Spartu chceme porazit, úspěch v Evropě máme v genech, říká trenér Buruk

11.02., 10:45
Aktuality
Okan Buruk (© AFP)

Galatasaray chce porazit pražskou Spartu a zažít úspěch v evropských pohárech, který mají v genech. Po sobotní ligové výhře 2:0 v městském derby nad Basaksehirem to na tiskové konferenci prohlásil trenér Okan Buruk. Před úvodním čtvrtečním utkáním 2. kola Evropské ligy proti obhájci českého titulu pochválil útočníka Driese Mertense.

"Zaslouženě jsme vyhráli. Teď je na řadě Evropa, i v ní chceme dosáhnout úspěchu, což je v genech Galatasaraye. Spartu chceme porazit," prohlásil padesátiletý Buruk. Galatasaray, s 23 ligovými tituly nejúspěšnější turecký klub, je díky triumfu v Poháru UEFA (dnes EL) v roce 2000 jediný tamní vítěz evropského poháru. V tom samém roce navíc získal i Superpohár UEFA. Oba evropské úspěchy zažil z pozice záložníka i Buruk, jehož v Superpoháru proti Realu Madrid dokonce vyhlásili hráčem utkání.

Úřadující turecký mistr se díky triumfu v istanbulském derby posunul do čela tabulky o tři body před jiného městského rivala Fenerbahce, které odehrálo o duel méně. Boj o titul už se odehrává pouze mezi nimi, rozhodovat může i skóre, jež má Fenerbahce lepší.

"Oba týmy vyhrávají. Hlavní je dostat se před Fenerbahce bodově. V lize jsme zvítězili šestkrát za sebou. Prohraje Fenerbahce? Nevím, jestli my prohrajeme. Obě mužstva triumfovala i díky gólům v posledních minutách. Naším cílem je vítězit. Nevím, jestli rozhodne skóre," uvedl bývalý hráč Interu Milán nebo turecké reprezentace.

Galatasaray je před úvodním domácím duelem se Spartou ve formě, od prosincové prohry 0:1 na hřišti FC Kodaň ve skupině Ligy mistrů nenašel přemožitele ve 12 soutěžních zápasech, z nichž posledních osm vyhrál. Působivou bilanci má i na domácím stadionu Rams Park, kde v tomto ročníku prohrál jediný z 21 soutěžních duelů a v minulých devíti tam zvítězil.

Na triumfu proti Basaksehiru se podílel gólem i šestatřicetiletý Belgičan Mertens, se 148 trefami nejlepší kanonýr v dějinách Neapole. Po sezoně mu v Galatasarayi vyprší smlouva. "Mertens je důležitou postavou. Je to velice chytrý hráč. Umí si vybírat správnou pozici, ať už má míč soupeř, nebo my. Zabýváme se jedině obhajobou titulu a ne tím, jestli bude pokračovat. Máme radost, že za nás hraje. Bude to jedna z nejdůležitějších postav na cestě k titulu," řekl Buruk.

Jeho svěřenci přešli do Evropské ligy poté, co v podzimní skupině Ligy mistrů obsadili v konkurenci Bayernu Mnichov, FC Kodaň a Manchesteru United třetí místo. Pražané naopak v hlavní fázi Evropské ligy skončili druzí za Rangers a před Betisem a Arisem Limassol. Dvojzápas se Spartou rozehraje Galatasaray ve čtvrtek doma, odveta na vyprodané Letné je na programu o týden později.

Autor: ČTK

Komentáře (5)

Přidat komentář
Nieuwendyk

Jo no, "úspěch" v Evropě, aneb dvojnásobné obléhání Vídně a neustálá snaha se sem nasrat politicky a i jinak než kebabem.

Snad jim doma dáme klepec, venku nevím, to nedokážu odhadnout

Reagovat
Y.Cabaye

0:3 venku a 4:3 doma jako se Záhřebem

Reagovat
Y.Cabaye

Huh to mi nevychádza. 1:3 a 4:1 samozřejmě

Reagovat
Seydou Doumbia

vychází, sparta zařve

Reagovat
delfin

Spartáááááá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele