Straka dovedl Trenčín k záchraně, přesto v klubu skončil

22.05.2023, 10:37
Aktuality

Trenér František Straka nebude v příští sezoně pokračovat na lavičce Trenčína. Čtyřiašedesátiletý český kouč dovedl tým k záchraně v nejvyšší slovenské soutěži, vedení klubu s ním přesto neprodlouží spolupráci. Trenčín to uvedl na webu.

"Trenér splnil cíl, v další sezoně už ale u prvního týmu působit nebude. Vedení klubu se na základě dlouhodobé analýzy a zhodnocení situace rozhodlo v budoucnu vydat jiným směrem, obě strany si situaci vyjasnily. Trenér František Straka vstoupil sice krátce, ale výrazně do historie trenčínského fotbalu. Bude u nás mít vždy dveře otevřené," stojí v prohlášení.

Straka převzal tým na konci března na předposlední pozici. V osmi ligových zápasech měl bilanci čtyř výher, dvou remíz a dvou porážek. Ve dvanáctičlenné soutěži obsadil Trenčín devátou pozici.

Bývalý reprezentační obránce před krátkým angažmá na Slovensku trénoval naposledy druholigový Třinec, kde skončil předloni v srpnu. V minulosti vedl řadu klubů včetně Sparty a Slavie, v lize působil také v Příbrami, Českých Budějovicích, Teplicích, Plzni a Karviné. Koučoval rovněž Slovan Bratislava a v jednom utkání byl na lavičce české reprezentace.

Autor: ČTK

Komentáře (69)

Přidat komentář
fabec1222

Tak v podstatě splnil, co po něm chtěli. Může si odškrtnout splněné angažmá

Reagovat
ratusek

Splnil co měl a potvrdil nálepku krátkodobého trenéra

Reagovat
VTID94

Chcú sa vydať iným smerom to zase bude nejaký experiment ktory dopadne na h*vno a na konci sezóny to budú zachraňovať. Kľudne si ho mohli nechat ale asi nechcel pretláčať mladé "talenty" ktoré by potom predali

Reagovat
fenixLFC

radsej experiment ktory dopadne na hovno a budu to zacharnovat na konci nez sa drzat trenerov a al straka ktori nemaju sancu ten tim akokolvek posunut v dlhodobom horizonte. to je jak keby si v anglicku zobrali allardycea. na snahu zachranit sa fajn ale tym to konci

Reagovat
kilobyte

A v čem je to lepší? Zkusit experiment a při nezdaru se hned vrátit k trenérovi typu Straka.

Když budou měnit neustále směr, kterým chtějí jít, tak budou v lepším případě hrát o záchranu furt v horším případě spadnou.

Reagovat
fenixLFC

pretoze snaha o experiment znamena snahu posuvat sa vpred, nieco zmenit a zlepsovat sa. po zachrannej brzde a al straka mozes skocit kedykolvek. naopak to ale nefunguje- nemozes sa snazit zlepsovat so zachrannou brzdou

Reagovat
kilobyte

Změna neznamená zlepšení. Neustálé změny naopak většinou vedou ke zhoršení. Když si pojedou pořád to samé, že zkusí "změnu" a když to nevyjde, tak šáhnou po záchranné brzdě, tak to fakt není zlepšení. I záchranná brzda může být zlepšení. Minimálně ve stabilizaci.

Taková radikální změna se ve fotbale nemusí během jedné sezóny výsledkově projevit. Takže najedou na nějaký směr, v průběhu jara zjistí, že hrají o udržení, takže vezmou Straku a ten se vysere na jejich směr a zachrání je. Oni ho pošlou pryč a vrátí se ke svému "směru" jenže už nebudou vycházet ze stejného místa, kde byli před Strakou, ale je možné, že budou muset začínat úplně od začátku. A takhle to můžou dělat pořád do kolečka.

Když už se rozhodnou pro nějaký směr, tak by se ho měli chvíli držet.

Reagovat
fenixLFC

s tym suhlasim ze ked sa rozhodnu pre nejaky smer mali by sa ho drzat. ale smer ktory si vybrali evidentne nie je ten ktory by mal viest straka, to je cele. ja ani nehovorim o neustalych zmenach ale o zmene oproti sucasnosti

Reagovat
Spalovač šancí

Je pravda, že Strakou by byl nastoupený směr pevně daný ...

Reagovat
kovi610

klasický postup...tohle už nestojí ani za expresku..

Reagovat
GrimeBaller98

Nebe je modre

Reagovat
Trand

Pojď do Pardubic na dvě kola a baráž

Reagovat
Kily

(to jsem si byl stoprocentně jistý, že tenhle smajl na takovou poznámku nikdy nepoužiju)

Reagovat
ratusek

No jo. Člověk míní a pán Bůh mění.

Reagovat
Trand

Jestli jsem koukal správně, tak nezvládl zachránit tým jen jednou a to v Polsku, takže záchrana by měla být skoro tutovka. To by byl ideál, teď ještě něco uhrát, aby Pardubice neskončily 16., pak dát hráčům tataráček před baráží a potom vyhodit a vzít ideálně někoho perspektivního do nové sezóny. Včerejšek znamená, že mám ještě celkem reálné obavy aby Pardubice nebyly fakt 16., snad by se ale v Jablonci a v Ostravě nemuseli tak snažit, když už jim o víceméně nic nejde. Každopádně jsem trochu skeptik, zvlášť třeba po tom včerejším prohlášení Kováče vůči Nitovi.

Reagovat
kilobyte

Zachránit 2 kluby během a 2x být vyhozen během jedné sezóny? To by bylo kruté a legendární.

Reagovat
Trand

Tak já to nemyslel úplně vážně, ale ano, bylo by to legendární Každopádně o Franzovi je to podle mě už tak nějak víceméně známé, že on tomu týmu dokáže dodat nový impuls a hráče krátkodobě vyhecovat, ale počítat s ním dlouhodobě, to už je podle mě nereálné a nedokážu si představit, že by to tým nějaký tým s ambicema udělal, a to ho mám svým způsobem rád.

Reagovat
Kily

včerejšek je hodně velká rána do sebevědomí a optimismu a taky tak nějak doufám, že Jablonec a Baník dají šanci mladíkům a nenastoupí v kompletních sestavách (bohatě si stačí vybavit naše výkony na hřišti Baníku, který byl jeden zoufalejší než druhý). A z toho hodnocení mám bobky, to může mít hodně negativní vliv na kabinu a atmosféru

Reagovat
ratusek

No to tě musím zklamat. Hapal prohlásil, že nic měnit nebude, protože by mu volali ostatní trenéři, proč nehraje naplno. Ikdyž ted v posledním rozhovoru si nechal otevřená vrátka, tak kdo ví

Reagovat
kilobyte

Jak si nenápadně řekl o "motivaci".

Reagovat
ratusek

Reagovat
Kily

Reagovat
$dolar$

Tak Banik hraje priste ve Zline, tak nevim jestli doufas spravne.

Reagovat
lampas

Spíš do Brna

Reagovat
Neon

Haškovo angažmá je snad ještě větší provar než to Tuchela do Bayernu

Reagovat
kecipep

Otřesné. Měli by spadnout už jen za toto angažování

Reagovat
kilobyte

"Trenér František Straka vstoupil sice krátce, ale výrazně do historie trenčínského fotbalu. Bude u nás mít vždy dveře otevřené."

Výborné vyjádření potom, co ho "vyhodí". Takže až se jim posere ten nový směr, kterým se chtějí vydat, tak ho zase rádi přivítají, aby je zachránil.

Reagovat
monkej

Reagovat
Remt

Mě by zajímalo jak to má Franta ve smlouvě s tím že ho odevšad vyhodí po chvilce. Jestli má alespoň zlaté padáky

Reagovat
Uwe háže buly

Zlatý padáky mají všichni, dva platy odstupného.

Reagovat
Remt

hm, to není moc zlatý. Já myslel zlatý jako měli např. Conte, nebo Potter (nejsem si jistý jestli ho neodmítl), že podepíše tříletou smlouv, za dva měsíce ho vyhodí a doplatí mu smlouvu

Reagovat
dontcallmeandre

To platí u smluv na neurčito, u smluv na dobu určitou je standard doplácet až do konce. (Někdy je základa + bonus za odtrénovaný zápas, tak v tom případě jen základ), čím lepší trenér, tím má většinou lepší podmínky pro případ vyhazovu. Ale záleží na konkrétních podmínkách. V tomhle případě měl imho Straka smlouvu jen do konce sezony, takže to ani není vyhazov, jen mu tu smlouvu neprodlouží. (ale asi měl prémii za splněný cíl)

Reagovat
Uwe háže buly

Teď byl rozhovor s Vaniakem a ten říkal, že všude dostali jen odstupné na dva měsíce, tak nevím.

Reagovat
$dolar$

To jsou curaci.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
O.Giroud

praveze ma prekvapilo, ze tam prijali asi niekoho rozumneho, klobuk dole

Reagovat
ACSeRw!n

svinstvo od vedeni

Reagovat
didosh

Reagovat
didosh

taková prasarna

Reagovat
Skleepy

Vzal bych ho na předkola a až s námi postoupí do LM, tak bych vrátil Priskeho.

Reagovat
krisa

Reagovat
Roberto Baggio

Já bych mu přát aby byl trenér Bayernu Mnichov sakra ten by to prožíval víc než Klopp

Reagovat
kilobyte

Už jenom ta nabídka by ho nejspíše zabila.

Reagovat
krisa

Reagovat
Mirek na tenisu

Zadávil by se topinkou s tatarákem.

Reagovat
Remt

Reagovat
Puskas

Reagovat
Coutinho10

jsem na něj dnes v Tiki-Taka zvědavej

https://twitter.com/O2TVSportCZ/status/1660211479088340998

Reagovat
kilobyte

Mám pocit, že to o fotbale moc nebude.

Reagovat
Coutinho10

mně to baví i tak, jasný, není to nějak do hloubky, ale je to odlehčený a zrovna na Straku jsem zvědavej, jaký budou jeho pocity, co ho takhle využili

Reagovat
kilobyte

Pokud ho Švancara nechá něco říct.

Reagovat
Coutinho10

no jsem zvědavej, jak se k němu bude chovat, ale je to trenér, tak by k němu mohl mít větší respekt než běžně má a pokud ho trénoval (z hlavy teď nevim), tak o to víc

Reagovat
monty25

Trénoval ho, minule o tom i mluvil.

https://youtu.be/xdlWppnpi9c

Reagovat
Coutinho10

máš pravdu vlastně, už bych na to úplně zapomněl, že v minulým díle o něm mluvili

Reagovat
kilobyte

Potkali se na pár měsíců v Příbrami. Tak bude záležet, jak byl spokojený s minutáží.

Reagovat
Coutinho10

j

Reagovat
didosh

Dík teda...už nebudu překvapený kdo tam bude...

Reagovat
Coutinho10

sorry

Reagovat
Antijazvec

Vedel som že to dokáže, aj ked s problémami, ale bez neho by bola druhá liga. Je smutné že Trenčín ovládol všetky juniorské dorastenecké ligy a nedokáže to využiť lepšie v A-tíme,snád sa aspon ukážu Trenčania počas MS U20,strašná škoda že takto vypadol Hollý, tá výhra s Fidž 4:0 je málo, zajtra Ekvádor, uvidíme prvého ozajstného súpera.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Coutinho10

a nám pískal derby

14:58

Marciniak odřídí finále Ligy mistrů

Další velký zápas před sebou má Szymon Marciniak. Polský sudí v prosinci řídil finále mistrovství světa, 10. června na něj pak čeká vyvrcholení Ligy mistrů. Marciniak byl vybrán jako hlavní rozhodčí duelu mezi Interem Milán a Manchesterem City.

Reagovat
kilobyte

Takže Černý příští rok finále LM.

Reagovat
Coutinho10

no, jako jsem zvědavej, jací naši rozhodčí se dostanou do evropských zápasů

ale asi to nebude tak těžký, když tam ještě před pár lety válel Královec a spol

pamatuju, že už jak se psalo, že bude staženej od nás, tak si ještě v pohodě pískal Chelsea v LM

Reagovat
kilobyte

Docela by mě zajímalo, jak ty rozhodčí vybírají. Ale asi to bude tak, že národní asociace někoho navrhnou a UEFA si pak z nich vybere, aniž by sledovali jejich výkony v lize.

Reagovat
Coutinho10

j, taky si myslim nebo jestli podle počtu odpískaných zápasů v lize, nicméně taky si nemyslím, že by ty rozhodčí nějak detailně sledovali

Reagovat
Salfovic

Tak Královec pískal poháry většinou kvalitně.

Reagovat
Coutinho10

překvapivě jo, nicméně bylo to celkem vtipný, že tady se psalo o korupci, že je vyhozenej ze seznamu rozhodčích, hrozil mu trest a vpoho si píská LM

Reagovat
O.Giroud

Zilinaa, snad to bude zas jizda akurat uz trochu s rozumom proti "schopnemu" superovi.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele