Stále máme šanci to v odvetě otočit, řekl kouč Milána Pioli po prohře s Interem

11.05.2023, 09:55
Aktuality
Stefano Pioli (© AFP)

Trenér Stefano Pioli navzdory prohře AC Milán 0:2 ve středečním úvodním semifinále Ligy mistrů proti městskému rivalovi Interu věří, že jeho svěřenci můžou v odvetě nepříznivý vývoj otočit. K tomu však podle něj musí navázat na výkon ve druhém poločase.

"Kluci si uvědomují, že to nebyl výkon ani výsledek, který bychom chtěli. Jsou zklamaní, ale vědí, že máme stále šanci to v odvetě obrátit," řekl Pioli v rozhovoru pro Amazon Prime Italia.

Inter vstřelil obě branky mezi osmou a 11. minutou, kdy se prosadili Edin Džeko a Henrich Mchitarjan. Krátce poté záložník Hakan Calhanoglu, který dříve za AC hrál, napálil tyčku. Pioli nesouhlasil s tím, že by jeho tým byl k nepoznání.

"Zní to drsně. Fakt je, že Inter hrál v prvním poločase lépe a dal dva góly. Milán byl zase lepší ve druhém poločase, ale branku nevstřelil. Inter byl v první půli kvalitnější a efektivnější v koncovce, zatímco my jsme udělali až příliš mnoho chyb na takové úrovni," uvedl sedmapadesátiletý Ital, který dříve vedl také Inter.

"Do sedmé minuty se Inter ani nedostal do našeho pokutového území, potom skóroval z prvního rohu. Samozřejmě jsme měli být koncentrovanější. Chtěli jsme jiný výsledek, ale musíme pořád věřit, protože jedna situace může v odvetě všechno změnit," prohlásil Pioli.

Výkon "Rossoneri" po změně stran se mu zamlouval o poznání víc, byť první střelu na branku zaznamenali jeho svěřenci až v závěrečném nastavení. Pokus Sandra Tonaliho v 63. minutě zastavila tyč.

"Ve druhé půli jsme měli šance. V odvetě potřebujeme větší kvalitu a agresivnější přístup. Musíme pozvednout laťku a od začátku hrát podobně jako ve druhé půli," mínil Pioli, jenž loni dovedl AC k prvnímu titulu po 11 letech, ale v aktuální sezoně Serie A je s ním až pátý.

Proti Interu se musel obejít bez zraněného útočníka Rafaela Leaa. "Neměl fyzicky na to, aby mohl hrát. Pořád zbývá šest dní. Doufáme, že bude k dispozici," podotkl rodák z Parmy.

AC Milán podlehl "Nerazzurri" potřetí v sezoně, což se mu stalo poprvé od ročníku 1994/95. V září ho v italské lize porazil 3:2, následně mu ale třikrát za sebou podlehl. Nejprve ve finále italského Superpoháru 0:3 a poté v Serii A 0:1 a v Lize mistrů.

Odveta s Interem se odehraje v úterý opět na San Siru, kde oba celky sídlí. Vítěz "Derby della Madonnina" vyzve ve finále 10. června v Istanbulu buď obhájce trofeje Real Madrid, nebo Manchester City, jejichž úvodní zápas skončil v úterý 1:1.

Autor: ČTK

Komentáře (7)

Přidat komentář
Rox

Stefano, měl by sis už konečně v létě dupnout. Není možný, aby takový kopyta jako Saele a Messias hráli semifinále ligy mistrů. To jsou hráči do Serie B a ne do ligy mistrů. Messias za to samozřejmě nemůže, ten se z tý druhý italský reálně dostal, ale mělo to být dočasný řešení a s takovými ambicemi jako má AC je úsměvný, jak dlouho v AC zůstal. Bez Leaa AC nemá vepředu prostě nikoho. Giroud se samozřejmě snaží, ale věk nezastavíš, Diaz by k sobě potřeboval dobrý křídla, ale taky to není rozdílovej hráč.

Reagovat
RC

Saele byl nejlepsi hráč AC..

Reagovat
KKralik77

Vždyť se mu nepovedlo snad vůbec nic a proto ho taky logicky brzo střídal . Ano, přejde ti v klidu dva hráče, ale v vzápětí to posere. AC prostě nemůže přejít přes Inter s takovýma křídlama.

Reagovat
Kaka14

Stale nechapem ako sme pred prvym golom mohli spravit 2 skolacke chyby ....

Najskor standartka daleko od branky, kde sa nasi stiahli prilis k branke a pramenil z toho lacny roh a potom uz vobec nechapem ako Calabria s jeho vyskou moze branit Dzeka ... keby toto nenastalo na zaciatku zapasu, tak zapas vyzera uplne inak a takto mozme byt radi, ze to skoncilo len o dva goly ....

No uvidime aka bude odveta.... stratene to urcite uplne nie je, hadam bude Leao uz pripraveny

Reagovat
adman72

Ano, ked dve tycky budu uznane ako gol.

Reagovat
maras93

Jestli hráči navážou na 2. poločas, tak to určitě neotočíme. Ten přístup a nasazení musí být uplně jinde. Bohužel nevim, jestli je to reálný vzhledem k letošním výkonům, které jsou až na výjimky uplně špatné. Ale tak třeba padne 1 brzký gol a bude to otevřené, třeba...

Reagovat
Morgue

Letos to prostě nevychází. Ten tým rozhodně nemá kvality, jak na ligu mistrů, tak na Serii. A není to vina jen hráčů, kteří jsou totálně bez formy a kdy nám pomáhá defacto jen štěstíčko a dobrá konstalace hvězd viz Neapol. Posily vlastně nepřišly, protože jsou momentálně spíše kotvami a základní 11ce už dochází dech. Bylo to včera vidět. Útok defacto bez Leaa nemáme, záloha se trápí a nic nevymyslí a obránci nemůžou hrát každý zápas na 120%. Doufám, že za ty prašule z LM něco kloudného dotáhneme. Smůla je v tom, že Maldini už bude dost opatrnější, protože drahý nákup Kateleara nevyšel a pak se může prováhat kvalitní posila.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele