Sparťanský útočník Václav Kadlec končí kariéru. V pouhých 27 letech

20.02.2020, 10:29
Aktuality
Útočník pražské Sparty Václav Kadlec končí už v 27 letech svou fotbalovou kariéru kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům. Někdejší velký talent musí na další operaci s kolenem, které jej trápilo od května 2018.

Kadlec je odchovancem pražských Bohemians, už v 16 letech ale jako velká naděje přestoupil za 10 milionů korun do pražské Sparty. Později si zahrál také v německém Frankfurtu a dánském Midtjyllandu, odkud se vrátil zpátky na Letnou v létě 2016.

Tehdy za něj Sparta zaplatila údajně 77 milionů korun, což z něj udělalo nejdražšího hráče české ligy. Kadlec je dodnes také nejmladším hráčem, kterému se povedlo skórovat v národním týmu. V 18 letech, 4 měsících a 22 dnech se v roce 2010 trefil v kvalifikačním utkání o postup na ME do sítě Lichtenštejnska.

V reprezentaci se jeho účet zastavil na 16 zápasech a čtyřech gólech. Ve Spartě odehrál 218 soutěžních utkání a vstřelil 64 gólů. Rovných padesát z nich v lize. Tu vyhrál se Spartou dvakrát (2010 a 2014). V roce 2010 se stal Talentem roku České republiky.

Zdravotní problémy jej provázely delší čas. Klíčové bylo zranění levého kolena z května 2018 v zápase v Jihlavě. Od té doby se pokoušel o návrat, ovšem marně. V pátek musí podstoupit další operaci. S ohledem na budoucí fungování v normálním živote se tedy rozhodl s profesionální kariérou skončit.

"Přišel čas, abych dal profesionálnímu fotbalu sbohem! Bohužel mě v pátek čeká další a snad poslední operace kolene. Je mi líto, ale zdravotní problémy už mě do zátěže, do které bych chtěl, nepustí. Musím myslet i na další fungování mimo hřiště," napsal Kadlec na svém instagramovém účtu.

"Děkuji všem za podporu, kterou jste mi hlavně za poslední léta dávali. Díky Frankfurtu, Midtjyllandu a hlavně Spartě. A v neposlední řadě rodině. Začíná nová etapa a jsem přesvědčený, že bude moc fajn," doplnil.

Autor: Jiří Fišara / sparta.cz

Komentáře (843)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele