Sportovní ředitel Slovácka dostal distanc na 10 utkání a pokutu 80 tisíc korun

12.10.2023, 17:56
Aktuality
Červená karta (© AFP)

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA) potrestala sportovního ředitele Slovácka Veliče Šumulikoskiho zákazem výkonu funkcí na 10 soutěžních utkání a pokutou 80 tisíc korun. Informovala o tom v komuniké. Bývalý hráč týmu z Uherského Hradiště se provinil nevhodným chováním v sobotním utkání 11. kola první ligy proti Teplicím.

Dvaačtyřicetiletý Šumulikoski obdržel trest "za pohoršující, urážlivé a ponižující chování vůči delegovaným osobám". "Nejprve se provinil proti pravidlům fotbalu tím, že jako sportovní ředitel a v daném utkání člen technického doprovodu neoprávněně a v rozporu s Rozpisem celostátních soutěží opakovaně uděloval pokyny hráčům Slovácka, ač na to ze své pozice neměl právo," uvedl předseda disciplinární komise Richard Baček.

V utkání byl vyloučen po druhé žluté kartě za opakování prohřešku a nevhodné výroky vůči čtvrtému rozhodčímu. Situaci Šumulikoski neunesl. "Následovalo nejen ironické tleskání směrem k týmu rozhodčích, ale zejména hrubé vulgární urážky a vyhrožování na adresu rozhodčích. Disciplinární komise LFA toto chování považuje za naprosto nepřípustné," prohlásil Baček.

Kvůli čtyřem žlutým kartám bude Pardubicím v prvním utkání po aktuální reprezentační přestávce chybět trenér Radoslav Kováč. Východočeši se ve 12. kole utkají doma s Olomoucí.

Autor: ČTK

Komentáře (16)

Přidat komentář
oli9

Sám se za něj stydím, je to hovado , které se neumí chovat natož jednat s lidmi. Slovácko, by mu mělo dát nějaké ultimátum ohledně jeho chování

Reagovat
Sasha

Reagovat
Pride

Je to balkánec, co po něm chceš.

Reagovat
Kucka

Reagovat
oli9

Fanoušek Sparty hodil na slávisty dělobuchy, dítě má tržnou ránu v obličeji

Tak to hovado jde tedy pěkně vidět. Doufám, že jej Sparta vypátrá a určitě po něm půjde. Myslím, že hodně jeho kamarádíčků ho pozná a ten hajzl nebude mít klidné spaní

https://www.idnes.cz/praha/zpravy/fotbal-sparta-slavia-zapas-derby-fanousci-delobuch-zraneni.A231012_151806_praha-zpravy_vich

Reagovat
Salfovic

No a neměla by po něm jít hlavně policie ?

Reagovat
oli9

ta po něm samozřejmě jde

Reagovat
kilobyte

Tohle už není na řešení od klubu. Sparta může jen vymáhat škodu a zakázat vstup na stadion. Což snad udělají. Tady bude jednat policie. A myslím, že v tomhle případě je dobře, že soudci nemají fotbalové chuligány moc rádi.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Bakary3

odpornej zmrd, zasloužil by minimálně pořádně zbusit, basu, doživotní zákaz fotbalu a tučnou pokutu

Reagovat
Arnar Resmusonn

Klasika když jde o Slovácko tak tresty navíc divočák jeden Veliče

Reagovat
Zdechlina

Je možné, že kdokoliv jiný, zejména někdo z pražských S by dostal míň, ale já s tím trestem naprosto souhlasím. Dělá jen ostudu. Mám ho rád za to, jaký je srdcař, ale všechno má své hranice.

Reagovat
Arnar Resmusonn

Škoda že tu hranici překročil a tak moc. Srdcaři do fotbalu patří ale jak píšete ...hranice!

Třeba si teď odpočine a přemluví majitele na posily

Reagovat
GrimeBaller98

Makedonsky hovado, ktery muze byt rad, ze vubec prezil po ty bouracce na kolobezce a ted se bude chovat takhle Slovacko je strasne amaterska organizace

Reagovat
kecipep

ty nepřestáváš být místním mladistvým šaškem, kterému Slovácko leží v žaludku a ty se s tím neumíš netrapně vyrovnat

Reagovat
didosh

Úplně nesmyslně se choval jak kokot...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele