Sparta v budoucnu podle Křivdy opustí Letnou a vybuduje nový stadion

05.05.2023, 15:27
Aktuality

Sparta bude muset podle ředitele komerčního úseku Tomáše Křivdy v budoucnosti opustit stadion na Letné a přistoupit k výstavbě nového jinde v Praze. Hlavní variantou je Strahov, kde by Sparta chtěla vybudovat národní stadion s kapacitou přes 30 tisíc míst. Člen představenstva klubu Křivda to řekl v rozhovoru pro Radiožurnál Sport. Sparťané působí na místě současného stadionu od roku 1917.

"Sparta rozhodně bude muset přistoupit ke stavbě nového stadionu, protože pokud bychom současný stadion měli v uvozovkách jenom přestavovat a dále modernizovat, tak nám už nenabízí možnosti pro zvyšování kapacity a zvyšování komfortu návštěvníků. Když to řeknu nejjednodušším způsobem, chybí nám zde místo, v němž bychom zlepšovali služby pro návštěvníky stadionu a případně navyšovali kapacitu," řekl Křivda.

Připomněl, že organizovat fotbalový zápas je v současnosti mnohem náročnější než při poslední rekonstrukci letenského stadionu v 90. letech. "Pokud dnes pořádáte fotbalové utkání, tak i doprovodné aktivity typu televizní přenos a mediální zájem potřebují větší plochy na stadionu, než tomu bylo dřív. Dnes jsme na limitu, ne-li za limitem u nás na Letné," uvedl Křivda.

Spartě by nepomohl ani fakt, že vedle současného stadionu je nevyužitý pozemek, na němž měl vyrůst luxusní hotel. Majitel Energetického a průmyslového holdingu (EPH) a vlastník fotbalové Sparty Daniel Křetínský však stavbu před dvěma lety kvůli koronaviru pozastavil.

"Pokud budeme chtít zvýšit kapacitu stadionu, musíme jít nejen do výšky, ale i do šířky. A ani pozemek, který je vedle (stadionu), není dostatečně velký, abychom se na něj se stadionem vešli, pokud máme dodržet rozměry hřiště, velikost tribun a příchody a odchody (fanoušků) na stadion," prohlásil Křivda.

Ohledně výstavby nového stadionu Sparty nechce budit velká očekávání. "Rozhodně to není horizont nejbližších let. V tuto chvíli nejsme v situaci, kdy bychom měli jasně definováno, kde by nový stadion mohl a měl stát. Nejsme v situaci, kdy bychom měli jakákoli povolení pro stavbu nového stadionu. Se znalostí těchto procesů a délky jakékoli stavby v České republice můžeme říct, že horizont rozhodně přesahuje příštích pět let. Pravděpodobně to bude trvat ještě déle," mínil Křivda.

Za jedno ze zásadních kritérií nového stadionu považuje dopravní dostupnost pro fanoušky a vzdálenost od centra. "V tuto chvíli je nejdůležitější, s ohledem na délku povolovacích procesů, aby to bylo místo, které je určené pro sport. Pokud bychom do celého procesu měli zakomponovat ještě změnu územního plánu, tak jej o několik let natáhneme," konstatoval Křivda.

Primární variantou pro Spartu je Strahov, kde už má tréninkové centrum. "Strahov jakožto místo českého sportu je i územním plánem určeno jako místo pro sportoviště a je logickou volbou pro případnou výstavbu sportovního stadionu. I dopravní dostupnost strahovského kopce se má v příštích letech díky rozšíření městské dopravy výrazně zlepšit. V tuto chvíli mohu říct, že hlavní variantou je vybudování nového stadionu na Strahově," podotkl Křivda.

Generální ředitel Pražanů František Čupr už v září 2021 informoval, že Sparta nabídla Fotbalové asociaci ČR (FAČR) vybudování národního stadionu na místě současného stadionu Evžena Rošického.

"V tuto chvíli čekáme na rozhodnutí valné hromady Fotbalové asociace, která na svém posledním zasedání dala výkonnému výboru asociace za úkol připravit varianty řešení budoucnosti areálu stadionu Evžena Rošického. Jako Sparta jsme Fotbalové asociaci nabídli spolupráci. Jakmile budeme mít zpětnou vazbu od Fotbalové asociace, a pakliže bude pozitivní, jsme připraveni okamžitě začít na projektu ve spolupráci s Fotbalovou asociací pracovat," uvedl Křivda.

Stadion by podle něj měl minimální kapacitu 30 tisíc míst, spíše však více. "Je to s ohledem na to, abychom dokázali fanouškům nabídnout dostatek míst při exponovaných utkáních (Sparty) i národního týmu. Současná kapacita našeho stadionu i stadionu našeho rivala (Slavie) v Edenu se jeví jako nedostatečná," prohlásil Křivda. Oba největší stadiony v Česku pojmou necelých 20 tisíc diváků.

"Zároveň s kapacitou, která bude přesahovat 30 tisíc míst, se můžeme i do budoucna ucházet o spolupořádání mistrovství Evropy ve fotbale a dalších velkých sportovních akcí," poznamenal Křivda.

Možnou kapacitu stadionu hájí. "Průměrná návštěvnost na Spartě se zvedá dlouhodobě. V současné době máme nejvyšší průměrnou návštěvnost za posledních 40 let. O naše poslední (ligové) derby se Slavií jsme sledovali takový zájem, že si troufám s klidným svědomím říct, že bychom vyprodali čtyřiceti- a možná i padesátitisícový stadion," řekl Křivda.

Sparta by výstavbu stadionu financovala sama. "Neočekáváme ke stavbě stadionu žádnou podporu z veřejných zdrojů. Jako investor jsme připraveni zafinancovat stavbu stadionu z vlastních zdrojů," mínil Křivda.

Autor: ČTK

Komentáře (180)

Přidat komentář
PBLead

No jako to jsem zvědavý, jak na naprosto debilně dostupný strahov pojede těch 30 K lidí autobusem. Ale tak za těch 20 let, než to postaví, se toho může ještě dost změnit. Co mě osobně na Strahovu vadí je ztráta sparťanské identity. Nikdy jsem neřešil, jak se zrovna stadion jmenuje, jestli to je nějaká generali či epet arena, pro mě to byla Letná. Na Strahov nechci.

Reagovat
monty25

Primární variantou pro Spartu je Strahov, kde už má tréninkové centrum. "Strahov jakožto místo českého sportu je i územním plánem určeno jako místo pro sportoviště a je logickou volbou pro případnou výstavbu sportovního stadionu. I dopravní dostupnost strahovského kopce se má v příštích letech díky rozšíření městské dopravy výrazně zlepšit. V tuto chvíli mohu říct, že hlavní variantou je vybudování nového stadionu na Strahově," podotkl Křivda.

Ale taky jsem zvědav na tu dopravní dostupnost...

Reagovat
Lemond Laws

Hokejová Sparta si taky o2 přivlastnila docela dobře a teď už to bere každý jako samozřejmosst. A nikdo si nevzopomene že to byl stadion pro Slavii

Reagovat
monty25

Na to si pamatuju, jak nějaký fanoušek Sparty tehdy psal, že v těch sedačkách v O2 areně je ještě zasáklý slávistický pot. Ale máš pravdu, zvykli si na to dobře, i když na titul tam pořád čekají. Jenže je taky fakt, že dopravní dostupnost u O2 areny je úplně někde jinde než na Strahově.

Reagovat
Mass

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
emisarpravdy

Jsi blázen. V hale kde křepčil kapitán Slavie Pepík Beránek s pohárem Sparta nikdy nic nemůže vyhrát!

Reagovat
ACSeRw!n

Strahov je mozna nic moc dostupny ted, ale az tam bude novej stadak, tak to bude uplne jinak. planuje se tam velky rozsireni MHD

Reagovat
Fairplay

Plánuje se tramvaj z Dejvic, což samo o sobě není žádná výhra, super pro studenty ČVUT z kolejí na kampus, ale asi ne tak úplně pro fanoušky Sparty z celé Prahy.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Pablos

Tak vybudujou na Stahově Letná Aréna

Reagovat
Spalovač šancí

Přes Strahov povede rychlodráha

Reagovat
Freedo

Dyť Slavia byla na Letný dřív

Reagovat
emisarpravdy

Reagovat
Mass

Měli stadion prakticky přes ulici.

Reagovat
KingMaster13

Jako tady mi je Sparťanských fanoušků fakt líto Je jasné, že na Letné to nepůjde a i když ten klub tam patří a je na tom založena jeho identita tak to fakt nejde, pokud chtějí opravdu moderní stánek se vším všudy ale Strahov je fakt na hovno. Když tam hrála Slavia, tak já to místo fakt nenáviděl a chodil tam dost s nechutí. Díky bohu, že Slavia ten stadion má a tohle nemusí řešit, dneska by Praha 10 ohledně stavby stadionu nebyla si myslím tak vstřícná jako tenkrát.

Reagovat
monty25

Strahov taky nesnáším, kolikrát jsem se tam trmácel na derby žen v tréninkovém centru Sparty na tom polorozpadlým monstru. Tuhle sezonu už se teda derby přesunulo na hlavní stadiony (2x bylo na Letné, příští neděli bude v Edenu), tak doufám, že už to v rámci možností vydrží... Jinak ale stěhování klubu prostě někdy patří k životu. Slavia taky kdysi patřila na Letnou.

Reagovat
emisarpravdy

Jojo, než tam rudý začali stavět frontu na maso. Slavia byla na letny dřív než ten dělnickej klub.

Reagovat
Freedo

Reagovat
ACSMan

Co je tam špatného na strahově? Nejsem z Prahy takže Strahov jako místo neznám. Já bych byl rád za nový stánek i když mám letnou v srdíčku.

Reagovat
monty25

Je to taková větrná hůrka na kopci.

Reagovat
Mupi

Strahov je blbě dostupnej a moc teda nevím, jakým způsobem by to chtěli zlepšit. Fouká tam dost vítr - prostě "větrná hůrka" a celkově je to takový divný místo. Ani bych vám to nepřál, byť chápu, že po středě, kdy jsme vám tu Letnou vzali, tak chcete jinam

Reagovat
ACSMan

No už se to nějakou dobu oťukává a jestli se chceme někam posunout tak by to mělo přijít, mě moc nebaví vždycky stát 20 minut frontu když jdu na záchod. Největší reality check jsem dostal, když jsem šel na fotbal hned z hokeje a došli jsme z O2 arény, tak nějak mi připadal ten stadion ještě starší než obvykle.

Reagovat
emisarpravdy

O2 aréna parádní hala nasáklá titulem Slavie!

Reagovat
7kaka7

Na život super, je tam klid, právě kvůli té dostupnosti tam moc lidí nejezdí a naopak ty to máš do centra relativně kousek a z kopce Ladronka a Petřín kousek. Ale parky a zeleň tě jako fanouška nezajímaj. chceš hospody, restaurace a aby se tam dostalo pohodlně velký množství lidí a to na Strahově momentálně není

Reagovat
Fairplay

Na oko se to zdá na mapě skoro hezky uprostřed Prahy, ale dostat se tam je docela na dlouho, ne nadarmo plno studentů ČVUT, co tam jsou na kolejích, chodí dolů často pěšky. Pozdě večer a v noci se tam skoro nedostaneš (v porovnání se zbytkem Prahy). Jinak buď lanovkou na Petřín, která nejezdí 11 měsíců v roce nebo docela zdlouhavě busem z docela vzdálených lokalit (Butovice, Motol...) nebo přímým busem do centra na nábřeží a Karlovo náměstí, který ve špičce jede klidně 45 minut místo plánovaných 15. Je to velkej kopec, takže tam vedou úzké klikaté silnice a nahoře vlastně nic moc není. Obrovský parky (Ladronka, Petřín) a drahé vily, ale na nákupy tam snad není nic než nějaká Žabka, hospody, restaurace a jakékoli další vyžití na úrovni Horní Dolní, je to taková zapomenutá lokalita a jestli ČVUT vymění koleje za pozemky pro drahé vily, tak hodně štěstí s tím rozvojem MHD, určitě ho lidé bydlící ve vile za 30+ milionů budou hodně využívat

Reagovat
ACSMan

Jediný co jako majitel 30+ m vily potřebuju je zastávka tramvaje vedle výjezdu z garáže

Reagovat
KingMaster13

Jak bylo již zmíněno výše, nic tam v okolí není, žádná pořádná hospoda, bar, restaurace, dopravně velice špatně dostupný, větrno. Víceméně je tam pouze ten rozpadající se areál starých stadionů a pár vil kolem a koleje ČZU

Reagovat
pobody's nerfect

Stánek u Johna de billa

Reagovat
Mass

Kdysi sem tam chodil na každej zápas, trmácet se dvě hodiny přeplněnym busem, zima na prázdnym a rozlehlym stadionu a ještě k tomu tenkrát Slavia hrála hovno. A za to sis zaplatil. Zážitek pro masochisty.

Ale s lepšim stadionem a dopravní dostupností (asi tramvajová linka od metra), by to mělo být mnohem lepší, vždyť od té Letné to není tak daleko.

Reagovat
ACSeRw!n

hlavne nas prosimte nelituj. diky

Reagovat
Spalovač šancí

Nechtěl jsem, ale snad začnu taky

Reagovat
ACSeRw!n

kurvo

Reagovat
ACSMan

Letnou bych nechal klokanům v budoucnu, ať se to tam užije.

Reagovat
emisarpravdy

Ježíš co ty ses zač??? Bohemka je ve Vrsovicich od samotnýho založení. Od doby, co Vršovice byly vesnice u Prahy. A teď by šli na Letnou? ty vole já mám taky rád tripy, ale tohle je moc...

Reagovat
ACSMan

dobrý samozřejmě je to piovina jen bych chtěl aby se Letná nebourala

Reagovat
emisarpravdy

Jo, byla by to škoda. I když se tý pastoušce často a rád směju, uznávám že ve středu to tam byla paráda. Pažit parádní, výhled taky. Byl jsem tam poprvé od toho derby co dal Škodovka gól tím sólem a dobry to bylo. Jen jsem si tam teda nezkoušel nic koupit, to ten zážitek asi o dost zlepšilo

Reagovat
ACSMan

A ty zelený sedačky tam by byla paráda

Reagovat
Mass

Na Letný chce Křeťa postavit hotel.

Reagovat
oli9

OT: jinak ten Vyškov vypadá na kvalitní africký projekt. Jsem zvědav jak ty hráče bude zpenezovat... Nebo jestli to s postupem mysli vazne tak jsou do 2 sezón v lize

Reagovat
fabec1222

Most vol. 2

Reagovat
Greny

No ještě aby to nebyl africký projekt když majitel je african

Reagovat
Mass

Reagovat
oli9

Pokud nový stadion tak.. Kapacita 35 + národní by byl.. Jinak ať nový ani nestaví

Reagovat
Mupi

O to právě taky jde. Bude to zároveň národní stadion. Letná se využije pro nějakej hotel/obchodní kanceláře/luxusní bydlení, kterou Křetinský dost výhodně prodá. Pak zároveň za přispění státu postaví Národní stadion a zabije tak dvě mouchy jednou ranou.

Reagovat
oli9

Nevidím v tom problém. Chápu, že pro někoho to bude srdeční záležitost ale je to jen zvyk. Jinak tu nikdy nebude LM, euro a podobné velké akce. Protože tyhle moderní velké arény se staví všude okolo

Reagovat
Mupi

Jako jo, dává to logiku..ale přál bych jim asi jiný místo. I když mě teda moc variant nenapadá..

Reagovat
fabec1222

OT: Bude někde diskuze k hokejovému MS?

Reagovat
Greny

Jo tak to nevím zda zde zbyl ještě někdo kdo sleduje hokej a zda budeme chtít rolovat to je tak na pět článku za MS

Reagovat
fabec1222

Já jako správnej čech sleduju v hokeji jen MS a ZOH. Klubová sezona mě vůbec nezajímá.

Reagovat
Firkraag

Reagovat
ACSeRw!n

taky

Reagovat
Greny

Jinak Poláci dneska uhráli postup

Reagovat
penepi

snáď si s nimi dáme o rok v Ostrave derby

Reagovat
Neon

Udělal bych to jak s vlaječkama na autě. Až jestli se postoupí do čtvrtfinále.

Reagovat
emisarpravdy

Jsem pro

Reagovat
ACSeRw!n

jedeme letos na zlato ?

Reagovat
Greny

Nevím zda na zlato, ale v kuloárech kolují informace ze pokud neprivezou medaili tak leti trenér smlouva nesmlouva...

Reagovat
emisarpravdy

Kari nějak Lojzovi nevoní

Reagovat
Kily

jako je pravda, že letošní MS bez Krejčího s Pastou už ukáže, jaký posun repre udělala pod Jalonenem a jak se povedla změna systému, abychom opakovaně nesmyslně nezkoušeli s nejlepšími hrát otevřeně, když na to nemáme hráče, ale vyhazov smlouva nesmlouva by byl solidní Dědek-style

Reagovat
fabec1222

Se po loňsku nějak namlsali

Reagovat
Greny

No spíš svazu a Hadovi se tam nelíbí cizinec... Už předtím ještě za Krále bylo dost lidí proti Jalonenovi nakonec to někteří lidi z výboru vzali na sebe jinak tam ani nebyl

Reagovat
mistr129

Snad půjde Rulík

Reagovat
Rezignuj

cestu má umetenou

Reagovat
Greny

Jojo do Sparty

Reagovat
Rezignuj

tam už je rok varaďa

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
mistr129

to by mě Dědek nasral, já furt doufám že to opravdu byla vzájemná dohoda s tím, že Rulík nejpozději za rok přebere repre a my tedy dlouhodobě bereme Varaďu.

Reagovat
Rezignuj

Že to byla vzájemná dohoda Dědek řikal. Ale samozřejmě nemluvil o budoucnosti Rulíka, ale jen o jejich smlouvě. Nicméně Had chce čecha a nevim kdo by mohl být vhodnější než Rulík, zvlášť při jeho postupnejch krocích.

Já sem byl z Rulíka nadšenej, je skvělej. S Varaďou může mít problém jenom magor. Jsou tam velký ale. Chtěl prostě pryč, chtěl ven a řikal že už tady nemá motivaci. Co se změnilo????. Ale bohužel u Dédéčka je problém v tom, že smlouva na pět let neznamená vůbec nic a ten člověk nemá vůbec tucha co občas mele a dělá, plus žádná sebereflexe samozřejmě. A těm, kdo jeho krok kritizují, dal doporučení, ať si koupí vlastní klub. - tomu jenom dává korunu.

Reagovat
ratusek

A co Nagano? Budeme to jako tradičně u každého MS zmiňovat?

Reagovat
Kepy_FCB

A bude na MS hrát Jágr?

Reagovat
ratusek

Reagovat
dondinho

to přeci nemůže pro Křéťu být takovej problém zabrat letenskou pláň a novej staďák si postavit tam

Reagovat
Uwe háže buly

Tam by musel ten pozemek platit.

Reagovat
Mass

Pokud vím, tak zatím velkopodnikatelé nemůžou zabírat pozemky (velko)neziskovkám.

Reagovat
Greny

Úplně vidím jak to zkušené fakt postaví na Strahově, kdyz je tam tak na piču doprava a aby to udělali úplně dokonalý tak jim tam hodí ještě atletickou dráhu

Reagovat
r.mrazik

s drahou to stavet nebudou

by jim to fans zapalili

Reagovat
Mass

Běhat můžou na Julisce.

Reagovat
ACSeRw!n

uz aby to bylo.. idealne pro 40k. Letna proste uz nestaci kapacitne a nemluve o problemech se vstupy a obcerstvenim

Reagovat
penepi

To máte taký potenciál do budúcna, že aj na ligu bude chodiť v priemere povedzme aspoň tých 30k?

Reagovat
ACSeRw!n

vsechno nasvedcuje tomu, ze za tech 5 - 10 let to tak bude.. uz ted by se na derby prodalo kolem 50k

Reagovat
Alons0

Na 1 až 2 zápasy možná, ale jinak to nemá smysl. Slovan má taky na tom svém stadionu průměr 4 500.

Reagovat
ACSeRw!n

co to je za srovnani ?

Reagovat
Alons0

Srovnání nesympatických klubů z hlavních měst. Dále mezi ně patří např. Legia, Chelsea, Tottenham, Real, PSG, Lazio a všechny z Moskvy.

Reagovat
ACSeRw!n

aha.. zajimavy myslenkovy pochody.. radsi vyhledej odbornou pomoc covece

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
penepi

Na ligu je priemer 5.5-6, na Európu 17. Ale teda za mňa by nám bohato stačil aj o 3-4 tisícky menší štadión práve kvôli Európe. Mňa skôr prekvapuje tá Sparta, jedna vec je vypredať derby, keď bojuješ o titul, a druhá mať celosezónny priemer 30k+ aj proti tímom ako Pardubice.

Reagovat
Uwe háže buly

Tak to asi nikdo netvrdí, že by měl být průměr 30k. Teď i na průměrné soupeře chodí 10-14 tisíc, i když se nehrálo o titul. Věřím že 30k by přišlo na zápasy s Plzní a Baníkem a letos dvakrát se Slavií a plus na finále poharu. A teď se sice v Evropě nedaří, ale předtím jsme pár let hráli celkem pravidelně alespoň EL a občas i na jaře, takže to máš třeba 6 zápasů v roce přes 30000.

Reagovat
smazaný uživatel

Za 5 let bude Sparta pravidelný účastník čtvrtfinále LM, takže časem bude i stadion pro 40k málo, ale snad to do budoucna půjde ještě navýšit.

Reagovat
emisarpravdy

A Babiš začne mluvit konzistentně a pravdivě

Reagovat
Csaplárova past

Když Sparta bude vyhrávat a bude se jí dařit, tak lidi budou. Až bude krize, lidi nebudou. To už je taková hezká česká vlastnost ...

Reagovat
emisarpravdy

Že vám se tam po strede už nechce?

Reagovat
Mr.Mike

Me prijde dobra idea stadion pro tech 40 az 50 tisic a tim ze by mohlo bejt treba 15 az 20 tisic v patre a to by se do prodeje davalo jen na velky zapasy...

Ja ziju ve Vancouveru a tady to maj podobne udelany.. . Stadion ma vrchni patro a tam se mista prodavaj jen pri zapase Americkyho fotbalu,kdyz hrajou Whitecaps tak je obsazenej jen spodek

Reagovat
r.mrazik

kdyz by tam vedla tramvaj,tak by se to asi dalo prezit

kazdopadne na metru by to bylo nejlepsi,jen uz by to bylo pokazde okraj mesta a teda Letnany jsou desny

Reagovat
Freedo

O Letňanech se uvažuje? Abych se stihl odsud odstěhovat

Reagovat
Mass

To by taky nebylo špatný místo. Vlastně proto tam metro končí v poli, původně se tam plánovalo víceúčelové výstaviště.

Reagovat
Freedo
Reagovat
Mass

Jo tenkrát byl takovej optimus a říkalo se, že když zvládli olympiádu Řekové nebo Portugalci Euro, tak my to dáme dohromady taky. Zapomněli ale, že u nás to nadšení pro věc vydrži tak maximálně rok a pak se začne na všechno nadávat, jako obvykle. Kdyby tenkrát komunisti nezačli s metrem, tak možná že by nestálo doteď, protože by si třeba nikdo nedovolil rozkopat Vaclavák nebo zbourat baráky kvůli Nuseláku.

Reagovat
Mass

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
j_mrazik

Kolikrát za sezonu Sparta vyprodá stadion? Já mám pořád pocit, že jsou vždycky rádi za 10k, když je tam kdokoli kromě evropských pohárů, Slávie a Plzně.

Reagovat
Mönchengladbach

Na Brno před měsícem bylo 17,3k.

Reagovat
Bechy1893

Kolik chodilo lidi na Slavii, než jste postavili Eden? Průměr už teď máme kolem 14tis. A to je tam zázemí úplně na hovno

Reagovat
jaris7

Je tu někdo s registrací 2007?

Reagovat
emisarpravdy

Viděl jsem i 2006 :D

Reagovat
fabec1222

I 2003 jsou

Reagovat
AjaxFans

Admini?

Reagovat
ACSeRw!n

ses slepej ?

Reagovat
jaris7

TY to evidentně nebudeš

Reagovat
Tigerinho

Reagovat
emisarpravdy

Reagovat
Bakary3

Já...?

Reagovat
Bakary3

Aha, tak napsal jsem příspěvek, jen ať se na sebe můžu podívat 2008, no

Reagovat
Talker

Z pohledu logistiky je Strahov brutálně na hovno. Z tohohle pohledu by bylo vhodnější to dát někam na Jinonice nebo na Prosek.

Reagovat
KingMaster13

Strahov by bylo lepší kompletně zbořit a udělat tam bydlení pro rodiny, protože je to tam takové klidné. Stadion do Letňan k nákupnímu centru, čímž by Sparta zůstala i na stejném břehu Vltavy a bylo by to lepší.

Reagovat
Uwe háže buly

Letňany by byly v mnoha ohledech top

Reagovat
KingMaster13

Hlavně byste měli alespoň podobný název tý oblasti Místo Letné Letňany

Reagovat
RadekVonCZE

Na stejnem břehu?

Reagovat
KingMaster13

Už na to koukám, já myslel že D8 je víc směrem na západ a tudíž furt na levém břehu

Reagovat
Elliasson

Jinonice a Prosek blíže?

Reagovat
Spalovač šancí

sparta potřebuje nový stadion, stávající Letná už je dobrých 20 let ostuda. S větším stadionem bude chodit i více lidí než teď. Jediný problém je lokalita, protože Strahov ani po velkých investicích dobře dostupný být nemůže (pokud tam neudělají odbočku metra a super rychlé výtahy).

Škoda, že nezareagovali dříve a nezabrali si Hagibor. Dobře dostupné, mohli by se dělit s Viktorkou a ještě by se výrazně zkrátily pochody Prahou při derby

Reagovat
Mouser

Ja bych zboural ruskou ambasadu a postavil to misto ni

Reagovat
Kixi Syhimour

S myšlenkou nelze nesouhlasit, ovšem není to nějaká historická budova?

Reagovat
Kily

jestli jo, tak to je konec, najít společnou řeč s památkáři je složitější než sehnat peníze na stavbu

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Mouser

Aspon bude mit hradeckej stadion kamarada

Reagovat
AjaxFans

Ukrajinskou?

Reagovat
Elliasson

Za sebe naopak trochu Sparťanům závidím. To místo má své genius loci. Chápu názory, že je to super místo na bydlení, že by se tam daly postavit start-up byty, nicméně citově za mě stadion na Strahově si zaslouží být důstojným sportovním a fotbalovým místem.

Ale koukám, že hlavní využití bude maličko jiné.

https://www.idnes.cz/praha/zpravy/strahovsky-stadion-cvut-technologicke-centrum.A220922_083456_praha-zpravy_baky

Reagovat
Mass

O tom už se mluvilo před deseti lety a stále nic.

Reagovat
Whitemedia
Reagovat
Greny

Co tam je? Nerozkliknu ten odkaz z Twitteru , nevím proc

Reagovat
Greny

Ty vole to asi bude nějak souviset s tímto to jsem zahlédl odpo na twitteru

Reagovat
Nickname 9

ale pořád je to ruik

Reagovat
Whitemedia

Jak říkám, neznal jsem je a pokud je to až taková špína, tak sorry jako. Ale koks je fajn, za tím si stojím.

Reagovat
emisarpravdy

má to něco společného s nickem? :D

Reagovat
Mass

No kdyby to nebyl článek z tohoto časopisu pro srandu kralíků tak řeknu, že když se chlapci nedostanou na hřiště, tak si aspoň projížděj kaďáky a toho sypou pro zvýraznění chuti

Reagovat
Whitemedia

Prej ve Spartě sněží. A prej je Ruik žumpa, což jsem nevěděl, neznám je, jen Beňa z twitteru. Tak jako tak to někdo odsere

Reagovat
Greny

Každopádně teď jsem zvědav na reakci Sparty mají asi tři varianty

1) zažalovat ho spolu s hráčem za pomluvu - to ale jen v případě že to není pravda

2) dělat mrtvyho brouka a nic nekomentoval - novináři se v tom budou šťourat víc a víc, což před nadstavbou nechceš

3) přiznat jak to je no pokud má pravdu

Reagovat
Whitemedia

Na twitteru už to není, takže první možnost?

Reagovat
pospech11

už i článek smazal

Reagovat
Whitemedia

UPDATE: Nechci nikomu škodit a už vůbec ne šířit nepravdivé informace. Nikoho jsem přímo nenařkl, jen jsem sdílel své zdroje, kterým věřím. Článek jsem momentálně stáhl a počkám na informace oficiální cestou.

to je jak update od Mádla

Reagovat
andrew96

Co je to za šaška?

Reagovat
Trand

Jeho bio: "Bývalý hráč SK Slavia Praha a ČR, pracuji pro Ruik a píšu pro Bílý balet. Věnuju se hlavně španělskému fotbalu a La Lize"

Reagovat
Whitemedia

Španělskému fotbalu se ale věnuje hezky, jinak bych o něj očkem nezavadil.

Reagovat
andrew96

Tímhle se ale pěkně shodil.

Reagovat
Trand

Já ho mám občas na twitteru v tý sekci pro vás a vždycky když tam je, tak vidím jen hejty na Barcelonu, tak nevím no

Reagovat
Freedo

Vždyť to dává logiku. Byl odvážnej, že s tím šel ven. Ale Sparta rozpoutala lynč, aby odvedla pozornost od těch tří fetek. Až v létě všichni 3 odejdou a objeví se ještě víc informací, tak uvidíme, kdo měl pravdu.

Reagovat
andrew96

V tom případě si má za vším stát. Takhle je za klauna a svini zároveň.

Reagovat
Freedo

Vyhrožovali mu TO, tak asi změknul. Ale chápu i tvůj pohled

Reagovat
andrew96

Novináři jsou pod tlakem. A v momentě, kdy už článek vydal, nemělo smysl ustupovat, pokud by si teda byl jistý v kramflecích. Což očividně nebyl.

Reagovat
r.mrazik

to je srac

byvaly cinan no

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ratusek

počkej to nepsal Mádl?

Reagovat
ACSeRw!n

mela by byt pravda, ze pozitivni vysledky mel, ale ze by to prodaval je kec

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je tak akorát na trestní oznámení což Beno pochopil a hned to smazal.

Reagovat
Whitemedia

Proto jsem pak psal, že to tak jako tak někdo odsere no.

Reagovat
Greny

Ale co budeme je pravda že Cvancara z té lajny hrál překvapivě dobre

Reagovat
Mass

Zvlášť když za nim byli Jankto s Mejdrem

Reagovat
Greny
Reagovat
John Obi Mikel

Hmmm

Reagovat
emisarpravdy

Hmmm, zajímavý zprávy o Čvančarovi s Mejdrem...

Reagovat
emisarpravdy

A jak to teda je? Chodí teda Mejdr s Janktem?

Reagovat
Losinho

Jen prcaj

Reagovat
Freedo

Reagovat
ratusek

Reagovat
emisarpravdy

Reagovat
Whitemedia

https://twitter.com/OndrejKasik/status/1654594909486161925

Až je mi ho líto, jak se to na něj valí

Reagovat
andrew96

Reagovat
Nadržený šimpanz

Lepší volba bude zbourat Pražsky hrad a postavit to na těch pozemcích. Pár metrů od Letný

Reagovat
El Cid z City

Strahov má genius loci, úžasný místo, dopravní obslužnost v době velkých zápasu určitě lze posílil.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Kiss Me Polka!

no hlavne at si to sparta postavi ze svych penez a ne ze 90 % posle stat. zbytecny kolos kvuli 2 zapasum rocne, ty sny o tom, ze na spartu bude pravidelne chodit nad 20 k jsou hodle lol

Reagovat
ACSeRw!n

vse bude financovat Sparta

Reagovat
Pepe1911

Bych to postavil na místo Nákladového nádraží Žižkov, ale tam už se musely začít stavět ty byty, že ano?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele