyl a Racing se namočil do bojů o záchranu. Z těch jej dostal právě v únoru Antonetti, nicméně na pokračování spolupráce se s novými majiteli nedomluvil.

Vieira v uplynulých dvou ročnících působil v Crystal Palace. Ten v úvodní sezoně dotáhl ke dvanáctému místu, nicméně šňůra jedenácti ligových utkání bez výhry jej letos v březnu stála křeslo. Předtím sedmačtyřicetiletý rodák ze senegalského Dakaru vedl více než dva roky Nice i New York City, žádného většího úspěchu se ale jako manažer nedočkal.

To hráčskou kariéru měl o hodně zářnější. S francouzskou reprezentací se stal mistrem světa, evropským šampionem i vítězem Konfederačního poháru, s AC Milán i Interem pak celkem čtyřikrát opanoval Serii A. Nejvíce se však zapsal do historie Arsenalu, se kterým v letech 1997 až 2006 třikrát slavil vítězství v Premier League a čtyřikrát v FA Cupu. Jeden úspěch v tomto poháru si připsal i později s Manchesterem City, kde také svou kariéru ukončil.

Vieira, jenž v boji o křeslo porazil další kandidáty Philippeho Montaniera a Karla Geraertse, podepsal s klubem tříletou smlouvu.

Autor: Martin Vejdělek / twitter.com/RCSA

Komentáře (12)

Přidat komentář
Neri04

"Ten v úvodní sezoně dotáhl ke dvanáctému místu, nicméně šňůra jedenácti ligových utkání bez prohry jej letos v březnu stála křeslo. "

To obvykle nebyva duvod k vyhazovu.

Reagovat
Seydou Doumbia

ban za čtení článku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Neri04

Fuck. Musim si davat bacha...

Reagovat
Seydou Doumbia

měl bys kámo

Reagovat
Witcher

Kterej to je na tý fotce?

Reagovat
JackDaniels.

Na akej fotke

Reagovat
smazaný uživatel

Francouzská liga je kromě PSG tak slabá, že by to tam v klidu ještě mohl odkopat na DZ.

Reagovat
FC Porto FC

To je vtip a nebo tak něco?

Reagovat
JacoBee

To je realita

Reagovat
Whitemedia

Boehly si dotáhl černého Pottera, ale tak snad to bude fungovat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele