Sparta v Ben Chaimovi získává rozdílového hráče i zdroj frustrace

29.06.2017, 02:23
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Pražská Sparta předevčírem učinila Tala Ben Chaima nejdražším hráčem české ligy - ať už jde o přestupovou částku nebo očekávaný plat. A na první pohled si pro takovou investici vybrala správného borce; talentem očividně bohatě obdařeného křídelníka, který před dvěma lety nemálo zaujal v Lize mistrů proti Plzni. Pár "ale" se nicméně vždy najde...

První otazník se vznáší hnedle nad tím, jak vůbec Ben Chaim ustojí své první zahraniční angažmá. Jeho agentem je odnepaměti jeho vlastní otec, což nasvědčuje jisté pohodlnosti, přičemž zanedlouho 28letý křídelník již v minulosti ve prospěch lepšího kontraktu v Tel-Avivu odmítal i zájemce ze Španělska.

Je tedy vůbec psychicky připraven na cizí prostředí? Nehlodal ho dříve červík, který zaséval docela neomylné, docela dobře podložené obavy? Vyloučit to momentálně nelze.

Důležité také bude, jak Ben Chaima přijmou jeho vlastní fanoušci, neboť by mohlo být záhodno mu zkraje dopřát pořádnou dávku trpělivosti. Ačkoliv Ben Chaim vedle střelce Zahaviho a stopera Ben Haima nikdy nebyl největším symbolem klubu, za miláčka publika se s klidem považovat dal.

V tomto směru si už sparťanský kotel své zažil, když navzdory relativně rozpačitým startům nakonec mezi sebe celkem bezproblémově přijímal rodáky z Kamerunu a Pobřeží Slonoviny (zejména na Bonyho debutovou, třígólovou sezonu se teď vzpomíná s úsměvem), takže by měl být připraven i na Izraelce.

V případě prokázání jisté důvěry, ba tolerance by letenští fandové mohli dojít parádních a pravidelných splátek, o tom není pochyb. A pravdou je, že Tal Ben Chaim byl svým způsobem pro Maccabi Tel-Aviv ukázkovým talismanem; však při ligové prohře svého týmu naposledy skóroval dávného září 2014.

Ovšem psychické hledisko má více vrstev a neobsahuje pouze otázku zabydlování v cizím prostředí. Speciálně po uplynulé sezoně se totiž nabízí vrhnout určitý stín obav i na Ben Chaima v roli jasného vůdce ofenzívy, která mu byla svěřena po odchodu hlavního kanonýra a lídra Erana Zahaviho do Číny.

V tomto ohledu byla sezona 2016/17 Ben Chaimovým "coming outem", respektive ho měla přinést a spíše nepřinesla. Právě letos měl Ben Chaim učinit Maccabi svým týmem, který bude šlapat podle něho. A k tomu vesměs došlo - problém je, že tým nešlapal ani zdaleka tak, jak by si kdekdo představoval.

Počátek sezony vypadal jako z pohádky a Shota Arveladze se jevil coby ten pravý trenér určený ke stavbě týmu kolem sedmadvacetileté hvězdy. Ben Chaim okamžitě zažil svůj suverénně nejlepší ligový úvod v kariéře, když se poprvé trefil v pěti po sobě jdoucích startech a celkem nastřádal neuvěřitelných osm tref.

Jenže ihned záhy to žlutomodrým v sedmém kole skřípalo doma proti Maccabi Haifa a Arveladze si dovolil něco nemyslitelného - o půli Ben Chaima po údajné rozepři v kabině stáhl a do dalšího zápasu ho ani nepostavil od začátku. Maccabi Tel-Aviv prohrálo obě klání, celkem uhrálo jedinou výhru v šesti kolech mezi koncem října a začátkem prosince... a v honbě za titul utrpělo dramatickou, ne-li v součtu osudovou ztrátu.

Jistě, sám Arveladze se v tu dobu neprojevil jako citlivý stratég a brzy se taky začalo intenzivně volat po jeho hlavě, která se okamžitě zkraje nového roku skutečně kutálela, ovšem faktem zároveň zůstává, že Ben Chaima v nepohodě zkrátka na hřišti nechcete. Vzteká se na rozhodčí, sbírá karty, vytrácí se.

Odchovance Maccabi Petach-Tikva, kde mimochodem Ben Chaim vyrůstal s dalším vysoce ceněným Izraelcem Omarem Damarim (na kterého tehdy druholigové RB Lipsko v lednu 2015 našilo pěti- až sedmimilionovou cenovku), je potřeba si svým způsobem hýčkat.

Když všechno klape a on zároveň na svém (zpravidla levém) křídle přijímá dostatek balonů, je schopen soupeře zadupávat do země jako otravný hmyz, a to i při útočení do plných - jakkoliv je převážně rychlostním typem dribléra. Když ale leccos nevychází, Ben Chaim až nezdravě často není k nalezení.

Pídíte se třeba po gólu, kterým by reagoval na branku soupeře a zpříma tak pomáhal odvracet potenciální nezdar? V sezoně 2016/17 žádnou takovou nenajdete - a to jich dal celkem 15. Z toho jedenáct ovšem nasázel v zápasech, které Maccabi nakonec vyhrálo dvougólovým či vyšším rozdílem. Jistě, nebýt Ben Chaima, nebylo by to tolik. Ale hubenější výhry by se dost možná narodily tak jako tak.

Jakmile se tedy měl Ben Chaim podílet na debaklu slabšího soupeře, neměl sebemenší problém. Zato jakmile se na něho mančaft v závěru sezony odvolával v těžkých bitvách s Hapoelem Beer-Ševa (dvakrát) a Beitarem Jeruzalém, Ben Chaim nepřiskočil. A všechny duely - i samotný titul - se prohrály.

Další obdobný a poměrně čerstvý případ pro změnu z pohárové Evropy: v první půli zápasu se Zenitem Ben Chaim asistoval u dvou branek při poločasovém vedení 3:0 a uprostřed šlapajícího mužstva vypadal jako král; když pak Zenit heroicky otáčel na 3:4, řekl si o pozornost akorát střídáním z 85. minuty.

Zde je opět třeba zdůraznit, že vina rozhodně neleží pouze na bedrech Ben Chaima. Taky je ale nutno vzít v potaz, že ve své první sezoně coby neoddiskutovatelná hlavní star Maccabi spíše selhal; třebaže statisticky prožil svůj nejvydařenější ročník. Sparta by tudíž na Ben Chaimovi jednak rozhodně měla chtít stavět hru, jednak by ale měla být připravena na poměrně dost náladového rozdílového hráče.

Na tomto místě je nesmírně důležité, jak si ho ukočíruje italský trenér Andrea Stramaccioni, a pro fanoušky Sparty bude asi vítanou zprávou, že se jedná opravdu o jeho ryzí, vysněnou posilu, se kterou před dotažením přestupu sám komunikoval po telefonu.

Když už si ho tedy vyžádal, bude se teď Stramaccioni muset v první řadě zasadit o to, aby Václav Kadlec s Plavšićem neměli problém s ustupováním Ben Chaimovi v otázce iniciativy, ale zároveň byli připraveni ji v cukuletu převzít, jakmile vyjde najevo, že jejich hvězdný a královsky placený kolega nemá svůj den.

Pokud Václav Kadlec mívá sklony k sólování, izraelský křídelník je bezesporu ukáže taky - v takovém případě je nutno mít na hřišti někoho, kdo si ho seřve. Zároveň je radno mít na place hráče, kteří jsou schopni pohotově reagovat na časté vertikální záběhy Ben Chaima, jehož nadprůměrná herní inteligence se projevuje především v této herní činnosti, potažmo ve výběru střelecké pozice. (Nebude právě v tomhle ohledu nejvíc scházet Aleš Čermák?)

Koupě suverénně nejrychlejšího křídelníka izraelské ligy s parádní technikou se na jednu stranu zdá být jackpotem sama o sobě, na stranu druhou s podobnou pověstí (byť z horší ligy a s horší technikou) přicházel i Gino van Kessel. Srovnání s jeho osobou je pořád hlavně škodolibým a spíše nemístným aktem, avšak to neznamená, že je Tal Ben Chaim automatickou výhrou. Je nutno si ho srovnat do latě a zároveň neznechutit.

Za ideálních okolností každopádně Sparta ulovila rozdílového borce, jakého jí může leckdo závidět. Obounohý forvard, který už rozhodoval zápasy po boku falešné devítky (Zahavi) i relativně statického, nepříliš mobilního zabijáka do vápna bez driblinku (Prica, Kjartansson - nyní Janko?), vážně slibuje mnoho. Ani předpokládané rozestavení 4-2-3-1 si nebude žádat Ben Chaimovo přizpůsobování, preferovali ho totiž všichni kormidelníci Maccabi v čele s elitními Peterem Boszem a Slavišou Jokanovićem.

Otázka s nepředvídatelnou odpovědí za milion v tuto chvíli zní: bude Stramaccioni vědět jak na něho, když poprvé - a jaksi nevyhnutelně ještě několikrát poté - půjde do tuhého? Osobně nemůžu dospat.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (502)

Přidat komentář
smazaný uživatel

uvidíme, názor beru, ale článek na mě až moc pesimistickej. Prostě šoupne v derby tři fíky a vamos

Reagovat
fantomas

On to neni ani tak názor, jako spíš zdviženej ukazovák. Já mu věřim, ale pověst náladovýho hráče ho holt provází celou kariérou, to se nedá svítit... a bude dost na Stramovi, jestli to zvládne maskovat.

Reagovat
smazaný uživatel

nadruhou stranu jde do většího klubu, jiná země atd.. určitě bude sekat latinu ze začátku, snad z něj později nevyroste druhej konaté

Reagovat
fantomas

Já osobně tak trochu očekávám, že v týhle sezoně pomůže zničit slabší soupeře (s čimž měla Sparta loni celkem problémy, takže i to může bejt posun vpřed sám o sobě), ale v těžších zápasech právě spíš vyhoří podobně jako letos s mistrovskou Beer-Ševou.

Ale můžu se snadno mýlit, samozřejmě...

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jak to bylo v Izraeli, ale taky to bude o spoluhráčích, což by měli být ve Spartě kvalitnější, to je třeba to co postrádal v těžších zápasech .. Snad se chytne a bude to klapat, je to celkem zajímavej hráč, určitě má co nabídnout... věřim, že si ho Andrea srovná a zapadne

Reagovat
smazaný uživatel

Do vetsiho klubu..no ono Sparta je momentalne velkoklub to je fakt ta bude plakat s tema svyma star posilama az po 3 zapasech Stramu odvolaj a z Chaima a spol.budou brothers of the gluscevic..boze kdyz si vzpomenu ze za tyhle prachy mohli mit 2 hrace z Atletica Madrid..

Reagovat
Baronne

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pablos

2 hráč z Atletica Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"2 hrace z Atletica Madrid"

To ses trochu seknul, profi-skaute...

Reagovat
smazaný uživatel

To je z osvedcenych zdroju a ne u piva tady mezi 15 plus jako ty. Partey byl k mani, Bare taky. Troliku uchechtanej.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No propleskni se poradne jojo. Kurata budou ucit orla litat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jj bare určitě

Reagovat
smazaný uživatel

<15;∞) OK

Reagovat
smazaný uživatel

Mu vadí, že nám není 14 a méně, no.

Reagovat
Phillipinho

Thomas za 2 mega?

Reagovat
Bucky

Reagovat
smazaný uživatel

hezky takhle po ranu

Reagovat
Bucky

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta chce být jako Slavie...zacala kupovat Židy...:)

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, článek je sračka. Tohle se dá v klidu napsat o každé posile

Reagovat
fantomas

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

(na kterého tehdy druholigové RB Lipsko v lednu 2015 našilo pěti- až sedmimilionovou cenovku) už aj od teba Tomáš

Reagovat
smazaný uživatel

na stranu druhou s podobnou pověstí (byť z horší ligy a s horší technikou) přicházel i Gino van Kessel" asi som triggered

Reagovat
fantomas

?

Reagovat
Messy<3

No, to snad, nedělej, že nevíš. Spojení 5 až 7 se přeci stalo ef kultem

Reagovat
fantomas

Jo bajo

Reagovat
PlackaSKS

mě to tak pobavilo a on to byl omyl?

Reagovat
fantomas

Omyl ne, spíš nedopatření

Reagovat
smazaný uživatel

Ale fantomas bol prec 5 az 7 tyzdnov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Tady někdo neumí psát uvozovky. http://prirucka.ujc.cas.cz/?id=162

Reagovat
fantomas

Náš admin zná akorát britský uvozovky, podobně jako třeba nezná pomlčku, a i když tam ty český nakopíruješ z wordu, tak si je ve výsledku změní podle sebe. Takže proto "někdo neumí psát uvozovky"...

Reagovat
smazaný uživatel

*britské

*české

Admina zlynčovat.

Reagovat
fantomas

Nas admin = stary webovy rozhrani, kam vkladame clanky. To asi nezlyncujes

Reagovat
smazaný uživatel

A von pri tech jeho trap pokusech o vtip ala Lufty Zohoreli v O Satkach i umi psat?

Reagovat
fantomas

Cože?

Reagovat
Azazelo RD

To bych si být tebou nenechal líbit.

Reagovat
smazaný uživatel

Precti si par clanku viz Euro 21 pozadu. Nad takovymi nadpisy snad ten mozek musel varit hodinu nez to vypotil

Reagovat
Counter

Píšeš to tomu, kdo za dobrou půlkou těch nadpisů stojí.

Reagovat
smazaný uživatel

Boze no to vedet tak mu reknu vic. Chlapec by se mel naucit psat kdyz uz se snazi bejt vtipnej, takovy dzouky vymysli i moje maly dite.

Reagovat
smazaný uživatel

A kolik si toho za léto napsal ty?

Reagovat
smazaný uživatel

Dost by ses divil

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se ukaž ty Vieweghu.

Reagovat
fantomas

Omlouvám se za způsobenou újmu.

Reagovat
smazaný uživatel

Že by Ozzyho stará?

Reagovat
smazaný uživatel

Koukam zas par smisku hobitku co jim k humoru staci red bull a vysehrad

Reagovat
smazaný uživatel

tak my, ta nižší třída spíš crazy wolfa a ženu za pultem...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JarousFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Josifek

Reagovat
Puskas

Britské? Tak teď čekej klasické eurofotbal.cz

Reagovat
uff

Eurofotbal.cz

Reagovat
smazaný uživatel

Prosadí se , článek je zajímavý díky za něj . Akorát to srovnání s Ginem

Reagovat
Liquid

takovej o něco lepší Prudnikov, Paixao....přidá se do řady těhlec Lustrinellů, Gluščevičů, tipuji, že jste ho tu stejně skoro nikdo neznal, v Izraeli jsou jedničkami Ben Sahar a Shechter, Ben Haima známe jako exstopera Chelsea...

Reagovat
didosh

Když jsem ho viděl hrát proti Plzni,moc se mi líbil,po Zahavim nebo jak se jmenoval,byl nejlepší...

Reagovat
salami

Ben Sahar, kterej vystřídal v 27-ti asi 15 klubů aby se vrátil do Izraele?

Reagovat
smazaný uživatel

To, že si ho neznal ty ještě nic neznamená.

Reagovat
smazaný uživatel

vzdyt je toto uplne jiny typ hrace...maurovi proste sedel swiss a tezko si zvykal na jine prostredi a gluscevic byl kopyto, kteremu se nechtelo makat..ze nevzpomenes treba Bonyho, ale to se ti nehodi do kramu co

Reagovat
smazaný uživatel

Bony ale neprichazel jako hvezda, tou se u nas teprve stal..

Reagovat
Liquid

přesně tak, stejně nezmiňuji ani Džeka

Reagovat
smazaný uživatel

ale jinak to nic nemeni na tom, ze Ben Haim je jinde nez ty tebou zminovany

Reagovat
smazaný uživatel

Wtf dzeko nehral ve sparte

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to je fakt

Reagovat
smazaný uživatel

Moc bych se nechlubil tím, že jsi ho neznal...

Reagovat
Neyjrayx

Reagovat
Neyjrayx

Reagovat
chavi.27

To je strasna sra.cka ten clanek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Firkraag

Reagovat
shitcool

Reagovat
SIRBRANIKE

Lol

Reagovat
Harakan

Tak ses přišel vyblejt debílku?

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.eurofotbal.cz/laliga/

Tuna mas tych sraciek podstatne viac, staci si len vybrat...

Reagovat
smazaný uživatel

je naopak supr

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Ondiis

Reagovat
smazaný uživatel

Dle mého naprosto zbytečný přestup. Izraelská liga je na mnohem nižší úrovni, než naše. Rozdíl asi jako FET liga s Premier League. Tenhle maník tam sice trochu vynikal, ale to vynikám i já v divizi, že jo. Na křídla má Sparta hráčů dost. Jsem zvědavý, co ten neskutečný přetlak téměř na všechny posty s týmem udělá. To stejné u Slavie, když jsem včera tak po očku koukal na zápas s ČB, tak se tam snad nikdo ani pořádně nesnažil

Reagovat
smazaný uživatel

lenže BET liga je 5. najlepšia liga na svete podľa Skaláka, čiže to až taký skok nebude

Reagovat
smazaný uživatel

To říkal o 2. anglické, že je 5 nejlepší liga na světě

Reagovat
smazaný uživatel

na mnohem nižší úrovni

Reagovat
cetto

No, takových hráčů podle mě už do naší ligy přišlo víc a většina z nich zklamala. Rozdíl u Bena je v tom, že má vyšší cenovku.

V izraelské lize i reprezentaci sice patří mezi nejlepší, ale je třeba si uvědomit, že tato liga a reprezentace jsou horší než jejich české protějšky. Porovnal bych to s případem, kdy by do Sparty přestoupil např. Jankto nebo Brabec - oba hráči základní sestavy reprezentace, ale nevěřím, že by kterýkoliv z nich spartu vyloženě táhl. Koneckonců sám Brabec teprv před rokem odešel.

Když to shrnu, tak podle mě sice kvalitní posila, ale vysoce riziková. Na základní sestavu mít bude, ale nečekal bych od něj nějaká super čísla. Spíš si myslím, že zapadne do ligového nadprůměru. Otázka je v jeho přístupu a aklimatizaci, které mohou způsobit, že bude za půl roku pryč...

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mne škoda, že možná nebude dostávat tolik prostoru Vatajelu, protože i on byl v závěru sezony rozdílovým hráčem

Reagovat
Hokaido

Vím v jaký je to sekci, takže jakákoliv kritika bude odpalkovaná, ale tenhle článek je tak špatnej, že nemůžu uvěřit, že ho doopravdy psal fantomas. Odstavec s GvK je úplný WTF. Kdyby tohle vyšlo někde na Blesku nebo idnes.cz, tak se tu tomu hromadně vysmejem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
guzman

Reagovat
10

hrozný bláboly

Reagovat
Joh4nek

Jaké bláboly?

Reagovat
smazaný uživatel

klasika od fantika..

Reagovat
Hokaido

To právě vůbec, jinak píše skvěle.

Reagovat
Hokaido

Špatnej palec.

Reagovat
kubys

Reagovat
C-M@ster

a ještě k tomu používá britský uvozovky

Reagovat
fantomas

Reagovat
Achašveróš

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Usty

Co konkrétně je na tom tak špatný prosimte? Je tam spousta zajímavostí, který tady nikdo - protože logicky nesledujem izraelskou ligu - nemá. A třebaže je to napsaný trošku jiným stylem, než jsme u fantomase zvyklí, pořád to má mnohem větší hodnotu, než 90 % článků, co tu vychází... je to něco navíc, něco, co v česky psaným médiu nenajdeš.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Cipinho

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
uff

Reagovat
Parker155

Reagovat
Achašveróš

Reagovat
Mada

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Hokaido

Vždyť je to snůška polootázek a polemizací, bez nějakýho nastínění odpovědi. Fakt mi uniká podstata toho článku.

Zajímavosti tam jsou, to je pravda. Ale většinu z nich má fantomas někde z TM, kde se proklikal zápasama. „Údajná“ rozepře v kabině taky působí spíš bulvárně než seriozně.

A ještě mi nedá:

Další obdobný a poměrně čerstvý případ pro změnu z pohárové Evropy: v první půli zápasu se Zenitem Ben Chaim asistoval u dvou branek při poločasovém vedení 3:0 a uprostřed šlapajícího mužstva vypadal jako král; když pak Zenit heroicky otáčel na 3:4, řekl si o pozornost akorát střídáním z 85. minuty.

Úplně zavádějící věta. Střídal za stavu 3:2, těsně po obdrženým golu a očividně se jednalo o taktický střídání. Co s tím jako měl dělat?

Plus ještě plk s Čermákem, kterej snad ani nemá cenu rozebírat.

Reagovat
smazaný uživatel

takticky stridali hrace, ktery mel byt jednim z tahounu jo? to asi spis ne bych rekl...snuska polootazek a polemizaci...no vsak presne tohle to ma ale splnovat ne? Nebo teda nejaky nazor, ktery nabizi jiny pohled a muze nabizet zase jine otazky nez klasiku, jestli da nebo neda 30 golu za sezonu

Reagovat
Hokaido

Samozřejmě. Pokud ten tahoun je vyloženě ofenzivní hráč, tak není důvod ho nestřídat za defenzivního, když jako outsider vedeš 5 minut před koncem o gol a snažíš se ubetonovat výhru.

Reagovat
smazaný uživatel

jojo vystridas hrace ze zalohy ktery podrzi balon a das tam pateho stopera

Reagovat
fantomas

Se mi líbí, jak víš, co mám odkud a tak

Reagovat
smazaný uživatel

hezky sis tam nasel tu jedinou vec, ktera nesedi co

Reagovat
Hokaido

Tohle tě zaujalo, ok.

Reagovat
fantomas

Zbytek sou zase plky nehodný komentáře pro mě

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělá reakce na konstruktivní kritiku.

Reagovat
smazaný uživatel

myslim ze se rika polemik.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ma to vzbuzovat diskusi, davat nove otazky, ne odpovedi. Je to napsany sppravne a dobre.

Reagovat
Usty

Ano, tyhle články mají vytvářet otázky - otázky, na které odpoví až samotná sezóna

Kdyby se novináři a punditi pouštěli do vynášení soudů podle svých zcela pochopitelně nedokonalých a neúplných informací, pak teprve jsou ty články snůška sraček. Protože buď jen přitakáváš všeobecnýmu mínění - což od novinářů nepotřebujem - anebo jdeš proti němu a vvysvatuješ se velké pravděpodobnosti, že pak budeš pro smích - a to taky nepotřebujem.

A btw, úplně zavádějící věta má pokračování v dalším odstavci: "Zde je opět třeba zdůraznit, že vina rozhodně neleží pouze na bedrech Ben Chaima."

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Reagovat
10

Co konkrétně v tomhle článku dokazuje jeho přehled o izraelské lize? Já tam vidím jen zavádějící vykonstruovaný bláboly očividně vytvořený jen na základě statistik a pak spoustu prázdných hypotéz.

Reagovat
fantomas

Na zaklade vypovedi dvou izraelskych novinaru a jednoho fanouska Maccabi, ale ok. Vy ste si evidentne svy teorie vytvorili a sami potvrdili.

Reagovat
10

"Pídíte se třeba po gólu, kterým by reagoval na branku soupeře a zpříma tak pomáhal odvracet potenciální nezdar? V sezoně 2016/17 žádnou takovou nenajdete - a to jich dal celkem 15. Z toho jedenáct ovšem nasázel v zápasech, které Maccabi nakonec vyhrálo dvougólovým či vyšším rozdílem. Jistě, nebýt Ben Chaima, nebylo by to tolik. Ale hubenější výhry by se dost možná narodily tak jako tak.

Jakmile se tedy měl Ben Chaim podílet na debaklu slabšího soupeře, neměl sebemenší problém. Zato jakmile se na něho mančaft v závěru sezony odvolával v těžkých bitvách s Hapoelem Beer-Ševa (dvakrát) a Beitarem Jeruzalém, Ben Chaim nepřiskočil. A všechny duely - i samotný titul - se prohrály."

Tohle ti nepřijde hloupě vykonstruovaný? Třeba s ohledem na to, v kolik zápasech Tel Aviv v tý sezoně prohrával? Nebo třeba s ohledem na to, že měl ve vyřazovací části 75 minut na gól až do zápasu s Beitarem Jeruzálem, kde se zranil, následující zápas nehrál a pak šel hned do zápasu s Beer Shevou, po kterým už bylo o titulu rozhodnuto?

Reagovat
smazaný uživatel

a jak ty tohle muzes tvrdit, když o te lize sam víš uplne hovno?

Reagovat
10

na to si přišel jak?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Usty

Protože vím, že Tom ten přehled o tamější lize (potažmo klubu a hráči) má, zatímco třeba já ne, jsem rád, že si tohle můžu přečíst. Samozřejmě, že bych podobnej článek mohl napsat i já na základě smyšlených konstrukcí, ale pak by to skutečně sračka byla. Tady je spousta informací a myšlenek, který bych bez tohoto článku prostě neměl.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že o pár řádků dále sám píše, že izraelskou ligu nesleduje.

Reagovat
Usty

Přehled je přehled, ať už ho máš vlastním pozorováním, nebo rozhovory s tamními odborníky. Pořád je to víc, než má 99 % čtenářů tady a to je myslím podstatný.

Reagovat
smazaný uživatel

Chm, aby to nebyli odborníci jako ti naši ve Sportu nebo Mafře...

Nevím, mně přijde krapet mimo jen slepě opakovat názor někoho jiného a nepočítám to jako "mít přehled o tamější lize", ale suum cuique.

No hate.

Reagovat
Usty

Tvořit si názory čistě na tom, co si myslíš, že vidíš, je zatraceně krátkozraký a v týhle branži to prostě nejde. Samozřejmě je ideální nějakej mix vlastních hodnot a "vzdělávání se", ale v tomhle snad nikdo nemůže autorovi vyčítat, že nesleduje izraelskou ligu, aby pak případně byl ready na přestup Ben Chaima do Sparty

Reagovat
smazaný uživatel

Pozor, já netvrdím opak! V tom máš rozhodně pravdu, člověk by se vždy měl konfrontovat s názory ostatních, naprostý souhlas, žít ve své vlastní bublině není nikdy dobré, zvláště ve fotbalovém světě (jako mládežnický trenér o tom vím své, a imho je to jeden z důvodů, proč náš fotbal trochu postával na místě, ale to odbočuji... ). Jen tvrdím, že psát článek jen na základě cizích názorů plus pár statistik, aniž bych do toho vnesl to svoje, co jsem viděl, není dobré, a z tohoto článku je to imho cítit a moji teorii potvrzuje.

Já mu nevyčítám, že nesleduje izraelskou ligu, chraň Bůh! Jen si myslím, že v tom případě by pak neměl psát takovýto rozbor. Opravdu no hate, já články, analýzy, rozbory, názory tady čtu velice rád, ať už jsou od Tebe, fantomase, Pikyho, Víti Srpa a dalších (snad se nikdo neurazí, že jsem ho nejmenoval ), už jen kvůli té konfrontaci s mým vlastním názorem a pohledem na věc.

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt mimo tohle místo toho aby byli lidi rádi že vůbec takový článek je tak hledají pičoviny na něm .

Reagovat
Hokaido

Píčovina je možná jít se vyblít pod nějakej souhrn za nadpis, tohle je slušná a alespoň trochu kostruktivní kritika.

Reagovat
SIRBRANIKE

Amen. Je tam rozbor a popis jeho herneho prinosu pre tym a bude sa tu riesit GvK.

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

naopak mně ten článek přijde fajn. Aspoň jsme se konečně dozvěděl něco více o tomhle hráči.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

je videt ze te kvalita ben haima nahlodala...

Reagovat
sk333

Martin Chrien je na odchode z Plzne do Benfiky Lisabon.

Reagovat
smazaný uživatel

čoooo :DDD

Reagovat
Darren Fletcher

jj

Reagovat
sk333

Podľa azet.sk

Reagovat
smazaný uživatel

je to aj na šport.sk

Reagovat
lukass111

ved sport.sk vlastni azet

Reagovat
smazaný uživatel

to nevím vidíš

Reagovat
ZB 07

Aspoň můžem říct, že se přetahujem o hráče s Benficou

Reagovat
Kostomlat

Reagovat
Hokaido

Co přetahujete, vy tu přetahovanou nejspíš i "vyhrajete".

Reagovat
smazaný uživatel

Urcite ne. Habanec rekl v rozhovoru, ze prestup Chriena po EURU pada.

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Hokaido

Však to píšu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

za 1. proč ho chcete, keď tuším aj ty sám si povedal, že keď u vás bol, tak nedal jednu dobrú prihrávku

a za 2., do Brna určite nepôjde, to ti hadam musí byť jasné

Reagovat
ZB 07

Jsme aktuálně v situaci, kdy musíme brát úplně všechno. Když se koukneš na naši soupisku, tak je konkurenceschopná tak maximálně se 4 ligovými týmy. Navíc od doby, kdy tu byl naposledy se bezesporu trošku zlepšil, ale kvůli výkonům na U21 je ten jeho příchod zase nereálnej...těžký úděl fandit Zbrojovce

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
C-M@ster

Pelo neznamená penis?

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi to strasne lito, ale at jde. Trosku na nem vydelame a u nas stejne nedostane sanci.

Reagovat
db18

Super

Reagovat
Greny

Za kolik?

Jinak uz by nam Plzen mohla poslata Suchana a Kratochvíla

Reagovat
chytrejkluk

alespoň budou peníze na Lobotku

Reagovat
Ferguson6

Načo by vám bol, keď si aj tak cez Hrošovského a Hořavu nekopne?

Reagovat
db18

Hrošáka právě poslat do Dánska jako kompenzaci za Lobotku + 200 tisíc €...

Reagovat
Ferguson6

Prečo by šiel Lobotka do horšieho?

Reagovat
db18

Hrát poháry, a aby za rok mohl do Benficy.

Reagovat
smazaný uživatel

tzv. na Chriena?

Reagovat
chytrejkluk

říká kdo?

Reagovat
smazaný uživatel

Chrien! Chrien! Chrien!

Nemyslím to nijak zle ale podle mě se nemá šanci prosadit. Vždyť se neprosadil ani v Plzni a předtím hrál špatně. Ale třeba překvapí.

Reagovat
smazaný uživatel

Keby nemal tak by ho Benfica nechcela ;)

Reagovat
smazaný uživatel

To, že ho Benfika chce neznamená, že na ni má.

Reagovat
dinss

Jestli u nich bude alespoň střídat a my jsme tu s nim takle vyjebavali....

Reagovat
Black Jagir

To zavání nákupem ''Kliment v pytli'' Až jim tam předvede to co v Brně nebo za Plzeň proti Teplicím, tak budou koukat.

Reagovat
db18

Ještě do konce přestupáku půjde hostovat do Frankfurtu.

Reagovat
smazaný uživatel

chudak ten ,,portugalec" Benfica. Portugalsko na ME 21 nepostupi ani zo skupiny, Acko vypadne na penalty proti Bravovi a este do Benficy mozno prestupi Chrien.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jany kozak

Reagovat
BílíAndelDrcKo

VAMOS!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak určitě. Co by dělal borec co se neprosadil ani v Brně v Benfice? V Benfice by měla obrovské problémy se prosadit i největší hvězda české ligy z top klubu ostřílená zápasy v pohárech.

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdy zalezi od toho, ake ma hrac prostredie. V Brne z neho asi nevedeli dostat to, co v nom je :)

Reagovat
smazaný uživatel

To asi ano ale benfica je přeci jen jiný svět co se týče kvality kádru.

Reagovat
smazaný uživatel

srší z teba raklovská závisť

Reagovat
smazaný uživatel

Ne dobře dobře. Prosadí se. Hráč, kterej odehrál na jaře za Plzeň 70 min. se v pohodě prosadí v Benfice. Mě je uprdele, že je to slovák. Kdyby do Benfiky přestupoval např. Sáček, kterej toho dokázal víc než Chrien, tak bych se tomu taky tlemil, protože bych věděl, že tam nemá co dělat. Sám uvidíš jak tam Chrien dopadne.

Reagovat
smazaný uživatel

Na eure si mohol vidiet, ze mu sedi kombinacny futbal, nie kopana v ceskej lige. Evidetne si to vsimli aj v Benfice.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud by měl hrát za Benfiku, tak by se musel bezproblému prosadit v České lize. A proč? Protože Česká liga je horší než Portugalská a v týmech české ligy je mnohem menší konkurence. Fakt nevím co tady zkoušíš. Jakože se v Čechách neprosadí a v Portugalsku, kór v Benfice jo?

Reagovat
stas87

To je dost obmedzeny pohlad ale. Niekomu skratka nesedi styl hry v danej lige, to ale neznamena, ze by bol spatny hrac. Napriklad Barzagli v BL vyzeral naozaj tragicky, ale vratil sa do Talianska a jeho vykony isli rapidne hore. Ak ho clovek ale videl v drese vlkov, smial sa mu a v zivote by nepovedal, ze sa s timom dostane 2x do finale CL. Ak by Chrien fakt isiel do Benficy, tak na 90% by ho poslali hostovat do ineho timu portugalskej ligy. A tam by Benfica sama videla, ci to niekedy bude na poziciu striedajuceho hraca v Benfice alebo aspon na Aroucu ci kto to tam hra na spodku ligy. Neviem to urcite, ale tie velke kluby v Portugalsku to tak obcas robi. Kupi za pakatel hraca zo slabej ligy, daju mu priestor a cas a ked je uspesny, tak si ho nechaju. Btw. co dokazal Sacek oproti Chrienovi? No offense, len sa pytam.

Reagovat
db18

Barzagli až takový tragéd (oproti Zaccardovi) nebyl ne? Už je to docela dávno, ale přišlo mi, že on hrál ještě relativně dobře... Jinak pro Chriena to bude zlepšení i když hned půjde hostovat, přece jen se z Benficy chodí hostovat do lepších klubů, než jakým je Bohemka nebo juniorka Zbrojovky.

A Sáček dokázal neposrat přihrávku na dva metry. No offense.

Reagovat
stas87

Ja vedel ze Barzagli nebol tak hrozny ale iny talian. Ale nepovedal by si, ze sa dostane do Juventusu a dojde s nim dvakrat az do finale, nie?

Sacek je mladsi hrac ale v dospelom futbale ma odkopane hovno, tak by ma zaujimalo, co take prevratne dokazal oproti Chrienovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Dokázal za těch 8 měsíců odkopat 5x tolik lepších zápasů...

Ale ne, teď vážně. Sice si teda nemyslím, že by tam fakt mohl přestoupit (Horšovský by mohl vyprávět), ale jak sám píšeš Benfica tohle dělá často. Třeba samotnej Dawidowicz je ukázkovej příklad.

Reagovat
db18

Už tam je.

Reagovat
smazaný uživatel

Masakr.

Reagovat
smazaný uživatel

Sáček hrál základ ve Spartě a i přes bídu co Sparta hrála tak hrál dobře. Zatímco Chrien nehrál a když hrál tak špatně. No, uvidíme jak to dopadne.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja neviem co skusas ty, ci si myslis, ze tomu rozumies viac ako skauti v Benfice? Naco by ho teda kupovali?

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme.

Reagovat
pepinho2

Přišel jako volný hráč, navíc měl i další nabídky, tak jsme mu asi museli přidat

Reagovat
Kang & Kodos

Navíc v tom jsou i bonusy, základ bude mít nižší. Ale stejně je to raketa.

Reagovat
pepinho2

Právě, taky mi to přišlo hodně, když jsem o tom poprvé slyšel, ale je to logický, no..Pokud bude chytat dobře, tak proč ne, ale kdyby měl být #2,bylo by to trochu divný

Reagovat
Hristo Stoichkov

Pěkný článek

Reagovat
smazaný uživatel

Není to tak dávno co jsem četl, že nejlepší hráči ligy dosáhnou na platy oko 300 tisíc/měsíc...to už teď, hlavně letos, asi moc neplatí že?

Reagovat
pepinho2

Dočkal bral ke 2 milionům včetně bonusů

Reagovat
Venny

"A tiskovka, na níž Slavia přivítala jako posily Portugalce Dannyho (38) z Petrohradu, Halila Altintopa (38) z Augsburgu a Ruslana Rotaně (93) z Dněpropetrovska."

Co jako znamenaj ty čísla v závorkách? Snad ne věk.

Reagovat
fantomas

Hned další věta...

"Tři persony, o jejichž kvalitě vypovídají i čísla v závorkách, značící jejich starty za portugalskou, tureckou a ukrajinskou reprezentaci."

Reagovat
Venny

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Puskas

IQ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
salami

já ten článek naopak oceňuju, nikde jinde jsem se nedozvěděl, proč tak rozdílovej hráč (dle spousty lidí, sám jsem ho nikdy neviděl) jde v nejlepším věku do Sparty, tady je aspon zhruba naznačeno, co za tim je a kde může bejt zakopanej pes

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

článok sám o sebe je dobrý, ale toho Gina si si fakt mohol odpustiť

Reagovat
fantomas

Toho Gina tu už plno lidí zmínilo přede mnou a já to srovnání taky označil za "nemístné". To ale neznamená, že tam styčný body nejsou, a že se je nesluší v rámci jednoho odstavce vypíchnout.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Podla mna je to zrovnanie dost dobre, vsak su to typovo rovnaki hraci...

Reagovat
smazaný uživatel

Jako že maj oba dvě ruce a dvě nohy? Tady u toho ta podobnost končí.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, presne. Este uces maju rovnaky...

Reagovat
smazaný uživatel

vidíš, to mi úplně uniklo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co si pamatuju, tak když přicházel Gino, tak se o něm taky říkalo, že je to nejrychlejší křídlo svojí ligy, takže nevim co je na tom přirovnání špatného

Reagovat
uff

OT Koubek ostane, alebo prestúpi?

Reagovat
Kang & Kodos

Přestoupí. Jinak bysme se těžko prali o Dúbravku a dali mu takovej plat.

Reagovat
uff

Nevie sa kam?

Reagovat
smazaný uživatel

O Rennes se spekuluje už déle...Četl jsem i něco o Paoku.

Reagovat
Stannis Baratheon

Spekulace: Rennes, Norwich, Spartak Moskva a tuším a někde jsem četl i něco o Antalyasporu nebo podobný turecký kravině. Ale to jsou jen spekulace, a o zájmu se ví jen u Rennes a Norwiche.

Reagovat
Stannis Baratheon

Jde do Stade Rennes, do Norwiche a nebo do Spartaku.

Reagovat
Xaviercreus

5-7

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
TheTopFootbaler

Pls někdo mi to vysvětlete.

Reagovat
smazaný uživatel

pět až sedm

Reagovat
TheTopFootbaler

Wow.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
KingMaster13

Proč není u tý anktety možnost 5-7?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Venny

Reagovat
havrys99

Reagovat
fabec1222

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Shota Arveladze

Reagovat
smazaný uživatel

ve SWOSu to byla zabijak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Clanek se mi libi, tenhle pohled v zadnem ceskem mediu nebyl, protoze to neni vycucane z transfermarktu a splacane za pul hodiny za faktuten, ktere jsme vsichni cetlina stokrat behem posledniho tydne. Takze

Jedina namitka k ankete, tam chybi varianta 5-7

Reagovat
ttopi

Co máte všichni s tím 5-7? Je tam možnost 4-7 a ta variantu 5-7 obsahuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ttopi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
meno

Ty máš o 5-7 koleček navíc co?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tady se s tím "5-7"bude žít asi už navždy. Přitom vtipné to už není bůh ví jak dlouho.

Reagovat
Tigerinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stannis Baratheon

Vtipný to ani nebylo, a když už, tak jen 5-7 dní max.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
ttopi

Možná by bylo lepší mi to vysvětlit, když nevím, o co se jedná. Takhle ze smajlíků to pochopit moc nejde

Reagovat
smazaný uživatel

takovyhle veci se nevysvetlujou, na to si kazdej musi prijit sam

Reagovat
smazaný uživatel

vysoká škola života

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
JarousFCB

Jestli máš tak 5-7 minut, tak to zvládneš zjistit sám.

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Clanek naopak je skvelej, tohle jsou opravdu zajimavy informace jak kdo reaguje treba v prubehu utkani nebo jak hraje hrac pod tlakem kdyz se tymu nedari. K tomu tlaku jeste--ten je v Izraeli celkem velkej na ty hrace, kor ty hvezdy celkem velkej, ne?. Tamni fanousci sou trochu paka..

Kazdopadne co sem ho videl i v sestrizich EL a i asi proti te Plzni, tak vypadal hodne dobre.

Mohl by mi nekdo popsat toho Vukadinovice? ja ho snad nikdy nevidel hrat..

Reagovat
fantomas

Jo, rozhodně, speciálně v Maccabi - a speciálně na trenéry - je ten tlak obří. Jak se udělaj dva blbý výsledky, dělá se dusno a pomalu se volá po koučově vyhazovu. Nevim, nakolik je v tomhle Sparta odlišná, ale jistá úleva to pro něho asi přece jen bude.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako fakt, ze ho Arveladze stahnul v dulezitym zapase o prestavce bych nepodcenoval. Spekulace-nespekulace co tam bylo. To znaci, ze problemovej bude, ma to v ocich Jestli to je nejakej prirodni cholerik a bude se tu vztekat, neuhlida se...hmmm, nebude to mit jednoduchy..

Proti te Haife doma naznacujes, ze to mozna byla osudova ztrata...to je celkem brzo tvrdit, ne? kdyz se to hralo okolo toho 10. kola...sledujes i Izraelskou ligu?

Reagovat
smazaný uživatel

no cholerici byvaji dobri organizatori, to by se mohlo sparte hodit

Reagovat
smazaný uživatel

uz to ctu, tak jak to myslis...Ty myslis to obdobi jakp celkove jako osudovou ztratu

Reagovat
fantomas

Jojo, to celý období. Ale pak tam bylo ještě jedno, když prohráli tři ze čtyř závěrečných zápasů tý mistrovský fáze po rozdělení. Do tý vstupovali s tříbodovou ztrátou, ale co si budem povídat - s tim kádrem ji nikdy mít neměli.

Jinak izraelskou ligu samozřejmě nesleduju, ale Ben Chaimovu osobu sem celkem rozsáhle konzultoval s izraelskými novináři, jejichž názory se vesměs nerozcházely - a tohle je výstup no.

Jakkoliv chápu, že se někomu nemusí líbit a že to speciálně od slávisty může vypadat jako kyselý hrozny, tak muj úmysl byl prostě jinej - bez obalu představit hráče, kterej holt rozděloval jednu fanouškovskou sekci a má potenciál rozdělit další, tu sparťanskou.

Reagovat
smazaný uživatel

Ben Chaimovu osobu sem celkem rozsáhle konzultoval s izraelskými novináři

...a potom vidíš konečného rentgen a uvědomíš si, že tenhle člověk ze Sportu se pasuje do role novináře

Reagovat
fantomas

Tak jako on neoddiskutovatelne vetsim novinarem nez ja je.

Ale reakce, ze takovej clanek obvykle vychazi na iSportu, me popravde trochu urazi. Prave proto, ze sem si dal tu extra praci a necucam si neco z prstu. Zpracovani je druha vec, na to at si kazdej plive, jak chce, to uz k mym clankum koneckoncu neodmyslitelne patri.

Reagovat
smazaný uživatel

No já to myslel právě tak, že ty coby nenovinář (nebo teda aspon myslim, jestli jsi novinář, tak pardon , vim ze jsi studoval politologii) jsi schopny pro ty clanky udelat tohle, zatimco treba konecny ma treba nejake info, ale dokaze tam potit naprosto trapne sracky...ackoliv Sport coby novinarsky Blesk asi tohle vyzaduje

Reagovat
smazaný uživatel

tak jestli to nekdo povazuje jako slavistickou provokaci, tak to by uz byl fakt vrchol.

Hele, todle je fakt vxnikajici, tenhle pohled na fotbal se mi prave strasne libi, protoze uz Pospichal (?) rikal, ze fotbal je 70% o hlave a 30% zbytek..Diky, ja to tu videl uz v noci, ale nechal sem si to na precteni az na rano, vedel sem, ze to bude od tebe dobry. Vubec si u tohodle typu clanku nedelej hlavu z kritiky, tady je aspon videt jak kdo vnima fotbal. Do toho ted ty vase super rozhovory, clanky o U21 (a i jednotlivyn rozbory) - posledni dobou je to v tomhle smeru od EF super. Jen skoda ze jste upozadili ten Konfederacni pohar, Alexis hraje jak Buh

Reagovat
smazaný uživatel

To ja jsem naopak rad, ze se tomu tolik nevenuji a radeji je prostor treba tem posilam do ligy nebo te u21, ten konfederacni pohar jsou akorat lepsi pratelaky, to snad nemuze nikdo brat vazne

Reagovat
fantomas

Diky, toho si cenim

Holt na adekvatni pokryti obou turnaju nejsou kapacity, museli sme si vybrat.

Reagovat
smazaný uživatel

Za pochvalu rozhovorů díky

Reagovat
smazaný uživatel

Úplně stejná, ne-li horší.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbalista, srb, má jednu ledvinu.

Reagovat
Bakary3

Taky kritiku článku nechápu...

Jediný mimo je tam srovnání s Kesselem, ikdyž je tam vzápětí jakoby zlehčení, tak se to do toho článku asi nemělo vůbec dostat, to považuju za blbost i já jako slávista, jinak

Reagovat
smazaný uživatel

To mi prave prislo adekvatni, loni byl mega Euro taky rekord a borec selhal..na kolik tim, ze nehral svou pozici neresim, on to nezvladnul. Kdyby ho tu loni nekdo takhle zrentgenoval tak bych si to taky rad precetl. Ale zarazi me to, ze nekdo napise, ze je to sracka, minimalne se to da normalne precist a vedet, ze ten clanek je spis zajimavost, nic se v nem nededukuje, ze by mel selhat...

Reagovat
Bakary3

Tak Kessel měl za sebou snad jednu dobrou sezonu na Slovensku a ta částka byl první Tvrdíka šílenej ústřel, proto bych to nebral v potaz...

Oproti tomu Chajm má za sebou mnohem víc a dá se tak považovat za ověřenou kvalitu, nevěřím, že to bude propadák jako Kessel, třeba nenaplní úplně očekávání podle svojí cenovky, ale svoje si splní..

Ale OK, každý to může vidět jinak..

Reagovat
fantomas

Vsak samozrejme, ale oba proste stavi na rychlosti a uzivaji si souboje 1 na 1. Ben Chaim je proverenejsi kvalita a ma lepsi predpoklady potvrdit ocekavani, proto sem zminil, ze vetsina srovnani je spis skodolibych a nemistnych, ale stycny body tam zkratka sou a obdobny tapani vyloucit uplne nelze, byt je nepravdepodobny.

Podle me delate z jednoho komariho odstavce velblouda

Reagovat
db18

GvK si užívá souboje 1 na 1? To by byl docela masochista...

Reagovat
fantomas

No... tak do nich chodi. Naivne, ale chodi.

Reagovat
db18

Mne kolikrát přišlo, že do nich moc nechce, jen se snažil přesprintovat protivníha po lajně...

Reagovat
fantomas

Jj, tzv kesselovka - "tak ja to tady zkusim do neho pichnout a uvidim, jestli to nejak propadne za nej"

Reagovat
salami

moje teorie je, že vlastně neni ani nějak moc rychlej sice se to furt řiká, ale že by si někoho vyloženě rychlostně namazal na chleba, jsem ve slavii za těch pár zápasů neviděl

Reagovat
db18

Jo, to já vyloženě taky ne... ale s balonem se taky běhá hůře než bez něj no... ale taky mi nepřišlo, že by někdo měl problém ho stíhat...

Reagovat
Bakary3

Napsal jsi to u Kessela sám - byť s horší technikou - u něj bych neviděl takovej problém, že šel ze Slovenska, ale že jeho technika je tristní, což ho herně šíleně limituje, on má jen rychlost, proto mi přijde srovnání s Chajmem úplně nemístný..

Jinak velblouda z toho (alespoň já) určitě nedělám, vždyť jsem napsal, že to je moje vlastně jediná "výtka"

Reagovat
smazaný uživatel

jo, ja vim jak to asi vnimas a ve zbytku se na nazor na ten fantikuv clanek shodnem. Ale tady bych cekal, ze se budou ozyvat spis Slovaci, ze Gino prichazel z jejich ligy a brali by to jako narodnostni rypnuti, ze selhal ( ikdyz vim, ze tu loni Slovaci sami psali, ze to je ustrel, ze mel jen jednu dobrou sezonu a takovy veci, v cemz po roce meli pravdu) I v te ankete je nabidka k hlasovani postavena trosku pofiderne, kdyz je tam moznost ze kolik da Ben Haim golu a tam 4-7

Reagovat
smazaný uživatel

ja stále verím tomu, že ak odíde do Zlína a dostane patričný priestor, tak bude u vás atakovať 15-golovu hranicu

Reagovat
Greny

Ted je otazka misto koho ale bude ve Zline hrat, protoze Beaugeal a Zeleznik a jeste tam je docela golovej Diop leda kraj zalohy

Reagovat
Greny

A Zeleznik budou asi zaklad*

Reagovat
smazaný uživatel

v TN bol podla mna najlepší na RW, na CF sa mi vobec nepáčil, pamatam si, že aj trener Ševela ho kritizoval za vykony

Reagovat
Greny

No uvidime, pod Panikem vypusti jeden souboj nedejboze zapas a končí

Reagovat
Bakary3

tak tomu nevěřím... k deseti max, ale k 15 se nevyšvihne...

Reagovat
smazaný uživatel

Prevážně pravé křídlo, jeden z nejrychlejších hráčů ligy. Přestože měl za podzim hodně asistencí, často kazí předfinální přihrávku. Ideální hráč do systému na protiůtoky, tj. současného Zlína. Technik to není, takže právem se vyskytují otázky, zda-li se ve Spartě prosadí, když ve většině zápasech musí hrát do plných a to mu vůbec nevyhovuje.

Reagovat
Black Jagir

Takže vlastně trochu efektivnější Konaté...

Reagovat
smazaný uživatel

diky, a ty myslis, ze by na Spartu mel? Je sebevedomej ac kazi? pokousi se treba o 1 an 1 kdyz mu to nejde? Myslis, ze je na kridle lepsi nez treba Sural? Protoze ten se tam mozna presune, kdyz na hrot koupili toho Janka.

Reagovat
Bakary3

já myslím, že na Spartu to moc nebude...

Když byl ve Slavii, brejkový zápasy mu seděly, jak se ale hrálo do plnejch, byl často hráč do počtu... (herně mnohem zajímavější mi přišel jeho brácha Miljan, docela se divím, že si v Bolce skoro nezahrál..)

Reagovat
smazaný uživatel

Na Spartu to nebude. Sebevědomí mu nechybí, ale zná de facto jen jednu kličku a to píchni balón podél hráče a běž - technické dovednosti od něj nečekej. Je pravdou, že se za poslední rok zlepšil, ale pořád to bude spíše doplnění kádru. S tím Šuralem těžko řict. Je to úplně jiný typ hráče a do kombinace je o level níže než Šural. Hodně záleží jaké bude mít úkoly na hřišti.

Reagovat
smazaný uživatel

diky, diky i Bacovi nad tebou. ja prave fandim Surymu, ne Sparte-zajima me jeho konkurence. tak to mi pripadne jak jednodimenzionalni hrac, jak vlastne pises, sem rad, ze neni lepsi nez Pepa. To bude spis na rotaci. Pepa bude hrat furt, tomu verim.do zakladu Sparty proste patri i kdyby dovedli Messiho.

A ten Vukadin umi i podhrota? stylem pichni a bez uhaluzil 10 acek? to se mi zas nezda

Reagovat
smazaný uživatel

Není zač. Popsal jsi ho v podstatě přesně. On hrál vždy křídlo, moc si ho jako podhrot nedokážu představit. K těm golovým přihrávkám musíš přičíst 3 faktory: 1) měl životní půlrok, 2) systém Zlína mu přesně sedl. Těžko si představit, že v jiném by byl natolik úspěšný, 3) faktor Páník, jenž umí z těchto hráčů vydolovat naprosté maximum.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Jako takový superžolík na 20-30 minut to může být slušný hráč, rychlost má na český poměry extrémní. Navíc se bude hodit i do evropských pohárů, kde mu bude vyhovovat herní styl. Jinak se mi ten přestup moc nezdá, je hrozně náladový a bál bych se mu dát delší smlouvu.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě by zajímalo jak se bude tvářit během derby na pokřik JUDE SLÁVIE! Asi to nebude dobře snážet :D

Reagovat
pobody's nerfect

Po prvním derby podá žádost o přestup do Slavie

Reagovat
smazaný uživatel

:D k bratrům :D

Reagovat
smazaný uživatel

Asi to tak bohužel bude.Když se začalo spekulovat,tak jsem od jednoho fandy maccaby dostal jediný slovo k jeho popisu a to "nestabilní" .Tak doufám že s tím trenéři dokážou pracovat.

Reagovat
smazaný uživatel

nestabilní jako Pásmo Gazy?

Reagovat
Kang & Kodos

Posila pod rentgenem:

Tal Ben Chaim (27) Makkabi Tel Aviv → Sparta

potenciál 8/10

charakter 5/10

zdraví 8/10

celkem 7/10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Strašná kokotina.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Nestor se zase zranil jo? Ten u nás asi nebude mít budoucnost, je čas přivést Carlose Eduarda.

Reagovat
pepinho2

Reagovat
smazaný uživatel

Lucasa z Lpoolu by ste mohli

Reagovat
smazaný uživatel

Carlos Eduardo by ale byl zadarmo ...

Reagovat
Kang & Kodos

Kurva. Už to zase začíná.

Reagovat
Greny

Diaby, Rosa se primluvi

Reagovat
smazaný uživatel

toho bych prave rad videl s lepsim tymem kolem sebe.

Reagovat
db18

Reagovat
fabec1222

Kariéra: Tal Ben Chaim

2016/2017 - Sparta Praha - 15(7) zápasů - 1 gól - 4 asistence

2017/2018podzim - Slavia Praha (hostování) - 4(6) zápasů - 0 gólů - 1 asistence

2017/18jaro - Viktoria Plzeň (hostování) - 14 zápasů - 6 gólů - 5 asistencí

2018/19podzim - Sparta Praha - 5(5) zápasů - 0 gólů - 0 asistencí

2018/19jaro - Viktoria Plzeň (hostování) - 14 zápasů - 8 gólů - 6 asistencí

2019/20podzim - Sparta Praha - 5(2) zápasů - 0 gólů - 0 asistencí

2019/20jaro - Pyunik - 9(3) zápasů - 1 gól - 1 asistence

2020/21podzim - Pyunik - 0(6) zápasů - 0 gólů - 0 asistencí

2020/21jaro - Viktoria Plzeň (hostování) - 14 zápasů - 6 gólů - 8 asistencí

2021/22 - Pyunik - 2(4) zápasů - 0 gólů - 0 asistencí

2021/22 - Viktoria Plzeň (hostování) - 13 zápasů - 4 góly - 9 asistencí

2022/23 - Ashkelon - 11(8) zápasů - 1 gól - 2 asistence

2023/24podzim - Viktoria Plzeň (hostování) - 13 zápasů - 5 gólů - 8 asistencí

2023/24jaro - Liria - 5(10) zápasů - 1 gól - 2 asistence

2024/25podzim - Liria - 0(4) zápasů - 0 gólů - 0 asistencí

2024/25jaro - Viktoria Plzeň(hostování) - 12 zápasů - 4 góly - 7 asistencí

Reagovat
Zark

Reagovat
chytrejkluk

to je na diagnózu....

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

Ajajaj, tak to je špatný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

skvělý je, jak se v Plzni vždycky rozstřílí a pak ve Spartě zase hovno

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jany kozak

Reagovat
smazaný uživatel

fabecův polibek smrti Ben Haimovi.

Reagovat
smazaný uživatel

tohle me vzdy rozseka, kdyz je nahore snaha o nejakou seriozni diskusi a pak uvidim tohle

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

jak to v ty plzni vzdycky rozjede aby pak preradil na setrici mod.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

V té Viktorce jsou blázni, že ho nekoupili

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jany kozak

Reagovat
Briggus

sezonu 16/17 za Spartu už asi nestihne

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Venny

Reagovat
technecium

Reagovat
db18

Akorát ses seknul o rok

Reagovat
Posledni Kovboj

ja si snad budu muset ten clanek i precist

Reagovat
božský John

Clovek se ani nedovi, jestli to je dobrej clanek nebo ne. Asi se budu ridit Bayernistou a rozdam na place par biggrinu

Reagovat
fantomas

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

vyborný článek,jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

Chrien do Benfiky

Reagovat
db18

btw. proč se u jmen hráčů používá česká transkripce, ale u názvů klubů anglická?

Reagovat
fantomas

Ben Chaim neni česká transkripce, takhle ho od toho stopera odlišujou i stránky Maccabi.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych mu třeba ani na dres jméno nedával, stačilo by vytetovat číslo na předloktí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
Mates_Matesović

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Josifek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Briggus

Reagovat
Bex5

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Rišty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
db18

ok, to mi přijde ještě divnější...

Reagovat
fantomas

Tak česká by byla Chajm, že jo a Ben Chaim se mi líbí víc než Ben Haim II

Reagovat
db18

Ben Chaim je taky možné...

Reagovat
smazaný uživatel

me se libi to II., vzdy mi to prijde ve stylu princ William III. atd

Reagovat
db18

Nicméně tam stejně máš Šotu Arveladzeho...

Reagovat
fantomas

Blá blá

Reagovat
db18

Tak teda tisícekrát díky za vysvětlení.

Reagovat
fantomas

No jo no, du to sjednotit.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Však on to měl i na dresu.

Reagovat
db18

Tam jsem vždy viděl akorát Ben Haim II

Reagovat
db18

(A Štetina má na dresu taky Štětinu )

Reagovat
smazaný uživatel

Ta parta literarnich kritiku a treneru v jednom...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nezáviď.

Reagovat
smazaný uživatel

tak bublina splaskla a muzem se tesit na hrace s rychlosti skalaka a hlavou gina.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíš. Být slávistou, tak bych se moc netěšil.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

OT: už podepsal tvrdík toho Lobotku?

Reagovat
smazaný uživatel

dúfam, že nie, aj keď bolo by pekne, keby je slováčisko s prehľadom najdrahší hráč ligy, lebo kauf pod 3 milióny to nebude...

Reagovat
Kang & Kodos

Kdo má o něj kromě Slavie ještě zájem?

Reagovat
smazaný uživatel

okrem Tvrdíka to nikto nekonkretizoval, ale z toho čo som mal možnosť čítať ešte pred ME je jasné, že z Dánska určite odchádza, taká bola interná dohoda s klubom. Klub si ho však cení na tri milióny a našli sa aj taký zaujemci čo by ich boli ochotný zaplatiť. Tí čo mali dať viac, si išli overiť jeho kvalitu práve na ME, a keďže tam rozhodne obstál, tak som si istý, že aj tá suma bude vyššia...

Reagovat
db18

Zájem mají mít nějaké německé kluby, ale nic konkrétnějšího nepadlo.

Reagovat
SunFells

Hertha po odchodu Daridy do Realu.

Reagovat
smazaný uživatel

jak tady všichni sparťani hejtujou Daníčka že napsal konečně někdo objektivníj článek o nejdražší posile,která může dopadnout jako další Paixao,Steinhöfer nebo u Slavie Gino van Kessel atd. Já to mu klidně věřim že to tak dopadne ale taky nemusí ale kabina sparty je stále nezdravá a slovo skauting tam nikdo nezná a pokud viděli toho Izraelce jenom na youtube,jako jiné posily z řad minulých tak se není ani k čemu divit a jsem zvědavej kdo to tam tu cizineckou legii bude řídit na hřišti, rosický na vozejku?? sparta jenom blafuje a doufá že se xtá posila už přece musí chytit. Sparta se měla vydat uplně opačnou stranou, vyhodit průměrně hráče typu Váchy,oba Kadlece,Marečky a postavit to na odchovancích v čele s Holoubkem

Reagovat
smazaný uživatel

Tohohle hráče chtěl přímo Stramaciony, takže ho asi zná, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

přes youtube možná

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
smazaný uživatel

To asi těžko.

Reagovat
smazaný uživatel

tak si asi nemôže vyberať lepších nie, keď je len v Sparte, Oni nehrajú Seriu A....

Reagovat
smazaný uživatel

Zájem Nantes je odpověď. To, že o Ben Chajma byl zájem v top ligách je nevyvratitelný důkaz jeho kvalit. Neříkám, že ten hráč je bezchybný, to by hrál v Realu, ale přirovnávat ho ke kesselovi, Paixaiovi je dost velkej fail.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spalovač šancí

Článek o ničem, protože stejně chytne kapavku a kulhavku a připojí se k Rosovi na tribunu

Reagovat
Posledni Kovboj
Reagovat
smazaný uživatel

podla mňa lepšie než Vyšehrad

Reagovat
Greny

Reagovat
forma

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

ma cenu na to koukat?

Reagovat
Greny

Urcite ano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dinss

100% lepší než Vyšehrad...

Reagovat
smazaný uživatel

Pavla dostálová

Reagovat
smazaný uživatel

zatím se to nedá porovnávat, Vyšehrad byl od začátku (a jen na začátku) dost nadupaný, tohle se rozjíždí pomalu, ale potenciál 9/10

Reagovat
Coutinho10

prijemny prekvapeni

Reagovat
smazaný uživatel

mně přijde, že se tomu můžou smát akorát tak cikáni na základce #rasismus

Reagovat
Posledni Kovboj

Tak jsem si to teda taky pustil. Langmajera nesnasim, ten malej piskot tam sotva kvakne a Taclik se taky moc nepredrel. Hlavne je to ale strasne prkenne napsany, "Denisa ma decka", brr, fakt ne.

Reagovat
smazaný uživatel

ty musíš být jeden z těch mudrců, co píšou na csfd

Reagovat
Posledni Kovboj

kdybys necemu nerozumel, klidne se zeptej, neboj

Reagovat
smazaný uživatel

nerozumím tomu proč už nejsou kovbojové

Reagovat
Uwe háže buly

Si pust Zkrocenou horu a pochopíš.

Reagovat
Pipo123

Pražská Sparta privítala novú posilu, izraelský futbalista Tal Ben Haim najdrahším prestupom na Letnej (77 miliónov českých korún) prepísal históriu českej ligy. Lenže do sveta okamžite unikla aj správa o veľkej hanbe, ktorá sa udiala hneď pri jeho prvej ceste na štadión Sparty. Taxikár novej posile pražského klubu účtoval za 19 minút jazdy šialených 1200 českých korún, čo je v prepočte takmer 50 eur!

Devätnásť minút jazdy z letiska a 1200 korún, krádež za bieleho dňa. Tal Ben Haim sa bude cítiť ako doma!"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Alespoň se rychle aklimatizuje.

Reagovat
didosh

Reagovat
didosh

Reagovat
frank

Reagovat
smazaný uživatel

"Tomas Sivok do M. Petah Tikva neprestupuje" a sakra

Reagovat
Kang & Kodos

Ty vole No nedivil se, kdyby fakt přišel. Okolo toho Francouze už je pár dnů ticho.

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
REPLIKATOR

Do Sparty!

Reagovat
Greny

Slovan uz rozjizdi bomby

Reagovat
db18

Trenčín taky...

Reagovat
Kang & Kodos

Trenčín taky výbornej

Reagovat
smazaný uživatel

Veru, dobre hrame v suchom tricku...

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Kang & Kodos

To je hrozný, jak šli od 30. minuty úplně do prdele Jenom ten Mance mohl dát čtyři góly.

Reagovat
smazaný uživatel

ale tak futbal atraktívny, aj keď pri tej našej obrane ma vždy trhá aspon, že chytá Chovan a nie Semrinec...

Reagovat
smazaný uživatel

tak nakoniec 5:1, aké máš dojmy, neviem ako často pozerávaš Trenčín, takže ma aj celkom zaujíma čo si o nás myslíš

Reagovat
Kang & Kodos

Zas tak pozorně jsem to nesledoval, ale hodně se mi líbil Mance, i když toho dost zahodil, a potom ten borec, jak dal hned po střídání gól. Jinak bylo vidět, že vzadu to asi dost skřípe, když i takovej tým mohl prvních 30 minut dát 2-3 góly. Ale jak vždycky posledních 15 minut v každym poločase úplně odpadli, to bylo až komický. Nevim, jestli jste je uběhali, nebo prostě nemaj fyzičku, ale slušně nezvládali. Celkově mi to nepřišlo úplně ideální, ale to je asi normální, když je začátek přípravy.

Reagovat
Greny

Super Slovan, Trencin i Ruzomberok(prohrava) zatim vychazi

Reagovat
Coutinho10

jinak konečně výsledky podle očekávání....ikdyž u Beitaru jsem se trochu zapotil

http://www.livesport.cz/zapas/CzdORr95/#prehled-zapasu ještě, že za Vasas nehrál Beneš

https://pbs.twimg.com/media/DDjZGYnXoAAjGJN.jpg

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Chrien ofiko v Benfice

Reagovat
smazaný uživatel

Žid u Rumunů v HET lize ... Nejde se netěšit, škoda klubů jako Příbram, Bohemians Střížkov nebo Lázně Bohdaloveč, ty zatraceně chybí ...

Reagovat
Posledni Kovboj

wat

Reagovat
Xaver

To bude provar jako kráva - po pár měsících, až se nepostoupí v pohárech, udělají všichni "pa" a čelem vzad i s Italem ....

Reagovat
smazaný uživatel

"Je schopen soupeře zadupávat do země jako otravný hmyz"

Opravdu zalostny pokus o jazykove ozvlastneni.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to sice hotový hráč s perspektivou pro budoucnost, ale oproti triu příchozích ze Slávie to na mě působí jako takový chudý příbuzný, přitom bude z nich aspoň nyní platově i přestupově nejbohatší. A i když asi do toho noví Slávisté nedají vše, tak budou podle všeho skutečnou posilou. Nemluvě o tom, že v Laštůvkovi získali nejlepšího brankáře ligy, chytře a levně.

Reagovat
smazaný uživatel

3-4-3

Hovorka- Štetina- Costa

Karavaev- Mareček-kadlec-vatajelu

šural-janko- BenChaim

Reagovat
smazaný uživatel

Dúbravka

Karavaev -štetina-Costa- Civič

Plavšič- Mareček - Vácha(Frýdek) BenChaim

Kadle- šural

Reagovat
smazaný uživatel

Paixao byl také rozdílový s ohňostroji ho přiváděli.

Reagovat
smazaný uživatel

Co Rosa, už se chystá na COMEBACK/RESTART ??

Reagovat
smazaný uživatel

Zvytecny článek, jednostrany názor autora který navíc má velké mezery ve znalostech světového fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
El Campeon

tvl taková kritika tady na fantomase

#komplot

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se článek moc líbí. Izraelskou ligu nesleduji, takže jsem moc rád za jakýkoliv info. A navíc mi ani nepřijde nějak pesimistický vůči samotnému hráči, jen poukazuje na případná rizika která přestup přináší. Díky!

Reagovat
smazaný uživatel

no uvidíme jak se aklimatizuje celkem u nás mu bude zima ☺

Reagovat
ACSMan

Nevěřím, že se prosadí. Zhruba tak za 2,5 roku odejde s trpaslíkama.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
REPLIKATOR

18.06.2020 15:07

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele