Sportovní ředitel Juventusu se po porážce zastal Ronalda i Pirla

22.03.2021, 16:44
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (142)

Přidat komentář
kattos

Říkám to pořád.

Pokud nějaký tým přivede do středu hříště někoho jako Ramsay a počítá že bude tahnou zálohy tak ten tým nemá šanci na úspěch

Reagovat
h8_sfatto

už nákup HIguaína byl krok špatným směrem, nákup Ronalda akorát nasral půlku severní Itálie, která se skládala na jeho plat....než přišli tihle dva, tak Juve byl kompaktní tým schopný dojít do finále, dneska neporazí týmy z druhé koeficientové desítky

Reagovat
Frantszek

Reagovat
janinho

pozri, to ze klub ako juve nedokaze marketingovo zuzitkovat hraca ako je CR je ich problem. to ze sa mu robotnici fiatu skladaju na plat je proste kktina ale ak je to z casti pravda, tak je to vina vedenia. musim si predsa vediet na tejto urovni spocitat ci si takeho hraca mozem dovolit a ak ano, tak ci mi ostane dost na zvysok timu. to je jak ked si niekto kupi hummera a potom picuje ze s tym nevie jazdit na spotrebu a neostalo mu na benzin.

oni kupia CR, k tomu free agentov ramseyho a rabiota ktorym tiez zajebu plat na ktory realne v ziadnom pripade nemaju a potom sa ukazuje na tych hracov ze oni za to mozu. tam vedenie rozhadzovalo ale ked mali moznost podpisat pocchetina na lavicku tak tam zrazu zacali setrit a ostalo im akurat tak na pirla, ktory na to zatial evidetne nema.

real v tomto smere posledne roky tiez neexceluje, ale vedenie juve sa teda posledne roky uz vobec nema cim chvalit. najlepsou vizitkou by im bolo keby skoncili tuto sezonu mimo top4.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslis toho kluka co byl a je nejlepsim strelcem serie A ? tam slo predevsim o oslabeni Neapole ktera byla nejvetsim konkurentem v boji o titul ... CR ac je pi.. za 105 ?? come on .. vzdyt to byl naprosto skvely kup i kdyby jen z marketingoveho hlediska. Vzhledem k jeho stesti v LM to ale byl i logicky krok.

Reagovat
h8_sfatto

kromě Zidana, kterýmu se sešla spousta náhod, žádnej trenér udělaný z ikonického hráče nic nepředved. Pirlo, Lampard, Arteta... jedno velké zklamání, jediný, kdo se jakžtakž drží je Gattuso, ale Neapol patří do top 3, takže je to taky dost relativní, ale jedinej z nich jde cestou od menšího klubu a nebere si velký sousto. Očividně nerudné typy mají na primadony lepší vliv. viz Zidane, neposlechneš ,dostaneš hlavičku !

Reagovat
smazaný uživatel

Ak sledujes Gattusa ako trenera, tak by si mal uznat, ze ako trener spravil neskutocny progres a uz aj pred Neapolom ukazoval, ze ten jeho futbal nebude bez myslienky. :-)

Reagovat
h8_sfatto

právě, že od takového rapla jsem to ani nečekal, ale měkkých trenéru Lavičků už bylo dost, škoda ten Seedorf, jeho konec kariéry byl opravdu fotbalový, nešel nikam odpočívat do Číny či USA, ale ještě naposled si zaběhat s mladými Brazilci, opravdovej pan fotbalista, akorát hned jít trénovat AC Milán bylo též moc očekávání od něj, ale vzala ho i kamerunská repre a těžko říct,kde ještě skončí, ale jemu bych to přál, černejch trenérů sympaťáků tu zrovna moc nekoučuje po Evropě

Reagovat
Mönchengladbach

Zidane jen těžil z Benítezovy práce. Základem pro Juventus by měl právě příchod Rafy. Od konce ledna je volný.

Reagovat
valloire

Reagovat
janinho

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, co Xavi a Gerrard. Zatim si to pinkaj v pralese, ikdyž přesvědčivě. No a na Xabiho Alonsa v Gladbachu sem hodně zvědavej.

Reagovat
h8_sfatto

Xavi ano, ale než opičí král Gerrard mne spíš zajímá Jarošík

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
smazaný uživatel

Rangers je odkedy prales ty nimand komunisticky

Reagovat
Manik...

Skotská liga je prales..

Reagovat
GjøvikFF

Tak co je to za ligu, když to tam přes 30 let není schopnej vyhrát nikdo jinej než Celtic a Ubožáci.

Reagovat
h8_sfatto

to že hráli ještě nedávno prales a teď mají titul, jen dokazuje jakej to je prales

Reagovat
GjøvikFF

Na ten prales opatrně, ať si to Kamara nevyloží zase po svém...

Reagovat
h8_sfatto

jakože zahodí banán, sleze ze stromu a přijede nám dát flákanec ?

Reagovat
smazaný uživatel

mohol by lebo pest do tvare je presne take riesenie rasizmu ake vy retardi potrebujete

Reagovat
Rudnevs

Minimálne od štvrtka určite

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
wwwx

Od té doby, co nejsou schopni projevit ani elementární respekt vůči soupeři. Klasický anglický přístup, že soupeře pochválím, pokud vyhraje, má svůj smysl, protože prohrát se soupeřem, který byl fotbalovější a projevil větší hlad po vítězství, není ostudou. Prohrát s rasisty z prdelákovic je k smíchu.

Jenže za Rangers hrají borci, kteří ví, že by svou prasáckou hrou mohli někomu ublížit, ale je jim to úplně u prdele, tak ať, je to jenom soupeř, ať je to bolí, východoevropský šuliny. Nezájem o zdraví soupeře, kterého zrakvili, ublíženecké srdceryvné kvílení jejich manažera na všechny strany s úmyslným zadržováním soupeře na hřišti, aby nemohl vyjádřit svůj pohled na věc, kydy Goldsona o právu na pomstu na Kúdelových spoluhráčích za jeho zmrdovinu, neschopnost fotbalistova právního zástupce správně napsat jméno toho, kdo měl jeho mandanta smrtelně urazit etc. Rangers jsou k smíchu a dokud se budou chovat tak, jak předvedli ve čtvrtek, bude to pořád jenom paklub lokálního významu, i kdyby vyhráli třeba 100 skotských titulů a 10 evropských navrch.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim ze ty si zrely na psychiatriu.

Skus vygooglit Matovicovo cislo on ti poradi dobru kliniku v Rakusku.

Ale budem kamarat a dam ti jednu radu do zivota.

Pozor na neschopnych. Su schopni vsetkeho.

Reagovat
GjøvikFF

Člověk, který ze dne na den zcela obrací názory a má v sobě patrně ukryté dvě a možná i více osobností, říká druhému, že je zralý na psychiatrii. Komické.

Reagovat
Freedo

Taky je hezký vidět, jak je v diskuzích vnímají právě Angličani. Skoty berou jako zaostalý vidláky a Rangers jako nejrasistější britskej klub. Často píšou, že to Rangers znovu zkouší uhrát na kartu rasismu, když na to fotbalově nemaj.

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
Dufan

Reagovat
smazaný uživatel

Rangers jsem ve Skotsku dlouho přál a líbil se mi jejich návrat na skotský vrchol, těšil jsem se jak se v takové sezoně předvedou proti Slavii a musím uznat, že nechutnější klub jsem už hodně dlouho neviděl. Absolutní odpad současní Rangers.

A nadávat někomu do komunistů když hájíš klub, který už skoro týden brečí kvůli Kudelovi? Dokonale k nim zapadáš ...

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
raduinho

Reagovat
10

Jak to myslíš? Vždyť velká většina historicky úspěšných trenérů ve fotbale jsou "udělaný" z ikonických hráčů

Reagovat
h8_sfatto

tak jasně, mám spíš na mysli ty, kteří ještě nedávno kopali ....že dnes je to hodně o marketingu a svěří se velký celek i týpkovi, který sotva dodělal licenci.... AC Milan, Arsenal, Chelsea,...jak dlouho měl licenci Seedorf, Arteta nebo Lampard ?

Reagovat
10

Arteta 4 roky dělal asistenta Pepovi, Lampard trénoval rok v druhý lize...

Reagovat
j_mrazik

Všichni ti Rijkaardové, Hiddinkové, Guardiolové, Heynckesové apod. jsou všechno bývalí skvělí hráči. Snad jenom Mourinho, Wenger a pár dalších jsou světlé výjimky, které se objevili max párkrát v první / druhé lize.

Reagovat
mistr129

Arteta je zklamání odkdy?

Reagovat
h8_sfatto

Arsenal není Benevento !

Reagovat
Frantszek

Ty jsi spokojeny?

Reagovat
mistr129

Ano, s většinou věcí

Reagovat
Remt

Nevím no, nebyl bych. I když tam v tom Arsenalu je to cely nějaký divný. Neříkám že mají excelentní tým ale už x let nehrají na to na co mají. Nedejboze aby některý rok vylitli a mohlo se říkat že hrají třeba něco víc než na co kvalitou mají. Cely je to tam nějak divně nastavený mi prijde

Reagovat
mistr129

Hele tabulkové postavení je samozřejmě pod očekáváním, nicméně...

Největší vliv na něm má ta podzimní série 7 zápasů bez výhry. Tehdy se hrálo nesmyslné rozestavení bez tvořivého záložníka, z čehož se Arteta poučil a v tabulce posledních 15 zápasů jsme čtvrtí. Ta přesná pozice je irelevantní, každopádně patříme do té špičky.

Druhá věc je ta, že si fakt nepamatuju, kdy by některý můj oblíbený tým měl sezonu, v níž by ztratil tolik bodů zbytečně, hloupostma. Xhakova červená proti Burnley nebo Pepeho proti Leedus, Luiz s Lenem proti Wolves - a to jsou jen ty nejkřiklavější, pak tu je spousta naprosto stupidních gólů pramenících zejména z individuálních chyb, viz o víkendu West Ham. Tady na tom má samozřejmě podíl i Arteta, jelikož ta riskantní rozehrávka přes obránce je jeho pokynem, nicméně věřím, že se to časem vypiluje. Jak z jeho strany, tak ze strany hráčů.

Další plus, který přičítám Artetovi, je že hráčům netrpí hvězdné manýry. Nečinilo mu problém pro NLD posadit Aubu, poslal pryč Guendouziho. S Özilem to bylo bůhvíjak, do toho se tu pouštět nechci.

Samozřejmě tu jsou i mínusy. Po té červené už nedostal tolik šancí Gabriel (mimochodem další hloupé vyloučení co nás stálo body), Martinelli hraje jen minimálně, naopak Bellerín s Willianem až moc.

Stručně řečeno, ten tým pod Artetou ukázal velký potenciál, stejně jako sám Arteta. I když letošní sezona zjevně skončí pod očekáváním (snad i v EL ), tak mu do těch příštích sezon věřím.

Reagovat
smazaný uživatel

Guardiola?

Reagovat
h8_sfatto

ten trénoval 3 roky u béčka napřed

Reagovat
smazaný uživatel

Klinsmann?

Reagovat
10

1 rok

Reagovat
smazaný uživatel

A proc to vadi kdyz nahore zminujes ZZ a Lamparda, ktery zrovna tak pred angazma ve velkoklubu trenovali jinde.

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
Mr.Jindros

to je ale obrovská megakravina

Reagovat
valloire

koukám, že pro tebe fotbal začal před pár lety

Reagovat
Frantszek

obcas se s tebou da, dedku, souhlasit.

Reagovat
valloire

kdybys nebyl mladej zaujatej, souhlasil bys častěji hombre

Reagovat
Remt

Já například nemám problém s tím když legenda trénuje daný klub. S čím problém mám když legenda netrenuje nikde předtím a hned jde do velkoklubu. To mi přijde jako blbost. Viz Pirlo. To je asi jako kdyby jsi vystudoval vysokou školu a hned tvé první místo ve firmě by byl ředitelský post. Prostě nedává to smysl. A jen z toho že daný hráč je legenda a hráči pro něj víc maknou.. se žít nedá.

Reagovat
SunFells

To je hodně divné tvrzení, těch trenéru je řada ...A Arteta až tak ikonický nebyl a na naznačování že je neúspěšný je brzo, taky Lamparda bych za zklamání neoznačoval, měl smůlu na paklub kde se s tím moc neserou.

Reagovat
j_mrazik

Lamparda bych označil za úspěšného. Z mladíkama ukopal LM, za to klobouk dolů.

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
TopinB

Reagovat
exot12

Shevcenko, Guardiaola?

Vždy ma baví ak niekto tvrdí, že ZZ mal šťastie. Šťastie 3x za sebou, niečo čo sa nikomu pred tým nepodarilo, vlastne ono sa to nikdy pred tým nepodarilo ani 2x.

Reagovat
Dufan

záleží jestli bereš jen LM nebo i PMEZ

Reagovat
El-Pistolero-68

V PMEZ to někdo dokázal?

Reagovat
Dufan

5x za sebou Real za dob di Stefana a pak ještě možná nějaký týmy

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
Dufan
Reagovat
valloire

Reagovat
El-Pistolero-68

Já to nezažil jako ty.

Reagovat
valloire

Reagovat
Jandak

Artetu bych uplne netahal do stejneho kose "Ikonickych" hracu jako Lamparda ci Pirla a uz vubec ne Zidana

Reagovat
JuventusFC1897

Reagovat
Csaplárova past

Arteta je ikonicky hrac?

Reagovat
El-Pistolero-68

Když zmiňuješ Artetu, tak pak můžeš vzít v potaz i Guardiolu, to byl přece taky vynikající hráč.

Reagovat
Mönchengladbach

Paratici Nedvěd Pirlo

Reagovat
Salfovic

Juventus

Reagovat
smazaný uživatel

Dva zkurvení zmrdi a trenérské dítě.

Reagovat
Lech

Lol

Reagovat
smazaný uživatel

Co je? Paratici s Nedvědem jsou zkurvení zmrdi a Pirlo přišel trénovat a ještě neměl ani papír, že trénovat muže.

Reagovat
Bakary3

Uz jen vzhledem k Nedvědove herni kariere v Juve bys k nrmu mohl mit trosku respektu.

Co tu vuci nemu predvadis

Reagovat
smazaný uživatel

Rozlišuju Nedvěda jako fotbalistu, kterého jsem miloval. Nedvěda jako funkcionáře považuju za odpad. Rozlišuj funkce, rozlišuj to, co lidi dělají. Nebudu tady dělat debílka z PL, který uznává své hvězdy jen proto, že je milovali jako děti a přehlíží jejich špatné stránky. Nedvěd fotbalista je úplně něco jiného než Nedvěd zaměstnanec klubu. Nedvěd se v klubu drží díky kamarádům. Kdyby to byla zdravě fungující společnost založená na schopnostech, tak už je dávno pryč a nebo je uklizený ve styku pro veřejnost jako tvář klubu, co může rozdávat úsměvy a autogramy a nenadělá žádné škody. To samé teď s Gerrardem. Zůstane pro mě fantastickým hráčem, kterého jsem na hřišti obdivoval. Za to, co předvedl teď, je pro mě slabomyslný hovado.

Nedvěd s Paraticim si prosadili Ronalda. Nedvěd s Paraticim si prosadili Sarriho. Nedvěd s Paraticim 4 roky ignorují zdevastovanou zálohu. Oba jsou to nekompetentní sráči, co se drží zuby nehty díky kamarádovi prezidentovi, se kterým chodí dlouhá léta kopat s kamarády "vesnický fotbal" a bydlí na jednom plácku. Kamaráčoft do obchodu nepatří, kamarádství kurví obchod a obchod kurví kamarádství. Kdo tohle nepochopí, neuspěje. S kamarádem se můžu kamarádit po práci, v práci je to pro mě zaměstnanec jako jiný a pokud někoho za průsery vyhodím, musím vyhodit za stejný průser i kamaráda, jinak jsem morální sračka.

Reagovat
Bakary3

Tohle chápu.

Ale byl taky už jako manažer u velkých úspěchů Juve, takže i na týhle pozici tam nějaký zásluhy jsou.

Jako hráč pro Juve potil krev.

Nesporně je to klubista a na osudu klubu mu záleží. Ikdyž třeba teď - a nerozhoduje o všem jen on - nedělá dobrý kroky.

Opravdu si takovej člověk zaslouží označení sráč, zkurvenej zmrd, odpad?

Podle mě teda ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako maskot a "spojka" mezi týmem a vedením. Dokud tam byl Marotta, moc šancí a větší vliv neměl. Proto se chytil Paratici a de facto to vypadá, že spolu udělali "převrat vůči Marottovi". Ale jo, koneckonců i lidi z prádelny, uklízečky nebo lidi co trhají lístky na stadionu mají touto optikou podíl na velkých úspěších Juve.

Mně ale v tuhle chvíli nezajímá, co dělal jako hráč, protože je to intelektuálně a profesně úplně jiná věc. Nedvěd nemá ani žádné vzdělání. Ty samé zkušenosti z trávníku a kontakty má i Chiellini a s tím, že má vystudováno, by to dneska dělal lépe než Nedvěd. Ano budu, tak arogantní, že si něco takového dovolím říct. Nedvěd není kvalifikovaný tu práci dělat. Stejně jako Pirlo není kvalifikovaný děla práci trenéra ve velkoklubu.

Řeknu ti to jinak. Můj bratr, otec, matka, žena, sestra, švagr, komukoliv může záležet na mně a mé firmě jak chce. Ale pokud nejsou kvalifikovaní a nemají předpoklady, tak bych je nezaměstnal ani za minimální mzdu. Prostě ne. A můžou mě milovat sebevíc. Nekompetentního člověka přece nezaměstnám. A když už ho zaměstnám, svěřím mu roli, kde nemá šanci činit rozhodnutí, které budou mít dopady na byznys.

Za to, že podporuje Paraticiho a je s ním jedna ruka, za to je zkurvenej zmrd. A za to, jak se zasadil za odchod Allegirho a příchod Sarriho, jakože za Sarriho orodoval on, za to je sráč.

V roli hráče je pro mě modla. V roli manažera je pro mě odpad. Můžeš to mít jinak, přesvědčovat tě nechci, měj svůj úsudek, beru tvůj pohled.

Reagovat
Bakary3

ok..

Reagovat
DelPiero137

A to z akeho dvovodu? Hrac to bol skveli a nikto to nezpochybnuje.

To ze je mizerny riaditel je fakt a zato si respekt nezasluzi.

Reagovat
Recoba Inter

Mönchengladbach

Reagovat
cologneFC

Reagovat
stuff

Reagovat
smazaný uživatel

,,Když přestavujete tým, stane se, že nevyhrajete všechno najednou. Je to ale součást procesu,, sa ti hovori, ked si sa zviezol na uspechoch Beppeho Marottu. Vsak tento rok nevyhrame nic a mozes ist s Nedvedom do p*ce. Co Beppe odisiel do Interu, tak vy dvaja tahate Juve k vode. Co z toho, ze kupite niekoho zadarmo, ked mu date neskutocny plat, nezasluzene. Taky manazer ma mozno na Empoli a nie Juve, Pavel detto.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak prestup hrace “zdarma” po vyprseni smlouvy neexistuje. Bud platis raketu za prestup nebo to dorovnas prestupovym bonusem a platem

Reagovat
smazaný uživatel

To nic nemeni na tom, ze ve vetsine pripadech jsou ti hraci odpadlici z ostatnich klubu

Reagovat
h8_sfatto

tak pokud si budou brát za vzor milánské celky nebo United,Liverpool,Arsenal, tak jsou podle všeho na nejlepší cestě, proč nedělat přestavbu 12 let,žejo

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsme Benevento, jsme Sparta !

Reagovat
smazaný uživatel

Pirlo není trenér, nedává tomu absolutně žádnou tvář ani myslenku

Reagovat
Salfovic

Tvář jo, ale tou to končí.

Reagovat
Mr.Jindros

Chce to čistku... a Paratici musí jít první.

Reagovat
smazaný uživatel

JUVENTUS, SMETISTE ODPADLIKU Z OSTATNICH VELKOKLUBU

Reagovat
Frantszek

To byla nedavno cela serie A a Juventus na to prisel az ted . Opozdenci.

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus uz to praktikuje hezkych par let

Reagovat
Votas

Snad se to do Juve kdyžtak vrátí přestavět Fassone.

Reagovat
Dejwa

Reagovat
smazaný uživatel

Dejme tomu, že ho to do konce sezony nechaj odkoučovat. Otázka je, co se bude dít přes léto? Pirlo out, Ronaldo prodej/odchod.. Moc trenérů mě nenapadá, kteří by to mohli vzít.

Reagovat
ED91

Tipujem, že obidvaja ostanú...

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapem, ze tie to top kluby ako AC, United, teraz aj čiastočne Juventus, nemaju nejake vnutorne mechanizmy, ktore by zabranili kurveniu tych klubov. Staci, aby sa do vedenia dostalo par idiotov a tie kluby su v prdeli na niekolko rokov.

Reagovat
Airus

Tvl alespoň řekněte že nikoho držet nebudete pokuď chce pryč. Jako vždycky, Ronaldo je výhledově k ničemu

Reagovat
Jakubisko

Hlavně mě zajímá jestli se zastal Kamary.

Reagovat
smazaný uživatel

Na tý pozici po Marottovi je Nedvěd nebo Parazit?

Reagovat
smazaný uživatel

Smutne je, ze kdyby Nedved mesic potrenoval, tak by byl v te zaloze Juve nejlepsi..ale je pohodlnejsi to hodit na Ronalda. Bez nej by hral Juve mimo pohary letos

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lech

Reagovat
tr1p

Reagovat
CHONG

Tak to dopadá, když se neprozřetelně rozloučíte s parádním trenérem a nahradíte ho nejdřív maníkem, který ve vzájemném zápase fandí Neapoli a následně trenérským pulcem...

Reagovat
Zark

Vypadni

Reagovat
Ranoth

skuseneho Sarriho vyhodili aj po zisku trofeje ale trenerskeho panica Pirla ktory zatial nevie ani ktora bije budu drzat zubami nechtami ?

Reagovat
stuff

CR von a tito sasovia hned za nim!

Reagovat
Detective

"Když se dohodneme na koncepci, dovedeme ji až do konce," a to je právě ten problém, nulová sebereflexe. A navíc, ten konec je právě to, co mě děsí nejvíc.

Reagovat
ED91

Reagovat
smazaný uživatel

ti budou ještě na Beppe Marottu dlouho vzpomínat..to byl obchodník..pár ekselánc

Reagovat
PP

Tady ten alibismus a zakrývání evidentně špatného vedení líbivýma slovíčkama je k poblití. Je to prostě faleš a namlouvání si věcí, jak nejsou. Co hůř, ještě se to podá jako úspěch..

Přitom do nákupu Higuaina měly snad nejpromyšlenější nákupy z velkých týmů a prakticky žádné rakety na svou dobu.. co si tak vybavuju.

Reagovat
KingMaster13

Dokud tam bude tenhle nýmand tak to v Juve lepší nebude

Reagovat
j_mrazik

Proč šel vlastně Marotta pryč?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože se jeho názory neslučovaly s tím, co ti dva šašci s plnou podporou prezidenta chtějí dělat. Kdyby to bylo jen na Marottovi, žádný Ronaldo by nebyl.

Reagovat
j_mrazik

Pro mě je fakt zajímavý, že po tolika letech dal přednost těm dvoum. Ale je jasný, co mu slíbili. Ronalda a LM. Jedno vyšlo, to druhé se vzdaluje...

Reagovat
smazaný uživatel

Protože Ronaldo. Paratici s Mendesem se znají roky, což je pochopitelné ze vztahu, kdy byl Paratici skaut a následně se vypracoval v šéfa skautingu v Sampdorii a následně Juve, a dělal pravou ruku Marottovi. V tom byl Paratici excelentní. Pro mě je to výborný skaut, který dokáže sledovat hráče. Ale není to člověk, který by se orientoval ve vhodnosti výběru hotových hráčů, opakovaně prokazuje svou neschopnost.

Ronalda upekl s Mendesem Paratici a Nedvěd se přimlouval. Jak by taky ne, když tou nejposedlejší osobou v klubu po zisku LM je právě on. Ten "nový svěží přístup" Paraticiho s Nedvědem je to, co jde ruku v ruce s aktuálním směrem, jakým se klub chce ubírat. Rebranding, vstup na nové trhy, marketingový dosah, rozšíření styku s veřejností a sociální sítě, atd. A tuto vlnu představuje Paratici. Nehledě na to, že Agnelli si pořád rád přihřívá tu svoji myšlenku velké kontinentální ligy nejlepších týmů v Evropě. Marotta s Allegrim zjevně nadále razili pragmatickou cestu postupného růstu a postupu, na druhé straně Paratici s Nedvědem orodovali za progresivní postup vzhůru. Tak se mi to celé jeví, když si poskládám jednotlivý sled událostí. Úsměvné je, že to, proč se Agnelli s Contem před lety rozhádali a on se postavil za Marottu, načež Conte uraženě odešel, to nyní dovolil Paraticimu a postavil se zády k Marottovi. Namísto plánové revitalizace kádru a příchodu dvou tří kvalitních záložníků, se za ty samé peníze pořídil Ronaldo.

Chápu argumentaci, byť zjednodušenou, že "se zaplatí na dresech", jeho marketingovou hodnotu a přínos mimo hřiště nepopírám. Ale herně není o nic lepší než Higuaín po příchodu z Neapole. Je je tu jeden podstatný rozdíl. Higuaín zapadl do týmu, kolem Ronalda se snaží tým stavět, což je v Juventusu špatně. To nikdy nevyjde. Nehledě na to, že to, co jim Ronaldo možná vydělá mimo fotbalově, to jim letos prodělal sportovně. Individuální úspěchy jsou k ničemu, koruna střelců, rekordy? Hezký, ale jakákoliv jediná trofej - liga, pohár, LM, EL, superpohár - je víc než všechny individuální úspěchy pana z Madeiry. Klub je víc než hráč. Aspoň tak to bylo za Marotty a Allegriho.

Reagovat
stuff

Reagovat
tr1p

Reagovat
j_mrazik

Díky za rozbor. Já si dokážu představit, že ten hlad po LM je natolik zaslepující, že jde všechno kolem. Tituly už brali jako samozřejmost.

Reagovat
smazaný uživatel

To není rozbor, spíš jen subjektivní pohled na věc, jak to vnímám. Líbilo by se mi vyhrát LM, zažil jsem za svůj život 5 proher v LM a jedinou výhru. Za posledních 30 let jsme byli šestkrát ve finále. To tolik týmů říct nemůže, v podstatě jen nejužší špička. V širším měřítku mi ta posedlost přijde šílená. A vyhrát titul v Itálii není tak snadné, jak se může s ohledem na tu sérii z posledních let zdát. Není radno brát věci jako samozřejmost.

Reagovat
johan14

Supercoppu 2020 vyhral Neapol??? To ti nejak ušlo Mimochodom gól dal CR7

Ale chápem čo si chcel povedať, no LM ste vyhrali keď ešte CR7 nebol na svete. Tak nehádž všetko na neho. Si pozri koho máte na lavičke a čo robí dvojka " A je to! " vo vašom vedení. Tam je pes zakopaný.

Reagovat
smazaný uživatel

Mluvil jsem v obecné rovině, neřešil jsem konkrétní pohár v této sezóně. Superpohár je víc než Ronaldovy rekordy a zároveň jen superpohár nezachrání celou sezónu.

LM jsme vyhráli v roce 1996 a Ronaldovi bylo tehdy bylo 11 let. To jen pro pořádek.

Neházím všechno na Ronalda. Házím na něj vše od chvíle, kdy přišel, resp. v kontextu událostí je jeho příchod tím, co zabránilo k plynulejšímu a vhodnějšímu omlazení kádru. Není to tak, že on za to může, ale je součástí problému, protože za něj se zaplatili peníze a jemu se sype 60m euro hrubého ročně. Peníze na přestup a peníze do platu (bavíme se tu v souhrnu o více než 200 milionech za poslední tři roky) se mohly využít na zálohu a ne na osamoceného střelce. Ten tým byl s Matrim, Vučinićem, Tevezem, Moratou, Higuaínem, Quagliarellou a dalšími lepší, než jaký je s Ronaldem. Proč? Protože měl zálohu. A proč nemá teď zálohu? Protože na ní nejsou peníze. Proč na ní nejsou peníze? Protože zásadní částka se investovala do Ronalda.

Vždycky je to volba toho, co si vybereš. Máš peníze, jdeš nakupovat a podle toho, jaký máš rozpočet, tak tolik si nakoupíš. někdy si koupíš jednu extra super drahou věc, která ti ale sama o sobě nenahradí výhody toho, co ti v kooperaci zajistí to, že si koupíš tři levnější věci. Jedna extra drahá věc nemusí být sama o sobě lepší než vzájemná kombinace levnějších věcí.

A u Ronalda to bylo vždycky, od začátku kariéry, že potřeboval podporu. V Realu to bylo o to víc znát, bez fantastické zálohy by si neškrtnul stejně, jako nyní v Juventusu. Nikdy nikde netáhl tým sám a teď to po něm někdo má chtít? Vždyť to je i nefér vůči němu. On toho schopný není. Svým způsobem je v tom taky rukojmím, je rukojmí té výzvy, kterou si vzal na bedra. Nechal se přesvědčit k tomu, aby si na záda namaloval terč.

A zase zdůrazním, jeho gólové rekordy jsou k ničemu, když on si dá 30+ gólů, ale součet gólů celého týmu je nižší než v dobách, kdy tam byli Vučinić s Matrim, kteří sice dali sotva 10+ gólů, někdy ani to ne, ale celý tým fungoval. Nyní nefunguje. A můžeme se vrátit zpátky na začátek, kde je zakopaný pes. Peníze a hráči v záloze.

Problém je vedení, které za přidělené finanční prostředky koupilo hráče, který v poměru cena/výkon v rámci týmového pojetí hry nenaplnil to, co se od něj čekalo. Koupili ho kvůli vítězství v Lize mistrů. Měl na to tři roky a nezvládl to, přičemž první rok měl největší šanci, druhý menší a třetí nejmenší. A teď přijde tupoun Paratici s tím, že se tu rozjel projekt a chtějí tým budovat kolem Ronalda. Ten chlap je totální diletant, když je schopný vůbec něco takového vypustit z úst nebo o tom dokonce přemýšlet. Zakrývat svoji neschopnost tím, že jakože začnu přehodnocovat cíle a budu tvrdit, že vlastně nešlo o vítězství LM, ale že tu je nový projekt s Ronaldem, je na hodinovou výpověď.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Eichel

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl do lepšího prostředí

Reagovat
DelPiero137

Takze zmena k lepsiemu nehrozi

Tak snad potesi ME, aj v LM je par zaujimavych muzstiev.

Reagovat
smazaný uživatel

těším se na repre zápasy a naučil jsem se v LM sledovat jiné týmy a baví mě to, nefandím, jen si užívám hru

Reagovat
stuff

Reagovat
DelPiero137

Tento rocnik LM od 1/4 mi pride velmi zaujimave a tesim sa. Som zvedavy ci Chelsea zopakuje dobre vykony proti Altetom. Tesim sa na LM, uz len nezaspat pritom (vecere su po narocnych dnoch pre mn zabijak teraz).

Reagovat
The Krupy

Mne ešte tento rok zostúpi Parma

Reagovat
smazaný uživatel

dufam, ze sa zachrania lebo sa nam vrati Conti ak nie

Reagovat
The Krupy

ale tak mohli by sa, tradičný klub ako Parma do SA patrí

Reagovat
smazaný uživatel

Berte to z tej druhej stranky. Aspon bude mat Juventus dalsiu sezonu sancu rozsirit zbierku svojich trofeji pohara Uefa na 4 a tuto trofej Ronaldo este nikdy nevyhral

Reagovat
smazaný uživatel

Prandelli rezignoval ve Fiorentině, neznamená to něco směrem k Juve?

Reagovat
ED91

Už sa chytáš každej slamky?

Reagovat
danko10

OT: Prandelli to vraj polozil a tym opat prebera Iachini. Prade tam ma tiez vynimocny bordel.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele