Sterling chce především hrát, nevyloučil případný odchod z City

15.10.2021, 11:52
Aktuality
Na hodně netradiční roli si v úvodu nové sezony zvyká Raheem Sterling, anglický křídelník nemá jisté místo v základní sestavě Manchesteru City a snahu svých spoluhráčů sleduje především z lavičky náhradníků. Vše by v dohledné době mohlo vyústit v odchod, sám vicemistr Evropy to nevylučuje...

Sterling začal na lavičce pět z dosavadních sedmi kol anglické nejvyšší soutěže a až na závěrečné minuty se na trávník dostal i v souboji Ligy mistrů s RB Lipsko. Svou roli v tom mohou sehrát i protahující se jednání o nové lukrativní smlouvě, stávající kontrakt mu běží jenom do června 2023.

"Nejsem osobou, která by si stěžovala a nesnažím se ze všeho dělat větší problém, než jakým to je. Vyrovnám se s tím poctivou prací a udělám to, co musím udělat. Jsem dychtivý jenom po dvou věcech - chci pravidelně hrát a dávat góly. Jestli mám být šťastný, potřebuji hrát a dávat góly," prohlásil Sterling.

"Pokud by se naskytla možnost jít někam, kde dostanu více prostoru, pak té možnosti budu otevřen. Jak jsem řekl, fotbal je pro mě tou nejdůležitější věcí a chci dosáhnout na cíle, které jsem si vytyčil jako mladý. Jakožto anglický fotbalista znám jenom Premier League a vždycky jsem uvažoval o tom, že bych jednou mohl odejít do zahraničí a zjistit, jaké výzvy mě čekají tam," naznačil, kam by případně mohly vést jeho další kroky.

Autor: Tomáš Pavlík / dailymail.co.uk

Komentáře (102)

Přidat komentář
jakubbosak

Docela si ho u nás dokážu přestavit

Reagovat
Svatej

hnusák odpornej, ještě po zápase mlžil, že si to přesně nevybavuje a podobný hovadiny.

Reagovat
Csaplárova past

Jesus ještě pro jistotu spadl i při té penaltě

Reagovat
jakubbosak

nasimulovaná penalta a co s tím experte?

Reagovat
kilobyte

https://youtu.be/E_By7UzdHmI

Vyznává stejný styl.

Reagovat
Jkb

Bere 300 000 Liber týdně, Barcelona má finanční problémy a mám dojem, že máte obrovské problémy s velkými platy, takže si myslím, že u představ zůstane. Jinak hráč to není špatný ale má hrozného agenta a o jeho charakteru, by se dalo taky debatovat, ono asi záleží, jak si Barcelona sama představuje svoji budoucnost, postavit tým na žoldácích kterým jde jen o peníze, nebo chtít trošku víc.

Třeba u klubů jako City, PSG těm je jedno kdo za ně hraje a jestli hrají jen pro peníze.

Reagovat
kilobyte

Fanoušci Barcelony to ještě nepochopili. Oni si pořád myslí, že vše je v pořádku a všechny problémy už se vyřešily.

Reagovat
Csaplárova past

Fans Barcelony si myslí, že to v reálu chodí jako ve Football Manageru. A ještě žijou v domnění, že za rok je po problému. Jenže zapomínají na jednu zásadní věc - bez Ligy Mistrů k nim nikdo nepůjde, ani ten Paulinho

Reagovat
smazaný uživatel

Barca ma problem jen v Koemanovi a Laportovi obe je otazkou casu ..

Reagovat
kilobyte

Tak určitě. Ty finanční problémy jsou vlastně jen výmysl novinářů.

Reagovat
smazaný uživatel

V podstate ano at maji o cem psat .. zaroven Barca se ani trochu neohrazuje protoze i spatna reklama je reklama ;)

Reagovat
kilobyte

Takže nemuseli snižovat hráčům platy? A ještě je otázka, co za to těm hráčům slíbili.

Reagovat
smazaný uživatel

Museli. Platovy strop pro sezonu 21/22 ma FC Barcelona 90 mil. euro. Prvne uz zvladnuli pres 350 mil. euro z dluhu umorit (za 9 mesicu !!) .. vytvorili usporu pro pristi roky ktera samotna dluh pokryje. Maji moznost uveru (Japonci/Saudove/US) ceka se na srovnani nabidek a v podstate i dalsi aby se vybrala transparentne nejlepsi. Ta zajisti jak oddluzeni (resp refinanci) tak prostredky k uprave a prestavbam na a kolem stadionu (mn. cislo - jde i o Cruyffa;)) .. Uz ted jsou k dispozici desitky mil. euro na zimni prestupove obdobi A hlavne se tak nejak ignoruje FAKT ze Barcu vlastni Socios. Mezi nimiz je nejeden eurovy miliardar. A pak tam mas obry typu Freixy kteri si s usmevem sedi na desitkach mld euro. Tedy kdyby nekdy prisla skutecna krize a hrozil by nedej boze bankrot - zatahnem to z vlastni kapsy :)

Reagovat
kilobyte

Z čeho umořili ten dluh, když jsou v mínusu?

Reagovat
smazaný uživatel

ten shodek byl v lonske sezone .. v tehle prave museli mit ucetnictvi v + .. proto tolik odchodu a snizovani mezd vc. kupy jinych uspor .. uvidis ze v zime utrati za prestupy min. 40min euro ale nedivil bych se ani 70 ac na klub vel. Barcy je to samo bida na drobne posileni by to stacit mohlo

Reagovat
kilobyte

Jenže je otázka za koho těch 40-70 mega utratí. Top hráči chtějí top plat a to nevím, jak by vzala kabina, když jim platy snižovali.

Reagovat
smazaný uživatel

Leden mas za dvermi .. nebud netrpelivy, brzo se to tady doctes:D

Reagovat
Freedo

Samozřejmě je to sráč

Reagovat
jakubbosak

jak říkáš, u představ zůstane protože si ho nemůžeme ani ve snu dovolit, každopádně by zapadl..

Reagovat
celeb

otazne, ci si to vie predstavit Laportov financny riaditel

Reagovat
dondinho

v kapr lize ? těžko

Reagovat
Pablos

Vždyť on sám to hraje na kapra... jen sebou někde vždycky mrská

Reagovat
Jolly Roger

V Karviné?

Reagovat
jakubbosak

Reagovat
eder

Jj, mírnej vztek s mírnou hlavou,

duši často mění v alkohol...

Reagovat
cristiano.K.

i on u vás ještě dva roky zpátky by si to dokázal představit.

Takhle by to nebylo: https://www.youtube.com/watch?v=0dKmESMx_GE

Reagovat
smazaný uživatel

Mel jit uz v lete;) pokud nepodepise Dembele novou smlouvu v zime prijde

Reagovat
vceradnesazitra

Co změnit sport a zkusit skoky do vody? Diving ti jde na jedničku.

Reagovat
RadekVonCZE

Juventus?

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě ne.

Reagovat
The Krupy

Reagovat
smazaný uživatel

tam poslednu dobu kvalitu velmi neberu

Reagovat
JessePinkman

Liverpool?

Reagovat
Ranoth

ani zadarmo

Reagovat
O.Giroud

za Maneho

Reagovat
Kuba408

Sni dál :D

Reagovat
Remt

Nikdy!

Reagovat
Stan Smith

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
$dolar$

Newcastle?

Reagovat
smetos

tam se teď bude posílat každý. Wijnaldum je prej taky zatím nespokojen

Reagovat
bobis21

Zrovna k němu by ale ten přestup dokonale seděl

Reagovat
smazaný uživatel

Popravdě jo. Pokud tedy myslíš G.

Wijnaldum v Newcastlu právě hrál, neskutečně se vyšvihnul a ve své podstatě si tam udělal přestup do Live. Kde zase ukázal, že má zase o kousek na víc.

Celkově odchod z Liverpoolu byla chyba, on Emre Can by třeba o tom mohl povídat, to bylo dost podobné. Takže Newcastle by byla super volba, protože by mohl být u začátku něčeho velkého.

Reagovat
bobis21

Myslel jsem Sterlinga, který půjde kamkoliv za penězi.

O Giniho odchodu moc nevím, to jsem nesledoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Sterling by v tomhle mohl být nový Robinho nebo Tevéz. Tyhle velký, začínající projekty, měly vždycky v začátku za úkol ulovit velkou "hvězdu" (alespoň někoho s tou aurou), aby tím potvrdili svoje ambice.

Takže Sterling by přesně do toho seděl. Jeho už od mladých let v Live zajímaly jen prachy.

Reagovat
bobis21

No právě proto. Newcastle bude chtít velké jméno a on je přesně typ hráče který by po takové nabídce podle mě skočil. Kdyby někdo napsal že tam půjde VvD nebo Rashford, nebudu tomu věřit tak snadno jako u Sterlinga.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
cristiano.K.

tohle je šíleně zvrácená doba, když si někdo z fanoušků myslí, že když jdeš z Liverpoolu do PSG, že se v kariéře posouváš. On šel pouze za lepšími podmínkami.

Reagovat
Beros

V lednu se stav...

Reagovat
blaugrana

Bereme. City bude hradit plat a Barca mu poskytne herny priestor. win win

Reagovat
ACSeRw!n

hlavne ne Real, diky

Reagovat
kissak

To se divím, že hned jako první spekulace nebyl Newcastle.

Reagovat
smazaný uživatel

Pepek to vyhodnotil po letech správně. Rahim tak někam do Neapole, do Interu. Kdo by si ho vzal v La Lize, Valencie? Nakonec Newcastle působí nejlépe. Stejně bude dál zahazovat, a pro první roky to alespoň bude maskot porodních bolestí perestrojky Salmánových fondů.

Reagovat
Jkb

Šance zahazují všichni hráči. Sterling v PL odehrál 297 zápasů, dal 97 branek a 51 asistencí a má 87 velkých šancí neproměněných, třeba Harry Kane odehrál 251 zápasů, dal 166 branek a 34 asistencí a k tomu 101 zahozených velkých šancí.

Sterling je křídlo a Kane je jeden z nejlepších útočníků na ostrovech za posledních 10 let, každej hráč zahazuje šance. Tomu se nijak nevyhneš.

Reagovat
LyEX

Ja sa teším, dúfam, že pôjde kade ľahšie, nemôžem naňho už asi 3 roky pozerať. Na jednu sezónu čo mu vyšla (aj to bola skvostná sezóna KdB, kde ho trafil pred bránou), to bola fakt bieda, nemá absolútne žiadny zmysel riešiť situácie v šestnástke. Čaká so zakončením, až kým sa s tým nedá nič spraviť, rovnako s prihrávkami, obrovské šance zahodí a pokračuje ako nič, že je to bežná vec. Na tie štatistiky netuším odkiaľ si prišiel, ale on za zápas zahodí 20 veľkých šancí, takže za mňa je toto sračka. Dúfam, že aspoň 50 mega zaňho City dostane.

Reagovat
Jkb

Ty čísla mám ze stránek Premier League, jsou to oficiální stránky ligy. Je zvláštní, že zahodí 20 velkých šancí za zápas, když City průměrně vytvoří 3,1 velké šance za zápas v letošní sezóně, loni to bylo 2,8.

Reagovat
LyEX

Asi záleží na tom čo považujú za veľkú šancu, ak je to len netrafenie prázdnej brány z 1,5 metra, tak to beriem, to vychádza. Ak by sa za veľkú šancu považovalo aj samostatný nájazd, resp. šanca z ktorej väčšina hráčov dá gól, tak to je tých 20 na zápas a to hovorím z pozerania každého zápasu, nie zo štatistik.

Reagovat
Jkb

Jsou to šance kde se očekává, že hráč dá branku, většinou 1vs1, nebo střela z blízka pokud míči nestojí nic v cestě a když hráč není pod velkým tlakem, ještě penalta se počítá jako velká šance.

Já City vidím vždycky jednou za čas a nepřijde mi, že by jste si vytvářeli tolik čistých šancí jak ty píšeš, myslím si, že ty 3 velké šance na zápas opravdu odpovídají realitě, kromě toho tam máte ještě dost normálních šancí a nemyslím si, že by Sterling byl o tolik větší palič než většina hráčů na jeho pozici, spíš naopak, je mu 26 let a bude mít skoro 100 branek v PL, na křídle, nevím kolik křídelníků to dosáhlo před ním.

Reagovat
smazaný uživatel

Osobně na stats tolik nehledím, takže nechci pitvat, co neumím. Z pohledu občasného diváka souhlasím se souhrnem LyEX-e. Když si člověk vybaví, kolik toho Sterling dodrbal i v zárodku koncovky, kolikrát ani nevystřelil, kolikrát to zašmodrchal, tam máš tolik ztrát .. Pep samosebou hrál na jeho postu mj. technikou dokonalá, a produktivní, út. křídla Messiho a Robbena - to se těžko srovnává. Rahim nakonec dokázal odehrát opravdu top top kariéru, když vezmu v potaz jeho Liver začátky. A když ho někde nechají lítat, zase těch 15 za sezonu dá. Ale s břemenem jeho platu, nevím ..

Reagovat
SunFells

"Ak by sa za veľkú šancu považovalo aj samostatný nájazd, resp. šanca z ktorej väčšina hráčov dá gól, tak to je tých 20 na zápas a to hovorím z pozerania každého zápasu, nie zo štatistik."

seems legit

Reagovat
kubys

Reagovat
Kucka

Reagovat
Freedo

Ta poslední věta je epická

Reagovat
Remt

Nedokážu si představit kdo by chtěl vezmu li v potaz jeho plat a charakter. To fakt max to PSG.

Reagovat
SunFells

Reagovat
Remt

No a ne?:D

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
nani92

na viac nemá

Reagovat
penepi

viac nie je

Reagovat
nani92

možno len v Manchestri

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Podlá krysa, nic víc. Chvílu nehraje a hned chce zase zdrhnout

Reagovat
Rox

Reagovat
r.mrazik

Rash k dispozici...takze Roncek,Mason, Martial, Rash, Jadon, Lingard na tri pozice...slusny

Reagovat
Jkb

Tak United teď čeká Leicester, Atalanta, Liverpool, slepice, Atalanta a City. To je celkem nabitý program.

Reagovat
Hlahart

Hm, dokáže zahrát Diallo DM/CB? Ten se taky vrací...

Reagovat
r.mrazik

CB by dal...

Reagovat
Swarley

A ten zbytek? To už tak slušný není

Reagovat
r.mrazik

o CM/DM radeji nic nepisu...tam vsichni vime,jak na tom jsme

Reagovat
Swarley

No teď i obrana

Reagovat
r.mrazik

To se nějak dá...vrátil se Jones

Reagovat
Hlahart

AWB zkrátili ban v LM na 1 zápas, takže bude už na Atalantu. Tak alespoň něco do obrany. Pak to bude asi Shaw, Maguire, Lindelof, AWB, což teda zní o dost lépe než s Baillym a Dalotem

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Greny

Rash, Mason, Martial, Jadon a Lingaard na dve pozice*

Reagovat
Hlahart

Mimochodem, ten vývoj událostí tady v Česku (a ÚVN konkrétně) od začátku týdne, to je zase nějaká promyšlená skrytá kamera, nebo si tady už všichni úplně posrali?

Reagovat
Mönchengladbach

Zeptej se ultraparazita Mynáře.

Reagovat
h8_sfatto

musí mít čas na skartovačky jako klasická STB, než proběhne slíbená deAgrofertizace státního aparátu

Reagovat
r.mrazik

klasicky posrali...ale tak co cekat od Vondracka a Mynare...peklo

Reagovat
REPLIKATOR

One Man Show

Reagovat
Hokaido

Pořád mě ty retardi dokážou něčím překvapit.

Reagovat
Kadlitko

Ten půjde do Newcastlu

Reagovat
h8_sfatto

další, který nenaplnil naděje a potenciál ani na úroveň Robinha

Reagovat
stas87

"Nejsem osobou, která by si stěžovala a nesnažím se ze všeho dělat větší problém, než jakým to je.

Jo jo, ty klaun, tvoj twitter o rasizme a ako na to dokola ukazujes je toho dokazom.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
Gazdo

Reagovat
mesyas

Proc najednou hraje tak malo?

Reagovat
mimi_united

On by možno aj hral, ale Grealish za 100 miliónov sedieť na lavičke nebude

Reagovat
Gazdo

A hlavne je Grealish momentalne lepsi

Reagovat
KingMaster13

Tohle je asi největší přínos Grealishe, že díky němu tenhle všivák nedostává moc prostoru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele