Spekulace okolo Reuse končí, po sezoně posílí Dortmund

04.01.2012, 16:46
Aktuality
Borussia Dortmund sází na mladé hráče a pro příští sezonu získala do svého kádru jednu vycházející hvězdičku německého nebe. Kádr úřadujícího bundesligového mistra posílí Marco Reus z Borussie Mönchengladbach, který se ve Vestfálsku dohodl na pětileté smlouvě. Gladbach za hráče dostane 17,5 milionu eur...

"Pro mě je důležité vyjasnit, že toto rozhodnutí nemá znamenat nic proti Gladbachu, zažil jsem zde překrásné časy. Borussia mi dala šanci ukázat se v bundeslize a vyvinout se v hráče, jakým dnes jsem. Ale rozhodl jsem se, že v následující sezoně udělám další krok a budu hrát za aspiranta na titul, kde si zahraji i Ligu mistrů. Takovou možnost v Dortmundu vidím," řekl ke svému rozhodnutí Reus.

Reus na sebe hodně upozornil už loni a letos je jedním z nejlepších hráčů soutěže. Na svém kontě má již deset branek a má velký podíl na tom, že často o záchranu bojující Gladbach je po podzimu na skvělém čtvrtém místě tabulky.

"V Marcu Reusovi jsme koupili hráče, jehož jsme do ofenzivy upřednostňovali. Jsme rádi, že si i přes velkou konkurenci vybral nás," těší se sportovní ředitel BVB Michael Zorc.

Reus se vrací domů, neboť se v Dortmundu narodil, má tam rodiče i přítelkyni.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (365)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele