SPARTA V EVROPĚ KONČÍ

23.11.2004, 23:24
Aktuality
Pražská Sparta si na jaře nezahraje ani Pohár UEFA, rozhodla o tom dnešní domácí porážka s tureckým Fenerbahce. Letenští na svého soupeře nestačili, pokulhávali hlavně v technice. Několik svých šancí nedokázali využít a navíc si jedinou branku zápasu dali sami...


-    :


Spartě kvůli trestu za vyloučení z utkání v Manchesteru chyběla její největší postava – kapitán Karel Poborský. Na pravém kraji zálohy jej nahradil trochu překvapivě útočník Jan Rezek. Od začátku nastoupil i Jan Šimák, v "pohárovém" rozestavení Sparty, tedy 4-2-3-1, nastoupil ve středu zálohy před dvojicí Sivok – Zelenka. Trest za karty postihl i stopera Jiřího Homolu, k tomu se zranil Pavel Pergl a to znamenalo pro obranu poměrně složitou situaci. Doprostřed ke Kováčovi se posunul Martin Petráš, na jeho místě na levém kraji obrany nastoupil Vlado Labant a na pravé straně musel zaskočit záložník Petr Voříšek.

Ani hosté nebyli kompletní. Chyběl jim především Pierre van Hooijdonk, nizozemský útočník, který nejenže svým gólem Spartu porazil v prvním utkání, ale byl i autorem obou branek nizozemské reprezentace v prvním utkání kvalifikace o světový šampionát s českým týmem. Ze hry jej vyřadila chřipka a poraněná achilovka. V dresu Fenerbahce dále chyběli zraněný obránce Deniz Baris a distancovaní Servet Cetin a Serkan Balci.

Taktovky se Turci ujali jak v hledišti, tak i na hřišti a v jedenácté minutě si vypracovali první náznaky šancí. Osmělili se i Sparťané, ale Jan Rezek byl ve sprinterském souboji s dvojicí beků pomalejší. V 16. minutě Zelenka pěkně prostrčil na Juna, tomu však na hranici vápna míč vypíchl Ümit. Chvilku nato se pěkně uvolnil Voříšek, ale pak zbrkle vystřelil.

V 19. minutě míč vybojoval Lukáš Zelenka, narazil si s Junem, ale pak pálil mimo. Udeřilo ale na druhé straně. Nejprve sice Jaromír Blažek reflexivně zneškodnil stoprocentní šanci Nobremu, ale o chvilku později si při centru Kemala nerozuměl s Kováčem a od stoperovy hlavy se míč odrazil do sítě.

Sparta reagovala taktickou změnou, Rezek se posunul do útoku k Junovi a Šimák zaujal jeho místo na pravém kraji zálohy. Po půlhodině měli domácí velkou šanci na vyrovnání. Po průniku Jana Šimáka ale nejprve se střelou příliš dlouho váhal Rezek a následně si na malém vápně dávali Jun s Petrášem tak dlouho přednost, až soupeř uklidil míč do bezpečí.

39. minuta a další šance hostí. Brazilec Alex našel mezeru ve sparťanské obraně, vyslal kupředu svého krajana Nobreho, ale Blažek včas vyběhl a střelecký pokus srazil mimo tyče. Ještě do poločasu dostal žlutou kartu Jan Rezek, když zbytečně zajel do gólmana Rüstüho.

Sparta toho mnoho nepředvedla, v obraně byla nejistá a v útoku bezzubá. Hosté si naopak dobře rozuměli s míčem, individuálně byli jasně lepší a jejich vedení tak bylo zasloužené. Do druhé půle připravili oba trenéři jednu změnu, František Straka nahradil Jana Rezka Milanem Pacandou, Christoph Daum musel místo zraněného gólmana Recbera Rüstüho do hry poslat loňskou jedničku a nyní náhradníka Demirela Volkana.

V 50. minutě se do velké šance po vysunutí od Alexe dostával Tuncay, prudkou změnou směru sice oklamal protihráče, ale zároveň podklouzl a připravil se o možnost ohrozit Blažka. Na druhé straně pak pěkně z první pálil Urbánek, ale trefil jen gólmana. Hráči Fenerbahce byli stále lepší a nebezpečnější. V 57. minutě zprava centroval kapitán Tuncay, ale Alexovu hlavičku vyrazil Blažek.

Sparta se probudila ve chvíli, kdy do konce zápasu chybělo něco přes dvacet minut. Vypracovala si šance, ale selhala v koncovce. Nejprve se do brejku dostal Zelenka, našel volného Juna, ale ten akci zakončil nepřesnou střelou. O chvilku později se ukázal střídající Michal Meduna, když se dostal do vápna, ale místo střely dělal prostor Sivokovi a ten branku neohrozil. Obrovskou šanci pak Sparťané nevyužili v 72. minutě. To se krásně prodral Meduna, uvolnil Juna, ten ale při pokusu přelobovat brankáře trestuhodně minul branku.

Hosté měli hru stále pod kontrolou a nepřipustili, aby si Sparta vytvořila nějaký souvislý tlak. Několikrát se sice domácí dostali na dostřel, ale branku ohrozit nedokázali. Poslední velkou šanci na vyrovnání přinesla 89. minuta. Milan Pacanda sice z úhlu neprostřelil Volkana, ten ale míč nezachytil, ex-brněnský útočník mohl přihrát zpět na hranici vápna Barankovi, jeho bombu ale na cestě do prázdné brány zblokoval jeden z obránců. Hosté se následně hnali ve třech do protiútoku, od druhého gólu Spartu uchránil dobrým obranným zákrokem Urbánek.

Sparta se opět porazila skoro sama, gól dostala po chybě obránce a i když si pak vytvořila šance, nedokázala odpovědět. Měla světlejší chvilky, ale celkově byli hosté lepší, především technicky, a vítězství si zasloužili. Pořadí skupiny je tedy před posledním kolem téměř jasné, spolu s Lyonem postupuje Manchester United, který dnes právě francouzského mistra porazil, v posledním kole půjde už jen o pořadí. Fenerbahce si na jaře zahraje Pohár UEFA, Sparta v pohárové Evropě končí.

Autor: Petr Starý

Komentáře (49)

Přidat komentář
exmafie

Konečně přestane zabírat vysílací místo opravdovému fotbalu....

Reagovat
HOST*alegre

A je to moc dobře! Tento rok jasně ukázal sílu klubové kopané u nás. Trenér, jako Straka, nutně potřeboval dostat přez rypák!

Reagovat
PJ

No, ač nerad, tak musim připustit, že máš pravdu. Sparta hrála dobře proti Manchesteru, ale co předvedla teď, to byla bída s nouzí. V obraně chaos, Šimák vedle Zelenky hrát nemůže protože si navzájem překáží, Jun se opět ukázal jako starej "dobrej" palič... Překvapil mě snad jen Meduna, nečekal sem že to takhle oživí.

Reagovat
HOST*alegre

Já bych to snad té Spartě i přál, tedy postup, nakonec jsem "odtamtud", ale úroveň našeho ligového fotbalu je fakt letos hrozná.

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Se tvým shrnutím se nedá než souhlasit . Sparta mě šeredně zklamala. Fakt jsem čekal, že se o to víc poperou. A Turci? Ti hráli skvěle. Kombinačně paráda, hra hlavou ušla, obrana parádní, útočníci dobří technici, rychlí, parádně si spolu rozuměli. Ač Sparťan, tak musím uznat, že Fenerbahce do tý Evropy patří víc než Sparta. To se nedá nic dělat. Jinak letošní vystoupení Sparty v LM je pro mě zklamání. Opět: myslel jsem, že tam ukážou víc a o ten postup se víc porvou. Dva vyrovnané zápasy z pěti je fakt málo. Vždyť jde o velké peníze, prestiž a v neposlední řadě jde hráčům o další angažmá. Ale myslím si, že vystoupení Sparty je odrazem výkonnosti celé naší Gambáčligy. Jsem 100%ně přesvědčený, že je u nás Sparta bezkonkurenčně nejlepší a že by ostatní týmy dostaly na prdel ještě víc (to není omluva šeredných výkonů Sparty, jen konstatování skutečnosti). Ještě příští rok je náš koeficient vysoký, takže naše týmy budou dělat v Evropě ostudu, ale další roky už budouv Evropě 2 - 3 elitní týmy a ty stejně hned vypadnou . Přeznějme si to. V našem fotbale je dlouhodobá krize. A jak z ní ven? Neřešitelná otázka: korupce (podle mě je určitě i v jiných evropských ligách, hodně se v této souvislosti mluví o Serii A, kde je těch sporných odpískaných penalt pro Juventus a ACM v historii už fakt dost . ), také to, že 90 % talentovaných fotbalistů odchází do zahraničí ještě než tady stihnou něco odehrát , finanční krize některých týmů - Slávie, Opava, Bohemka atd. atd. atd. Těch problémů je víc, ale všichni víme, ne?

Už budu končit. Napsal jsem co jsem chtěl. Ufff to je to dlouhé.

Sparta a Barca forever

Reagovat
HOST*yarda

Hm, Jun je fakt klasa Naživo jsem si vyslechl, co si o něm lidi myslí Šimák se tam jen tak pinožil, Zelenka klasicky sóluje, místo aby přihrál. Absolutorium si zaslouží Blažek a Meduna, který se aspoň snažil hrát týmově.

Italové tu korupci holt zřejmě umí ututlat víc než my.

No a to, že je Bohemka v druhé lize a hrozí ji konkurs a sestup do nižší soutěže, s tím jsem se stále nesmířil Boooohemians

Reagovat
exmafie

Jo Jun,to je střelec k pohledání,ale že nedal v LM tolik tutovek bych mu odpustil,hlavní je,že se blýskl dvěma góly proti Jablonci Zlatej Igor Gluščevič

Reagovat
HOST*BESTie

co to tady žvaníš igor a jun je ještě pořád dost velkej rozdíl

Reagovat
smazaný uživatel

TO jo, ale ve prospěch Igora.

Reagovat
HOST*

maš pravdu

Reagovat
HOST*

Pi...,cu.... je straka a jeho cely tym

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta opravdu dokázala, že na to nemá. Možná je to velou fluktuací hráčů, nasazením, těžko říct, ale jediné co je jisté, že je to obraz poměrů v naší lize, což zrovna není moc lichotivé! Jun hrál tragicky a ať se na mě nezlobí, když o něm řeknu, že na "velký" fotbal nemá. Sparta nutně potřebuje kanonýra!! Obrana- překvapení Petráš, který jinak na tomto postu nehraje zahrál relativně slušně a můj "oblíbenec" Kováč toho snad komentovat nebudu- ale budu. To je neskutečný co dokáže. Okamžitě sehnat novou stoperskou dvojici do nového ročníku LM to je základ. Šimák sice nepodal super výkon, ale dával do hry náznak myšlenky. Jinak obrovský rozdíl v technice. Turci jsou bohužel někde jinde a Sparťanům míč spíš překáží. Super je Blažek, škoda, že M. United, který dlouhodobě řeší problém s gómany, po něm nesáhne. Blažek má na to chytat za super klub!! Doufám, že sem vás neotrávil svými žvásty, ale potřeboval sem to ze sebe dostat!

Reagovat
smazaný uživatel

K Sprtě se vyjadřovat nebudu pač nechci naštvat mé barcelonské spolufandy Ale s tím Blažkem, v lize vyniká, možná by patřil k těm lepším i v Bundeslize, ale chytat za Manchester? No to si myslím, že by asi nevyšlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, že to zní hodně odvážně, ale podívej se co tam chytalo za kopyta po Schmeichlovi!!!! A navíc podle mne to jestli na to má nebo ne by ukázal čas, který by musel samozřejmě odchytat. Je to pouze o tom to zkusit. Navíc vem si obranu. Na té taky hodně záleží. Jo a vem si Rüstü Recber( promiň jestli sem to jméno napsal špatně) špičkovej brankář a v Barce se neuchytil!!!

Reagovat
PJ

Jo Schmeichel, to byl Pan Gólman. Barthez mu sahal možná po pás, ostatní sotva po kolena. Doufal sem že Howard bude dobrej, ale asi to taky neni ten pravej. Teď se dost diskutuje o Freyovi, třeba by on moh bejt ten pravej... Měli sáhnout po Čechovi a měli by nejmíň na deset let vystaráno :-)

Reagovat
HOST*

Reagovat
PJ

Fakt je bohužel ten, že Sparta sice asi momentálně nemá konkurenci v naší lize, ale ve srovnání s Evropou je na tom hůř než dřív. A změna se jen tak čekat asi nedá. Holt se musíme asi smířit s tim, že český kluby nikdy (aspoň v dohledný budoucnosti) nebudou v Evropě moc vyhrávat.

Dovolil bych si ale nesouhlasit s tvým názorem na Kováče - tohle byl pokud vim jeho první nepovedenej zápas. A co ty víš, čí to vlastně byla chyba - pokud si Blažek nezařval, tak za to Kováč nemůže. Šimákovi bych moc přál, aby se dostal tam, dřív, ale jaksi mu to pořád nejde. Kdyby se ve fotbale zakázalo běhat a všechno se muselo dělat za chůze, tak by byl superhráč. Ale je vidět, že ta fyzička mu sakra chybí. No snad s tim přes zimu něco udělá...

Reagovat
smazaný uživatel

Frey je špičkovej gólman a ten by se tam hodil. Nevím proč ho Inter prodal do Parmy, když už teď začínají mít problémy s brankáři. Co se týče Kováče tak ho sleduju dlouho. Co sem ho viděl hrát i v lize tak minulý rok byl neskutečnej dřevák, kterej nedal míč na 5 metrů. Ale když ho sleduješ on si není jistej. Včera taky rozehrával balon a netrefil Petřáše kdyby tam někdo atakoval tak to byl kiks jako hovado. Přehraj si na zpět jeho zákroky co hraje na Spartě a uznáš sám, že tak dobrej neni, ale možná to vidíš jinak, to je v pohodě, co člověk to názor

Reagovat
PJ

No je fakt že zas tak detailně ho nesleduju, takže máš možná pravdu. Ale komentátoři o něm vesměs mluví dobře, že se dobře přeškolil a stala se z něj opora obrany.

Reagovat
HOST*

Tak to uz dopadne, ked nesledujete slov. ligu, mohli ste za lacne peniaze mat Mintala, ktory na Slovensku z pozicie stredopoliara!!! sa dva krat stal najlepsim strelcom a celkovo dal v lige nejakych 80 golov-to potvrdil aj v druhej nemeckej lige, kde dal 18 golov opet ako stredopoliar!!!!, a teraz sa staci pozret na tabulku strelcov v bundeslige a mozete plakat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo, nechte si ty vaše supertalenty pro sebe, jo? Žádnýho kvalitního slovenského hráče ( možná ten v Celticu, ale taky bych to nepřeceňoval ) neznám, takže tento Mintal ( ? ) asi nebude vyjímka.

Reagovat
PJ

No, nevim nevim, ale vzhledem k tomu že je aktuálně nejlepšim střelcem Bundesligy, tak na něm asi něco bude...

Reagovat
smazaný uživatel

Mintál a Vittek je hodně dobrá dvojka a jenom podtrhávají letošní fotbalovou fazónu Slovenska. Ale přesto nechápu ten výsměch "mozete plakat" (?) ...

Reagovat
PJ

Mno asi to bylo myšleno tak, že sme ho mohli koupit...

Reagovat
HOST*sansiro

FORZA BANIK OSTRAVA

Reagovat
smazaný uživatel

Jak tak čtu ty vaše geniální články tak to vypadá že to sparta pěkně posrala ale až na tenhle zápas nehrála zas tak špatně určitě líp než ze kotrby. Hlavně že ste tady po rozlosování tvrdili že to sparta nějak ukope a tady teď děláte machry že ste to čekali. Všichni ( až na vyjímky ) tady kecáte jak to sparta posrala ale že má pětkrát menší rozpočet i než ten pojebanej feferbachce o manchesteru a lyonu ani nemluvě tak to už nikoho nezajímá. A korunu tomu nasadí nějakej EX - frajer kterej tady vypotil takovou kravinu že budou konečně dávat fotbal a i sansiro ktrej se mi zdál docela normální sem sere baník kterej spadne do druhý ligy a i tam bude rád za záchranu. ZÁVIST PROSTĚ HÝBE SVĚTEM

Reagovat
smazaný uživatel

Částečně se s tebou á souhlasit v tom o té závisti. To, že fandové ostatních týmů závidí Spartě úspěchy je fakt. Ale musíš zase přiznat, že letošní vystoupení Sparty v LM JE prostě zklamání (alespoň já jsem čekal víc) a to bychom si jako Sparťani měli umět přiznat. Vždyť rudí opravdu předvedli jen vyrovnaný zápas v Turecku, 2 vyrovnané mače s ManU, kde se jasně ukázaly zkušenosti. ManU hrál prostě to, co musel a pak jsou tu 2 domácí zápasy (Fener a Lyon), které byly katastrofální a ve kterých jsme se nechali jasně přehrát. Hlavně včera to bylo dost překvapivé. Fakt jsem čekal výhru, ale Turci se ukázali jako výborně připravené, skvěle technické a báječně sehrané mužstvo ve všech řadách kromě postu gólmana. Celkem bych jim i přál úspěch v poháru UEFA, protože si mě včerejším výkonem fakt získali. Ale zpátky ke Spartě. Chce to zapomenout a příští rok to zkusit znovu. Protože SPARTA JE NEJLEPŠÍ A JE TO MISTR ČR.

Kdo už b měl sbírat v Evropě bodíky a renomé gambáčligy, když né Sparta. Ať se to každému líbí nebo ne, jedině Sparta má předpoklady dlouhodobě hrát LM. tím získávat velké peníze a ty pak přerozdělovat ostatním účastníkům GL v podobě přestupů. přiznejte si to, protože to je fakt

Sparta a barca forever

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta má sice 5krát menší rozpočet než účastníci LM to je pravda. Ale ty si zase uvědom, když nadáváš na Baník, že Sparta má naopak víc než 5krát VĚTŠÍ rozpočet než zbytek Gambrinusu. To že Baník dokázal porazit mnohem bohatší Spartu už něco znamená. Takže kritizovat Baník je trošku blbost v tomhle kontextu.

Není žádné umění vyhrát ligu, když pravidelně odkupuje veškeré schopné hráče v ostatních klubech. Takže jestli se chce Sparta ukázat, tak musí jedině v LM. A když tam zahraje takhle, tak si nic než kritiku asi nezaslouží Sparta má problémy s chudými kluby, jak chce hrát s bohatými?

A podle tvé reakce na BAník jseš asi taky pěkný závistivec, která titul Baníku nemohl dlouho překousnout.

Reagovat
smazaný uživatel

V některých utkáních hrála opravdu slušně, třeba i na Old Trafford (i přes velkou prohru), ale hraje se na výsledky, na góly a na body a ty letos nepřišly, proto určitě považuju letošní účinkování v LM a vůbec účinkování všech českých klubů za totální propadák. Protože neporazit ani "pro LM průměrný" klub jako je Fenerbahce nemůže znamenat úspěch a tím pádem si Sparta ani nezaslouží UEFU. Doufám, že se v Lyonu alespoň pokusí vylepšit koeficient, protože je to velká škoda, ztratit si vybudovanou pozici (jako že ztratíme). Příští rok jde sice vítěz ligy přímo do hlavní fáze, ale za dva roky už to bude zase děs ... a dopomohla tomu i Sparta, která tradičně sbírala body a letos nic ...

Reagovat
exmafie

Hmmm a co jako podle tebe Spartě závidím???To,že se mi nelíbí její zápasy a radši přepínám na cizí programy není tím,že bych Spartě záviděl,ale tím že její hra se mi prostě nelíbí,tak než tady začneš s narážkama,tak pořádně zapřemýšlej,možná by ti to mohlo pomoct...

Reagovat
smazaný uživatel

Tos řekl docela přesně.

Reagovat
smazaný uživatel

Uznávam že ty výsledky opravdu nebyly nic moc ale ta hra ( i když moc bodů nepřenesla nebyla - až na vyjímky zas tak špatná ).

for: kyslik Baník Spartu neporazil naopak s ní dvakrát prohrál a jednou se štěstim remizoval.

A to že vyhrál titul se jednou za x let stane ( třeba monako v champions league ).Těd znovu dokazuje kam patří a pětkrát menší rozpočet než sparta zas nemá. A jak si přišel na to že má sparta problémy s chudýmy kluby? A že pravidelně vyhrávat ligu není úspěch na to si přišel jak? Koukni se třeba na Bayern, Andrlecht nebo i na tu španělskou ligu kde realu a barce vypaluje pravidelně rybník valencia.

Reagovat
smazaný uživatel

Baník Spartu porazil v sezoně, jakože ji porazil v tabulce. Vzájemné zápasy jsou mi ukadený.

BAník ji možná vyhraje jednou za x let, ale předtím ji zas vyhrál Liberec a toho by Sparta s jejich rozpočtem nebyla schopna. na to, že má sparta problémy j chudými luby jsem přišel tak, že třeba doma prohrála s Mladou Bosleslaví, loni nevyhrála titul ( neznám bohatý eský klub ) .

A pravidelně vyhrávat bundesligu je přecejenom o dost jiné, než vyhrávat naši zkorumpovanou Gambrinus ligu. KDyby ji pravidelně vyhrával někd jiý, tak je to úspěch, ale v případě Sparty by to měla bbýt povinnost. Nechápu jak můžeš srovnávat zahraniční ligy s naší.

Valencie vyhrála titul všehovšudy 6krát, v posledních 30 letech dvakrát, tak kde si vzal, ež Barce a realu pravidelně bere tituly????? To vůbec nechápu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak předhazovat nám tady prohru s Mladou Boleslaví, je fakt ubohý. Nebudu se vyjadřovat o výkonu Sparty ani rozhodčích v tomto utkání. Vždy´t v tom je fotbal krásný, že vyhrávají i slabší týmy ze silnějšími. když jseš fanda Baníku, tak bych ti mohl předhodit loňskou prohru Baníku v Blšanech. Nevím, jakej má rozpočet Baník, ale jsem si na 100000000 % jistej, že má rozpočet vyšší než Blšany a tak by, podle tvé teorie s Blšany Baník měl zamést, ne (další příklady se nabízejí - výhra Opavy v Olomouci, remíza Baníku z Drnovicemi atd. atd. atd.)? Hele je to o rozpočtu - vyšší rozpočet - lepší hráči, ale taky o štěstí, aktuální formě atd.

Proto Sparta loni vyřadila Lazio, které má snad 10x větší rozpočet atd.

A o té závisti: bylo to myšleno tak, že fandové ostatních týmů závidí Spartě to kvantum titulů, ce vyhrála. A když nebyla první, tak byla min. druhá. A ta závist se promítá, přiznejte si to, v nenávist.

Barca a Sparta forever

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to pozor§ Já Baíku nefandím, já jim tak nanejvýš přeju. Česká liga mě moc nebere, takže tady jsem neztraný

Nic tady nepředhazuju, zeptal se mě, že jak jsem přišel, že Sparta mé občas problémy se slabými kluby a já mu ukázal tenhle příklad a to je prostě fakt. Může se to stát, to je jasný, ale pak mi neříkejte, že Sparta s těmi kluby problémy nemá A o žádné mojí teorii nevím.

A příspěvky typu: kdo jiný než Sparta, smiřte se s tím , přiznejte si to a takové, no radši nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta nemá problémy se slabýmy kluby to že po 18 zápasech prohraje se slabým klubem neni vůbec žádnej argument.

Jestli je tohle problém se slabýmy kluby tak s nima má problémy naprosto každej to musíš uznat i ty.

Reagovat
smazaný uživatel

Neber jenom letošek.

Reagovat
smazaný uživatel

tak teda jo 1993-1994 TITUL

1994-1995 TITUL

1995-1996 ostuda až 4

1996-1997 TITUL

1997-1998 TITUL

1998-1999 TITUL

1999-2000 TITUL

2000-2001 TITUL

2001-2002 škoda chybělo málo sparta hrála excelentně v lize mistrů ale na ligu už nezbývaly síly hlavně díky tomu že vedení rozprodalo půlku kádru po úspěších v Champions League.

2002-2003 TITUL

2003-2004 špatný výkon v lize slušný v lize mistrů, sparta po celou sezonu v krizy a baník začíná hlásat že sparta má i do budoucna velkou konkurenci.

2004-2005 ??? hádej jak to asi dopadne SPARTA 1.MÍSTO - 35 bodů, BANÍK 7. místo - 18 bodů jak to teda asi dopadne?

Kyslíku podle tvých příspěvků se určitě ve fotbale vyznáš a máš ho rád ( to asi všichni ). Ale musíš uznat že Sparta nemá žádné problémy v lize.

Naopak je v ní naprosto bezkonkurenční. A dokáže si pravidelně získat i úctu evropy. A i když nemam baník ani slavii rád tak jim přeju aby se z toho srabu vyhrabali a byli Spartě alespoň trošku vyrovnaným konkurentem. Liga by pak dostala úplně jiný a zajímavější náboj a možná by začala zajímat nejen tebe. A možná se někdy dočkáme i toho že by se mohla dostat na úroveň i těch nejlepších ( talenty na to máme - ale ty sou asi tak všechno ) v evropě když se zbavíme všech horníků a jim podobných a když začnou chodit fanoušci tak by sme se toho možná mohli opravdu dočkat.

Sparta forever.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak samozřejmě, že Sparta je nejúspšnější a nejlepší, ael prostě si myslím, že by to měla ukázat iv Evropě,což byl hlavní obsah mého prvního příspěvku.

Máme trochu odlišné názory no.

Reagovat
smazaný uživatel

Netušim jaká je tvoje představa úspěchu v evropě ale Sparta je i v evropě mimořádně úspěšná ( podle možností samozřejmě ). Hodně klubů by bylo její úspěchy bralo všemi deseti - koukni třeba na ruský kluby který jsou nepopiratelně bohatší ale takových úspěchů jako sparta zatim nedosáhly.

Sparta postupuje nejen do ligy mistrů ale pravidelně i do druhý fáze co pak to neni úspěch já myslim že na to jaký má možnosti vůči ostatním klubům je to skoro zázrak. Hold za tim nemá na to aby ji vyhrála. I když doufám že se to jednou změní.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak toho, že by nějakej českej mančaft vyhrál LM se fakt nebojím . Ale jinak s tebou ve všem souhlasím. To jak se některé roky dokáže Sparta vybičovat a uhrát i druhou fázi LM je fakt fantazie a vzhledem k možnostem, jaký Sparta má i neoddiskutovatelnej úspěch. Možná, že tyto úspěchy oceníme až časem, až české kluby nebudou v LM, Sparta a další max. dva mančafty budou bojovat v Balkáncupu (UEFA) a brzy vypadnou. Jsem sice pesimista, ale myslím si, že pokuď česká liga udrží tenhle kurz, tak to fakt časem bude max. na tu UEFU. Prostě nebudou výsledky, nebudou body, nebude koeficient, nebudou pohárová místa. prostě se musí v naší lize hooodně změnit. Vyhnat ty tlustý prasata na svazu, vyšetřit korupci opravdu komu padni tomu padni i kdyby se to týkalo Sparty. Pokuď se proti ní najdou důkazy, tak ať je klidně potrestaná. Dokuď se korupce nevyřeší, tak naše liga půjde pořád dolů a dolů.

Sparta a Barca forever

Reagovat
smazaný uživatel

To nemá cenu, podle vás je asi Sparta nejlepší klub na světě v poměru rozpočet/úspěchy. Jste prostě zaujatí fanoušci.

Reagovat
smazaný uživatel

V tom se fakt nezhodnem. Doktore, už toho necháme. Je blbí, že se tady hádáme zrovna my dva Barceloňáci, místo abychom si dělali prdel z Realu . Tak se už uklidníme a necháme Spartu Spartou

Sparta a Barca jsou nejlepší

Reagovat
smazaný uživatel

To bude nejlepší, zrovna my bychom měli stát na jedný straně

Reagovat
HOST*jiri - fcb

OK

Reagovat
HOST*yarda

Eště si dejte virtuálního hudlana

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim že horší už to s naší ligou ani bejt nemůže. Těď už to snad pude jenom nahoru.

Go Blues Go

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně jako ty vůči barceloně

Reagovat
HOST*sansiro

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele