Splnili jsme svůj cíl, radoval se po kanonádě a hattricku Ronaldo

18.12.2011, 12:48
Aktuality
Před týdnem se na hlavu Cristiana Ronalda snášela kritika za mizerný výkon v utkání proti Barceloně, včera pak znovu ukázal, proč že loni získal suverénním způsobem Zlatou kopačku. Kanonýr Realu Madrid si na své konto připsal další hattrick, kterým Bílému baletu pomohl k výhře 6:2 na půdě Sevilly a tím i návratu do čela tabulky...

"Splnili jsme svůj cíl, před Vánocemi jsme získali tři body. Odehráli jsme skvěle velmi těžký zápas a to nás moc těší. Já sám neřeším, co o mě říkají lidé, jenom dělám svou práci a soustředím se na svůj tým. Hráli jsme skvěle a už se nemůžeme dočkat dalšího zápasu," řekl po utkání spokojený portugalský reprezentant.

Real Madrid dokázal zopakovat výsledek z loňské sezony, i když včerejší zápas byl pro něj složitější, než by výsledek napovídal. Sevilla podala velmi dobrý výkon a nebýt ne zrovna nejdůraznějšího zakončení Del Morala a především vynikajícího zákroku Ikera Casillase těsně po úvodní brance, mohl se duel vyvíjet jinak.

Ronaldo otevřel skóre po parádní kolmici od Di Marii, před poločasem pak předvedl parádní ránu z 25 metrů, proti níž neměl Varas v sevillské svatyni nárok. Svůj hattrick dokonal v 86. minutě díky proměněné penaltě.

Do druhé půle dodal domácím krev do žil moment ze 44. minuty, kdy byl po druhé žluté kartě hodně přísně vyloučen Pepe. O to důležitější pro hosty bylo, že před odchodem do kabin odskočili na 3:0. Vedle dvou branek Ronalda se pod to gólově podepsal i Jose Callejon, který tak potvrdil vynikající střeleckou formu z posledních týdnů.

"Nikdy není snadné tady vyhrát. Dnes večer jsme dosáhli svého cíle a o to nám šlo, znovu vedeme. Trenér se rozhodl nasadit mě do základní sestavy, dobrou věcí je pak to, že jsme odehráli dobrý zápas," dodala posila z Espanyolu, která byla po vyloučení Pepeho "obětována" na příchod střídajícího Albiola.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (319)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele