Stále je co zlepšovat, uvědomuje si Tuchel po mnichovské premiéře

02.04.2023, 12:27
Aktuality

Nový trenér Bayernu Mnichov Thomas Tuchel (49) neměl po sobotním vítězství svého týmu nad bundesligovým rivalem Borussií Dortmund (4:2) náladu na velké oslavy. Navzdory důležité výhře potřebují hráči podle Tuchela najít ten správný rytmus.

Tuchel se vrátil do Bundesligy, aby převzal Bayern, který se rozhodl propustit Juliana Nagelsmanna, což bylo pro mnoho příznivců bavorského klubu velké překvapení. Nyní už bývalý kouč Bayernu dovedl tým na druhou příčku v tabulce a do čtvrtfinále Ligy mistrů.

Euforie? Rozhodně ne

Vítězství vyneslo Bayern zpět na první místo se ziskem 55 bodů, přičemž Dortmund zůstal osm zápasů před koncem o dva body zpět na druhé pozici.

"Stále je co zlepšovat. Nikdo by neměl být v přílišné euforii. Jsme sice na mužstvo hrdí a můžeme být spokojení, ale čeká nás ještě hodně práce," řekl novinářům Tuchel, který trénoval Dortmund v letech 2015 až 2017, ale z klubu neodcházel v dobrém.

Domácí skórovali třikrát v úvodních 23 minutách a rozhodli tak o výsledku utkání hned na začátku, přestože ve druhém poločase promrhali velké množství šancí a inkasovali dva góly.

"První brankou jsme získali sebevědomí a brzy jsme vedli 3:0. Přál bych si, abychom pak byli dominantnější, ale nebylo to tak. Po vedení 4:0 bych očekával větší dominanci, méně chyb. Měli jsme spoustu jasných šancí a měli jsme vést vyšším skóre," upozornil Tuchel na rezervy ve výkonu svého týmu.

Nevěděl, kde má asistenty

Tuchel, který v roce 2021 vyhrál s Chelsea Ligu mistrů poté, co nahradil Franka Lamparda, ale od loňského propuštění z anglického týmu byl bez práce, přiznal, že byl před zápasem nervózní.

"Byl jsem nervózní. Nevím proč, ale prostě jsem byl. Neznal jsem procesy, nevěděl jsem, kde mám najít své asistenty. Stalo se to všechno najednou. Najednou jsem byl na stadionu a trénoval Bayern Mnichov," vyprávěl upřímně německý kouč.

Bayern si vypracoval více gólových šancí (©Opta by Stats Perform)

Hektický debut

Tuchel, který dovedl PSG ke dvěma francouzským ligovým titulům a do finále Ligy mistrů 2020 dodal, že Bayern potřebuje najít svůj rytmus, protože ho čekají velké zápasy a boj o tři trofeje.

V úterý pokračuje ve čtvrtfinále německého poháru proti Freiburgu a poté 11. dubna nastoupí ve čtvrtfinále Ligy mistrů proti Manchesteru City.

"Musíme najít rytmus, musíme být opatrní, musíme vědět, kdy se pustit do útoku... Bylo to příliš hektické," uzavřel Tuchel po vítězné premiéře na lavičce Bayernu.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
Jardman

Zajímavé. Saně zahrál konečně k něčemu, Muller paráda. Furt si říkám, ze našim stoletím chybí rozdávání pasů, které sem tam vyslal Boateng na Lewu a ejhle, takovej parádní gól, Škoda, ze je to vedeny jako vlastňák. Na první zapas super. Snad bude v klubu dobra atmosféra, hrací budou respektovat trenéra a mohlo by to klapat.

Reagovat
Jardman

*Našim stoperum

Reagovat
Hachim Mastour

Allez Tuchel

Reagovat
Csaplárova past

Bayern vyhraje LM i ligu.

Reagovat
esmuellert

a DFB Pokal a Super Pokal.

Reagovat
Csaplárova past

Tyhle trapne trofeje by se daly zminit snad jen v pripade, ze by Bayern nevyhral ligu.

Jedinym souperem v LM je pro Bayern v soucasne dobe jen City. Pokud pres nej Bayern postoupi, meli by LM vyhrat.

Reagovat
Gerd 13

S Tuchelem by to mělo vyjít.

Reagovat
Rich

Pokud Bayern bude hrát, co proti Dortmundu, tak muže Bayern vyhrát fakt vše… Je to první zapas, co pod Tuchelem Bayern měl, ale faktem je, že to byl hodně koukatelný fotbal pod Tuchelem a hra byla jednoduší, než zbytečná Nagelsmannova taktika držet míč…

Reagovat
Jardman

Uvidíme, co dvojzápase proti Freiburgu, ten na nás umí. Ale snad to bude win win.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele