Stovky lidí dopoledne přišly na otevření stadionu v Hradci Králové

03.09.2023, 15:23
Aktuality

Stovky lidí dnes dopoledne přišly na slavnostní otevření stadionu v Hradci Králové. Město jej začalo budovat v srpnu 2021, náklady dosáhly 650 milionů korun bez DPH, což z něj činí největší investici v novodobé historii Hradce. Pro veřejnost radnice ve spolupráci s konsorciem stavebních společností, fotbalovým klubem a dalšími partnery připravila v okolí stadionu doprovodný program pro děti i dospělé. Stavba, kterou město připravovalo přes 15 let, se oproti původním plánům protáhla a prodražila.

Zájemci si dnes mohli prohlédnout část zázemí stadionu. Přístupné byly například hlediště a VIP tribuna, nahlédnout bylo možné do šaten, wellness, rozcvičovacích místností a tělocvičen. Vlastní stavba stadionu ještě zcela hotová není, některé části stavbaři budou dodělávat. Na stadionu se už ale odehrála dvě fotbalová utkání místního prvoligového celku FC Hradce Králové, a to 5. a 20. srpna.

Pro příchozí je od 10:00 do 16:00 připraven doprovodný program s názvem Zpátky pod lízátky, který odkazuje na charakteristický tvar čtyř stožárů osvětlení. Program zahrnuje například dětskou sportovní akademii s cenami pro každého účastníka, přehlídku sportovních klubů a spolků s ukázkami sportů, exhibici malých fotbalistů, dětskou show, ukázky práce policie a hasičů nebo koncerty místního bigbandu Factorial Orchestra, písničkáře Xindla X a jazzového klavíristy Martina Brunnera.

Od 20:00 na stadionu hradečtí fotbalisté odehrají prvoligové utkání s Olomoucí. Po něm ještě v plánu vystoupení skupiny Monkey Business a na závěr laserová a ohňová show.

Stadion pro 9300 diváků měli stavbaři podle města předat včetně kolaudací 30. června. To se nestalo, ale na základě dohody mezi městem a stavebními firmami si radnice začátkem srpna převzala jen dokončené a zkolaudované části stavby nutné pro odehrání fotbalových utkání.

V polovině srpna primátorka Hradce Králové Pavlína Springerová (Hradecký demokratický klub) uvedla, že město nevylučuje soudní spor se stavebním konsorciem ohledně termínu dokončení stavby fotbalového stadionu a z něj plynoucích sankcí. Podle firmy Strabag je konečným termínem dokončení díla 29. září.

Stadion město buduje jako víceúčelovou arénu vhodnou i pro jiné sporty a pro kulturní a společenské akce. Radnice počítá s tím, že se stadion v budoucnu stane i dějištěm mezinárodních zápasů fotbalové reprezentace. Město stavbu na místě polorozbořeného všesportovního stadionu z roku 1966 připravovalo přes 15 let.

Autor: ČTK

Komentáře (19)

Přidat komentář
Pablos

To už je jak s Messim a Ronaldem… ještě něco v křeči vytěžit z tématu

Reagovat
Čenda

Vidím to naopak, kdyby tu po těch sto a něco článcích o stavbě/nestavbě chyběl článek k otevření, bylo by to neomluvitelný

Reagovat
Pablos

Taky úhel pohledu

Reagovat
Čenda

Sraz Eurofotbalu?

Reagovat
Zark

s výbušninami

Reagovat
ratusek

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Čenda

Reagovat
Firkraag

To mi trvalo dlouho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
Kucka

Reagovat
naheCZ

Reagovat
jsemdement

ten je před Edenem voe

Reagovat
Moshe Dajan

Proč ne tisíce?

Reagovat
Greny

Protože se změnil vzhled eurofotbalu a už sem tolik lidí nechodi

Reagovat
j_mrazik

Dneska to otevřeli, ale zápasy už se tam hrály? Cože?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele