Srna byl potrestán za pozitivní dopingový test, hrát bude až v srpnu

23.02.2018, 20:33
Aktuality
Darijo Srna přijde o zbytek letošní sezony. Zkušený chorvatský obránce a kapitán Šachtaru Doněck není zraněný, před necelým rokem ale měl pozitivní dopingový test a nyní ho stihl trest v podobě zákazu fotbalu na sedmnáct měsíců...

Srna byl pozitivně testován loni v březnu během jednoho nesoutěžního utkání, když byly v jeho těle objeveny stopy steroidu dehydroepiandrosteron. Zprávy o porušení pravidel vypluly na světlo světa na podzim a fotbalista se rozhodl co nejrychleji očistit své jméno. V té chvíli nedostal žádný trest, přesto nenastupoval, aby se svou účastí na trávníku případně nepodepsal pod kontumaci některých utkání.

Rekordman v počtu startů za chorvatskou reprezentaci naposledy hrál 13. září proti Neapoli. V tuto chvíli nepomůže Šachtaru v jeho tažení za triumfem v ukrajinské lize, kde má klub tříbodový náskok před Dynamem Kyjev a jenom z dálky bude přihlížet rovněž snažení svých spoluhráčů v Lize mistrů, v jejímž prvním osmifinále celek z Doněcku porazil 2:1 AS Řím.

Začátek Srnova trestu byl datován ke dni porušení pravidel a na trávníky se bude moci vrátit 22. srpna, o dva měsíce dříve mu bude umožněno zapojit se do tréninku se spoluhráči.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
fabec1222

Ale vždyť dopujou jen Rusové...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C-M@ster

To ses spletl, dopuje se všude, jen v Rusku je to považováno za normální.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

V Norsku taky.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Chorvati už taky najeli na státní dopingovej program nebo co?

Reagovat
ratusek

V Norsku jsou zase všichni astmatici, to si nevybereš

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Chudak Mutko, on bol vlastne prinuteny ako jediny minister sportu v historii povedat, ze vedel o zamienani vzoriek sportovcov a aj tak nic s tym neurobil. To bola len zidoamericka lobby, ze sa verejne priznal k niecomu, co sa nestalo, vsak?

Reagovat
smazaný uživatel

Však za tenhle doping může určitě také Putin. Tak jako za všechno zlé na světě. Včera ráno jsem seděl na záchodě a nešlo mi se vysrat, mám pocit, že za to může také Putin...

Reagovat
Beči

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsi se přišel vysrat sem evidentně.

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
kilobyte

Třeba to bude tím, že Srna hraje skoro za ruský klub.

Reagovat
kilobyte

Ale už na tom v Rusku pracují. Nová metoda "boje proti" (maskování) dopingu je nosit triko proti dopingu.

https://www.sport.cz/zoh/ostatni/clanek/966007-bobistka-nosila-triko-s-napisem-ja-nedopuji-pote-byla-vyloucena-z-her-kvuli-dopingu.html#hp-sez

Reagovat
pantondavo

Začátek trestu od data porušení? A co kdyby teda celou dobu hrál? Kontumačně se zruší rok fotbalu jednoho klubu? Jinak teda svoje jméno očistil dobře no

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele