SPARTA VÍTÁ MANCHESTER UNITED!

19.10.2004, 07:51
Aktuality
Sparta Praha dnes na Letné přivítá nejslavnější anglický klub Manchester United! Rudí Ďáblové jsou jednoznačnými favority utkání a Sparta může jen překvapit. V Praze se nepředstaví trojice Keane, Ferdinand a Fortune, zato od začátku nastoupí Wayne Rooney.

Sparťané se můžou jen třást, co s nimi může Rooney udělat. Na Euru 2004 byl v anglickém národním týmu nejlepším hráčem. Dával jednu branku za druhou, až si zlomil na noze malíček. Mezitím, než se uzdravil, přestoupil z Evertonu do Manchesteru United. "Momentálně už je stoprocentně v pořádku a může nastoupit," řekl Sir Alex Ferguson. "A já ho také postavím a od začátku." I když si v minulém utkání v Birminghamu poranil nohu? "Není to nic vážného, hrát by měl," dodal.

Osmnáctiletý talent podle Fergusona potřebuje za ManU odehrát co nejvíce zápasů, aby si zvykl na zátěž, která je pro tým z Old Trafford obvyklá. Rooney si odbyl premiéru v zápase proti Fenerbahce Istanbul a předvedl se skvěle, turecký tým pokořil hattrickem.

Do Prahy však nepřiletěli stoper Rio Ferdinand ani záložníci Roy Keane a Quinton Fortune. Kapitána Keana skolila viróza a Ferguson, stejně jako všechny hráče se sebemenším problémem, jej nechal doma, aby se šetřil na ligové utkání s Arsenalem.

Rio Ferdinand nepřiletěl, protože dostal volno, aby mohl jít na pohřeb své babičky. Ferguson má také problém se záložní řadou. Giggs je po chřipce a Scholes po zranění. "Oba jsou připraveni nastoupit, uvidíme během utkání," poznamenal Ferguson.

A co vše ještě Sir Alex řekl? "Musíme v Praze vyhrát, musíme ukázat velkou touhu po vítězství. Jsme favorité základní skupiny Ligy mistrů a nemůžeme se tomu divit. Máme dobrý kádr, a aby šlapal naplno po celou sezonu, musí se správně sehrát a dostat se do formy. I když se nám ze začátku moc nedařilo, může se to změnit právě v úterý a my klidně můžeme vyhrát ligu. Uvidíme, teď se hlavně musíme soustředit na Ligu mistrů."

Podle obránce pražské Sparty Radoslava Kováče není ale duel s Manchesterem United důležitější, než derby se Slavií, které se odehrálo o víkendu. "Derby bylo pro nás daleko důležitější, než úterní zápas s Manchesterem a je dobře, že jsme ho zvládli," řekl Kováč pro sparťanský oficiální web. "Manchester United jsem přijel vyhrát, my můžeme jen překvapit. Ale když zaplesá sparťanské srdíčko, stát se může cokoli," prohlásil trenér domácího celku František Straka.

Jenže Sparťané mají první problém. Může se stát, že nenastoupí Karel Poborský, který opět začal cítit zraněné lýtko. "Je to jediný otazník, který nás trápí. Pokud ale Karel nebude zcela zdráv, nemá cenu, aby nastupoval," řekl Straka. Jestli kapitán Sparty nastoupí, to se dovíme až po dopolední rozcvičce.

Manchester United se zatím jen dvakrát představil na českém území, z výhry se však ještě neradoval. Na půdě Dukly Praha v roce 1957 prohrál 0:1 a před jednadvaceti lety remizoval 2:2.

Pravděpodobné sestavy:

Sparta: Blažek - Pergl, Homola, Kováč, Čech - Poborský (Baranek), Zelenka, Sivok, Urbánek - Jun, Pacanda.

Man U: Caroll - G. Neville, Brown, Silvestre, Heinze - Ronaldo (Smith), Scholes, Djemba-Djemba, Giggs - Rooney, Van Nistelrooij.

Autor: Pavel Janega

Komentáře (27)

Přidat komentář
HOST*Šabu

Sparta na to má a já jim věřím!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I kdýž jsem hrál PES 3 za Manchester United

Reagovat
smazaný uživatel

dostane obrovskej vyprask, o vikendu se kvuli ni setrli strelnej prach

Reagovat
exmafie

Bude to klepec,můj tip: Sparta-Man. 1:4....

Reagovat
HOST*Luis

Taky si to myslim, ikdyž může se stát zázrak! Kolikrát sem si už řikal že Sparta dostane kotel a ono nic. Teď ale před nima stojí mega soupeř, tak si budu přát aby neměli den a nebyla to velká ostuda. Jen tak mimochodem kdepak se ten slavnej SuperŠimák. Vůbec nedostává příležitost!!!!

Reagovat
exmafie

No já doufám,že to bude pořádnej kotel....Mám vsazený handicap 1:0 na Man.,s kurzem 2.5 je to nádhera

Reagovat
HOST*yarda

SuperŠimák někde superkalí...

Reagovat
exmafie

Reagovat
HOST*vinilking

man u is the best footbal club on the world,and today win.

Reagovat
smazaný uživatel

yeah

Reagovat
HOST*yarda

Ni de puta coňa!

Reagovat
exmafie

Co to znamená????

Reagovat
HOST*yarda

Slušně řečeno, ani náhodou

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, už jsem myslel, že sem zavítal angličan ...

Reagovat
HOST*

Manchester se sem neprijede vytahovat a rozdrtit Spartičku. To by se museli stydět. Spartě daj bod a jestli to Spartě pude i 3.

Reagovat
HOST*

To jsem psal před zápasem. A po zápase to Straka dobře řekl. MU sem nepřijel se všema hvězdama. Naco. A vo tom to je.

Reagovat
HOST*CSC

Sparta debakl rozhodně nedostane.Manchester je možná nejbohatší klub světa,ale Sparta je dostane na taktiku a urve bod!

Reagovat
smazaný uživatel

Naivko. Straka se může jít proti Fergusonovi zahrabat, jakápak taktika. 1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Odvolávám, odvolávám, odvolávám. ( Ale taktitkou to nebylo, straka je na taktiku dřevo ) .

Reagovat
HOST*forgoodfootball

Podle mě Sparta utrhne bod, s trochou štěstí tři.Snad ten nafoukanec Rooney neprojde přes obranu...Kdyby dal gól, měl bych zkažený celý týden

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo to tady před rokem prohlašoval že Sparta dostane klepec od Chelsea Lazia a AC Milán

Jestli ste zapoměli tak Sparta prohrála jen s Chelsea 0:1 a to gólem až v 85 minutě!!!!!!!!!!!!!

Manchester určitě není lepší tým než Chelsea a s trochou štěstí to Sparta ukope na bod ( minimálně )

Reagovat
smazaný uživatel

To oni to vždycky ukopou, ale účel světí prostředky...

Reagovat
HOST*Šabu

Já jsem říkal že moje Spartuška to vyhraje vy ubožáci!!!!!!!!!!! ::

Reagovat
HOST*yarda

Až se probereš z opice, tak ti možná zkazí radost to, že remizovala

Reagovat
Mr.Jindros

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
exmafie

Reagovat
HOST*

blbče

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele