Srna se vrací do Šachtaru Doněck, bude sportovním ředitelem

25.06.2020, 11:26
Aktuality
Známou tvář ve svém středu znovu přivítalo vedení Šachtaru Doněck. Do týmu ukrajinského mistra se vrací Darijo Srna, někdejší chorvatský obránce za tým dlouhé roky hrával a nyní se stal jeho sportovním ředitelem...

"Motivace mi nikdy nechyběla a fakt, že jsem v klubu strávil tolik let, mojí motivaci ještě zvyšuje. Jak jsem opakovaně řekl, Šachtar je mým klubem a mojí vášní a budu v něm působit tak dlouho, jak bude vedení potřebovat. Moje srdce vždycky patřilo Šachtaru a mým úkolem bude povýšit klub a pomoci týmu a prezidentovi," řekl po jmenování do funkce.

Srna je odchovancem Hajduku Split a dres Šachtaru oblékal patnáct sezon, s 536 starty je jeho rekordmanem a k tomu přidal celkem 49 branek. Kariéru v klubu přesto neukončil, sezonu 2018/2019, po níž pověsil kopačky na hřebík, strávil v italském Cagliari.

Srna dlouhé roky plnil roli kapitána doněckého klubu a se spoluhráči vybojoval celkem 26 trofejí. Desetkrát se stal mistrem Ukrajiny, sedmkrát opanoval tamní pohár a osmkrát Superpohár, jednou nad hlavu pozvedl i trofej pro šampiona Poháru UEFA.

Autor: Tomáš Pavlík / shakhtar.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele