Stoke koupilo za rekordní peníze Jonese

11.08.2010, 21:00
Aktuality
Stoke City dnes zlomilo svůj přestupový rekord. Dosud nejvyšší částku v historii klubu stál dosud útočník Sunderlandu Kenwyne Jones, do Stoke přestoupil za osm milionů liber. 25letý hráč podepsal smlouvu na čtyři roky.

"Potřebujeme góly a stejně tak potřebujeme konkurenci v útoku, jestliže se máme dále zlepšovat. Přesně to nám dá Kenwyne," uvedl manažer Stoke Tony Pulis.

Jones už ve Stoke hostoval před pěti roky, nyní spolupráci s Pulisem obnoví. "Není tajemstvím, že patřím ke Kenwynovým obdivovatelům. Když u nás hostoval, byl ještě hodně mladý. Urazil však velký kus cesty a věřím, že teď má před sebou nejlepší střelecká léta," pokračoval manažer.

Reprezentant Trinidadu a Tobago hrál za Sunderland tři sezóny, přišel za šest milionů liber ze Southamptonu. Stejně vysoká částka dosud tvořila přestupový rekord Stoke díky příchodu Roberta Hutha z Middlesbourg minulé léto.

Autor: Radim Šantrůček / bbc.co.uk

Komentáře (317)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele