Sparťané podlehli v úvodním přípravném duelu druholigové Jihlavě 1:2

30.06.2023, 15:49, aktualizováno 30.06.2023, 17:17
Aktuality

Sparťané překvapivě podlehli v úvodním přípravném duelu druholigové Jihlavě 1:2. Všechny branky v zápase hraném na Strahově, kde mají Pražané tréninkové centrum, padly až po změně stran.

Spartě chyběli kapitán Ladislav Krejčí mladší, Kuchta nebo Sadílek, kteří po reprezentačních povinnostech mají dovolenou. Dánský trenér letenského týmu Priske nasadil do obou poločasů rozdílné sestavy. První dějství odehrál například útočník Čvančara, který závěr minulé sezony vynechal kvůli zranění. Do druhé půle zasáhli z nových posil gólman Surovčík a záložník Ševčík, další letní akvizice Srb Birmančević nenastoupil vůbec.

Poprvé od loňského srpna po dlouhém zranění nastoupil záložník Jakub Pešek. "Byl jsem šťastný, že můžu naskočit po takové době. Byla tam natěšenost a lehká nervozita. Chtěli jsme zápas vyhrát, ale je to příprava, máme něco v nohách. Musíme dál pracovat," řekl Pešek v rozhovoru s novináři.

Jihlava se dostala do vedení v 77. minutě, kdy Araujo-Wilson využil špatné rozehrávky Surovčíka a zakončil do prázdné branky. Vzápětí srovnal střelou z dálky k tyči senegalský záložník Cissé, jenže Fila o několik minut později vystřelil Vysočině nečekanou výhru.

"Někteří hráči jsou na dovolené, takže to byla dobrá příležitost pro naše talentované mladíky, kteří s námi trénují téměř dva týdny. Měli šanci ukázat, co v nich je," uvedl asistent trenéra Lars Friis.

Spartu od 5. července čeká soustředění v rakouském Bad Kleinkirchheimu. Během něj se Letenští utkají s Dinamem Záhřeb, na který můžou narazit i v předkole Ligy mistrů, srbským celkem Čukarički a bruselským Anderlechtem.

Sparta Praha - Jihlava 1:2 (0:0).

Branky: 79. Cissé - 77. Araujo-Wilson, 83. Fila.

Sestava Sparty:

I. poločas: Vorel - Plechatý, Panák, Kamenovič - Wiesner, Váňa, Souček, Suchomel - Ryneš, Čvančara, Goljan.

II. poločas: Surovčík - Mejdr, Vydra, Polidar - Kukučka, Cissé, Hodouš, Kaštánek - J. Pešek, Ševčík, Schánělec. Trenér: Priske.

Autor: ČTK

Komentáře (49)

Přidat komentář
PBLead

Zbytečné dávat přípravnému utkání nějakou váhu a dodávat hodnocení jako "překvapivá prohra". Dle sestav šlo hlavně o to zkusit nové kluky... Spíše by mě zajímalo, proč nehrál Birmančevič

Reagovat
Sigma Olomouc

ale pro jihlavské fajn pocit.

Reagovat
doshcz

Reagovat
maXam

No neviem. Nie som odbornik na vase ligy, ale aj keby si chlapci dali po 5 piv a isli by si vecer dat treningovy zapas, tak by som prehru aktualneho majstra s druholigistom hodnotil ako "prekvapivu prehru"

Reagovat
Lemond Laws

Stacilo napsat ze nejsi odbornik a mel bys klid. Takhle pises hovna dál

Reagovat
doshcz

Reagovat
Beči

Reagovat
zurix_new

Reagovat
Selänne

Reagovat
ratusek

Reagovat
Zephyr

Reagovat
shitcool

Reagovat
maXam

Ale si mi nalozil. Musis byt na seba pysny

Reagovat
Mr.Dalby

A ty musíš být kardinální kretén.

Reagovat
maXam

Ty kokos ja neviem kde sa to vo vas berie chlapci. Clovek tu napise svoj nazor(nemusis s nim suhlasit) a jeden napise ze vypustam hovna a druhy ze musim byt kreten za tych 10 rokov som mal obela vyssiu mienku o diskutujucich na tejto stranke... ale co uz, kezdy mame svoj sposob vyjadrovania

Reagovat
Mr.Dalby

Sorry, že jsme tě zklamali.

Reagovat
Mr.Dalby

Reagovat
doshcz

ta sestava nema s mistrovskym tymem nic spolecnyho, je to mix hracu z hostovani, z juniorky, spatnych pravych beku a Cvancary, kterej je dle lidi z ceske repre asi jeste furt zranenej

Reagovat
Selänne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Beči

Nemusíš být odborník, aby sis vydedukoval, že v přípravném zápase hrají hlavně mladí kluci a zkoušejí se nové posily, postupy či sestavy a s mistrovským týmem to nemá nic společného.

Reagovat
Beči

Reagovat
10

Kamenović se nevrátil do Lazia?

Reagovat
r.mrazik

jeste ne, tusim,ze hostovani bylo na rok a pul

Reagovat
10

aha, já myslel, že všude psali do konce sezony

Reagovat
lichna.

Už se konečně vrací, kam patří.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
Cotton

Jihlava nebo Sparta?

Reagovat
Remt

Oba

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Modi6

Na tak těžkého soupeře jako je současná Jihlava, v Evropě narazí těžko.

Reagovat
r.mrazik

jinak Spartaneske noviny a Frenkie maji rozhovor s Rosou...informaci o klubu mrtě

o vedeni, o skautingu, vyberu hracu a max mozne cene za hrace

Reagovat
$dolar$

Frankie se slušně vypapal.

Reagovat
r.mrazik

jde videt,ze se ma kluk dobre no

Reagovat
smazaný uživatel

Při otázce, jestli Sparta koupí Kováře se Rosa málem udusil, než vykřikl NE.

Skvělej rozhovor

P.S. Už víme, kdo byl ten druhý hráč, co nepřispěl na Šuryho dceru?

Reagovat
PBLead

Klidně si rikejte, co chcete. Ale proč by měl hráč, který se Šuralem ani nehrál na nej přispívat? A vlastně i kdyby s nim hrál, tak proč by měl povinnost pomáhat jeho dceři? Copak ji hrozilo nějaké nebezpečí? Nemyslím si. Peníze by jí vrátily tátu? Těžko. Tak proč se to tak řeší. Cele to gesto je pěkné, sparťanské kabiny si za to cením, ale kurva tohle přece má být gesto udělané dobrovolně. Pokud by byl k tomu někdo nucen, pak to neni nic upřímného, ale pouhé pozerství a marketingové promo na Spartu.

Reagovat
r.mrazik

delas si prdel?

nehlede na to,ze po spoluhraci zustane osirela dcera milionari davaji neco malo,aby pomohli, tak kdyz dava cely tym,tak jen totalni curak se na to vykasle...

a placat neco o pozerstvi a promo...tyvoe

Reagovat
$dolar$

Reagovat
PBLead

Shodneme se, že se neshodneme. Já bych upřímně rád přispěl a na nejrůznější sbírky každoročně přispívám, ostatně už víckrát jsme měli něco takového v práce (různé rakoviny, nemoci rodičů, mentální vyhoření atd). ALE nikdy bych kohokoliv nejkritizoval za to, že nepřispěl. Každý má svaté právo, jak naloží se svým životem, resp. se svými prostředky. Pokud si zvolí cestu, která nikomu neškodí (byť ani nikomu nepomůže), pak je to jeho právo. Požadovat po někom, aby činil něco dobrovolného povinně, resp. pak jej veřejně, jak to udělal Rosa, pomluvit, spíše více vypovídá o vás a Rosovi než o Kangovi samotném. Zdar.

Reagovat
r.mrazik

blbost

Reagovat
Mr.Dalby

To vypovídá o tom, že když se takhle rozhodnou 2 z 30 nemají v kolektivu co dělat. A jedno jestli to je Sparta nebo kancl.

Reagovat
Mr.Dalby

Reagovat
r.mrazik

jen dohady...je to nakonec jedno, kabina si s tim jiste poradila sama

rozhovor povedeny a vlastne takhle do "kuchyne" dlouho nebylo videt

a prekvapilo,ze cinani jsou financemi fakt o dost dal nez my...

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem rád, že Křeťa pochopil, že klub musí vykazovat životaschopnost, že být věčně "na steroidech" prostě nejde. A výsledkem té trpělivé práce je titul

Reagovat
r.mrazik

Rosa říkal, že i kvůli Ffp to bylo omezený.

A že když se postoupí do LM, tak se možná udělá další krok..

Uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Tož pome !!

Reagovat
ratusek

Tak někdo z těch zahraničních. Domácí hráč by si to nedovolil

Reagovat
Nieuwendyk

Asi Stanciu nebo ten židopes?

Reagovat
Mr.Dalby

Vsadím vlastní prdel na to, že to byl Ben Haim.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele