Steven Gerrard zítra oznámí, že po sezoně opustí Liverpool

01.01.2015, 23:52
Aktuality
Poměrně šokující oznámení se podle všeho krátce po Novém roce chystá učinit legendární liverpoolský záložník Steven Gerrard. Bývalý kapitán Anglie má již zítra ohlásit svůj konec v klubu, kterému zasvětil celou svou dosavadní kariéru. Po skončení ročníku se potom patrně vydá do USA...

Již před pár hodinami se vynořily zprávy o tom, že Gerrardovi učinilo nabídku kontraktu americké Los Angeles Galaxy; a záložníkův odchod z Anfieldu posléze na Twitteru potvrdili uznávaní novináři se specializací na Reds, James Pearce (Liverpool Echo) a Tony Barrett (The Times).

Coby další zájemce o Angličanovy služby se vyprofiloval rovněž New York Red Bulls a vyloučit nelze ani Gerrardův odchod na Blízký východ. Již včera každopádně manažer LFC Brendan Rodgers uvedl, že si liverpoolská modla v běhu času zasloužila právo na to jednat s naprosto kterýmkoliv klubem.

Steven Gerrard se po sezoně stane volným hráčem poté, co v listopadu odmítl nabídku klubu na prodloužení stávající smlouvy, a počínaje dneškem může s libovolným zahraničním celkem podepsat předběžný kontrakt.

Již 34letý rodák od řeky Mersey dosud za liverpoolské FC nastoupil do 695 soutěžních zápasů, v nichž vstřelil 180 branek. Za celou svou kariéru zvedl nad hlavu celkem 11 trofejí, z nichž nejvýznamnější je určitě ta za triumf v Lize mistrů (2005).

Jednu ovšem s Liverpoolem, zdá se, už nikdy nezíská - Reds s ním v sestavě od roku 1998 stále ne a ne vyhrát mistrovský titul, a na tom se těžko něco změní i tentokrát, když Rodgersova parta na Chelsea ztrácí propastných 17 bodů.

Liverpool takto rovněž bude muset na konci sezony shánět nového kapitána. Ikonický Steven Gerrard, jenž si svými výkony vysloužil také Řád Britského impéria, tento tradiční klub vedl s páskou na rukávu od roku 2003.

Autor: Tomáš Daníček / express.co.uk

Komentáře (457)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele