SPARTU POVEDE GRIGA

10.10.2005, 00:14
Aktuality
Trenérem pražské Sparty se po odvolaném Jaroslavu Hřebíkovi podle očekávání stane Stanislav Griga. Bývalý kouč Liberce to potvrdil v rozhovoru pro TV Nova.

"Jsme dohodnuti, na začátku příštího týdne bych chtěl ve Spartě nastoupit," prozradil slovenský trenér, který se právě kvůli nabídce od Sparty vrací z Indie, kde byl na meditačním pobytu. Na oficiální potvrzení ze strany Sparty si však musíme počkat. "Jméno trenéra zveřejníme zítra," řekla v neděli mluvčí letenských Lenka Raková.

Stanislav Griga je podobný srdcař jako František Straka, který před rokem Spartu vytáhl z problémů. V osmdesátých letech byl Griga sparťanskou stálicí, na jejich konci odešel do zahraničí, konkrétně do Feyenoordu Rotterdam a Austrie Vídeň. Stihl se však dostat do klubu ligových kanonýrů - za Spartu nastřílel 123 gólů. Zahrál si i na mistrovství světa, v roce 1990 reprezentoval Československo na šampionátu v Itálii.

S trénováním začínal na Slovensku, kde kromě Žiliny, Trenčína a Slovanu Bratislava vedl reprezentaci do 21 let. V Liberci trénoval jednu a půl sezóny, v létě tohoto roku se však rozhodl skončit. Údajně kvůli úplatkářské aféře, do níž byl Liberec také namočen.

Autor: Petr Starý

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Huráááááá

Tož, Staňo, vitaj.

Po Haškovi to pro mě byl nejlepší kandidát na trenéra. Je to Sparťan, takže by neměl mít problém se začlenit a hlavně všude, kde byl udělal úspěchy a odcházel v dobrém (jakej rozdíl od toho hňupa plešatýho, kterýho odevšad vyrazili a dlouho se z jeho působení vzpomatovávali ).

Pamatuju si, jaké úspěchy dokázal v Trenčíně, kde pobláznil do té doby hokejové město fotbalem, pak ho přetáhl Slovan a hned první sezonu s ním vyhrál titul a pak je tady jeho působení v Liberci, kde hráče naučil hrát krásnej fotbal a kdyby nepřišel ten bodovej odečet ( ), tak měli na druhé místo.

Takže ještě jednou: Stando vítej, rád tě tu vidím a vyveď nás z krize

Reagovat
HOST*spartička

Stando vítej, a doveď nás prosím do bludného kruhu. Díky

Reagovat
smazaný uživatel

Len sa moc neteš, Griga je inteligent a hlavne poctivec.Teraz sa uvidí, jak to v tej Sparte vlastne je..

Reagovat
smazaný uživatel

spartan jo? ja teda nevim, ale nemel on nahodou jit trenovat Slavii? pak to teda LEZka posral a vzal Csaplara

Reagovat
HOST*

huraaaaaaaaaaa konecne Hrebik ven

Reagovat
HOST*

hurá vítej zachránče no konečne Hřebík je hrůza vítej Stando a dosdtan nás z krize Sparta bude mit titul přijde zas Poborsky a pak nekdy Heinz a pravej mistr ligy bude mit i vyrovnany mansaft v lize mistru

Reagovat
Mr.Jindros

Jsem moc zvedav, cekam od nej hodne...

Reagovat
smazaný uživatel

Griga byl na meditačním pobytu v Indii, možná že to, co se naučil, přenese i na hráče, kteří budou rázem klidní a vše budou řešit s ledovým klidem

Reagovat
HOST*

Sparta to je až ted!!!!!!!!!!!!! Jooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

to si asi vymejslel dlouho, co?

Reagovat
HOST*

Standa, Franta nebo Jarda ???!!! Je úplně jedno kdo vede tu bandu línejch lemplů! Za Straky běhali po hřišti jak slepý a hluchý, za Hřebíka se jim nechtělo dřit ( ten by utahal i dostihovýho koně) a co ty Stando??

Reagovat
HOST*Jezis

Kdo vi jestli vubec zaregistruji ze maji trenera

Reagovat
smazaný uživatel

No je fakt, že bude mít co dělat. Nemá Karla, nemá ani Sivoka, z kvalitních záložníků mu zbyli Zelí s Kiselem. Stopeři z formy, Zdena Pospěch je snad na drogách a útok veškerý žádný. Ještě mu v zimě odejde Bláža a je vymalováno

Reagovat
smazaný uživatel

Ja treba ani Zelenku neuznavam jako dobryho zaloznika... Priznavam, ze obcas predvede super akci, ale prave ze jenom obcas, vetsinou spis tak po tom hristi chodi, za Hrebika skoro ani nechodil ( ale z nejakyho duvodu to stacilo na repre?! ). Na druhou stranu tim lip pro Slavii - Zelenka je jak Del Piero pred 2 rokama: hraje hovno, ale nemuze ze hriste

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele