SPARTA VYDŘELA TŘI BODY

23.10.2003, 01:09
Aktuality
Třetí kolo Ligy Mistrů přineslo pro Spartu velmi důležitý zápas. Doma musela turecký Besiktas Istanbul porazit, aby si uchovala šance na postup z těžké skupiny. Turkům se daří, kralují domácí lize a senzačně vyhráli v Londýně nad Chelsea. Sparta ale těžký test zvládla - po výhře 2:1 zůstává v boji o postup!

Nepříliš záživný první poločas přinesl především dva rozdílné časové úseky - po 20 minutách to byla desetiminutovka Besiktase, který si vytvořil tři slibné šance, v závěru pak tlak Sparty, která měla dvě dobré příležitosti. Vše podstatné ale přišlo až ve druhém poločase, který byl mnohem živější a z obou stran aktivnější. Zelenkův úvodní gól z 58. minuty sice přinesl radost do domácího tábora, ale jen na chvilku, o dvě minuty později totiž z penalty srovnal Pancu. V dramatické koncovce se pak radovala Sparta, když se v 84. minutě trefil Poborský.

Podrobný komentář a statistiky ze zápasu si můžete přečíst zde.

Sparta tak vydřela první vítězství ve skupině a bodově se dotáhla na druhé Lazio, za kterým zaostává jen o skóre. Římský klub totiž ve druhém včerejším zápase skupiny G prohrál na půdě Chelsea 1:2, přestože po poločase vedl. Besiktas je zatím poslední, ale ztrácí jen jeden bod a odveta v Istanbulu, která se hraje za dva týdny, zřejmě hodně napoví, kdo z dvojice Sparta – Besiktas bude v konečném účtování ten šťastnější...

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele