Splnění životního snu, řekl Krejčí poté, co jako kapitán dovedl Spartu k titulu

24.05.2023, 12:38
Aktuality
Ladislav Krejčí (© AFP)

Defenzivní univerzál Ladislav Krejčí mladší dovedl sparťanské fotbalisty v roli kapitána k prvnímu ligovému titulu po devíti letech, což označil za splnění životního snu. Podle čtyřiadvacetiletého českého reprezentanta se sezona ve prospěch Letenských lámala na konci podzimní části, kdy svěřenci trenéra Briana Priskeho po debaklu 0:4 v pražském derby na Slavii dokázali zvítězit v Plzni. Krejčí je přesvědčen, že sparťané byli v ročníku nejlepší.

"Znamená to pro mě splnění životního snu. Je to jedna velká kapitola, kterou jsem chtěl ve své kariéře dosáhnout. Jsem rád, že jsem mohl být kapitánem týmu, který to dokázal, a že jsem mohl být součástí tohohle skvělého mančaftu," řekl novinářům Krejčí po utkání předposledního čtvrtého kola nadstavbové části.

Jeho tým od říjnového debaklu na Slavii 21 ligových zápasů po sobě neprohrál. "Troufnu si říct, že se to možná lámalo na konci podzimní části, kdy jsme po prohraném derby dokázali zvládnout zápas v Plzni. Nastavil se nějaký nový herní styl, na kterém jsme pracovali. Skvěle to zvládl jak realizační tým, tak hráči. Potom jsme měli neskutečný hlad. Bylo tam asi víc momentů, neřekl bych jen jeden," přemítal Krejčí.

Letenští si podle něj titul zasloužili. "Euforie je veliká, také ale veliké vyčerpání jak po fyzické, tak psychické stránce. Byl to těžký boj, někteří jsme hráli takhle o titul poprvé. Velký klobouk přede všemi, že to vydrželi. Pořád věřili, i když to pak herně nebylo až tak dobré, byl trochu herní úpadek. Ale vyhráli jsme titul," radoval se Krejčí.

"Byli jsme nejlepší v celé sezoně, ať si říká každý, co chce. Dominovali jsme, za mě jsme změnili způsob hry v lize. V rozestavení 3-4-3 předtím hrály možná Bohemka a Hradec, potom se nám všichni přizpůsobovali. Bylo to těžší, ale dřeli jsme a věřili své cestě. Je to euforie a jsem na všechny neskutečně hrdý," doplnil Krejčí.

Sám kvůli vleklému zranění vynechal většinu podzimu, v jarní části ale dominovali a kolo před koncem soutěže má na kontě 13 branek. "Do všeho na hřišti i mimo něj jsem dal totální maximum. Jestli to pomohlo, jsem rád, ale nebyla to hlavní věc. Po té Slavii ten výsledkový a herní růst, když jsme to nakopli, byl beze mě," uvedl Krejčí.

"Nejen já, ale i starší kluci, kteří mají na starosti chod kabiny, udělali společně strašně moc věcí. Potom, když jsme soupeře už tolik neválcovali, jsme to zvládli na morál. Jsem přesvědčený, že jak v české lize nestojíte při sobě i mimo hřiště a neopřete se o sebe v těžkých momentech, tak neuspějete. Tohle hodně pomohlo, na to jsem hrdý nejvíce," dodal brněnský odchovanec.

Autor: ČTK

Komentáře (43)

Přidat komentář
VersaceChain

Takoveho hrace by chtel mit v tymu kazdy

Reagovat
erudovanyodbornik

Pokud se prosadí i v dobrém klubu v cizině tak z něho bude ohromně těžit i repre. Takový Nedvěd na stoperu.

Reagovat
Sosi

žádný stoper tě nenapadl?

Reagovat
Puskas

Taková persona v lize dlouho nebyla.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Kejza

Reagovat
Bucky

Reagovat
$$CaptainKokotko

Reagovat
Mass

Uvidíme jestli za něj někdo ze zahraničí nabídne aspoň polovinu toho, co bylo zaplaceno za Součka. Asi nejdřív Sparta bude muset něco uhrát v Evropě, což pro ní bude problém.

Reagovat
Bucky

Myslím, že za něj se v současnosti počítá, že by mohla přijít nabídka okolo 15 milionů €. Což by bylo pod Součkem, ale zase celkem pohodlně nad půlkou. Navíc u Součka je potřeba brát v potaz, že mu tu částku hodně zvýšilo to hostování. Kdyby šel rovnou na přestup, tak stojí taky o něco méně. Když Krejda přestoupí, nebude asi dražší než Souček, ale nebude daleko od něj.

Reagovat
81Tomas

Ma Zbrojovka aspon nejake zajimave procenta na prestup?

Reagovat
Bucky

Popravdě jsem nikdy o žádné neslyšel. Sparta ale podmínky drží dost úspěšně v tajnosti u většiny přestupů, takže je úplně klidně možné, že tam Brno nějaká procenta má.

Reagovat
naheCZ

By museli být hodně blbí, kdyby si tam nějaké procenta nedostali...

Reagovat
Bucky

Je to Brno, s jejich vedením bych se tomu vůbec nedivil.

Reagovat
Greny

Doufám že ne aby ten zmrd zas neshrabl prachy a vyvedl je z klubu

Reagovat
Blasphemer

Šádkovi se tenkrát zdál moc drahej. Jedinej hráč, kterýho Spartě a Slavii jako fanoušek Plzně vyloženě závidím. Hlavně kvůli tomu, že byl kousek od přestupu a nakonec to na poslední chvíli neklaplo.

Reagovat
kilobyte

Tak on by si stejně asi vybral Spartu. Navíc vy moc šanci mladým nedáváte. Poslali byste ho dvakrát na hostování a pak by si u vás možná kopnul.

Reagovat
Bucky

To bych úplně netvrdil. Tyhle přestupy málokdy probíhají na bázi jednoho přestupního období. Sparta mohla jednat stejně jako Plzeň a pokud by padla konkrétní nabídka, tak by Sparta mohla taky jednat. Těžko dnes spekulovat.

Reagovat
Blasphemer

Jasně, insider nejsem, ale tehdy se tvrdilo, že je to hotová věc a přikláním se spíš k tomu, že to tak bylo. Já měl tehdy z dobrého zdroje spekulaci, že na poslední chvíli si Brno rozhodlo na přestupní částce ještě přisadit a Šádkovi se to za mladého cucáka z druhé ligy stálo už hodně, tak na to nepřistoupil. Jestli to tak opravdu bylo, už dnes můžeme jen spekulovat.

Reagovat
Bucky

Jasný, určitě netvrdím, že to tak nebylo. Jen se odrážím od toho, jak Rosa říkal, že prakticky na každém hráči se pracuje a jsou v kontaktu minimálně půl roku, než přijde. Na druhou stranu tenhle skoropřestup do Plzně se udál asi měsíc po jeho nástupu do funkce, takže to je otázka, jak moc v té době už kontaktoval hráče.

Reagovat
ACSeRw!n

prosim zustan

Reagovat
Bucky

Byla by to velká ztráta, ale zase mu obrovsky přeju nějaké super angažmá a úspěchy i na vyšší úrovni. Vlastně by mě to právě kvůli tomu ani nemrzelo. Je to frajer a zaslouží si ten nejlepší přestup, jaký může dostat.

Reagovat
ACSeRw!n

pokud prodame treba tri hrace ze zakladu, tak to vypada, ze dalsich tak osm hracu budem privadet, to zas bude blazinec a uplne jinej tym.. a nez se sehraje, tak sme z poharu venku

Reagovat
Bucky

Před touhle sezónou se změnil trenér, s ním celá koncepce hry, odešel nejlepší obránce ligy, nejlepší útočník ligy, přišel nový gólman a minimálně náš nejlepší záložník se zranil asi na půl sezóny. Přišli jsme o celou osu týmu a z těch hráčů v poli byl každý nenahraditelný. A stejně z toho je nakonec titul. Výzva to bude, chvíli si to bude sedat, ale věřím, že to můžeme zvládnout o dost lépe, než loni.

Reagovat
kilobyte

A ještě Dočkal. Sice už to herně nebylo tak výborné, ale pořád to byl nejvíce tvořivý záložník v kádru.

Reagovat
Bucky

To je taky fakt. Tím, že se to vědělo dříve, tak jsem to ani nebral ani jako záležitost toho léta, ačkoli byla.

Reagovat
kilobyte

Třeba ještě Pešek, který dal loni 9 gólů. Ten taky dost chyběl. A Pulkrab ten by se nám hlavně teď ke konci sezóny hodil. Akorát, že toho jsme nemohli udržet. Na základ by neměl a lavička už pro něj byla málo. Ale byl to fakt suprový žolík.

Reagovat
kilobyte

Teď koukám, že Pulkrabovi se v Německu moc nedaří. Za celou sezónu ani jeden gól a asistence. Pravidelně nastupoval jen na začátku a teď už se nevejde ani na lavičku. A zraněný asi není.

Kdyby mu nevadila pozice náhradníka a nespadnul výkonnostně, tak bych ho klidně vzal zpátky. Jako backup za Kuchtu by mohl být dobrý.

Reagovat
Frank Lampard 8

Nemá někdo info, jestli je o něj pořád zájem od Feyenoordu? Myslím, že by to pro něj byl ideální další krok v kariéře.

Reagovat
ACSeRw!n

to uz muze zustat ve Sparte

Reagovat
kilobyte

Feyenoord asi nedá tolik, kolik by Sparta chtěla.

Reagovat
Neon

OT: V dnešním díle Teda Lassa další parádní cameo po Linekerovi s Henrym. A vypadá to, že to fakt bude poslední sezona.

Reagovat
Mirek na tenisu

Výborný fotbalista, hecíř, vůdce. Charakter ovšem nula nula nic. V mezinárodním fotbalu, v zahraničním angažmá bude muset na chování které mu sudí tolerují v Česku zapomenout. Stejně jako na aroganci k soupeři.

Reagovat
ACSeRw!n

jojo, protoze v zahranici nikdo rozhodcim nenadava a hraci tam jsou mnohem vic sebevedomejsi/arogantnejsi, nez u nas

Reagovat
doshcz

Reagovat
kilobyte

To by se v Anglii nestalo.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
KnoxXx

v zahranici sa robia este horsie veci, nez si kedy dovolil Krejci

Reagovat
Front hell

Asi raději zůstaň u tenisu

Reagovat
Posledni Kovboj

drz uz hubu geronte

Reagovat
_Franklin_

LK37 se neskutecne zvedl Pomohla mu i ta kapitanska paska

Reagovat
delfin

Tak zažil jsi, gratulujeme. To je hlavní.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele