Sparta získala na přestup reprezentačního útočníka Kuchtu

13.05.2023, 21:49, aktualizováno 13.05.2023, 22:26
Aktuality

Hostování Jana Kuchty ve Spartě z Lokomotivu Moskva se změnilo v přestup. Pražané na šestadvacetiletého reprezentačního útočníka uplatnili před závěrem sezony opci a podepsali s ním víceletou smlouvu. Letenští o tom po dnešním vítězství 3:2 v derby nad Slavií informovali na svém webu.

Kuchta přišel do Sparty vloni v létě po půlročním působení v Lokomotivu, které mu zkomplikovala ruská invaze na Ukrajinu. Letenským dal před sezonou přednost před Slavií, odkud předtím na zahraniční angažmá zamířil. Vedení Sparty nyní využilo opci ve smlouvě a Kuchtu získalo natrvalo. Za jakou částku klub hráče odkoupil, Pražané nezveřejnili.

Ve Spartě si český reprezentační útočník zatím připsal 13 ligových branek, k tomu přidal čtyři asistence a je aktuálně nejlepším týmovým střelcem. S Letenskými vede tabulku nejvyšší soutěže o pět bodů před Slavií a tři kola před koncem sezony s nimi má velmi blízko k zisku titulu.

"Mám radost, že se klub s Kuchtou dohodl na přestupu a že tu zůstane několik let. V průběhu sezony se jeho výkonnost zlepšovala, je to pro nás klíčový hráč, vstřelil důležité branky. Taky odvádí skvělou práci pro tým i do defenzivy," řekl na tiskové konferenci trenér Sparty Brian Priske.

"Dnes se on, Šulo (Lukáš Haraslín) a Minči (Martin Minčev) v útoku obětovali a pracovali pro tým. Je skvělé vidět jejich disciplínu. Vím, že nám Kuchta zajistí spoustu gólů," doplnil dánský trenér Pražanů.

Kuchta už ve Spartě působil v mládežnických týmech. Poté v Česku nastupoval za Bohemians 1905, Žižkov, Slovácko, Teplice, Liberec a Slavii. V domácí nejvyšší soutěži má bilanci 137 startů a 50 branek. Za českou reprezentaci zasáhl do 14 utkání a zaznamenal tři góly.

Autor: ČTK

Komentáře (13)

Přidat komentář
Pablos

Bez Čvančáry je poloviční

Reagovat
HandPump

A s De Bruynem by byl dvojnásobnej. Tonje zas názor..

Reagovat
Pablos

A s KdB snad hraje v týmu a ještě společně na hrotu ? Prostě s Čvančarou jsou nebezpečná dvojce… bez něj, aby hrál sám na hrotu je to prostě horší. A je to i logický… neřekl bych tudíž, že mám názor, ale že spíš konstatuji

Reagovat
jsemdement

A když nebude mít kopačky, tak mu nepomůže nic.

Reagovat
kilobyte

Je docela vtipné tohle číst pár měsíců potom, co všude zněly názory, že ti dva rozhádají kabinu a pak že ti dva spolu nemůžou hrát.

Reagovat
Pablos

jako jo... ale já jako zastánce hry na dva útočníky, jsem spíš věřil, že to bude lepší takhle... ale jako jo, překvapili mě.

Reagovat
smazaný uživatel

Neco jako Werner, kterymu to v Lipsku palilo, kdyz byl v dvojclennem utoku, pak sel do Chelsea, byl jako jediny hrot a jak to s nim dopadlo

Reagovat
kilobyte

Nehrál Kuchta ve Slavii jako jediný hrot?

Reagovat
delfin

Meli tem Rusakum nezaplatit.

Reagovat
KingMaster13

A díky tomu konečně dostaneme za něj zaplaceno

Reagovat
kilobyte

Tím bych si nebyl jistý.

Reagovat
Pablos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele