Stéphan si historickými úspěchy v pohárech vysloužil důvěru Rennes

03.06.2019, 19:45
Aktuality
Osmatřicetiletý trenér Julien Stéphan má nadále důvěru Stade Rennes. Trenér, který francouzskému klubu zajistil jeho první zkušenost ve vyřazovacích bojích evropského poháru i první trofej po 48 letech, podepsal novou smlouvu do léta 2022...

Stéphan původně loni v prosinci jen dočasně nahrazoval vyhozeného Sabriho Lamouchi jakožto stávající trenér rezervy, velice brzy si však na vedení vynutil odstranění nálepky "dočasný". Tři výhry 2:0 v řadě, z toho dvě v lize a jedna proti Astaně v klíčovém posledním duelu skupiny Evropské ligy, a Stéphan měl jisté dokončení sezony.

Jaro pak v podání Rennes bylo notně schizofrenické. Zatímco v lize tým intenzivně strádal a dokonce mezi 17. březnem a 18. květnem nepřetržitě čekal na výhru, aby nakonec skončil až na desáté příčce i za nováčkem z Nîmes, v pohárech to bylo o něčem docela jiném.

V Evropské lize skrze heroický výkon v Seville nejprve Rennes vyřadilo Betis, dokud pořádně nenatrápilo i pozdějšího finalistu Arsenal. V Coupe de France pak Rennes přes Lyon postoupilo až do finále, kde na penalty překvapivě udolalo ligového suveréna Paris Saint-Germain. Pro červenočerné šlo o první trofej od úspěchu v téže soutěži roku 1971.

Stéphanovo pokračování v klubu zároveň zapečetilo osud Hatema Ben Arfy, kterému za měsíc končí smlouva a podle čerstvého vyjádření prezidenta Rennes mu nebude obnovena. To věru není žádné překvapení vzhledem k tomu, že Ben Arfa dříve veřejně kritizoval Stéphanovu herní filozofii a v posledních dnech se intenzivně spojoval s přesunem do španělské LaLigy.

Autor: Tomáš Daníček / getfootballnewsfrance.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Rarášek

Achjo, ten Hatem ..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele