Srna odchází z Cagliari a zřejmě ukončí aktivní kariéru

20.06.2019, 10:55
Aktuality
Jenom jeden rok byl Darijo Srna hráčem Cagliari. Zkušený chorvatský obránce do italského klubu přišel před rokem po ukončení dlouhého a úspěšného angažmá v Šachtaru Doněck a začlenil se do základní sestavy, nyní mu ovšem končí smlouva a k podpisu nové nedojde...

Už 37letý Srna odehrál v Serii A 26 zápasů, další dva starty pak přidal v rámci Italského poháru. Cagliari na něho mělo opci a tu se původně chystalo uplatnit, nakonec ovšem obě strany zvolily jiné řešení.

"Je velmi složité najít ta správná slova, kterými bych na konci své fotbalové cesty mohl vyjádřit, jak moc jsem pyšný na to, že jsem byl jedním z vás. Udělal jsem si zde opravdové kamarády, našel několik skvělých fotbalistů a ještě lepší fanoušky," napsal na sociálních sítích.

"Loňská sezona, během níž jsem byl jedním z vás, pro mě zůstane speciální. Jako člověk ani jako sportovec nikdy nezapomenu na podporu a přátelství, jichž se mi zde dostalo. Nikdy nezapomenu na lásku ze strany fanoušků a klubu. Vám všem přeji v následujících letech jenom to nejlepší, a to jak na hřišti, tak i mimo něj. Z celého srdce vám děkuji, zvláště pak spoluhráčům, fanouškům, trenérům, prezidentovi a všem, kteří jsou nějakým způsobem spojeni s klubem. Navždycky budu vaším fanouškem," slíbil Srna.

Srna býval neodmyslitelnou součástí základní sestavy chorvatské reprezentace a symbolem Šachtaru Doněck, barvy ukrajinského klubu hájil dlouhých patnáct sezon a nyní se do něho má vrátit. Podle tisku ukončí aktivní kariéru a ujme se některé funkce ve vedení, to už dokonce plánuje oficiální prohlášení a tiskovou konferenci.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (29)

Přidat komentář
Kostomlat

Ožujsko, rok 2006

Reagovat
Agent z Melmacu

požuj sklo?

Reagovat
Y.N.W.A

vždycky jsem ho měl rád, stejně jako Dada Prša

Reagovat
PISTOLERO

Legenda Šachtaru

Reagovat
Largo

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Keboto

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
STR

Škoda těch let na Ukrajině. Ten hráč měl na top klub, nicméně v Šachťaru je legendou.

Reagovat
Y.N.W.A

zase jinde by nemusel zvedat nad hlavu tolik pohárů... a tím zvedat nad hlavu myslím, že je jako první zvedal on sám... prostě jeden z klubistů a na to se taky hrajde, skvělá kariéra

Reagovat
smazaný uživatel

jako dobrovolně žít takovou dobu někde v Doněcku nebo poblíž muselo bejt vážně skvělý...

Reagovat
STR

No podle té moderní arény, která tam stála se určitě v Doněcku žilo velmi dobře. To co se tam pak stalo, to je věc druhá. Dívím se hráčům, kteří chodí hrát na Ukrajinu v dnešní době. Ta soutěž šla podle mě hodně dolů. Dřív tam byl Šachťar, Dynamo Kyjev, Metalist, Dněpetrovsk a bylo o co hrát, teď je to soutěž dvou top týmů, a zbytek týmů je na hodně špatné úrovni.

Reagovat
Bucky

Legenda Football Manageru.

Reagovat
STR

Ve 2010 chodil pokaždé ke Spurs tuším

Reagovat
Hokaido

Teď koukám jak blázen, že tam ve skutečnosti nikdy nehrál.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Jakubisko

Legenda FM07

Reagovat
smazaný uživatel

Můj oblíbený hráč, třeba ještě půjde dohrát kariéru domů do Chorvatska.

Reagovat
norro6

Nikdy nepochopím, prečo tento hráč nikdy nehral v top európskom klube

Reagovat
Ross Geller

Asi nejznámější srna.

Reagovat
Robochelsea

Reagovat
Kucka

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
rel7

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele