Sportovní ředitel Tottenhamu dočasně odstoupil kvůli trestu z Juventusu

31.03.2023, 23:13
Aktuality
Fabio Paratici (© AFP)

Sportovní ředitel Tottenhamu Fabio Paratici dočasně uvolnil svou funkci poté, co mezinárodní fotbalová federace FIFA rozšířila celosvětově distanc, který společně s dalšími bývalými funkcionáři Juventusu dostal za finanční podvody při přestupech. Londýnský klub na webu oznámil, že Paratici bude na dovolené minimálně do doby, než italský svaz rozhodne o jeho odvolání. Slyšení je naplánováno na 19. dubna.

Italský fotbalový tribunál v lednu odebral Juventusu 15 bodů v tabulce této sezony italské ligy a udělil zákazy činnosti několika vrcholným funkcionářům klubu včetně bývalého českého reprezentanta Pavla Nedvěda, jenž dostal osmiměsíční distanc. Ve středu FIFA na žádost italského svazu potvrdila, že tresty mají platnost celosvětově.

Toto rozšíření platnosti může mít vážný dopad na Paraticiho, jenž dostal nejpřísnější trest o délce 30 měsíců. Bývalý sportovní ředitel Juventusu po 11 letech ve "Staré dámě" působí v Tottenhamu od roku 2021.

Paraticiho uvolnění funkce přišlo necelý týden poté, co se Spurs rozešli s trenérem Antoniem Contem. Aktuálně čtvrtý tým tabulky Premier League povede do konce sezony dosavadní asistent Cristian Stellini.

Autor: ČTK

Komentáře (16)

Přidat komentář
Gunner14

Posledni nech zhasne

Reagovat
jk

We good.

Reagovat
J0EL

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Gunner14

Btw jako april jste meli prepnout na starou verzi na dnesek a pak to zmenit zpatky

Reagovat
nani92

Reagovat
Largo

Reagovat
SunFells

Divočina

Reagovat
Manik...

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Nizzie

Reagovat
guzman

To by bylo hodně kruté

Reagovat
fabec1222

Já teda doufal, že by dneska mohli přepnout na tu starou, s tím, že Apríl byla ta nová

Reagovat
Gunner14

mohli to zahrat do outu, ze se jednalo o delsi april, ale bohuzel

Reagovat
Pan.Antonin

Reagovat
stuff

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele