Šťastný Advocaat přijímal gratulace. I od Putina

15.05.2008, 09:40
Aktuality
Zenit Petrohrad porazil ve včerejším finále Poháru UEFA Rangers 2:0 a stal se teprve druhým ruským týmem, který triumfoval v evropském poháru. Vítězové sklidili chválu ze všech stran, trenéru Advocaatovi gratuloval i bývalý ruský prezident Putin.

Díky brankám Denisova a Zyrjanova navázal Zenit na tři roky starý triumf CSKA Moskva ve stejné soutěži. Petrohradský tým potvrdil svou sílu. Kromě ruského titulu získal i evropský pohár.

Vítězové po utkání sklidili zaslouženou chválu, na cestě za prvenstvím vyřadili i Bayern Mnichov, největšího favorita. Trenéru Advocaatovi dokonce volal bývalý prezident a čerstvý premiér Ruska Vladimír Putin, hráče pak přišel do kabiny pozdravit bývalý premiér Viktor Zubkov.

"Vyhrát takovou trofej se vám za život mockrát nepovede. Jsem velmi šťastný a pyšný, že se nám to povedlo," neskrýval Dick Advocaat. "Po způsobu, kterým jsme v soutěži hráli, jsme si vyhrát opravdu zasloužili."

"Důležité bylo udržet koncentraci a hrát organizovaně. Ve druhé půli se hra otevřela a my jsme vstřelili dva krásné góly. Celých devadesát minut jsme byli lepší, proto jsme si vyhrát zasloužili," dodal Advocaat.

Na straně Rangers pochopitelně zavládlo zklamání. "V celé soutěži jsme dřeli nadoraz a chtěli jsme vyhrát i finále. Když se dostanete tak daleko, samozřejmě zamrzí, když prohrajete, přestože je účast ve finále velký úspěch," neskrýval Walter Smith, kouč poražených.

Skotové měli v nohách náročný program. Na rozdíl od hráčů Zenitu, kteří měli třítýdenní volno na přípravu k finálovému zápasu. "To se prostě stává, když jste úspěšný klub," nevymlouval se Smith.

Autor: Radim Šantrůček / soccernet.com

Komentáře (1531)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele